icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

dominini
23. aug 2016

@extempore este mi povedz v ktorom si tt 🙂

nivea777
23. aug 2016

@dominini az 13.9 :( strasne dlhe cakanie..dnes idem zubarovi.. som zvedava :D mala som si tento rok dat spravit 10 zubov keramickych ale bude to musiet pockat..mam malo vapnika od malicka,Tak som zvedava,co mi bude moct dnes robit a ako casto tam budem chodievat..tento rok som tam bola uz velmi casto

dominini
23. aug 2016

@nivea777 a uz prvu kontrolu mas za sebou pravda?🙂 ja som si mala dat zas 3 kazy spravit ale bez injekcie to nezvladnem ... Tak neviem co mam robit teraz

nivea777
23. aug 2016

@dominini áno uz mam za sebou..v 7tt + 4.. srdiecko bilo,krásny pocit.. a preto mi je to aj dlho lebo chcem vedieť,či je všetko ok a ako rastieme.. Môj lekár dáva knižku až v 12 tt,vtedy sa robia aj odbery a tak,tak to hneď hodí do knižky a v 12tt sa aj určuje termín presnejšie podľa veľkosti plodu tak jednou ranou to vybaví..Teraz len veriť,že moj malý je v poriadku..a chod k zubarovi lebo ak buds mať kazy robí to zle babatku

dominini
23. aug 2016

@nivea777 Ano, pojdem, lebo teraz ked mam potvrdene od lekara ze som tehu, mozem to povedat aj zubarke a ajdeme nejake riesenie. Zajtra tam idem.

nivea777
23. aug 2016

@dominini ja som fakt zvedava,ako budeme postupovat lebo tie zuby dost suria.. ale teraz mi nemoze robit rontgen a ten dost potrebuje pri vyplnani korenov a tak ..ach jaj.. idem na bus.. snad mi nebude zle

dominini
23. aug 2016

@nivea777 aj ja som zvedava.. Ale idem tam rano a nech mi spravi vsetky 3 naraz nech mam pokoj. Drz sa naozaj 🙂

atenna
23. aug 2016

Baby ja by som si teraz zuby urcite nedavala robit..pockajte aspon do druheho trimestra...ak sa hlavne jedna o amalgamove plomby, urcite by som v nich teraz nenechala vrtat.

pininka
23. aug 2016

Ja som v minulom tehu absolvovala v 4 mesiaci rtg zubov so specialnou zasterou,ale nakoniec mi nic nerobili, trebalo nervy vyberat a to sa neda so slabou injekciou. Ale bezne kazy by som si dala robit, niekomu sa v tehu mozu velmi pokazit zuby a potom to bude velmi zle,viem o com hovorim, mne museli nakoniec v 7 mesiaci vytiahnut zub,lebo sa bali,se sa to este viac skomplikuje. Zubar sa bal este viac ako ja, ale nakoniec sme vsetci boli ok, aj injekciu mi dal a maly v pohode.

dominini
23. aug 2016

@atenna tak ako teda??☹ z jednej strany stale ze treba si dat spravit kazy lebo skodia babatku a z deuhej strany ze nie ☹ tak co teda

extempore
23. aug 2016

@dominini ja beriem 50 mg euthyrox na štítnu. Včera som bola u mojej endokrinologičky na krvi a v piatok mám prísť na vyšetrenie či mi nezmení dávkovanie

extempore
23. aug 2016

@dominini ahoj, dnes je to 5tt plus 5 dní

dominini
23. aug 2016

@extempore ja beriem 112 avsak mi strasne zhrubol krk a ledva prehltam a o tom ako mi bijava srdce ani nehovorim .. dnes si idem pre jedny vysledky krvy a vo stvrtok po dalsie... v kolkom si tt

dominini
23. aug 2016

@extempore ja som 5 tt +4 🙂

nivea777
23. aug 2016

@dominini ja som si o tom citala v clankoch od lekarov ze si treba dat spravit zuby..obycajne plomby a vrtanie nevada

extempore
23. aug 2016

@dominini no tak ja o jeden deň vyhrávam 😃

nivea777
23. aug 2016

@extempore este ta moze @dominini predbehnut..zalezi kedy ste mali ovulaciu a kolko je babo realne velke

extempore
23. aug 2016

@nivea777 veď mi nekaz radosť 😃 ja som mala ovuláciu na 15. ty deň - viem to presne lebo som merala teplotu.

nivea777
23. aug 2016

@extempore tak sup sup papat vitaminy aby ta nepredbehla :D v podstate to je jedno...kazde babo sa vyvija inak rychlo..

fatimuska
23. aug 2016

Ahojte..smiem sa pridať?☺

ivuss01
23. aug 2016

@fatimuska jasne 🙂

ivuss01
23. aug 2016

Ake vitaminy beriete? Ja som si dnes v lekarni kupila Prenatal, extremne mi vlasy padaju ☹ poradte mi prosim vas, co s tym

nivea777
23. aug 2016

@ivuss01 ja len kyselinu listovu.. este mam 60tabliet..ale neviem ci sa to berie do konca 1. trimestra alebo mozem aj neskor

pragmaticka
23. aug 2016

@dominini noo ja by som ti odporucila pockat aspon do 2. trimestra.. Prvy trimester je hrozne dolezity pre cely vyvoj vsetkych organov. Vdychovanie amalgamu pri vrtani je velmi nebezpecne...ja som tu kde zijem (v zahranici) mala problem vobec aj najst zubara, ktory by mi vsetky amalgamy odstranil (kedze som si citala o ich skodlivosti). a to som vtedy ani tehotna nebola! Niektori zubari to tu uz ani nerobia - prave koli tym jedom kt. sa pocas vrtania vyparuju. Proste ak ta to neboli, radsej pockaj. Ja by som urcite.. 😉

atenna
23. aug 2016

Baby aj vam je tak zle z kazdej vone?? Ja len predychavam... ☹ ☹ a minuly tyzden som sa este stazovala ze mi nic neni a teraz takto....

nivea777
23. aug 2016

@pragmaticka ja som zas citila ze kazy su viac skodlive ako vrtanie a plomby..bolo to clanky od odbornikov.. nic neda za to ked pojde k zubarke a ona jej povie ako sa bude dalej postupovat..zubarka predsa vie,co moze robit a co nie ;)

nivea777
23. aug 2016

@pragmaticka
@dominini Mnohé budúce mamičky sa u zubára neobjavia, lebo sa boja, aby vŕtanie, plomby alebo anestézia neohrozili bábätko. Sú obavy oprávnené?
Ani amalgámové, ani biele plomby a ani vŕtanie plodu neublížia. Nebezpečný je röntgen, anestézia a zanedbaný hlboký kaz. Je zdrojom baktérií, ktoré sa bez správneho ošetrenia šíria do tela a môžu škodiť srdcu či iným orgánom. Aj plodu..clanok

dominini
23. aug 2016

@nivea777 ja zase mám ten problém, že bez injekcie si nedám vyvŕtať zub.. mám skyté a hlbšie kazy, a mňa to jednoducho strašne boli bez injekcie, stresy mám také že deň pred zubárom zvraciam čo mi je zle zo stresu a strachu .. nedokážem sa tomu ubrániť

nivea777
23. aug 2016

@dominini no chod k nej a ona ti povie ako budete postupovat..nezanedbaj to..ja idem akurat dnu,drz palce

dominini
23. aug 2016

@nivea777 držim daj vedieť .. 🙂