icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

borocka
16. júl 2013

@pufa a k tej hroznovej stave.........vzhladom na nase terminy, ja so az koncom augusta tak snad najlepsie mi spravi normalne hrozno zo zahrady,ci??

pufa
16. júl 2013

@borocka urcite 🙂 ja ale hrozno predporodom asi nestiham, az po nom 🙂

borocka
17. júl 2013

@pufa tak pred porodom aj ja stihnem len to z obchodu, ale uz koncom augusta by mohlo byt. ja dufam ze uz do porodnice by prinesu domace

freyjanr
17. júl 2013

@pufa dneska som to vravela kamarátkam tehotnym tak sme spolu išli do predajne matysak nitre a mali akciu.liter za 2,40.veľmi dobrá cena

freyjanr
17. júl 2013

@borocka
@pufa dievčence a môžme po pôrode hrozno jest?ja fakt netuším co sa môže ale počula som ze s ovocím sú problémy

typa
17. júl 2013

@freyjanr mozes - ja hrozno jedavam 🙂

radkanika
17. júl 2013

@lylkatomaskova ahoj,ja som včera kupovala zn.Avent ručnú odsavacku, čítala som na ňu veľa dobrých recenzii.Sesterka pred mesiacom rodila a mala elektrickú a nakoniec šla kúpiť ručnú, lebo jej to tak netahalo. Tiež som chcela najprv tu elektrickú, no aj včera som sa v predajni radila s predavajucou a vraj tie elektrické im uz čoraz menej idu na odbyt. Kúpila som v Maderne za 33eur,majú akciu a su k tomu dve flasticky, teda priamo kam sa mlieko odsava, k jednej je aj nasadka cumlik s dierkou pre novorodencov, a ešte teraz dávajú aj fiasku Avent pre deti od 1 roka s tým sosacikom...tak som bola spokojná 🙂

pufa
17. júl 2013

@freyjanr no super! Euro dole, to je pekna cena. Pojdem sa aj ja pozriet k nim do predajne tu v ba.

lylkatomaskova
17. júl 2013

@radkanika Ďakujem veľmi pekne za radu a odporúčanie🙂Asi sa aj ja rozhodnem pre tuto odsávačku

freyjanr
17. júl 2013

@pufa no myslím ze oni majú rovnakú akciu vo vsetkych predajniach,som dneska kúpila 3 a asi pôjdem zajtra ďalšie kúpiť,ked som čítala koľko dobrých veci to obsahuje

freyjanr
17. júl 2013

@pufa skús zavolat do vašej predajni,ja som si na nete našla číslo našej,som práve volala a zistila som ze akcia platí až do konca prázdnin a ze možno pôjde cena este nižšie

monikaaa89
17. júl 2013

ahojte... mate skusenost s kremom canesten? mne ho dnes v poradni predpisal doky, ze pre istotu...

mojkamoj
17. júl 2013

@freyjanr ahoj,čo sa týka hrozna,myslím si že po pôrode kôli šupke a kôstkam nie,nadúvajú...odšťaviť a tak konzumovať-piť potom by problém nemal byť 😉

freyjanr
17. júl 2013

@mojkamoj no presne na to naduvanie som myslela

borocka
18. júl 2013

@mojkamoj
@freyjanr ja som teda pocula uz vselico, ale ze by z hrozna naduvalo??? treba dat pozor na tropicke ovocie kvoli alergenom, a na supky z jablka ci hrusky. a este jahody su elergenne, tak tie nie. inak myslim ze vsetko ovocie v pohode mozme. no a samozrejme na jesen orechy treba vynechat.

marin.frist
18. júl 2013

@freyjanr @borocka @pufa @mojkamoj nemam sice osobnu skusenost, ale mama mi spominala, ze si dala take supersladke hrozno, ked sa sestra narodila, ta mala potom celonocne bolesti bruska a detska sestricka jej povedala, ze to zo zrniecok... takze asi jedine vypluvat 🙂

borocka
18. júl 2013

@marin.frist kazde dieta aj reaguje inak.
ja osobne problemy s naduvanim, zapekanim, ani nic take nemam. muz tiez nie, ten prsi a serie ako najaty. a pato nikdy nemal bruchabole. pri nom som sa vyhybala len alergenom, postupne som od msiaca skusila vsetky kysle polievky, nikdy nebol plac.
zasa niektore deti reaguju aj na to, ze mama si da bublinkavu mineralku.
ja vravim ze treba skusit. po malych mnozstvach, postupne. lebo zasa celkom obmedzovat sa tak ako to mudre knizky pisu sa neda.

