icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

jajka81
2. apr 2013

@zora256 ja ti v tomto neviem povedať. Mne to totiž pripadá byť normálne ze toľko kaka. Veď koľko spapa, toľko musí aj vykakat.
Mne Risko navyše kaka len do nocnika a hrozne ho to baví, takže my sa z toho vyslovene tešíme....

zora256
2. apr 2013

@jajka81 Ahoj!To máš super keď Ti už do nočníka kaká 🙂Nuž mne veľa nespapá, a ak mám tak povedať ja tiež len 1x chodím na veľkú,tak mi je to čudné,že malédieťa toľko kaká,keď neje toľko čo dospelý.Aako Ti začal na nočník chodiť?Pítal sa alebo si ty skúšala a zapáčilo sa mu to odseba?Ja som skúšala ale len počas reklamy posedí ináč nie,tak neviem ekdy bude chcieť sám pri kakaní sa schová,aby sme ho nevyrušovali pritom...

jajka81
2. apr 2013

@zora256 On uz strasne dlho kaka do nocnika. Mal len 8 mesiacov ked sme ho začali dávať, len sme počkali kým sa naučil sam sedieť. Na nom bolo uz od narodenia vidieť ked chcel kakat, zacal tlačiť a ochkat ako starý chlap 😀 Tak sme to využili a začali sme ho tam dávať ked sa mu chcelo a čítali sme si pritom knižky. A nemal ani rok ked sa nám uz zacal pýtať sám a teraz sa do plienky vykaka len v pripade veľkej núdze (napríklad ked sme vonku) a aj to sa najprv vypýta... Teraz uz pomaly trénujeme cikanie, tam sme úspešní tak na 50-60%.

lutia
2. apr 2013

@matsches ahoj, aj mne sa zda ze nam sedacka do 18 alebo az do 25kg bude coskoro mala....ona je taka tesnejsia takze ked ho posadim v bunde tak len tak tak....dufam ze nam ale dlhsie vydrziii....a co sa tyka vasho spania my mame zas prolem zo zaspavanim a to len vecer....hruza dlho dlho dlho sme horeeeee

lutia
2. apr 2013

ahojte...potrebujem poradit a teda sa aj pytam na dve veci:
- kolko vase deticky spapaju pretoze s nami je to zle (rano ani nezje polku chlebika - dnes napr len kolecko z rohlika) teda rano este mame mlieko ked sa zobudi a ranajky mu davam tak po hodinke a pol, pred spanim mavame polievocky a tie jedine zje ako za velkeho chlapa (plny tanier) a po zobudeni jogur, co sa tyka vecere - kase zje ako tak a ostatne jedlo par lyziciek a koniec a potom pred spanim mlieko....sa mi zda ze je to strasne malo...kg mame okolo 12
- ako spia/zaspavaju vase deturence? my spavame raz denne, po ranajsom zobudeni maleho davam spat po 4-5 hodinach spat a zaspi za chvilku (par minut) no ale vecer to je horsie...spat ho dam po 5hodinach a zaspavame aj 2hodky v postielke az niekedy idem s nim a raz to pomoze raz nie....a co sa tyka obednajsieho spanku tak spi od 2hod do 3,5hodky (do roka a viac sme spavali 3xdenne, od malicka je velky spac a rad si pospal viac ako ine deti v jeho veku)
dakujem za rady a nazory

zora256
2. apr 2013

@jajka81 Ahoj!No to je super,mne kakával do nočníka ako 6mesačný,lebo sa mu nedalo v ľahu dobre vykakať,ale akonáhle začal chodiť,tak neposedí na ňom:-/.Tak som veľmi zvedavá kedy bude on sám chcieť naň hoc ja už keď bude teplejšie a nebude treba nosiť hrubé veci ako pančušky a kabáty začnem ho dávať naň znovu a nedám mu plienky,cez deň,keď bude hore.Tak to máte super,keď už od roka sa píta to máš super.

zora256
2. apr 2013

@lutia Ahoj!Ty píšeš že Ti spapá málo ? To môj ešte menej a neriešim to má mi 13kg čo je veľa lebo to je normálka na 3ročné dieťa ak dobre viem,tak si z kg nerob ťažkú hlavu veď Ti pekne papá 🙂Mne malý pije na raňajky mlieko pred obedným spánkom tiež a pred nočným spánkom zas a pomedzi toho len za malý tanierik vareného čohokoľvek zje všetko ale máličko.A sladkosti sú obľúbené čo som znížila na minimum.A spánok zaspí po 4-5h od rána a večer po 6-7h.A spí cez deň tak 2h a vnoci 10h.

