icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

henriett19
30. jan 2013

@drnduliak Ja som ho tiež nepoznala, ale jedna znama mi ho poradila a nestazujem si, celkom je fajn🙂

lucka188
30. jan 2013

@henriett19 Krasne brusko, zavidim 🙂 Mne uz tiez pomalicky rastie, ale stale je take dvojdielne, v pase mam taku priehlbinu.. Ale tak druhe tehu je druhe tehu, chapem 🙂

henriett19
30. jan 2013

@lucka188 pri Laure som taketo bruško mala asi v 20tt🙂

pasad
30. jan 2013

@lucka188 ja ho mam pekne tehotenske iba ked si lahnem na chrbat, vtedy sa mi tuk "rozleje" trochu do stran a z boku je vtedy take peknucke tehu 😀
@henriett19 nemas zac, fakt je peknucke. kolko si pribrala v prvom tehu?

henriett19
30. jan 2013

@pasad 😀 aj ja som v prvom tehu tak mala ze mi ho len ked som si lahla bolo vidno 😀 a netusim presne kolko som pribrala ale mohla som mat pred tehu tak 57kg a ked som sla rodit som mala 77kg - dost som nabrala! strasne som bola zavodnena

pasad
30. jan 2013

@enynka30 nebojaj, urcite je vsetko ok. ved je to aj o genetike aj o stavbe tela a plno inych veci. ked som bola v nemocnici, cakala som na ultrazvuk s troma tehulkami, co boli v rovnakom tyzdni a by si neverila, jake rozdielne bruska mali! boli tesne pred porodom a aj ked mali podobne postavy, bruska mali total inak velke.

pasad
30. jan 2013

@zuzu188 neodfotis si ho? uz si tu tusim raz davala brusko a uz vtedy bolo pekne velke.

zuzu188
30. jan 2013

@pasad mám ho v albume 🙂

pasad
30. jan 2013

@zuzu188 ale tam mas iba 7 a 8tt a teraz si uz 12tt 🙂

zuzu188
30. jan 2013

@pasad mám tam od 7 po 11tt..z 12-teho pridám až v sobotu,keď ho ráno odfotím 🙂

pasad
30. jan 2013

@zuzu188 jaaaaaaj, ja som blba 😀 nezoscrolovala som 😀 super!

barchee
30. jan 2013

jejda baby, konec mi je 😀 ani sa na seba nemožem do zrkadla pozreť 😅 taká som si hnusná, vlasy otrasné, ksicht taký nijaký...včera som aj revala....no riadne ma šlahajú tie hormóniky 😕 😅 pozerám, že už dávate brušká 🙂 ja mám teraz väčšie ako pri prvom, paradoxne - aj keď teraz som chudšia ako vtedy, nemala som také sfúknuté bruško ako teraz mám...ale cítim, že je ozaj také akoby zduté už odvrchu od rebier, šak maternicu mám teraz len pár centi nad lonovou kosťou, keď sa olejujem večer, tak si ju nahmatám jemne, je taká pevná a tuhá na dotyk, dá sa to pekne odlíšiť 🙂

pasad
30. jan 2013

@barchee juj moja, to fakt neries, to su tie nase hormony. mna este stale prekvapuju tiez moje myslienkove pochody, akoby to nebola moja hlava a moj mozog...takze ak take myslienky pridu, proste im nevenujem pozornost a viem, ze ked im ju nevenujem, tak odidu tak ako prisli. ale tak snad sa to zlepsi v druhom trimestri. 😉

barchee
31. jan 2013

@pasad veď to hej, snažím sa, ale pokiaľ si sama a máš čas na oddych je to super, pri prvom tehu som tiež bola spokojná a kľudná, ale teraz je to iné, ten moj šinter mi dáva riadne zabrať, je to chalan ako sa patrí, takže celé dni vrieska, behá a trieska so všetkým, teraz navyše ho odúčam od plienok, takže začal veľmi trucovať a budovať si svoju individualitu...takže je to veľmi náročné, nemám ani chvíľku ticha, kľudu - okrem času keď spí naobed a ja spím s ním... 🙂 veď uvidíš, keď budeš čakať druhé, to už nebude také lážo lážo 😀 ja som preto chcela druhé až neskôr, keď bude malý väčší, pojde do predškoly, lebo som vedela presne, že v tomto období to bude najnáročnejšie... 😉 aaale, príroda si to zariadila inak, samozrejme to zvládnem o to sa nebojím 🙂 len je to o dosť náročnejšie ako som si myslela, že bude a to mám ešte malé brucho 😝

deniska84
31. jan 2013

toto je moje brusko zatial 🙂

katuskad
31. jan 2013

@zuzu188 ty máš teda riadne brušinko už 😉

katuskad
31. jan 2013

@evkafi ja to mávam tiež občas, ked to nie sú silné bolesti a potom prejdú, tak je to ok....
@enynka30 s tým bruškom je to individuálne, mne na začiatku hned vykuklo, teraz ako by sa to trošku zastavilo, ale ono zase začne rásť, netreba sa strachovať....

