Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
@dominini az 13.9 :( strasne dlhe cakanie..dnes idem zubarovi.. som zvedava :D mala som si tento rok dat spravit 10 zubov keramickych ale bude to musiet pockat..mam malo vapnika od malicka,Tak som zvedava,co mi bude moct dnes robit a ako casto tam budem chodievat..tento rok som tam bola uz velmi casto
@dominini áno uz mam za sebou..v 7tt + 4.. srdiecko bilo,krásny pocit.. a preto mi je to aj dlho lebo chcem vedieť,či je všetko ok a ako rastieme.. Môj lekár dáva knižku až v 12 tt,vtedy sa robia aj odbery a tak,tak to hneď hodí do knižky a v 12tt sa aj určuje termín presnejšie podľa veľkosti plodu tak jednou ranou to vybaví..Teraz len veriť,že moj malý je v poriadku..a chod k zubarovi lebo ak buds mať kazy robí to zle babatku
Baby ja by som si teraz zuby urcite nedavala robit..pockajte aspon do druheho trimestra...ak sa hlavne jedna o amalgamove plomby, urcite by som v nich teraz nenechala vrtat.
Ja som v minulom tehu absolvovala v 4 mesiaci rtg zubov so specialnou zasterou,ale nakoniec mi nic nerobili, trebalo nervy vyberat a to sa neda so slabou injekciou. Ale bezne kazy by som si dala robit, niekomu sa v tehu mozu velmi pokazit zuby a potom to bude velmi zle,viem o com hovorim, mne museli nakoniec v 7 mesiaci vytiahnut zub,lebo sa bali,se sa to este viac skomplikuje. Zubar sa bal este viac ako ja, ale nakoniec sme vsetci boli ok, aj injekciu mi dal a maly v pohode.
Ahojte..smiem sa pridať?☺
Ake vitaminy beriete? Ja som si dnes v lekarni kupila Prenatal, extremne mi vlasy padaju ☹ poradte mi prosim vas, co s tym
@dominini noo ja by som ti odporucila pockat aspon do 2. trimestra.. Prvy trimester je hrozne dolezity pre cely vyvoj vsetkych organov. Vdychovanie amalgamu pri vrtani je velmi nebezpecne...ja som tu kde zijem (v zahranici) mala problem vobec aj najst zubara, ktory by mi vsetky amalgamy odstranil (kedze som si citala o ich skodlivosti). a to som vtedy ani tehotna nebola! Niektori zubari to tu uz ani nerobia - prave koli tym jedom kt. sa pocas vrtania vyparuju. Proste ak ta to neboli, radsej pockaj. Ja by som urcite.. 😉
Baby aj vam je tak zle z kazdej vone?? Ja len predychavam... ☹ ☹ a minuly tyzden som sa este stazovala ze mi nic neni a teraz takto....
@pragmaticka ja som zas citila ze kazy su viac skodlive ako vrtanie a plomby..bolo to clanky od odbornikov.. nic neda za to ked pojde k zubarke a ona jej povie ako sa bude dalej postupovat..zubarka predsa vie,co moze robit a co nie ;)
@pragmaticka
@dominini Mnohé budúce mamičky sa u zubára neobjavia, lebo sa boja, aby vŕtanie, plomby alebo anestézia neohrozili bábätko. Sú obavy oprávnené?
Ani amalgámové, ani biele plomby a ani vŕtanie plodu neublížia. Nebezpečný je röntgen, anestézia a zanedbaný hlboký kaz. Je zdrojom baktérií, ktoré sa bez správneho ošetrenia šíria do tela a môžu škodiť srdcu či iným orgánom. Aj plodu..clanok

@extempore este mi povedz v ktorom si tt 🙂