jajka81
3. apr 2013

@lutia no my papame takto: ráno 150ml mlieka, potom jogurt, potom tak 1/2 krajicka chleba. Na obed polievka + druhé jedlo, o 16:00 150 ml mlieko, o hodinku 1/2krajicka chleba, o 18:30 150ml mlieko a o 20:30 večera (buď kasa alebo polievka, alebo varene jedlo). Niekedy sa mi snaží bojkotovať jedlo, ale zistila som, ze nie preto, ze by nebol hladný, ale preto, ze ho to nebaví. Takže sme si zvykli chlebík na desiatu i olovrant papat vonku a tam mi zje úplne všetko popri hre. No a pri obede a večeri s ním musím saskovat s knižkami, spievať, recitovat, rozprávky rozprávať a vtedy tiež zje všetko.
On je tuším trochu tazkotonaznik, ma uz 14,5kg, ale je vysoký, nie je to take faldikate deculo...

jajka81
3. apr 2013

@zora256 Co sa toho nocnika týka, tak je fakt bezproblémový. Aj ked zase niekedy je to otrava, lebo to občas zneužíva. Napríklad ked pijeme mlieko alebo papame alebo ideme spat a este sa mu nechce, alebo ked ho po kúpeli utieram (to nemá rád) tak začne vykrikovať "kaka" a vie, ze to vždy zaberie 🙂
Ja tiež plánujem ked sa otepli uz mu nadoma nedavat plienku. Kým sa narodí druhy syncek, chcela by som, aby bol úplne bez plienok. Aspoň sa trochu ulavi rodinnému rozpočtu....

jajka81
3. apr 2013

@lutia Môj Risko vôbec nevie zaspavat sám, vždy ho uspavame. Ale väčšinou je tak do 15-20 minút tvrdý ako stolverka 🙂
Mne z toho, co pises, vychádza len to, ze večer este nie je unavená. Nepomohlo by, ak by si ju začala poobede budiť po takých dvoch hodinkách?

zora256
3. apr 2013

@jajka81 Ahoj!To Ti verím,je to moc na rodinný rozpočet a ešte dávaš UM alebo kravské?Dnesw som čítla v Mama a ja,že by sa malo UM dávať do 3rokov ☹.Nuž ja dávam od 16mesiaca Kravské 3,5 percentné...ale tak mu už nechutilo UM...a je aj dosť drahé...Plánovali ste druhé tak skoro,alebos a podarilo?My sme lánovali do 2roka malého,ale nedarí sa nám,a akoby napriek muž,sa nesnažil,aby bolo...čo už,snáď dakedy sa podarí ajd ruhé aj na prvé sme čakali takmer 4roky,kým sa narodil...Hlavné je že ho máme.🙂A už viete čo bude druhé?

danka.k
3. apr 2013

@zora256 to ze dietatu treba davat mlieko do 3 rokov! je len markteingovy tah od tych trapnych firiem........... neukamenujte ma za to, ale je to tak

zora256
4. apr 2013

@danka.k ĎAkujem za povzbudenie aj si tak myslím,len má ztoho zmiešané pocity...keď aj alergologička mi tak vravela po pôrode aby som mu dávala Um keď nekojím až do 3rokov ale tak užknej nechodím,lebo je dosť ďaleko,a píta aj prednostné platené,a pritom čas nedoržiava,tak ak by som mala ťažkosti z alergiou pôjdem k druhej bližšie.A ten marketing je hrôza zo všadiaľ píšu o Nutrilone do 3rokov ...A aj ty dávaš 3,5percentné?

jajka81
4. apr 2013

@zora256 ja mu dávam UM. Ked mal rok, som mu začala ponúkať kravske, ale to mi nechcel. Tak teraz chodíme nakupovať UM do Rakúska a tam po vyjde oveľa lacnejšie. Dúfam, ze druhé budem aspoň 2 roky kojit. Riška sa mi ppodarilo len 10 mesiacov :(
Teraz čakáme druhého chlapčeka, čím sa mi splnil životný sen 🙂 a bol plánovaný. Chceli sme 2rocny rozdiel a teraz nám to vychádza predbežne na 2 roky+1 deň. 🙂
Budem držať palceky, nech sa aj vám coskoro podarí....