barchee
31. jan 2013

toto je moje, dnes ráno fotené, som 9tt+5 🙂

zuzu188
31. jan 2013

@pasad nevadí 🙂

zuzu188
31. jan 2013

@katuskad no teda 🙂..strašne rýchlo rastie..teraz ho mám také ako pri Filipovi okolo 20tt

anka56
31. jan 2013

ahojte baby, prosim napisete mi ake rozmer po uhlopriecke mal vas plod v 12tt na poradni? Chcela by som si to porovnat so svojim ..moj ma 11,6cm ..
A co sa tyka bruska rastuceho ja vyzeram ako dobre najedena iba slabe nafuknutie ..ale pribrala som 2 kg uz 🙂

lucka188
31. jan 2013

Juj baby dnes ma take obavy chytili.. Asi je to tym ze som zistila ze som schudla skoro kilo, stale si vravim ze to je v pohode, ze to len ta blba choroba mi berie energiu aj chut do jedla, ale aj tak.. Ja uz nemam ziadne priznaky, neviem o co sa mam psychicky opriet, nejako mi ten moj optimizmus niekam odbehol.. Nastastie uz v pondelok mam poradnu konecne.

barchee
31. jan 2013

@lucka188 žiadne príznaky nemám ani ja, nemala som ani pri prvom...a všetko je ok 🙂 ono pomaly v tom druhom trimestri nebudeš moc mať nijaké príznaky, len bruško bude rásť a bábo začne kopať...nemusí ti byť zle, nemusia ťa prsia bolieť... buď rada, že máš také tehu, akoby si mala grcať do pôrodu...moja kamoška jedna naozaj do pôrodu grcala, bola aj tuším ale 2 alebo 3 mesiace v nemocnici, kvôli dehydratácii, stále na infúzkach...lebo vkuse grcala...ja som vďačná za to, že mi nič nie je 😝 aspoň sa zvládam starať o prvorodeného a domácnosť 😉

som akurát dovarila obed-smotanové placky-mňam :D a idem von vyvenčiť čerta a psa :D :D krásne je teplúčko, teším, že už ide jar, milujem ju 🙂

borocka
31. jan 2013

No caute baby,
ja svoje brucho poctivo skryvam. take nafuknute, nabite. hroza. normalne ked sa vyvalim do gauca tak mi muz musi pomahat vstat. vsetky brusne svaly mi odisli, a nechcem sa ako veleryba z boka zatial dvihat 😀 patrika uz na ruky neberiem.ruky mam slabe zizaly, a vobec sa bruchom a chrbtom uz neviem zapriet.
a normalne zacinam citit krce v bedrach a stehnach....ked lezim na boku a mam nohy pokrcene ( nie dako velmi) tak mi az krv prestava prudit do noh. aj polohy na spanie si uz musim trochu hladat 😀

a vcera mi prisli prve vecicky co som kupila 😅 vonave malilinke. zatial take uni kupujem. ja neznasam ruzovu. a uz to vidim, modrooke dievca po otcovi. a v modrych a hnedych veciach bude k sezrani. aj patrik ma modre oci a tiez som ho ako maleho podla toho obliekala.

borocka
31. jan 2013

@barchee ake su to smotanove placky?? daj recept.
u nas fuka vietor ako besny, ale je +5 stupnov a svieti slnko

borocka
31. jan 2013

@lucka188 co si, neblazni 😎 bud rada ze zatial nepriberas. a ze ti nie je zle. a o co sa mas opriet??? vyberaj a nkupuj babovske veci 🙂 vanicku, podbradniky, ponozky...... hned sa vies ako psychicky nabudis. ja sa z toho strasne vytesujem. stale preberam co ostalo po prvom, pokupila som nejake veci pre druhe. prezeram si inzeraty a uvazujem ze si uz kupim fusak aj kombinezku, teraz su zlavy a potom na jesen nebudem musiet riesit.

lucka188
31. jan 2013

@barchee @borocka Vdaka baby, potrebovala som asi aj od niekoho ineho pocut ze to je normalne a nic sa nedeje 🙂 Asi mam ten syndrom bliziacej sa navstevy lekara, co mi aj svagrina spominala, doteraz som bola pokojna vyse mesiaca a teraz ked uz len par dni tak zacinam vysilovat 😀
@barchee Tak tomu uz vravim vrchol optimizmu cakat ze na konci januara uz zacina jar 🙂
@borocka Problem je ze ja vacsinu tych veciciek podedim, ale po tej poradni si veru asi pojdem nieco kupit 🙂 Ale mohla by som si zacat chystat priestor na tie veci, lebo zatial by som to ani nemala kam dat 🙂

darka2001
31. jan 2013

@tigi ak sa berie prva krv tak na lacno,inak moze byt skreslena biochemia a moc das rovno tam

darka2001
31. jan 2013

@henriett19 panecku tak ja ani polka z tvojho to si kedy fotila,lebo je zas pravda,ze vecer je vacsie

darka2001
31. jan 2013

Tak my sme vcera absolvovali NT v 12 tyzdni nasli sme aj nosovu kosticku tak je vsetko ako ma byt+ my bral krv este na nejake testy,drobec ma 4,76 a som 11+2,dr vravel,ze je vsetko v poriadku tak ma troska prekvapili vase cm,brusko zatial mam len take uplne mini a stale som v minuse 2 kg .