icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zora256
22. apr 2013

Ach baby!Som zúfalá z odúčania,malý sa pri pocikaní nechce prezliesť,a nehovoriac o nočníku a aj redukcii wc,či cikaní na dvore,nič nechce,skúsila som sobotu a dnes do obeda mu dať slipy a nohavice,ale po druhom pocikaní u plakal,lebo sa nechcel ísť dnu prezliekať...Neviem,ako ste vy natom z odúčaním chlačekov?
@lutia Ani na wc nechce ☹.Už som tová,vie,že ak budem nasilu,tak to ešte odiali odučenie...ale neviem ako dlho ho mám ešte nechávať tak v plienke,ešte a skúsiť znova?ˇKeď ja strašne chcem aby do jesene už bol odplienkovaný cez deň.

lutia
22. apr 2013

@zora256 ja by som odporucila dat este plienku a skusit neskor....ked nechce...asik este nie je na to pripraveny....ja cakam na teplejsie dni a leto a dufam ze za 2mesiace to dame 🙂

zora256
22. apr 2013

@lutia Ahoj!Ja som sa rozhodla,počkať zo 2dni a potom znovu skúsiť,už dnes mi cestou na prechádzke ukazoval na plienku a vravel že čuri-čuri,takže už si začal uvedomovať,že ciká,tak by bola škoda,neskúšať ďalej,aby mu to došlo,čo od neho žiadam...mesiace sú dlhé,to by si ešte viac zvykol na plienku a pohodlie...proste len na tých pár hodín mu nedávam do obeda pred spaním plienku,tak a tie dva dni je dosť,nato aby zabudol.A možno mu na tú 1h nedám ani po zajtra,asi budem skúšať každý 2 deň uvidíma j podľa počasia,ak bude chladnejšie tak nebudem riskovať nachladnutie,ale ak bude poriadne teplo nad 25stupňov vonku tak budem naďalej skúšať.

danka.k
23. apr 2013

@zora256 nas serblik nechce ani vidiet... pri wc ma stolcek, vyskoci a cika 🙂 🙂

zora256
23. apr 2013

@danka.k Ahoj!No to je super 🙂Aj my skúsime po stojačky zajtra 🙂A som zvedavá ako bude reagovať,možno aj jemu sa tak páči,keď ocka si tak vídáva cikať,a ako ste z kakaním?

zora256
30. apr 2013

Ahojte mamičky!
Je tu nejaká maminka ktorá má synčeka?Ako ste z predkožkami?Ten môj si vposlednomč ase nenechá stihnúťprekožku ani trošku,lebo ho vraj bolí,čo by ste poradili,na čistenie pipíka?A ošetrenie dávam mu cynesten trošku ak by mal mykózu od plienok,takneviem,keď cikát tak ho asi nepáli,lebo nepostrehnem kedy ciká,tak to by iste bol nekľudný.

zora256
5. máj 2013

@danka.k Ahoj!Ako ste predkožkou? Maminky chlapcou ako ste z predkožkami ?Ja som hotová,z malého ☹ utorok idem sním k detskej asi má nejaký zápaľpri sťahovaní ho to bolí ponovom sa mi obracia riťkou a posádza a vraví,že ho to bolí,keď mu stojí ma na vrchu akoby červenú cievku vidiťeľnú,tak mu ho dám pozrieť už som uvažovala nad obriezkou,ale mám hrozný strach k urológovi nechcem ísť čo som počula o nich aký sú necitlivý narobia vraj viac škody ako osohu z násilným sťahovaním,tak neviem...čo sním.

danka.k
5. máj 2013

@zora256 nasmu sa stiahnuť ešte nedá, doktorka povedala neriesit ešte tak neriesim

zora256
5. máj 2013

@danka.k To máš supiš doktorku,kiežby nebola sťahovala násilne malému v 7mesiaci tie by som neriešila doteraz ale ani pozdejšie,ve´d deti si zvyknú ťahať predkožku keď sa oboznamujú so svojím telom,tka sa to väčšinou vtedy zvyklo vyriešiť...ale takto,keď už ho má narušený,musím sním niečo podniknúť,aby ho nemal zapálený a boľavý ☹.