zora256
4. apr 2013

@jajka81 Ahoj!Mne zas naopak,malý ako mi ochutnal 16mesačný kravské tak už nechcel UM tak som predala UM a len kravské mu dávam,hoc sa snažím mu dať varené jedlo čo najviac aby čo najmenej pil kravské mlieko pred spaním lebo zahlieňuje kravské...asi aj preto mal črevnú chrípku☹ ale sójové mu nechutí,čo už snáď sa odučí od mlieka a bude stačiť jogurt a varené jedlá.A aj ja som plánovala len 2ročný rozdiel ale nedarí sa nám,a ďakujem za držanie palcov,kiežby sa podarilo 😉 bola by som šťastná.Dve deti sú môj životný sen.A mne je fuk taktiež či bude aj druhé chlapček alebo dievča,nak sú zdravé a nech sa majú ským hrať 🙂A vyrastať.

danka.k
4. apr 2013

@zora256 ja striedam, raz davam plnotucne a potom zas polotucne 🙂

zora256
4. apr 2013

@danka.k Díky za radu 🙂Možno aj ja skúsim 🙂A nemáš skúsenosť z Imunoglukanom?Alebo z niečím na posilnenie imunity drobca?

katren
4. apr 2013

@zora256 @zora256 keby mlieko zahlienovalo, tak moji uz nedychaju a manzel detto....citas Mama a ja, ved to tam bolo vyvratene a aj podlozene studiou....a teda moji vypiju mlieka takto: mm 0,5 litra rano, a to iste vecer....Dominicka 350ml hrncek rano, Michal rano 250ml a vecer pred spanim tiez....takze u nas padnu skoro 2 litre za den len taky fukot.....a to neratam pudingy, krupicove kase atd....

zora256
4. apr 2013

@katren Áno,moja sestra bola až príliž zahlienená,a to som nie v Mama a ja čítala tam som čítala že sa má dávať UM a nie kravské do 3rokov. Moja sestra mala pokím mlieka od kravy skutočné nie z obchodu 3,5 píjavala mávala aj 2-3x za rok zápaly pľúc z mlieka,že ju zahlienilo,a až ľudový liečiteľ mojim rodičom povedal,že to mlieko robí od vtedy len z obchodu kupujú 0,5 a 1,5 mlieko,keďže im je drahé 3,5 ale proste skutočné Bio mlieko sa nemá dávať,a ako píšeš iste z obchodu dávaš deťom.

danka.k
5. apr 2013

@zora256 nasi maju lieky na imunitu od alergologicky, s imunogulkanom nemam skusenost 🙂

zora256
5. apr 2013

@danka.k Ahoj!To Ti kedy začal Jakubko brať na Imunitu?My sme mali ísť keď mal 1rok na kontrolné odbery krvi,ale nešla som radšej 15min. trvalo aj keď mal 6mes. keď mu vzali krv na alergiu a aj na imunitu a našťastie doteraz mal 1x zapálené hrdlo a teraz ako 2x bol chorý tak mal črevnú chrípku,tak to sa ešte dá za 20mes. 2x bol chorý.Tebe bývajú častejšie chorý?Ja som mu dávala od 6mes. Probiotiká ako mi radila Imunologička.Preto rozmýšľam nad nejakými voľno rpedajnými posilovačmi na imunitu od 1roka čo je vhodné.

danka.k
5. apr 2013

@zora256 hm tuším mal 9 - 10 mesiacov ked nám zobrali krv na imunitu, katastrofa tak sme šli hneď na alergologiu. On mal strašne záchvaty kašľu z refluxu a teraz býva oproti rastikovi dosť chorý. Ale teraz majú ribomunyl tak si klopem celkom pekne sa držia, už mesiac teda 🙂

zora256
5. apr 2013

@danka.k Ahoj!Tak to potom majú fakt oslabenú dosť imunitu,aj ja som dakedy ešte ako 18ročná brala ribomunyl.a časom aj na ženské zápaly nejaké lieky na imunitu...

