icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

grelu
12. apr 2013

A vazi 385g 🙂....to su uz 2 porcie tresky 🙂

barchee
12. apr 2013

@benczovie my sme boli v 16tt na 3D a tam malo bábo výčnelok, čo vyzeral ako šulino, tak sme boli v tom, že je to chlapček 😀 a teraz na utz mi dr vraví, že tam žiadneho šulina nevidí 😀 😀 tak som ostala prekvapená, mne je je to jedno samozrejme, ale som sa pobavila, že srandistu má v bruchu 😀 v stredu idem na morfologický utz, tak snáď tam sa dozviem, že či chlapček alebo dievčatko sa u mňa skrýva 🙂 😵

barchee
12. apr 2013

@grelu ježiš, tresku mi nespomínaj prosímťa 😀 😀 stále ju musím jesť a bábo pri jej papaní veľmi súhlasne kopká 😀 😀 😀 aj včera aj predvčerom aj dnes som mala tresku, no konec mi je 😀 😀

barchee
12. apr 2013

@ivkp1982 ahoj, aj ja to mám, kratší (3,9cm) a mäkší a zajtra začínam len 21tt....tiež som z toho nervózna, dr mi vravel, že to zatiaľ nie je dramatické, ale mám si dávať viac pozor, menej sexu a oddychovať viac...v stredu na utz si to dám zmerať preistotu zas...

magdav
12. apr 2013

@luciarichard uz aj ja som to zistila v tomto tyzdni :( Clenky uplne mi zmizli..

lucka188
12. apr 2013

@lada22 Jeej book mam aj ja vyhliadnuty, pre dievcatko sa nam baci taky cerveno biely, beauty sa myslim vola ta farba

lucka188
12. apr 2013

@luciarichard Mne nastastie nohy zatial nepuchnu, doktori mi to stale kontroluju kedze mam vysoky tlak

lucka188
12. apr 2013

@grelu Ja som tiez dostala dve magneziove infuzky tento tyzden kvoli tomu mojmu tlaku, ale teda nezabrali mi vobec, mala som ist este na dalsie tri ale zrusili mi to ze to nema vyznam. Tabletkove mam pocit ze mi zabera aspon kratkodobo, aj ked nie dostatocne.

darka2001
12. apr 2013

@barchee Ja tiez ficim na treske a roznych majonezovych salatoch a to sa mame stravovat zdravo!no ale co si kocka objedna to jej mamina posle -)

niki18
12. apr 2013

@benczovie aaaano, aj ta riflova verzia je brutalna, ale ja som od zaciatku chcela tmavomodry a myslim, ze tu uz nemam nad cim rozmyslat!!! 🙂

niki18
12. apr 2013

@jankako este som ho ani nazivo vlastne nevidela, takze si niesom ista, ci je "hupaci", ale ma velke nafukovacie, odpruzene kolesa, co je pre mna urcite velke plus....ja uz iny kocik ani nehladam 😀

drnduliak
12. apr 2013

@cleona
@enynka30 baby mne sice clenky este nepuchnu ale dr. mi vravela, aby som nepila mineralky ako budis, co maju vela sodika, ten zadrziava vodu a sposobuje opuchy, vraj vela pit, ale najlepsie obycajnu vodu z vodovodu

drnduliak
12. apr 2013

@barchee ved 3,9cm krcok je v pohode, ci? mne dr. vravela, ze norma su 4cm...a ked si viacrodicka, moze byt makksi

drnduliak
12. apr 2013

@ivkp1982 hlavne aby ti nazacalo aj tvrdnut brucho do toho a kontrakcie, tie by ti mohli krcok este skratit...ja som bola v nemocke 4 dni kvoli tvrdnutiu a pravidelnym kontrakciam, ale krcok mam vraj v pohode 😕 a tiez mi zakazali vela behat a musim sa setrit, nic tazke dvihat, tak si tiez radsej davaj pozor 😉

zelovocka
12. apr 2013

@barchee ahoj, aj mne dr. v pondelok na utz nameral cervix 39 mm a vyjadril sa k tomu "krčok drží dobre" 😕 a to som prvorodička - prečo, resp. kto to u teba považuje za kratší? @drnduliak dúfam, že to je v pohode aj pre mňa tá norma 😅

