icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

mojkamoj
15. máj 2013

@magdav no naťahovala som si nohy celý deň ked sa dalo a našťastie to prešlo,teda ešte stále cítim tlak v nich ale nie už taký silný ...fuha ten syndrom,dúfam,že to nieje to že každý večer musím trepať z nohami,lebo ich mám nervozne,že nedokážu byť v klude,proste ani spať mi to nedá,stále ich musím prehadzovať,ale len spodná časť nôh..

pasad
15. máj 2013

@natal7 ahoj, uz som to tu pisala. kolega ho maju a su velmi spokojni. za tu cenu je vraj vyborny. uz si ich kupili aj ich dve, ci tri kamosky a tiez su vraj velmi spokojne.

pasad
15. máj 2013

ahojte baby, par dni ma trapia bolesti v hornej casti priehlavku, hlavne na pravej nohe. nemam to opuchnute, ani som zle nestupila nic take. zaziva to niektora z vas? pri chodzi ma to zacina boliet stale viac...

magdav
15. máj 2013

@mojkamoj je to to, ja to citim najviac v lytkach ale tiez aj v spodnej casti. Najvac ma to trapi vecer ked chceme si kuknut telku ale uz aj ked zaspavam tiez sa vie ukazat. V stredu mam kontrolu tak sa opytam lekara na to...

lenda8
15. máj 2013

Ahojte dievcata, chcem sa spytat, ci to magnezium musim brat, od zaciatku tehotenstva beriem tabl. femibion, v ktorych je uplne vsetko od A az po zelezo...tak neviem ci kupit este aj to magnezium?

katla
15. máj 2013

@lenda8 Ja beriem tiez vitaminy pre tehotne, ale lekarka mi kazala este k tomu aj 4x denne 500vku magnezko a 2x denne aj zelezo. Takze asi tie tehu vitaminy su len zaklad a v niektorych pripadoch ich nie je dost pre telo.

jana201
15. máj 2013

@katla ja taktiez beriem aj calibrum baby plan , 2x denne magnezium, a 1x denne zelezo 🙂

lily14
15. máj 2013

baby a ten magnezium beriet kvoli bolestiam,krcom ci aj preco?

evkafi
15. máj 2013

@magdav videla si ten kocik aj nazivo?

miciluci
15. máj 2013

@natal7 bol to moj favorit dlho v bielej farbe,ale u nas sa nikde nedal ist pozriet nazivo,tak som sa bala aby mi nebol moc vysoky.inac som citala iba pozitivne reakcie na tento kocik 🙂 pekny vyber,maju pekne kociky tato znacka

pasad
15. máj 2013

@lily14 ja osobne beriem magnezko, lebo mavam vyssi tlak a mavam krce.

magdav
15. máj 2013

@evkafi Zial este nie, ale chcem ho objednat i kuknut doma. Vraj nie je problem keby sme ho chceli vratit.

drnduliak
15. máj 2013

@lily14 je to hlavne aby netvrdlo brucho, na uvolnenie a relaxaciu svalstva

freyjanr
16. máj 2013

Ahojte,akurát sedím na tých glukózovych testoch a mám pocit že uz v sebe tu zbrndu dlho neudrzim.aj vám z toho bolo takna zvracanie?

lina11
16. máj 2013

@freyjanr ahoj no to poznám , vždy som mala problém to v sebe udržať...tak dúfam, že aj do tretice sa podarí...držím palce 🙂

ivana2209
16. máj 2013

@freyjanr Ahoj. Aj mne z toho bolo zle, az som musela klopat sestricke. Dala mi pohar vody, tak som to nejako rozdychala...

tigi
16. máj 2013

ahojte, netrpnu niekomu ruky? mne posledne dva tyzdne dost casto trpne lava ruka. nemate skusenejsie maminky nejaku radu ako si pomoct? je to dost neprijemne.

@freyjanr tiez sa mi to tlacilo spat, rozdychavala som to a snazila si vsugerovat ze mi je dobre a nechce sa mi vracat. nejako som to zvladla. preslo to hned ako som sa trochu po odbere najedla.

deniska84
16. máj 2013

ahojte baby...mate niektora skusenost so svrbenim tela resp.noh,ruk atd?mna od vcera akosi zacalo svrbiet telo..citala som ze moze ist o zvysene pecenove testy...mam zabolat radsej do ooradne a spytat sa?co si myslite o tom?stretla ste sa niektora s tym?

evkafi
16. máj 2013

@magdav a kde ho ides kupovat?

