icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

dadka388
18. jan 2013

@cora41 dakujem vitam.. 😉 toto forum mi poradila sestra tak snad sa tu vselico zaujmave dozviem 🙂

evkafi
18. jan 2013

@cora41 ja som doma a niekedy je to fajn ale niekedy je to naozaj na hlavu 🙂

cora41
18. jan 2013

@evkafi si na PN a aj ostanes cele tehu? ja som rada, ze robim, lebo za prve su peniazky, za druhe rychlejsie ubieha cas a za tretie mam rada svoju pracu 🙂 a za stvrte zatial ( klop klop) mi nic nie je, tak si to mozem dovolit 🙂

evkafi
18. jan 2013

@cora41 ano cele tehu zostanem uz doma, ale mne to nevadi 🙂 nemala som dobru pracu a priplacala som si,takze mne PN-ka vysla dobra 🙂 jedine s tym casom mi to niekedy lezie na nervy, to je pravda,ale zase mam vychadzky a to si viem uzit 🙂))

cora41
18. jan 2013

@evkafi to je pravda, zachvilu prejde zima a uz to bude lepsie🙂 aspon si stihnes upratat vsetky skrine niekolko krat🙂 uz si si kupovala nejake pradelko na babatko? 🙂

lucka188
18. jan 2013

@cora41 Juj no upratat skrine, to by sa aj mne zislo 😝

evkafi
18. jan 2013

@cora41 este som nic nekupovala... zda sa mi to moc skoro 🙂 chcem tak okolo 20tt. a ty? 🙂

luciarichard
18. jan 2013

Ahojte takže máme po poradni, drobček sa má fajn. Na meranie NT som objednaná na 6.2 ... takže zatiaľ všetko ok 🙂

dasiacik
18. jan 2013

Kocky,moze ma zamestnavatel prepustit ked bude
vediet ze som tehu,ale mam zmluvu na neurcito?
Situacia je taka,ze som nemala v plane hovorit to
v praci este aspon dva mesiace,ale dozvedela som
sa,ze koncom mesiaca chce prepustat a,samozrejme,
aj ja ss bojim.Takze,ked mu to napr.buduci tyzden
oznamim,budem zachranena?Nemoze ma prepustit?

grelu
18. jan 2013

@dasiacik pokial viem, tak nemoze

pasad
18. jan 2013

@dasiacik mas uz tehotensku knizku?

marin.frist
18. jan 2013

@dasiacik presne tak. ked im donesies tehotensku knizku ako doklad, mala by si byt kryta. ja sa tiez chystam hned po navrate do prace, aby niekto nieco nevyspekuloval 🙂

pasad
18. jan 2013

@dasiacik suhlasim s tym, co pise @marin.frist, co najskor odovzdaj oficialne kopiu tehotenskej knizky na personalne a maj pri sebe original, keby ho chceli vidiet.

marin.frist
18. jan 2013

@pasad inak nevies, co z tej knizky treba skopirovat? len prednu stranu akoze vlastnim tehotensku knizku alebo aj tu, kde je TP?

pasad
18. jan 2013

@marin.frist ja by som ju skopirovala uplne celu, nech nikto nespochybni kompletnost toho dokladu. ale neviem, ci je to nutne.

pasad
18. jan 2013

inak baby. co najskor odovzdajte tehu knizku zamestnavatelom, lebo podla zakona mate potom narok na takzvane "tehotenske" paragrafy, ktore nie su NIJAKO obmedzene poctom hodin. je to ine ako klasicky paragraf na navstevu lekara, respektive paragraf na osetrenie clena rodiny, kde je podla zakona limit 7 kalendarnych dni (cize 7x8 hodin) za kalendarny rok. v pripade tehotenstva si to vyplnujete ako navsteva lekara pocas tehotenstva a nie je tam ziaden limit.