lutia
5. máj 2013

@zora256 malemu to robili ked mal rok a som s tym spokojna, neviem ci bolo priskoro toto riesit ale isla som a teraz maly nema problem...co sa tyka tej procedury - malemu to troska narezal (lebo kozka bola tesna a nedalo sa vobec nic) a potom malemu pomaly stahoval kozku a vyberal tu bielu zmes, namastil a bolo....potom ho to bolievalo pri cikani ale kupele a natieranie rychlo pomohli a za dva dni bolo oki....klop klop klop dufam ze nam to vydrzi

zora256
6. máj 2013

@lutia Tak tomáte fajn,takže nemá obierzku iba narezané,ak som dobre pochopila a tá biela zmes je vraj ochranné mazivo pred infekciami,môjmu to asi behom 5dní vyšlo von len som mu to utierala asi preto má teraz zápal,že už mu nič nechráni...Tak uvidím čo zajtra povie detská :-/

lutia
6. máj 2013

@zora256 ano pochopila si spravne lebo on mal ten zaciatok mensi a tak sa ta kozicka by nedala stahovat....a doktor to mazivo daval dole a skor mi povedal ze by to tam nemal mat,,,ked mu ho pretahujem tak tam nema nic a to nerobim kazdi den

zora256
7. máj 2013

@lutia Ahoj!Nedávno mi jedna dala link,a tam sa písalo,že to vymysleli lekári to sťahovanie a odstraňovanie toho ochranného maziva pred infekciami,ešte počas komunizmu,a terajší mladý lekári to nechávajú tak,že by sa to nemalo sťahovať a tak,lenže čo už ke´d násilne stiahla pediatrička,tak teraz to nemôžem nechávať tak,aby nevznikli zrasty:-/.Tak aj to mazivo mu odstraňujem ja,aby ho tam nemal lebo keď to stvrdne tak mu iste tlačí na penis a preto má bolesti pri sťahovaní:-/.Ináč nášmu sa dá stiahnúť do polovice žaluďa sná´d sa mu bude dať aj ďalej časom,lebo ešte je vo vývine a písalo sa na tej stránke aj otom,že ponovom sa má nechať tak penis dieťaťa a on sa vyvíja a okolo 10roku živita chlapca sa uvolní sama predkožka.

sliver
21. máj 2013

@zora256 moja je ešte stále v plienke a nestresujem s tým... ved ona na to dospeje, už si v hlavičke uvedomuje ked sa pokadí tak hned mi ukáže a že rpebaliť, nechala som ju aj v gaťkách a teplákoch a ked sa pocikala tak chodila že je mokrá, chcela som ju trošku potrestať nech si uvedomí že to je mokré, no sama sa mi vyzliekla a nechcela to mať na sebe, šerbel vníma, aj si tam sadne no nič... chce to ešte čas a uvedomí si to skôr, teraz si to vždy uvedomí ked už je po ale som rada aj to je pokrok že si to uvedomuje a nechce chodiť mokrá, každé dieťatko chce svoj čas, nenuť ho a nestresuj, dospeje aj do toho, ved sa nemáš kam ponáhlať, nejde o život...

zora256
21. máj 2013

@sliver Moja ja už mesiac nič stým nerobím,dospeje sám...Teraz mám úplne iné starosti ☹ malý mi je chorý...Zatekajú mu hlieny a má hrdlo zapálené,tak sme dnes u detskej boli...A to som ešte nedávno prišla o druhé bábo,mám fakt dosť...vnoci som ledva spala.Tešíms a tebou,že Ti malá už robí pokroky v odúčaní.

sliver
21. máj 2013

@zora256 s tým druhým bábom mi to je luto ☹ ☹ ☹ ☹ veľmi obdivujem ženy ktoré toto zvládnu, ja neviem čo by to urobilo so mnou... je to hrozné....
skoré uzdravenie, aké lieky ste dostali? moja je zase zasoplená 😒 trošku sa ochladilo a asi nám vyfúkalo alebo čo...

hilda216
21. máj 2013

Ahojte, prosim o radu. Nasa krpana si stale pyta cumel na spanie:((( uz mame asi 10 ty v poradi, lebo samozrejme kazdy uspesne rozhryzie...po prebudeni nasleduje vzdy ta ista otazka: mamika, de je dudel??? fu hanba.... uz som skusala jeho "nanapadne stratenie sa", ale nezabralo. Mala drela ako blazon, kym sme ho nenasli. Pri synovi som s tymto problem nemala, islo to nejak samo.....

lutia
21. máj 2013

@hilda216 my sme tiez stale na dudke cez noc....necham to troska na neskor....ale tiez neviem ako na neho...uz sa raz stalo ze skoro zaspal bez neho ale ako mu klepkali ocka tak v tej chvili uz pytal...no skoro 🙂) ale zas spi niekedy aj celu noc bez neho ze nepyta...

