Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@mahulenka87 Ja som nechcela tiež veľa pribrať a pribrala som už 8 kg 🙂 a neviem s čoho 🙂 Už mám 84 kg 🙂
@penelope111 ja 5kg a dost to citim...ale nevadi potom sa to zhodi...ja prave viem z coho...stale nieco jem 🙂))
@malinkasaruska kludne sa spytaj,ci neotoci obrazovku smerom k tebe...ja som sa raz spytala,na zaciatku a odvtedy mi obrazovku otaca automaticky hned ako sa uvelebim na kresle🙂stoji to za to🙂
@marley7 neviem moja...ale nezmizne uplne lebo to je klitoris haha🙂)) to podla mna bud narastie a bude z neho pipik alebo nenarastie a ostane maly klitoris (sak nevies ze klitoris je vlastne zakrpateny pipik?:🙂 ale hovori sa ze uz v tom 20 tt ked mas ten scan kde chekuju vsetky organy, ze tam uz vedia na 100% povedat ....ze vtedy to uz je vyvinute dostatocne.
@lily14 Ja som bola s toho hrozne nešťastná, že tak priberám, ale nevadí po pôrode to dám dole musím 🙂
@penelope111 jasne,ze das 🙂 uz len porodom pojdu dole kg,kojenim..behanim okolo babatka,domacnosti...
@lucia192 ono je normálne, že ti každý určí iný termín. Podľa mrchy, podľa veľkosti mimi... Ja mám rozdiel tiež nejakých 5 dní. Ešte uvidím, čo mi povedia na 3D. Sprav si z toho priemer 😉 Mimi si aj tak vyberie termín, kedy bude pre neho najlepšie 🙂
baby ja som pri prvom tehu pribrala 15 kg a teraz mam zatial 3,5 kg navyse, tak som zvedava, kam sa to az vysplhaaaa
@drnduliak, @mahulenka87 no lenže ja mám nepravidelnú mrchu, niekedy ju nemám vôbec, niekedy po 35 dňoch, niekedy po 27 dňoch čiže u mňa termín podľa PM bol passé
@lucia192 ja tiež nemám presne 28 dňový... ale dr.to tak rátajú. Tak sa riaď termínom z ultrazvuku - 19.8.
@lucia192 Som tak premyslala, ze mas sice nepravidelny cyklus, ale skor dlhsi ako kratsi, cize by ti to malo vychadzat skor neskor ako skor.. Standardne je ovulacia 14 dni pred prichodom dalsej menstruacie (mne to inak presne vychadzalo ked mi doktor sledoval ovulaciu a tiez som mala nepravidelny cyklus), cize pri dlhsom cykle je ovulacia neskor.
ženičky kolko ste už pribrali ??? ja 3 kg asi vela co? ci akurat? pri prvom tehu som viacej
@lily14 To dúfam 🙂
baby, čo tak moc priberáte, skúste vysadiť bielu múku(chlieb, rožky, koláče, cestoviny), nahradiť špaldovou alebo ražnou, hlavné jedlo jesť bez prílohy - dať si radšej k tomu šalátu viac, dať si polievku+ hlavné jedlo, viac sa nasýtiš. Pozor na zemiaky, ryžu...to papať len so zeleninou inou. Ryža obsahuje veeeľmi veľa sacharidov, spraviť len zeleninové rizoto. Olej som vymenila za kokosový lej, len na tom varím, olivový používam len do šalátov, výnimočne do varenia. Ja som tých 13 kíl schudla za 4 mesiace s cvičením pravdaže, chodila som na jumping, ale teraz je to vylúčené, takže ostáva len držať sa zdravej stravy 😉 dám si aj milku, ale len jeden riadok, aj milu zežerem celú a netrápim sa tým, dôležité je vynechať zbytočné sacharidy - to sú hlavne prílohy k mäsu. Lepšie potom trávi a nie je trávenie tak zaťažené. Ja sa teraz stravujem tak isto ako keď som chudla s tým rozdielom, že si doprajem trocha väčšie porcie, lebo sa mi to žiada, keďže bábo si berie už viac. Ale ide o kvalitu samozrejme pred kvantitou 😉 Ja som nedržala diétu, len som úplne zmenila štýl a spôsob stravovania a už som pri tom ostala, lebo mi to vyhovuje. Ja si myslím, že aj to je dôvod toho, že nemám teraz tehu cukrovku, že som schudla a zdravšie papám 🙂 Samozrejme raz za čas si môžete dovoliť si dať aj prílohu - ako my minule - vyprážaný syr a hranolky 😀 😀 ale robené všetko na kokosovom oleji, on totiž nenechá jedlo mastné 😉 A vám teda poviem, že pojem toho dosť a pribrala som len 2 kilčá 😉