zelovocka
12. apr 2013

@penelope111 panečku, ty si riadne zaštopkaná 😉 držím palce, aby sa ti to dobre zahojilo. a bruško krááásne, ja mám polovičné 😉 🙂

lada22
12. apr 2013

@lucka188 Ja už som s tých kočiarov úplne hotová 😝 ,stále hľadám,skúšam a zatiaľ perego book sa mi zdá naj,ide úplne lahko,má super odlahčenú konštrukciu. Ten červený bude super pre slečnu 😉 Pri prvom som mala tiež perego pliko a bola som spokojná,ale sto ľudí sto chutí 🙂 ....ale poľský kočík by som nechcela ani zadarmo,

benczovie
12. apr 2013

@freyjanr noo,ja zvyknem vylozit si nohy,ale v praci nechcem provokovat sefa🙂

drnduliak
12. apr 2013

@zelovocka mne merali v nemocnici sonom zospodu a mala som krcok dlhy 4,1cm...vraj na druhorodicku velmi slusne 😝 takze myslim, ze tych 3,9 je uplne v pohode 😉

penelope111
12. apr 2013

@zelovocka Ďakujem 🙂 No ja tam mám veľkého chlapa 😀

barchee
12. apr 2013

@drnduliak hej, sak toto, ze po porode uz neni ten krcok ako u prvorodicky a okrem toho, mne robili aj kyret na 4.den po porode, lebo sa mi neodlucila placenta uplne a sama nechcela ist von ani po 2 oxytocinovych infuziach, takze to bolo dalsie 'nasilne, roztiahnutie krcka...makksi ho mam tiez, no sak uvidim v stredu, poviem dr, nech mi ho skontroluje zas 😅

pasad
12. apr 2013

ahojte baby. inak tie, ktore este pracujete, ako ste na tom? ja uz pomaly prestavam vladat...mam problem vydrzat pri compe 8 hodin, citim, ze mozog uz pracuje na menej "otacok"... ale zas, ked si predstavim, ako som bola v prvom trimestri vypisana skoro 2 mesiace, neviem si to predstavit, byt doma...

drnduliak
12. apr 2013

@barchee no mne napr. moja dr. vobec ten krcok nepozerala, naposledy asi v 14tt a odvtedy vobec 😕 ani palpacne ani sonom...nechapem...teraz v nemocke mi ho merali, ked som tam lezala

barchee
12. apr 2013

@darka2001 toto sú výnimočné dni treskové 😀 , lebo inak mi treska nerobí dobre - teda v netehu - mám kyselinu z nje, grgá sa mi strašne z toho...ale teraz...aj pol kila by som na posedenie zožrala 😀 😀 😀 začala so mať teraz aj akosi so stolicou ťažkosti, tak nejako ťažšie mi ide, začínajú byť črevá pripučené, už to cítim, že to ťažšie funguje, kúpila som v lekárni dnes psyllium, pred spaním si dám pekne, nech sa črevká prečistia a musím nejako aj stravu upraviť, našťastie už začína byť slušný výber zeleniny, musím jej zas zaradiť viac a tresku vynechať 😝
@zelovocka predpokladám ale, že ty -ako prvorodička- ho máš aj tuhý a tvrý, ja mám mäkkší a akoby pootvorený, aj keď som si včera aj dnes kontrolovala v sprche, na dotyk je mäkký, ale cítim tam v strede taký tvrdý štuplík - to je zátka 🙂 tak sa ukludňujem, že je to ok 😅 tie 3,9 cm sú norma, zvykne byť aj 4,5 cm krčok v tehu, tak 3,9 cm sa dá považovať za skrátený, ale ešte furt v norme, záleží aj od toho, či je tuhý alebo mäkký, či tvrdne bruško alebo nie... kritická je hodnota tuším 2-2,5 cm, ale viac faktorov tam zohráva rolu. Mne občas stvrdne na pár sekúnd, ale hneď to pominie, takže neriešim, stalo sa mi to asi 5x dokopy...dnes len 1x stvrdlo ráno, potom už nie. Pri prvom synovi mi pravidelne cvične tvrdlo tuším od 6.mesiaca, vždy ráno a po námahe väčšej. Bábo sa pekne hýbe, dnes nám chutila pizza calzone v pizza mica 😀 moja mamina si zobrala Rišiho spať k sebe, tak sme s tatom troška išli nakúpiť v kľude a sme sa napapať išli von 🙂
aby si si nemyslela, že sa furt špáram dole a kontrolujem krčok 😀 , dnes som si musela, lebo pri chôdzi ma akosi pobolievala vagína, tak som si čekla, či sa mi tam nespravila nejaká krčová alebo čo, je to tam zdurené, ale nenašla som nič nezvyčajné, tak asi je to len dajaká rozťahovacia bolesť alebo čo, šak v stredu sa spýtam na to dr.