sliver
22. máj 2013

@hilda216 my máme tiež ešte stále a zubárka povedala že to nevadí do 4r. kým sa začnú vyvíjať trvalé zúbky tak to neriešim... moja má dokonca aj cez deň, nie len na spanie a nevadí, však na tom nie je nič zlé, minule jeden psycholog povedal že cumle su fajn lebo sa zbytočne nenamáha nervový systém dieťaťka, že sa hned ukludní a tiež aj maminka, že dieťatko je šťastnejšie a spokojnejšie a to je najdôležitejšie!!! takže neriešim... raz nato dospeje že ho nebude mať, hlavne že je spokojná ona

zora256
22. máj 2013

@sliver ĎAkujem 🙂Musím vydržať kvôli malému a aj druhé bábo len kvôli nemu chceme,tak budeme brať vitamíny aby sme boli ok, a nabudúce bolo zdravé a ostalo do 9mes. a potom sa narodilo zdravé bábo. Malý mi dostal Ambrobene sirup 3ml 3x denne na vykašliavanie hlinou z priedušiek.Teraz veľa detí má zápalené hrdlo :-/ ale iste to robí počasie a ešte nevyvinutá imunita.:-/.Mne malý má aj slabšiu imunitu,ale tak tá sa ešte vyvíja,keďže sa ešte z veľa baktériami a z výrusmi musia oboznámiť aby si ich imunita pamätala a vedela proti nim bojovať.Len keby nám matkám nebolo také ťažké ich vidieť ako sa trápia pri spánku z upchatým nosíkom....a my sa takto moc nevyspíme ☹.len verím,že sa rýchlo uzdravý už.Aj vašej amlej prajem rýchle uzdravenie.

zora256
22. máj 2013

@sliver Ako píšeš o tom cumlíku,proesne aj ja som mala do 3rokov a v škôlke som si odvykla a veru rýchlejšie sa bábo a aj maminka ukludia 🙂 a to je hlavné 😉

hilda216
22. máj 2013

dakujem, upokojili ste ma 🙂

barca127
23. máj 2013

@hilda216 ahoj aj my mame este dudku na spanie a vobec ma nenapadlo to este nejako riesit ved mame casu a casu a nasa bambula cez den vobec cumel nemava a potom ked ide spinkat normalne sa v tom vyziva ako si moze pocumlat takze si vobec neviem predstavit ze by som jej ho teraz zobrala

olinecka22
24. máj 2013

@hilda216 aj my mame este dudku a kolko krat si sama dudku vypyta ale vetsinou ju ma iba na buvanie

rainbow1
24. máj 2013

@hilda216 aj my máme ešte cumlík, máme ešte len 10 zubov a stále má napuchnuté jasienka, čo sa ďalšie derú a malá si ich cumlíkom masíruje, aj sa tým ukludňuje, takže zatial neriešim 😉
@zora256 my tiež stále plienkujeme, v byte je dosť chladno stále (počasko fuj) a nechcem, aby vysedávala holá na šerblíku, okolo dvoch rokov je času dosť na odplienkovanie, už budú mať dietky aj rozum z toho, takže čakám na teplejšie počasie a rozhodnem to nebudem siliť 😉
súhlasím s @barca127 a @sliver 😎

zora256
25. máj 2013

@rainbow1 Ahoj!Ja už vyše mesiaca ani enskúšam na šerblík ho dávať je mi chorý a je i zima my máme dom chladný a vonku sále prší a je chcladno tak nesilím vôbec až narok vlete začnema si ho dávať na nočník,on je proste šikovný manuálne a pozdejšie mi dospieva čosa týka hygienických návykov a odúčania od plienok proste nebudem vôbec siliť,a neriešim odúčanie každé dieťa má svoj čas keď sa začne sám pítať potom mu budem pomáhať sa odúčať,dovtedy nak si má plienky veď do škôlky či školy nebude nosiť plienky 😀Takže mi je aj jedno či bude toto leto teplé alebo nie.

mitka2007
24. jún 2013

Baby ,čo chystáte k druhým narodkám? Dajte tipy.

lutia
25. jún 2013

@mitka2007 ahoj, zatial chceme malemu kupit tu tabulku na pisanie, mozno aj bycikel...a stale premyslam co este alebo miesto tych dvoch veci nieco ine...este nie sme uplne rozhodnuti

mitka2007
25. jún 2013

@lutia ja premýšľam nad autodráhou a vodným svetom + nejaké drobnosti...

maruska.s
26. jún 2013

Ahojte =) aj nas ma stale cumel, iba na spanie mu ho davam, no mame aj babatko a ked mu vidi cumel, tak mu ho hocikedy slohne 🙂 Teraz by bol urcite zly napad mu ho zobrat, keby videl, ze sme ho zobrali len jemu. A ked drobcovi vidi plienky, tak tiez sa nechce pytat na zachod. Uz mal obdobie, ze sa nam pekne pytal vzdy kakat do zachodu. Tak som sa z toho tesila, ze aspon nieco a uz je to fuc...Uz zase kakame aj cikame do plienky. Pritom presne vie, kedy kaka, aj kedy cika. A vie sa vycikat, ked ho dam na serblik a poviem mu, aby sa vycikal. Len keby nerobil take ceremonie, ked si tam ma sadnut 😢