Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
ja si myslím, že postačí aj voda z vodovodu 😀 😀 ja pijem len takú, už dlhý čas veľmi nepijem nič sladené, ochutené malinovky už vonkoncom nie, sú plné farbív a sladidiel...a okrem toho, umelé sladidlá tiež nie sú veľká výhra a príchute tiež nie 😉 čo najmenej chémie teraz, tým lepšie...dosť je bordelu, čo do seba dostaneme v jedle, zelenine aj ovocí..netreba si ešte pridávať.
@pasad ja som teraz pribrala 1 kg, to sú prsia a nejako mi vyšlo hore sádielko na bruchu 😀 začínajú ma omíňať rifle na páse, mám ešte sukňu, ktorá je mi ako tak v páse dobrá, tú ponosím ešte, keď rifle už budú tesné 😝 teším sa, že bude akurát jar a leto, že nebude treba kupovať tehu rifle a svetre a bundu 😀 😀 s malým som bola tehu akurát jeseň zima s najväčším bruchom, to bol des teda sa naobliekať jak cibula s tým bruškom veľkým 😀 😀 teraz si vychutnám šaty a sukne 🙂 s malým som do 6.mesiaca nepribrala ani deko, ale som mala tehu cukrovku a pichala som inzulín, takže som držala prísnu diétu ale potom od 6.mesiaca do skoro konca 8.mesiaca som dala 9 kíl hore fajne, ale tie zmizli dňom pôrodu..keď som došla domov z pôrodnice, vážila som presne toľko, čo pre otehotnením 🙂 tých kilečiek sa netreba báť, normálka je tých 12 kíl, tie naozaj zmiznú spolu s pôrodom, samozrejme to ale len za predpokladu, že nebudeš jesť za dvoch, dôležitá je kvalita jedla, nie kvantita 😉 😀 niektoré baby priberú aj 20 kíl, ale to môžu mať aj problémy s vyšším viazaním vody v organizme...to príde tak v polovici až koncom druhého trimestra, keď už začneme byť naozaj "veľké" 😀 hormóny začnú zas inak pracovať, krvičky bude aj o 50% viac...didule sa nalejú mliečkom, to všetko je váha naviac....a keď si vezmeš, že placenta váži aj polovicu váhy dieťatka...je to kilečiek dosť 🙂 ale prdieť na ne, dôležitý je ten výsledok, za ktorý všetko to, čo nás čaká, stojí 😵 😵 ja som videla malého placentu, keď ju dr kontrolovala po pôrode, je to veľmi zaujímavý útvar a veľký...veľmi veľký 😅 som bola prekvapená.
Boze babyyy ja uz zaspavam, chcem ist domov :( Mi nehovorte ze sediet v praci neviem do kolkej je lepsie ako byt cely den doma.. Zvlast ked tu o mojom tehu este nikto nevie takze nemozem cakat ziadne ohlady..
@barchee ja neriesim kilecka uz davno 😀. ide mi len o to, ze nechcem vela pribrat (viac ako je ten standard cca 12 kg), kvoli tomu, ze uz teraz mam nadvahu a zvyseny tlak. keby som velmi pribrala, tlak by sa mi este pravdepodobnel zvysil a to nechcem, lebo by to mohlo ohrozit aj babo aj mna. ja som pred tehu vzdy pila cistu vodu z vodovodu, alebo vychladeny ovocny caj nesladeny. teraz v tehu mi vsak vobec nechutia, takze mam problem dodrzat pitny rezim ☹. tak hladam tu svoju "tekutinu". snad mi zacne chutit nejaka zdravsia konecne 😀
@lucka188 neviem, ci je to lepsie. este stale som doma na PN 😀. poviem ti, ked nastupim do prace (pravdepodobne o tyzden v stredu). rozhodne sa tesim psychicky, lebo doma je to sice fajn, ale chyba mi kolektiv a aj praca. dvakrat dve hodiny vychadzok denne je dost malo. chvalabohu patrim k tym stastnym, ktore maju skvelych ludi okolo seba, skveleho sefa a ktore svoju pracu maju rady. samozrejme, su dni, kedy sa mi nechce, ale to ma kazdy si myslim.
ahojte kocky,joooj ja sa velmi tesim ze nemam ziadne problemi a ze mozem do tej praci,doma by ma asi slahlo.takze ked budem mat vsetko v poriadku tak ja isto do prace chodit chcem co najdlhsie 😉
Ahoj. Ja to v práci celkom zvládam (hlavne s ohľadom na vidinu, že behom polroka už nebudem musieť byť dennodenne s asi najblbšou kolegyňou na svete), ale keď prídem domov, som tak unavená, že si maximálne urobím jedlo, sadnem za počítač a potom idem spať. Doma taký bordel, že som rada, že k nám nikto nechodí, aspoň sa nemusím hanbiť 😀
@grelu hej hej, to je pravda, teraz som si spomenula, že pri predošlom tehu som sa na ne rozčulovala, že zbytočne rozhodia maminy, ktoré majú bábätká v poriadku ale AFP im výjdu blbé....ano ano...
@cora41 toto som našla http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
moja večera 200g šunky a 3 paradajky a ešte by som si čosi dala 😀..vidím to tak,že už začnem priberať 😀
@lienka19881 mna tiez uz nebolia hm. vraj nemusia stale boliet 😉
@mistrall joj ja som strasny stresiar... Hned vo vsetkom vidim to najhorsie... 🙂

@zuzanapd to si bola v tom 19.tyzdni, ked ti tak rapidne stupol tlak?