mistrall
18. jan 2013

@dasiacik ja pokial viem tak tehotnu nemozu prepustit, akurat ked prides z materskej, tak nemusi mat miesto, to viem ze sa moze stat, ale prepustit nie, ale nie som odbornik, ale toto viem ze u nas je takto v nemocnici

katuskad
18. jan 2013

@dasiacik ak mu to oznámiš, tak ta prepustiť nesmie, ale pozor, musíš mu to oznámiť písomne, a daj si to od neho potvrdiť, alebo od personalistky, že to prevzali....

dasiacik
18. jan 2013

tehotensku knizku este nemam...

marin.frist
18. jan 2013

@pasad jo presne... u nas mame den na lekara na 6 hodin a 1,5 nadrabame, ale ked su to vysetrenia v tehotenstve, nejdu z tych 7 dni, ale su v podstate neobmedzene 🙂
@mistrall prepustit Ta mozu iba ak bola Tvoja pracovna pozicia zrusena, ci?

dasiacik
18. jan 2013

@katuskad
A co tam mam napisat?Ako?Kde najdem tlacivo?

mistrall
18. jan 2013

@marin.frist jaj to neviem 😀

lucka188
18. jan 2013

@dasiacik Tak si ju chod k lekarovi vybavit.

marin.frist
18. jan 2013

@mistrall my sme mali vlani 4 tehotne naraz na oddeleni 😀 tusim vraveli, ze ak aj na Tvoju poziciu vzali niekoho ineho, su povinni Ti to miesto zasa zabezpecit, ked im to vopred oznamis, ze sa chces vratit... ale urcite sa to da vselijako cele obist 😠

lucka188
18. jan 2013

@mistrall @marin.frist Nemozu ta prepustit ani po materskej. Ak bola tvoja pozicia zrusena, maju povinnost ponuknut ti inu adekvatnu poziciu. Napriklad ak mas v zmluve ze si manazer tak ti musia ponuknut manazersku poziciu.

lucka188
18. jan 2013

@marin.frist Oni dokonca nemozu na tvoje miesto prijat nikoho na dobu neurcitu, len ako zaskok na materskej. Ale samozrejme mozu tvoju poziciu akoze zrusit a vytvorit inu podobnu.

lucka188
18. jan 2013

@pasad A tak pokial ide o tie navstevy lekara tak aj tych 56 hodin mi bude chvilu trvat kym miniem 🙂 Ale mam v plane oznamit to ked budem mat prvy trimester uspesne za sebou 🙂

pasad
18. jan 2013

pokial ja viem funguje to takto. ak sa vratis pokial poberas tych 60 %, ci 65 % platu (neviem teraz presne, tych cca 6 mesiacov), musia ti dat presne tu istu poziciu. ak sa vratis po tom ako uz poberas len matersku tych nejakych 200 eur, musia ti dat adekvatnu poziciu, ak tvoja napriklad uz nie je, tak ti musia dat inu, ale s tym istym platom a podmienkami. samozrejme musis zamestnavatelovi hlasit vcas, kedy sa planujes vratit.

moonica
18. jan 2013

Ahojte babulky, citala som par stran dozadu o testoch, prejasnovani atd... tak podla mna sa to robi automaticky kazdej nie? A preco taku dolezitu vec odmietnut? Ja mam problemy s placentou mam placeta praevia marginalis, cize mi placenta zasahuje jej koncom ku krcku maternice. Nastastie len koncom, keby ho prekryvala cely, bolo by zle. Tak som kvoli tomu uz 3x krvacala , 2x som bola hospitalizovana, dnes ma pustili domov . Mate niektora s tym skusenost? Zevraj ako bude rast maternica, mala by sa mi vytahovat hore. Bola som v nemocnici v BB hospitalizovana a tam je aj moj gyn .robil mi teda uz to prejasnovanie, aj NT mam v poriadku. Mala som prvy pohlad na mimi kde uz nalo rucicky nozicky a skakalo, nieco krasne ♡♥ tak pridavam aj foto ale na tejto spinkal 🙂