marin.frist
18. júl 2013

@borocka to je jasne, vsak by clovek musel zit len zo vzduchu... to je aj v tehotenstve tak, keby sme nejedli nic z toho, co by sa nemalo, neviem, kam by sme dosli 🙂

borocka
18. júl 2013

@marin.frist no ja sa v tehu vobec neobmedzujem. jem co mi chuti, kedy mi chuti a kolko mi chuti. popravde anineviem ze by som nieco vyslovene nemala.

marin.frist
18. júl 2013

@borocka tak vraj sa nemaju jest vnutornosti, ale pecienku aj tak nejem, takze nic 😀 plus plesnove syry, tie jedine jedavam len v omacke alebo na pizze, ked prejdu akou-takou tepelnou upravou. inak som uz pocula, ze ani bryndza sa nema, to je take, ze fakt by sme hadam nic nemohli.
to mas tak aj s farbenim vlasov, videla som, ze niekde tu sa riesilo, ci si zena moze v tehotenstve lakovat nechty... tak si vravim, ze to uz by muselo byt ake toxicke, aby lak z nechtov uskodil miminku 😀

borocka
18. júl 2013

@marin.frist tak ja plesnove syry neznasam, pecienku jem tak 2-3x do roka. vlasy farbim, nechty lakujem. a bryndza mi smrdi 😀
ale ked tak rozmyslam, tak bublinkove sladke coly a podobne sa neodporucaju kvoli priberaniu.
😀
tiez sa neodporuca vesat pradlo, umyvat okna. a veru neviem ako by sme bez toho doma vyzerali....

marin.frist
18. júl 2013

@borocka to mas potom jednoduche s tym odopieranim 😀 😀 ja by som taky tatarak ci medium steak asi nejedla ani mimo tehotenstva, takze s nejedenim suroveho masa som tiez vysporiadana 😀
no jasne, ma sa jest racionalnejsie, sladke napoje a sladkosti kvoli priberaniu... na druhej strane mam z cokolady taku kyselinu, ze jej jem menej nez predtym, ono si to telo akosi vie zariadit 😀
okna u nas umyva muz, priznavam, nedovoli mi liepat sa po stolicke, keby sa mi zamotala hlava... ale celkom ma dostala ta povera, ze sa to nesmie preto, ze tym kruzivym pohybom sa moze miminku omotat pupocna snura okolo krku 🙂 toz to som asi nemala umyvat doma ani tie dvere minule, co? 🙂)))

borocka
18. júl 2013

@marin.frist ja som pocula ze celkovo sa nesmu dvihat ruky do vysky, kvoli tej pupocnej snure. ale ako by som pradlo vyvesila, prach utrela.
a o tom ze si rada zahram bedminton hovorit nebudem, a s malym tiez na kos triafame.
to sa babu snura moze omotat aj ked spim a prevalim sa z boku na bok.

marin.frist
18. júl 2013

@borocka vsak dieta si moze omotat pupocnu snuru, aj ked je baba v leziacom rezime, ked sa moc vrti, nie? pripadne ked sa parkrat pretoci hore-dole, nez sa ustali v jednej polohe...
ci tie povery neboli vymyslene skor aby aj chlapi zacali pomahat doma a zvykali si na domace prace, ked bude miminko a zena nebude stihat a vladat 😀 😀

borocka
18. júl 2013

@marin.frist no kto vie ako to je. v kadom pripade sapodla vsetkych tych povier a mudrych kniziek zit neda.

sashulla
18. júl 2013

@freyjanr asi sa jedna o supky z hrozna,...sa neodporuca supka ani z paradajok ked budes kojit.

adamkohlusko
18. júl 2013

ahojte dievcata,neviem kolko vas tu pribudlo maminiek,my sme na dva prsty otvoreni,mame cakat uz kazdym dnom,ale ze mozno to dame aj do toho 12.8. ako mame termin,aj ked popravde,uz by som aj brala,nech to je za mnou 🙄 malinka ma cca 2600g a 47cm.cize bude drobcek ako aj prvorodeny 😀

ada510
18. júl 2013

@adamkohlusko ahoj aj môj je malý má tak 2500g termín mám 16.8. Pýta sa ale na svet už od 29tt ale tak na nadopovali Magneziom že včera zistili že som sa zatvorila:D tak mi Ho vysadili a zrusili aj kludovi režim tak som zvedavá a hneď som začala mať riadne bolesti v noci už ani nespim...tak uvidíme už nech je vonku...🙂

adamkohlusko
18. júl 2013

no pekne 😀 ja som mala aj syna takeho maleho a aj ja som bola taka, aspon sa bude lepsie rodit 😀 maly bol super,tak dufam,ze aj mala bude tak sup sup a ako sa povie POROD ZAZITKOM 😵

adamkohlusko
18. júl 2013

@ada510 a na bolesti sa budim aj ja,to sa tlacia dole uz pekne.som sa dnes na to pytala 😉