icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

lucka188
9. apr 2013

@niki18 Leo je super, keby sa ti este podarilo porodit o par dni skor, tak to bude levik Leo 😀

maria512
9. apr 2013

baby mám otázocku...viete aku vahu miminka ste mali v 20tt ?ked to tu tak priebezne citam mne sa to zda ze mame velmi malinku oproti ostatným...doktor povedal ze je vsetko tak ako ma byt...ze vsetko ja v najlepsom poriadku ale v 20tt sme mali iba 280g a ja teda moc nepriberam...tak maximalne kilo za mesiac...uz som sice moj doterajsi maximum aky som kedy v zivote mala prekrocila ale aj tak sa mi to zda nejako malinko 😒

tigi
9. apr 2013

@maria512 my sme mali v 19tt 225g. podla mna nemate ziadnu velku odchylku, pozri napriklad tu 🙂
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35

maria512
9. apr 2013

@tigi dakujem za info...aj podla tabulky sme menší 😒 ale tiez pisali ze zalezi od rodicov...a ze by sme boli obidvaja nejaky obrovsky sa teda nedá povedat...skor taky malinky a ja este k tomu tenunká 😉 ...nebudem stresovat a pri dalsej kontrole sa opytam doktora ci je to tak ako ma byt aj s tou vahou...ale dakujem za info...ten clanok ma trochu ukludnil 🙂

cleona
9. apr 2013

@maria512 My sme na morfologickom ultrazvuku, ktorý mi robili 20 tt + 4 mali 344 g. Tiež sa mi to zdalo málinko keď som čítala príspevky ostatných budúcich mamičiek ale som si istá, že je to v poriadku. A ako pozerám v tabuľke čo tu dala tigi tak sme celkom v norme. Nasa mala krasavica rastie tak ako má a ja sa z toho strasne tesim. ;)

oskvarka
9. apr 2013

@freyjanr 😀 😀 pekne meno.. inak s tymi menami je to celkom sranda ale tak ze to bude hanba mi nik nepovedal ale moja cela rodina na cele s babkami nesuhlasi s nasim vyberom a muzova babka ked pocula vyber povedala len ze no "jedno lepsie ako druhe " :D moja mama si dokonca aj kocura na zahrade pomenovala Roger len aby sme to meno nedali asi si mysli ze nebudem chciet dat meno po macke (ale tak jej druhy kocur sa vola filip tak co a kolko ich teraz je)... a mi s mm dufame ze si takto na to meno aspon zvykne :D:D

cleona
9. apr 2013

@oskvarka a ake meno máte vybrané? Roger? Naštastie moja rodina to berie tak, že meno je úplne na nás. Jasné, že si povedia svoj názor ale budú akceptovať čokoľvek čo vyberieme. A najviac ma potešila moja mamina keď povedala. "Monika, čím ďalej tým viac sa mi to páči" ;). Ešte síce uvidíme, či to bude definitívny výber ale zatiaľ to vyzerá na 95 %.

barchee
9. apr 2013

no baby, dnešná poradňa plná prekvapení 😅 bábo je v poriadku, ale mám mäkkší a skrátený krčok, dr vravel, že to nie je nič hrozné a nemusí to nič znamenať, krčok má 3,9 cm dlhý, že by mal byť dlhší a tuhší...najbližšie mám poradňu o 3 týždne, bude mi ho zase merať, snáď to ostane tak a nezmenší sa, trocha ma to vystrašilo..teda dosť ma to vystrašilo 😔 no a čo sa týka bábätka, tak mi vraví, že žiadneho pindíka nevidí, že to tam medzi nožkami vyzerá na "kávové zrno" 😀 😀 tak som sa dobre pobavila, že bábo si zo mňa srandy robí 😝 o týždeň mám morfologický utz, tam pozrie podrobnejšie pohlavie, tak snáď uvidíme teda, čo sa mi v brušku skrýva 🙂 na tom 3D v tom 16tt mohlo byť vidieť spuchnutý klitoris, je to ešte čas, kedy sú tie pohlavia také podobné, dievčatká môžu mať klitoris ešte väčší a šušulku takú skoby spuchnutú a ako rastú, tak pohlavie dostáva tie správne proporcie...tak uvidíme, týždeň musíme počkať 😀 😀 no som zvedavá, či bude z Matúša Bibiana 😀

lucka188
9. apr 2013

@maria512 Nezapisal ti doktor do knizky nieco do kolonky Zodpoveda t.g.? Ja som bola v 20+3 a mam tam ze zodpoveda t.g. 19+5, takze sme o malinko mensi ako by sme byt mali. A mali sme 322g. Ale doktor povedal ze vsetko je v poriadku, tak sa toho drzim a verim ze to este dobehneme 🙂

cleona
9. apr 2013

@barchee tak držím palce nech je všetko najbližšie v úplnom poriadku. Ja som tiež zvedavá, či na najbližšom ultrazvuku nedostaneme infomáciu, že z dievčatka je zrazu chlapček. Najbližšie sme sa objednali začiatkom marca na 3D. Predsa len chcem mať aj ja nejakú pamiatku a nejaké fotečky. Neviem sa dočkať.