dasiacik
16. máj 2013

Ahojte kocky.Ako casto sa vam hybu babätka v bruskach?
Resp.je tu nejaka tehulka,ktorej sa drobcek malo hybe
tak ako mne? ☹

zelovocka
16. máj 2013

@dasiacik ahoj, to, ako silno cítiš pohyby bábätka, závisí aj od uloženia placenty - najlepšie je ho cítiť vtedy, keď je placenta na zadnej stene maternice. ak ju máš vpredu, tak tlmí tie kopančeky a ťukanie bábätka 🙂 a frekvenciu pohybu zas ovplyvňuje temperament dieťatka, niektoré sú proste väčší spachtoškovia 😉
ako často a silno to cítiš ty, keď sa ti to zdá málo?

lily14
16. máj 2013

@pasad
@drnduliak ahaaa ok dakujem,ja ho beriem sem-tam ale mam velmi nizky tlak tak asi nebudem iba ked ma bude boliet brusko

lily14
16. máj 2013

@dasiacik ani mne sa nehybe stale,ale aspon 3krat za den urcite ,ale citim to velmi jemne,nie ako niektore baby tu ze ich to az boli...som sa to pytala aj na poradni...povedala mi gynek.ze hlavne ze sa hybe 🙂

misha1986
16. máj 2013

@lily14
@drnduliak ahoj mne tvrdne bruško tiež každý den a doki mi na to nedal magnézium, tak som si ho kupila sama ale bojím sa ho si dávat lebo tiež mám nízky tlak, skusila som si dat polovicu tabletky raz a chodila som ako omámená, valalo ma tak sa bojím ale na bruško sa mi zdá že pomohlo

dasiacik
16. máj 2013

@zelovocka
Tak v priemere raz za dva dni kopka tak dvakrat za den.A
potom akokeby zas dva dni spal.

lily14
16. máj 2013

@freyjanr ani mi to nespominaj ..som tam skoro odpadla a bola som biela ako stena az sestricka sa ma pytala ci som ok,ale to preto ze mam nizky tlak a 3krat za sebou nejest nepit a necikat bolo na mna vela....ale urcite to kazda vydrzime pre drobcov ...a vysledky som mala dobre tak neboj aj tvoje budu ok 🙂

zelovocka
16. máj 2013

@dasiacik joj tak to je riadny spachtoško teda 😅 a ty máš dosť pohybu? chodíš na nejaké predpôrodné cvičenie?
moja sa vždy rozhýbe na prechádzke a po joge 😉
a v tehu knižke máš zaznačenú polohu placenty?

mirkapal
16. máj 2013

@deniska84 Ano, urcite co najskor zavolaj doktorke, nech ti urobia testy. Ja som mala tiez nedavno podozrenie, ale mna priserne svrbeli len nohy od kolien dole a potom mi to pravidelnym kremovanim bepanthenom uplne preslo, takze nakoniec som na testoch ani nebola, ale doktorka mi vtedy hovorila, ze keby mal byt problem, nesvrbeli by ma len nohy a nemalo by to tendenciu ustat. Radsej nech ta skontroluju, neoplati sa to riskovat.

dasiacik
16. máj 2013

@zelovocka
Moj pohyb? 😀 Do roboty a z roboty 😀 Viac nevladzem.
Na cvicenia nechodim.Myslis,ze jeho pohyb suvisi aj
s mojim pohybom?Placentu sme s gyn nikdy neriesili,
tak asi ju mam normalne tak ako ma byt.

babulka
16. máj 2013

@dasiacik presne ako píše @zelovocka, veľa robí uloženie placenty, ale aj temperament bábätka 😉 ja mám placentu vpredu, tak pohyby cítim hlavne dole a po bokoch. Niekedy sa hýbe skoro celý deň äale nie sú to žiadne šupy, ako to tu niekedy od iných čítam), niekedy je dva dni kľudný a len sem tam zaťuká. To neovplyvníš, ale hlavne, že ho cítiš, teda akýkoľvek pohyb. Mne občas len tlačí hlavou na mechúr, aj keď to necítim ako pohyb, ale tlak. Múdre knihy píšu, že od 28tt by mali byť tie pohyby sledované dvakrát denne po 10 pohybov (akýchkoľvek), teda aj jemné štuchnutia alebo prevalenie. V žiadnom prípade sa ale netreba porovnávať s inými, ktoré píšu, že im dieťa robí celé dni saltá, lebo sa budeš zbytočne stresovať. každá sme iná, máme inú vnímavosť, a aj naše deti sú iné.
Prvého syna som mala koncom panvovým, tak si spokojne sedkal, nohy mal otočené smerom k mojej chrbtici, takže žiadne kopance som necítila, skôr sa prevaľoval, raz chrbátik vpravo, raz vľavo, a sem tam štuchol lakťom, ináč to bolo také ležérne. Aj po narodení bol taký, pokojný, veľa spinkal, ale potom od 5 mesiacov až doteraz (už má 7 rokov) si to vynahradzuje, je živý a pohyblivý až-až, uťahá troch dospelých 😀