@alaniska ja som nedržala diétu, zmenila som stravovanie a to je tak doteraz 😉 držať diétu znamená držať ju 2 týždne, trocha schudnúť a potom začať normálne jesť...nie? a jojo je na svete 😀 záleží samozrejme od konštitúcie človeka a metabolizmu, moja švagrina má 47 kíl a zje toho jak slon, to bez srandy, všetci čumíme aké porcie si dáva a je jak slíž chudá 😀 😀 keby ja som jedla ako ona, tak už môžem volať Chrisovi Powellovi do Extreme makeovers 😀 😀
každý je iný, ja som len dala tip ako sa najesť dosýta, zdravo a bez zbytočných sacharidov a tukov 😉 sama viem, že ľudia, čo hovoria, že nevedia schudnúť, preto nerobia všetko, ja som sa tiež kedysi na to vyhovárala....a teraz viem, že to boli fakt len výhovorky 😉
@barchee no su baby ktore proste nejedia,skusaju rozne tukozrutske,bielkovinove atd,rozhasia si metabolizmus a ked v tehu zacnu jest tak to ideeeeee,ale nechcem sa tu nikoho dotknut,nemusi to byt pripad bab tu,ktore viac pribrali,ved som aj ja len v polovici,mozno skocim aj ja +20 ale snad nie🙂Ja som typ co cvicil a zdravo sa stravoval,ziadna dieta,teraz lezim doma.Mam skusenosti s mojimi.kolegynami,nedali si povedat a ten jojo efekt stal zato a vzdy po kazdej diete🙂
@lily14 schudneme len taky fukot🙂aj ja a milujem cvicenie,takze sa tesim aj an to a na prechadzky s kocikom🙂
Mne sa v robote vzdy smiali,ze stale daco jem,tak aj bolo kazde 2-3 hodky,vaha stabilna,treba len pochopit ako to s telom a stavou naozaj je,tie co si dali salat a potom uz nic mqli nadvahu a nechapali to🙂
@lucka188 no neviem, viem to, že som koncom novembra mala takú mrchu že skoro vôbec a v januári zase takú že takmer vôbec, kratučká a slabučká, pred tým v októbri som mrchu nemala a v septembri mi prišla po 34 dňoch.. pri prvom synovi som do 3 mesiaca tehu mala také slabučké krámy .. u neho mi rovno vylúčili počítanie termínu podľa PM, tak teraz neviem kedy som vlastne otehotnela či pred tou slabou mrchou a mrchu som mala znova počas 1 mesiaca tehu (tak to podľa najnovšieho termínu vychádza) alebo po tej slabej mrche a termín mi ostáva starý.. zajtra idem na premeranie, som zvedavá na verdikt
@alaniska práve preto nie som zástanca diét, ale zdravého stravovania 😉 bola som kedysi dosť obézna (160 cm a 85 kg), teraz mám "len" nadváhu, schudnutie mi dalo zabrať samozrejme fyzicky aj psychicky, ale už sa nikdy nechcem vrátiť na tú váhu, s ktorou som začala chudnúť...to by malo aký význam? 😕 a presne viem, ako sa mám stravovať, aby moje telo dostalo čo potrebuje a naplno to využilo bez zbytočností 😉 ako som písala, moj cieľ je 65 kíl a to aj dosiahnem, akonáhle budem môcť zasa cvičiť, lebo strava ostala rovnaká, len pohyb mi chýba 😉
@alaniska samozrejme, že po šaláte pribrali pribrali, lebo k zelenine treba bielkovinu, teda k šalátu ešte porciu napríklad mäsa alebo syru, inak telo rýchlo vyhladne a zase si začne ukladať rezervy z hocičoho, čo potom zjedia.
@barchee pekne si to dala,staci mat disciplinu,zzit sa s tym a potom je to pre teba nie stres ale zivotny styl,tie co neustale jedlom zaoberaju maju vacsinou problem,ja sa dlhoooo drzim na 63kg(pred tehu) a to som si pocvicila,zdravo najedla,sem tam sladkost,niekedy boli dni ked aj denne,ale mala som pohyb,ktory bol pre mna radost a zvyk a nie povinnost nasilu ako to casto vidim.Mam 177 cm a s tou vahou som bola ok.

Ženy trafí ma. Mám toľko dátumov pôrodov, že si môžem vyberať 😀 na kramároch mi určili termín na 29.8. v GYN-FIVE na 26.8. včera som bola vo Femme lebo som chcela skúsiť videjko, no tam mi povedali, že termín máme 19.8. podľa veľkosti (12,1cm) tak som ostala v šoku a preistotu som išla ešte na Antolskú zo zvedavosti, čo mi povedia a na Antolskej mi dnes znova povedali, že 19.8. už neviem čím sa mám riadiť, volala som svojmu gynekológovi, že som bola na 3D a tam mám zas iný dátum lebo bábo je podľa týždňa väčšie tak mi povedal, že mám dôjsť, nech premeriame a že sa na to pozrieme.. som zvedavá 😖