olinecka22
8. apr 2013

ahojte baby!citam ze rozobrerate mliecko ake davat detom.ja davam malej 2x za den domace kravske mlieko a prevaram ho jej a je chvalabohu v pohode.pije ho len taky fukot

majkauk
14. apr 2013

ahojte baby dlho som tu nebola,pri tych vsetkych problemoch co sme mali ani nebolo casu.Moj Dominik na velky piatok pred velkou nocou tak nestastne spadol pri kopani lopty na lavu nozku,ze sme este v ten vecer skoncili na pohotovosti,kedze sa nemohol na nu vobec postavit a nevedeli sme ze co mu je.Tam podla snimku usudili ze ma narazenu kost pod kolenom a dali mu sadru,s tym ze o 5 dni dalsi snimok,cize celu velku noc od piatku vecera az do stvrtka mal sadru na nozke.Zvladal to celkomv pohode,vtedy v prvy vecer velmi plakal lebo ju chcel dat dole a noc bola hrozna,nemohol sa otocit a najst si miesto,ale potom dalsie dni si nozku v sadre uz pekne dvihal a premiestnoval z miesta na miesto,moj maly bojovnik,ta sadra bola velmi tazka a kedze chodit mal zakazane tak aj my s manzelom sme mali dost ked sme ho vzali na ruky 😝 A aby toho na nas nebolo malo,aj na neho presne v nedelu,teda na velku noc sa rano zobudil a zacal nam vracat a hnackovat,zasa sme utekali na pohotovost a tam nam povedali,ze ma crevnu chripku,ze vtedy v piatok co sme isli kvoli nozke tak vtedy tam bolo vela deti co mali problemy so zaludkom a tam vtedy nieco chytil,cize sadra na nozke a crevna viroza,isli sme do nemocnice s jednym problemom a doniesli sme si dalsi,len spomeniem,ze na druhy den som ja vracala a hnackovala a o den neskor aj manzel.Vo stvrtok ked sme isli na ortopediu na snimok,zmiereny s tym ze dostaneme inu sadru na 5-6 tyzdnov nam lekar po snimku povedal ze uz ziadnu sadru nepotrebuje,to som si vtedy vydychla,lenze potom sa maly bal chodit,on 3 dni sa nechcel ani postavit,ale potomto prislo nejak samo,v jeden den uz stal a na druhy sa pustil sam chodit,teraz je to uz tyzden a pol co nema sadru ale vidim ze sa to kazdym dnom zlepsuje,dnes dokonca uz kopal do lopty,tak dufam ze nas taketo nestastia uz budu len obchadzat. 🙂

lutia
15. apr 2013

@majkauk tak prajem malemu bojovnikovi vela zdaru na rozbehnutie a ziadne strachy z noveho....my mame ranu cez ocko az k celu....velke strachy ale zatim ziadne nasledky....hodne zdaru

ewana
17. apr 2013

@majkauk my sme zas mali "polmetrovú" hrču, ale už je to ok. Ani sme s tým nikde neboli, lebo ani mu nebolo zle ani nič iné, tak sme len volali doktorke... Ale revala som hádam viac než on keď sa to stalo a ešte keď sme pod ofinou objavili tú hrču... 🙂

zora256
17. apr 2013

@majkauk Ahoj!Tak to mi je ľúto,že ste toľko trpeliz malým :-/Prajem vám aby vás obchádzlai podobné nehody.Črevnú chrípku sme mali aj my :-/ ešte pred Veľkou Nocou...bolo to hrozné...

Baby!Chcems a vás spítať,je tu taká čo má podbný problém.Náš zatína nohy proste sa ho nedá posadiť na nočník a aj prebaliť mu musím dať niečo do ruky a tak ho viem len vziať na podložku a rpebaliť,ako ste riešili takýto prípad,a ako sa vám podarilo odúčať dieťa od plienky,´dakujem vopred za rady...Mám ztoho dilemu ako ho odúčať ak neche si ani sadnúť na nočník ☹.

lutia
18. apr 2013

@zora256 ja som zatial neoducala a sediet na nocniku mu nerobi problem az jedine to ze tam neobsedi dlho ale viem alebo skor tak pocuvam ze ked dieta protestuje tak vacsinou zaberie to ze ho davat na normal zachod, sadnut na misu...

zora256
18. apr 2013

@lutia Ahoj!tak vidíš to som ešte neskúšala dať ho na Wc tak zajtra vyskúšame 🙂.Mám tam aj redukciu na wc pre neho,kúpenú.