oskvarka
9. apr 2013

@cleona hej mame vybrate Roger.. uz asi 3 roky :D... a uz sme ho tak volali v rozhovoroch este ani nebol.. aj ked teda moze to byt aj dievcatko .. budeme mat prekvapko...ale inak aj svokra ked pocula prvy krat tak sa jej vobec nelubilo ale kedze vie nas vyber uz dlho tak si na to zvykla... najviac ma asi sklamala reakcia jednej kamosky nieco v zmysle ze ako bude nase dieta tym strasne trpiet a tak velmi emotivne nam to vravela.. ako svagor nas tiez presviedcal ale tak ako rozumne sa snazil ale ona mi to tak povedala ako nechapem... deti nerobia rozdieli an ilen netusia ktre meno je bezne a ktore nie... jedine ze by im rodicia tlacili take hluposti do hlavi a to je potom smutne ak take veci robia... mm ma sesternicu 5 rocnu ona ma v skolke kamarata ktoreho meno ani neviem vyslovit (ma oca taliana) ale ona ho vyslovit vie a nikdy som junepocula zamyslat sa nad tym ze jej kamarat ma divne meno... a ani mna by to nikdy nenapadlo nieco take dietatu hovorit.. mozno by som si skorej povedala v duchu ze zaujimave meno ale to je vsetko... mam kamosa comu rodicia dali meno Metod a on ked prisiel na strednu tak povedal spoluziakom ze sa vola Vlado a vseci ho tak volali .. ani ja som nevedela kym som jeho obciansky nevidela... a ake "super meno" s kalendara... a mimochodom ved aj Roger je v kalendari v rozsironom tak co :D

lucka188
9. apr 2013

@barchee Inak 3.9 cm vobec nie je malo, teda neviem kolko si mala pred tehu, ale kamoska teraz riesila ze ma skrateny krcok (20 mm) a ze ideal je 30 mm. Ked som jej povedala ze ja mam 33 tak mi na to povedala ze to je ako sen 😀

tigi
9. apr 2013

@maria512 neboj, do tabulky sa niekedy zapada presne velmi tazko a napriek tomu je vsetko v poriadku. tam sa s odchylkami pocita. ak povedal doktor, ze vsetko je v poriadku, tak to je super. no asi bude malunke malinke po vas. 🙂 a z toho ako priberas si tiez nic nerob, primer je 0,5-2 kg za mesiac, takze priberas akurat. 🙂

cleona
9. apr 2013

@oskvarka ja si tiež myslím, že teraz sú bežné aj oveľa netradičnejšie mená a určite sa žiadne dieťa tým nejako veľmi nezaoberá. To skôr dospelí a starší ľudia, ktoú sú zvyknutí na tradičné mená to vždy nejako okomentujú. V každom prípade sa nenechajte odradiť. Výber je čisto na vás a ostatní to môžu len akceptovať. Nech si frflú ako chcú. A Roger je podľa mňa pekné meno. ;)

maria512
9. apr 2013

@tigi 🙂 dakujem...ty vzdy vies ako potesit a ukludnit...si zlada diky 🙂

oskvarka
9. apr 2013

@cleona ja som mala vybrate ze ak budeme mat 2 chlapcov niekedy tak druhy bude oliver ale po tom kolko oliverov sa tu zrazu objavilo na koniku tak ma to dost odradilo a budem nabuduce musiet vymysliet nove meno...mne sa vzdy nepacilo ked bolo nejakych mien vela tak verim ze moje dieta bude po mne rado ze nema 5 spoluziakov z rovnakym menom ako ja.... bola som minule na krstinach este vlani a z 9 deti boli 4 filipovia...
a vy mate ake mena vybrate...?... mi mame este dievcenske vybrate povodne Melisa a teraz sme preorientovali na Rebecu (alebo Rebeku to je jedno vlastne ) nech sa k sebe hodia tie mena mm si mysli ze ak budu mat podobne mena budu sa citit ako jedna svorka :D... no len aby sme sa vobec k tej svorke dostali ked nam tak dlho neslo otehu... a tiez uz mi taha na 30 ale verim ze hej

