Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@cleona ahojky, pokial viem, ten test sa robi kedykolvek v obdobi 25-28.tyzdna. vcera tam bola aj baba, ktora bola este len v 16.tyzdni, ale tusim mala rodinnu anamnezu, tak jej dali skor. inak na ten test chodia aj muzi aj netehotne, ak je podozrenie na cukrovku. zo 14 ludi co sme tam vcera boli, tam bola jedna netehotna, dvaja chlapi, jedna v tom 16.tyzdni, jedna v 30.tyzdni (neviem, preco tak neskoro sla) a zvysok sme boli tehotne presne v tom obdobi, co som pisala hore.
@margaretka35 no moje ma take dni kedy ho citim skoro stale a potom dni, kedy len velmi malo...a potom znervozniem...ale ono to závisí asi aj od toho ako je krpec otočený...len ked uz sa dlhšie neozyva, tak začnem analyzovať 🙂...a vôbec na.ho nezaberá budenie
Tak hotovo,rano sme boli na cukor a celkom sa dalo,kedze ja teraz sladke vobec nemusim tak som sa bala,ale laborantka mi vytlacila polku citrona to toho maglajzu a bolo to v pohode,cakala som 2 hodky a znova na krv,stihla som urobit nakup v potravinach,precitat casopis a opilnikovat nechty🙂 no a o 9,30 som uz bola doma,vysledky zajtra,tak dufam,ze to dopadne dobre.
@cleona ten test sa robí medzi 24 a 28tt, takže kedykoľvek v tomto rozmedzí.
pokiaľ ide o pohyby, ja to ako správny paranoik tiež riešim, malý je dosť aktívny aj v noci, aj cez deň, ale sú dni, kedy skoro celý deň nič, štuchám ho, aby sa zobudil a keď nič, tak si kadečo navrávam 😝 😀 Mám placentu vpredu, takže to dosť tlmí pohyby, aj tak ich väčšinou cítim dole a zboku, vpredu cez brušnú stenu málo.
Akurát dnes som bola na veľkom 3D v Gyn Five a malý sa vrtel, kopal, ale tváričku veľmi nechce ukázať, iba zboku, potom si stále dával ručičku pred tvár , takže mám parádne zábery na ručičky, nožičky, chodidlá, pipíka 😀 ale tvár len trochu. Ale zase sa nám podarilo natočiť, ako otvára ústočká, to bolo super 😵
@babulka ahoj, si si istá, že "iné, ako vyšetrenie oGTT na stanovenie GD, je irelevantné"? podľa mňa stačí spraviť malý/veľký glykemický profil, ak máš poruke glukometer, a až po podozrení na GD robiť oGTT 😝
je zaujímavé, že "bežný" (netehotný človek, pacient) absolvuje oGTT v rámci preventívnej prehliadky až po meraní glykémie z krvi (a teda nameranej vyššej glykémii než je norma), ale tehotnej dajú bez mihnutia oka vypiť glukózový koncentrát a dieťatko dostáva riadnu energetickú šupu, to nikomu nevadí? mne hej, a preto si najprv zmeriam glykémiu u kamošky a potom to prípadne budem riešiť s diabetológom, aj tak na gyn. prt o tom vedia (väčšinou. žiaľ.) 😉
@zelovocka tieto testy by nemali robiť gynekológovia, ale diabetológovia alebo inetrnisti. Presne ako píšeš, na gynekológii o tom prd vedia. A to, či má tehotná GD sa nezistí z bežného odberu a glykémie nalačno, ale až po záťaži. ja som mala glykémie nalačno v norme, a predsa som mala GD. A ako som písala, GD škodí dieťaťu, nie tehotnej, preto to má význam robiť. A pokiaľ ide o "šupy pre plod"? Koľko tehotných sa láduje sladkým, slaným, krížom-krážom, takmer každý deň, takže jedna dávka 75g glukózy raz za celé tehotenstvo je šuviks.
Noooo, tak triedenie v skriniach mame uspesne za sebou a s radostou zistujem, ze do cisla 34 sa uz nezmestim, cize hor sa na nakupy 😉
zajtra konečne poradňa 🙂...dúfam,že mi dr. už konečne na 100% potvrdí pohlavie
Kto ide rodit do Ziaru?
@zuzu188 aj ja ideeem sa tesiiiim 🙂
@cleona ja som tam pri prvom bola tuším u Stenovej, tá bola super 😀 a teraz NT meranie mi robila tuším Behúňová ak si dobre pamätám, lebo už nemám ten papier doma, neviem sa kuknúť 😝 ale ja som tam bola spokojná vždy, boli príjemní veľmi zatiaľ všetci, ktorých som mala, ešte uvidím, kto mi bude robiť ten veľký 3D 🙂
@cleona teraz mi robil dr. Drábek, bol veľmi, veľmi zlatý, príjemný. Ja som tam klubová pacientka, lebo tam mám svoju doktorku MUDr. Bertoldovú, u ktorej sa mi hádam podarí porodiť na Antolskej, keďže v auguste zvykne mávať dovolenku...Ináč ako píše @barchee všetci v Gyn Five sú milí, ešte som sa nestretla s tým, že by bol niekto nepríjemný alebo "psí čumák" 😀 Dr. Ferianec mi robil špeciálny morfologický, on je na to extra klasa v rámci Bratislavy, a ešte Dr. Čunderlík.
Ináč pani Burianková je veľmi šikovná, v 20tt u prvého syna objavila vrodenú chybu, teda v tom čase podozrenie, ktoré sa neskôr potvrdilo, a na Kramároch to veľmi oceňovali, že sa na to rpišlo tak skoro, že to musí byť veľmi skúsený sonografista, komu sa to podarí. takže aj u nej je človek v dobrých rukách.
na poradni všetko ok,bábo rastie ako má a na 95% ostáva chlapčekom 🙂
@pufa bola to vrodená chyba na tenkom čreve - nepriechodnosť tenkého čreva. Keďže to bolo zistené prenatálne, tak som mala pôrod naplánovaný a malého hneď brali na detskú chirurgiu na operáciu. Takže sa to riešilo a vyriešilo operáciou. Nie je to geneticky podmienené, proste sa to stáva.
Boze,ked si kychnem tak si aj cvrknem,co to bude v lete ked zacne alergia?to uz budem rovno nosit tie nohavicky pre seniorov pri uniku mocu... 😒
inac ostatne vsetko v poriadku,krcok pekne dlhy a zavrety.miminecek ma 834g priblizne,takze krasne splname 26tt 🙂 . az na ten nedostatok zeleza je vsetko v poriadku.trapi ma este jedna vec-pichanie na pravej strane brucha,hlavne pri prudsom pohybe a po namahe.nemate to niektora z vas?.doktor mi zvysil davku Mg,ale povedal,ze to mozu byt aj creva, kedze nechodim na velku moc casto a dal mi na to nejaky sirup(duphalac).

@grelu aj moje babatko sa menej hybe, cez den citim pohyby velmi malo, skor vecer a v noci sa trosku viac rozkopka.