icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

katla
7. apr 2013

Baby, som 19+7tt a stále necítím tie moje dva zázraky v brusku nejak extra kopkat. Ako srm tam cítím, nejaký pohyb, ale nič výrazné. Myslíte, že je to ok? Nemusím stresovat?

lienka19881
7. apr 2013

@katla ahoj aj ja som 19+3 a zatial nic vyrazne necitim... Len posledne dva dni citim uplne dolu take jemnucke stuchanceky ale vobec ne iem ci je to ono... Ak mas placentu na prednej stene, ta to moze este aj tlmit... Kedy mas najblizsiu poradnu? Ja idem zajtra, tak som zvedava... 🙂

katla
7. apr 2013

@lienka19881 Aj ja mám poradnu zajtra 😀
Tiež som zvedava co mi povie. A v piatok máme zas morfologiu a 3D.

darka2001
7. apr 2013

@kamca93 no ja to pocujem prvy krat,ze mam nieco kupit,sestricka mi nepovedala vobec nic o glukoze len ,ze mam prist na lacno,dala mi papier,ze na 8,00 do labaku na krv a potom k nej,ale na prizemy je lekaren tak keby nieco tak zbehnem

ladydasha
7. apr 2013

@katla Ahoj! Známa čaká dvojičky a dlho tiež nič necítila, pretože baby boli otočené k sebe a kopkali sa navzájom 🙂

marley7
7. apr 2013

Neviete mi poradiť? Kúpila som si ten klasický tlakomer, nie digitálny. Keď si meriam, začne najskôr tak slabúčko biť a až potom zosilnie, no a keď končí, pri spodnom tlaku tiež tak slabo dobíja. Že odkedy mám brať ten tlak, či už od toho slabého bitia, alebo až silného. Ďakujem 🙂

marley7
7. apr 2013

Už aj vy ste také dýchavičné?! Keď idem po schodoch, alebo idem rýchlejšie som taká zadýchaná. A tak isto, ani nezjem veľa a hneď som plná, tiež hneď zťažené dýchanie mám. Je to normálne?

darka2001
7. apr 2013

@marley7 zaujima ta prvy a posledny pocutelny tuk
a ano aj ja som taka zadychana,pri rychlej chodzi,na schodoch no aked sa vecer najem mam pocit,ze mi praskne brucho a fucim a fucim,nechapem ak niwkto povie ,ze cele tehotenstvo je v pohode a nic mu nie je,moje telo stale nieco vymysli,aby mi to stazilo.

marley7
7. apr 2013

@darka2001 Ďakujem ti 🙂 Takže mám brať do úvahy aj to slabé bitie?!
No a to sme ešte len v polovici 🙂 Ja som práve zjedla jeden puding a cítim sa ako keby som zjedla pol prasaťa 🙂

zabavka
7. apr 2013

babule trošku hlúpa otázka, ja viem 😀 , aleee môžem pizzu Quatro Formaggi ? 😅

darka2001
7. apr 2013

@zabavka myslim,ze v pohode ak ju nebudes jest kazdy den na kila......tam ide. hlavne o plesnivy syr a mykozu a aj ten je tam v pomere 1:4,mne dr poradil kupit si probiotika pre istotu ak mas sklon k mykozam.
Dobru chut 🙂

magdav
7. apr 2013

@marley7 Asi je to normalne, ja tiez sa rychlo unavujem ked idem po schodoch, som v 22 TT 🙂

lily14
7. apr 2013

@zabavka jasné že mozes ;)

darka2001
7. apr 2013

@marley7 mali by to byt tuky v kuse,nemali by byt medzi nim pauzy
A kolko mas ak podla teba?

zabavka
7. apr 2013

@lily14
@darka2001 vďaka baby, niekde som čítala, že by sa nemala niva, tak som ju radšej vymenila za mozarelu 😀

kamca93
7. apr 2013

baby nevyznate sa tu niektora vo vodicakoch a vsetko okolo nich???.. neviete do ktoreho mesiaca si moze tehotna spravit vodicak???... ak viete nejaku stranku kde by som sa to mohla docitat a vsetko okolo toho tak mi sem hodte... dakujem ?))))

freyjanr
7. apr 2013

@marley7 ja som neska len isla vo vchode na medziposchodi poliat kvetinu a zadychala som sa jak 50rocmy 100kilovy chlap 😀 😀 😀 😀

niki18
7. apr 2013

@kamca93 ahoj...ja si prave robim vodicak, instruktor o tehotenstve vie a nieje s tym ziadny problem, ale ja uz pomaly koncim...teraz ak by si chcela zacat, tak skus neaky zrychleny kurz....teoria trva max mesiac a jazdy, to uz zalezi od instruktora ako sa s nim dohodnes....najlepsie spravis ak si hodis do googlu vyhladavanie autoskol v tvojom meste a precitaj si neake recenzie! !!!! Aby si neskoncila pri neakom debilnom, agresivnom instruktorovi, ktory si na tebe bude vybijat svoje komplexy ( hovorim z osobnej skusenosti ) www.vodicak.sk

angielka
7. apr 2013

@katla ja som začala cítiť poriadne pohyby až v 23. týždni, ciže dosť neskoro. Asi to bolo tým, že mám placentu vpredu bo ak máš placentu vpredu, tak to nemusíš ešte cítiť, bo ona to vlastne tlmuje a necíti sa to kým nie je babatko väčšie.