penelope111
9. apr 2013

@maria512 Tak ten môj sloník mal v 19+5 tt 360 g 😀 Chlap ako hora 😀

barchee
9. apr 2013

@lucka188 akurát si hladám na nete dačo o tom a tiež všade píšu, že okolo 3 cm je v tehu krčok, tak som sa ukludnila, no šak ale vystraší to no 😅 je tam aj písané, že po interrupciách sa to stáva potom pri ďalšom tehu, lebo sa robí kyret a tam sa mechanicky vlastne krčok rozťahuje, aby sa vyčistila maternica, ja som síce interrupciu žiadnu nemala, ale po pôrode mi robili kyret, lebo sa mi kvôli predčasnému pôrodu úplne neodlúčila úplne placenta. Po tom kyrete môže ostať krčok oslabený...tak to bude asi pravdepodobne tým...no uvidím na budúcu poradňu, dám si to skontrolovať aj o týždeň na morfologickom utz preistotu 😉
@cleona ďakujem 🙂

barchee
9. apr 2013

@maria512 moj prvý syn mal v 20tt na morfologickom utz 340 g 🙂 narodil sa predčasne v 35tt s váhou 2220 g, teda celkom pekne 😅 teraz druhé bábo sa dozviem váhu budúci týždeň na morfo-utz 🙂

darka2001
9. apr 2013

@maria512 no my presne taky tak,v 20 tyzdni na morfo usg doky nameral 280g,vraj malo a je mensia asi o 5 dni,ale ze to v poho do konca este dobehneme.Ja som tiez chuda a od zaciatku som pribrala len 1 kg,lebo prve 3 mesiace mi bolo zle a zvracala som.aj som si pozerala tabulky,nasla som 3 a podla 2 sme mensi a podla jednej v norme..... 😉

cleona
9. apr 2013

@oskvarka my máme zatial vyratú Moniku. Ešte sa to môže zmeniť ale na takých 95 % to už zostane. Teda pokiaľ na najbližšom UTZ nebudeme mať prekvapkov podobe pipíka. ;)

pasad
9. apr 2013

ahojte kocky, nebojte sa tej vahy, viete, ze sa rata podla rozmerov odmeranych na usg. staci, ze napriklad nedobre sa odmeria nejaky z tych rozmerov a uz to vyrata odhad vahy mensi a vsetky vieme, ze aj lekari, co meraju podla usg sa mozu pomylit o par milimetrov. urcite su nase babatka v poriadku! uz mame vsetko najnebezpecnejsie za sebou.

freyjanr
9. apr 2013

@oskvarka jedine co ma trapi je ze kedy bude oslavovat meniny...inak je to taka kravina,nikde v zahranici sa to neoslavuje

freyjanr
9. apr 2013

inak baby doktor mi povedal ze moje babatko je vecsie,ja som si myslela ze to je dobra sprava,som si povedala ze vecsie deti su zivotaschopnejsie ale priatel ma zneistil ze to nemusi byt dobre....co si o tom myslite?

angielka
9. apr 2013

@maria512 My sme boli na morfologickom ultrazvuku ked som bola v 20+1 tyzdni a nas chlapček mal vtedy 307 g.

angielka
9. apr 2013

Baby už ste boli na glukózovom teste? Resp. neviete v ktorom týždni sa robia tieto testy? Mne to lekár zatiaľ ani nespomínal. Len viem že tu sa to robí tak, že treba ísť skoro ráno do nemocnice a tam to spravia...

zuzik22222
9. apr 2013

robia ho v 24tt.,mne ho robili v 23tt-tak vyslo,a treba ist nalacno,zoberu ti krv zo zily,vypijes glukozu,pre mna to bola pohoda,nic hrozne ako niekto hovori,a po 2 hodinach ti opat zoberu krv z prsta.to je vsetko 🙂

cleona
9. apr 2013

Baby neviete náhodou, či sa v tehotenstve robí aj vyšetrenie funkcie štítnej žlazy? Kdesi som počula, že by sa malo ale neviem o tom nájsť žiadne informácie. Neviete o tom niečo?

oskvarka
9. apr 2013

@freyjanr a ani v rozsirenom kalendari nieje? ved to nieje az take extremne netradicne ... nas zase odhovaral muzov brat Adam on nam vravel ako strasne cely zivot mal traumu z toho ze mal meniny na vianoce :D a jeho brat nie :D... no som sa sulala .. asi kazde dieta vnima svet inak ... aj ked je pravda ze ja mam narodky cez prazdniny a tiez mi ako malej bolo luto ze nemozem rozdavat v skole cukriky detom :D...

oskvarka
9. apr 2013

@cleona robi sa z krvi nie hned tie prve odberi .. aspon sa mi zda ze mi v tych vysledkoch dokina spominala aj stitnu zlazu.... zas az tak to nesledujem co je co len sa mi mari..