barchee
12. apr 2013

@drnduliak mne na každej poradni kontroluje dr krčok palpačne, ale teraz, keďže je mäkkší, tak mi to kukol aj sonom vaginálne, aby ho odmeral, inak mi vagi-sono už nerobí, len cez bruško skontroluje bábo, ale krčok kontroluje vždy, od prvej tehu-návštevy, do 12tt som chodila každé 2 týždne a potom už raz za mesiac, ale to preto, že som prvé tehu mala po IVF, tak ma chcel mať zozačiatku pod kontrolou 😉
@pasad skús si robiť častejšie pauzičky 😉 šak krvný obeh má teraz iného "prednostu", tak bodaj by mozog pracoval naplno 😀 😀 nevadí ti to stále sedenie? nesedí sa nepohodlné? ja keď len pri kompe sedím chvílu, zle sa mi sedí, musím sa tak zosunúť na chrbát a potom som ďaleko od pc 😀 ja som pri prvom pracovala do konca 7.mesiaca v škôlke s detičkami od 1-3 rokov, takže neviem aké je to sedieť za kompom, ja som fungovala v pohode, celé dni som len spievala, skladala puzzle a kreslila a tancovala, aj keď teda na mojej kresliarskej tvorbe sa to nijak pokrokovo neodrazilo, stále kreslím ako 3 ročné dieťa 😀 😀

pasad
12. apr 2013

@barchee tak to ta obdivujem, ja dufam, ze vydrzim tiez aspon do 7.mesiaca, potom uz budem cerpat dovcu a po nej nastupim rovno na md. peniazky nam treba, zaroven aj na psychiku mi je lepsie, ked som este medzi ludmi. skusam sa postavit minimalne raz za hodku a prejst trosku, alebo ked som na telefone, tak striedavo sedim a stojim (mam nastastie headset s dlhou snurou). citim vsak na sebe, ze uz som pomala, nepali mi to tak, ako som zvyknuta...proste divne to je a bojim sa, ze uz to pojde len dole vodou so mnou...

lily14
12. apr 2013

@barchee aj mna boli uz asi tyzden vagina...ako keby som 2 dni bicyklovala a potom to boli od sedadla a pritom bicykel nehrozi.Uz mam obavy co to moze byt...22.4.idem na poradnu dam skontrollovat krcok ,minulu poradnu ma vysetrila palpacne a bolo to ok..neviem co ta bolest moze byt :(

lily14
12. apr 2013

@pasad ja uz som doma na Pn a to je strasna nuda....aspon ,ale prerabam byt tak stale nieco...
Ja by som to v praci uz nezvladla,,v kancelarii strasna kosa...stresy,sluzobky,nadcasy uffff nieee aj ked doma nuda

pasad
12. apr 2013

@lily14 tak sa tesim, ze mas aspon trosku "zabavy" s prerabkou... ja mam v praci dost stresy, ale kolegovia su zlati a beru na mna ohlad, ze som tehu, takze ja uz riesim take "kludnejsie" zalezitosti prioritne a oni sa staraju o tie "sialene". keby som nemala dobre podmienky v praci, tiez by som nevahala. ja som dost zle znasala tych par tyzdnov pnky v prvom trimestri, tak mam aj strach zostat doma, ked termin az v auguste a my sme v polke aprila... joj ani tak ani tak. keby aspon uz to slniecko bolo, urcite by nam bolo lepsie.

enynka30
13. apr 2013

baby, a ten tehotensky vankus( resp. vankus na kojenie) mate niektora?? ci to pomaha troska, lebo mna uz strasne po noci bolia krize, mam uz dost velke brusko ,tak asi preto...ci sa mi oplati si ho kupit.... 😉