magdav
7. apr 2013

@cleona Ja som sa teraz objednavala na 3D a sestricka mi povedala ze 24 tt je najlepsi 🙂

kamca93
7. apr 2013

@niki18 ahoj no ja mam jedneho znameho instruktora ktory si prave otvoril autoskolu ale este som sa snim otom nerozpravala... preto si najprv zistujem ze ci vlastne este mozem lebo priatel ma presviedca ze uz nemozem a ze ked by ano tak ze ma nemusia pustit a podobne.. 🙂)))

niki18
7. apr 2013

@kamca93 tak s tym ti neporadim....najlepsie bude ak sa spytas toho znameho...u mna s tym problem nebol, ale ako vravim ja uz coskoro budem koncit a neviem, ci tam su neake limity dokedy si tehulky mozu robit vodicak....v kazdom prpade ti najlepsie poradia v konkr. autoskole...drzim palce 😉

karinkaeich
8. apr 2013

ahojte kocky, prepacte ye sa miesam do vasej diskusie, len chcem dat do pozornosti, ye vypredavam vecicky po malom (rozne velkosti a vsetko mozne), tak mozno by ste niektora mala zaujem. rada sa dohodnem aj na cene alebo mensom balicku. pekny den

enynka30
8. apr 2013

@kamca93 Ahojky, ja si myslim, ze urcite si mozes robit vodicak, ak sa nato ty sama citis 😉 Ja som si robila vodicak pri prvom tehotenstve, a skusky som mala mesiac pred porodom 😀 praveze instruktor aj potom na skuske policajt boli taki milsi ku mne 😀 akurat som sa potila jak slak na kazdej jazde, hormony a k tomu nervozna, a take vacsie stresy som mala, ale nikto s tym problem nemal, to je tvoja osobna vec, ci si to chces robit pocas tehu 😉

lucka188
8. apr 2013

@kamca93 Len taka mala rada, ak sa rozhodnes si ten vodicak teraz robit, ja by som si urcite so sebou nosila ten bezpecnostny sedak pre tehotne, ja to pouzivam tiez a je to jednak pohodlnejsie a jednak urcite bezpecnejsie (keby nieco bezpecnostny pas ti nezatlaci na brucho, je uchyteny pod bruchom).

lucka188
8. apr 2013

Dnes som mala brutalny sen. Snivalo sa mi ze sa mi nieco strasne silno vyduvalo z brucha na boku, mala som to take cervene a bolelo to, nevedela som co to moze byt a potom som si uvedomila ze to sa asi babatko otaca. Bolo to ako by mi chcelo brucho roztrhnut, lebo ja som mala brucho ako teraz - este take mensie, ale to babo bolo uz ako v nejakom osmom mesiaci 😕 Potom som sa zobudila a este som akoby citila dozvuky tej bolesti a babo ma kopkalo na druhej strane.

marley7
8. apr 2013

@darka2001 Ďakujem ti ešte raz 😉 Ja mávam teraz v tehu dosť nízky tlak, pred tým som tak nemávala. Často sa mi točí hlava, rázovo mi klesne. Mávam tak 110/70 Káva mi nechutí, tak si dávam ako prvú pomoc vodu a pár glgov coly. A ty aký mávaš tlak?

marley7
8. apr 2013

@magdav @freyjanr Ďakujem žienky, tak takéto "ťažkosti" nám budú asi len pribúdať 🙂

marley7
8. apr 2013

A ako ste na tom s kupovaním výbavičky? Už nakupujete? Neviem kedy je ten najlepší čas kupovať napr. postieľku, deky, monitor dychu, ..... Ja musím všetko kúpiť, nemám od nikoho ani po nikom nič.

darka2001
8. apr 2013

@marley7 Ja celkovo som mala stale nizky tlak a som taký kavičkar,takže to bolo v pohode,ale v tehotenstve mi kava vobec nechuti tak vačšinou pijem vodu až ked je velmi zle ako minule ked som mala tlak 85/45 tak som si dala aj kavu lebo už som vobec nevedela zaostriť.
Ale zasa u dokyho som mala tlak 140/90 tak mi doky kazal,nech si ho doma kontrolujem,ale to som mala zo stresu z výsledkov 🙂 doma sa mi to nikdz nestalo.