Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@lylkatomaskova ahoj,ja som včera kupovala zn.Avent ručnú odsavacku, čítala som na ňu veľa dobrých recenzii.Sesterka pred mesiacom rodila a mala elektrickú a nakoniec šla kúpiť ručnú, lebo jej to tak netahalo. Tiež som chcela najprv tu elektrickú, no aj včera som sa v predajni radila s predavajucou a vraj tie elektrické im uz čoraz menej idu na odbyt. Kúpila som v Maderne za 33eur,majú akciu a su k tomu dve flasticky, teda priamo kam sa mlieko odsava, k jednej je aj nasadka cumlik s dierkou pre novorodencov, a ešte teraz dávajú aj fiasku Avent pre deti od 1 roka s tým sosacikom...tak som bola spokojná 🙂
@radkanika Ďakujem veľmi pekne za radu a odporúčanie🙂Asi sa aj ja rozhodnem pre tuto odsávačku
ahojte... mate skusenost s kremom canesten? mne ho dnes v poradni predpisal doky, ze pre istotu...
@marin.frist kazde dieta aj reaguje inak.
ja osobne problemy s naduvanim, zapekanim, ani nic take nemam. muz tiez nie, ten prsi a serie ako najaty. a pato nikdy nemal bruchabole. pri nom som sa vyhybala len alergenom, postupne som od msiaca skusila vsetky kysle polievky, nikdy nebol plac.
zasa niektore deti reaguju aj na to, ze mama si da bublinkavu mineralku.
ja vravim ze treba skusit. po malych mnozstvach, postupne. lebo zasa celkom obmedzovat sa tak ako to mudre knizky pisu sa neda.
@borocka to je jasne, vsak by clovek musel zit len zo vzduchu... to je aj v tehotenstve tak, keby sme nejedli nic z toho, co by sa nemalo, neviem, kam by sme dosli 🙂
@marin.frist no ja sa v tehu vobec neobmedzujem. jem co mi chuti, kedy mi chuti a kolko mi chuti. popravde anineviem ze by som nieco vyslovene nemala.
@borocka tak vraj sa nemaju jest vnutornosti, ale pecienku aj tak nejem, takze nic 😀 plus plesnove syry, tie jedine jedavam len v omacke alebo na pizze, ked prejdu akou-takou tepelnou upravou. inak som uz pocula, ze ani bryndza sa nema, to je take, ze fakt by sme hadam nic nemohli.
to mas tak aj s farbenim vlasov, videla som, ze niekde tu sa riesilo, ci si zena moze v tehotenstve lakovat nechty... tak si vravim, ze to uz by muselo byt ake toxicke, aby lak z nechtov uskodil miminku 😀
@marin.frist tak ja plesnove syry neznasam, pecienku jem tak 2-3x do roka. vlasy farbim, nechty lakujem. a bryndza mi smrdi 😀
ale ked tak rozmyslam, tak bublinkove sladke coly a podobne sa neodporucaju kvoli priberaniu.
😀
tiez sa neodporuca vesat pradlo, umyvat okna. a veru neviem ako by sme bez toho doma vyzerali....
@borocka to mas potom jednoduche s tym odopieranim 😀 😀 ja by som taky tatarak ci medium steak asi nejedla ani mimo tehotenstva, takze s nejedenim suroveho masa som tiez vysporiadana 😀
no jasne, ma sa jest racionalnejsie, sladke napoje a sladkosti kvoli priberaniu... na druhej strane mam z cokolady taku kyselinu, ze jej jem menej nez predtym, ono si to telo akosi vie zariadit 😀
okna u nas umyva muz, priznavam, nedovoli mi liepat sa po stolicke, keby sa mi zamotala hlava... ale celkom ma dostala ta povera, ze sa to nesmie preto, ze tym kruzivym pohybom sa moze miminku omotat pupocna snura okolo krku 🙂 toz to som asi nemala umyvat doma ani tie dvere minule, co? 🙂)))
@marin.frist ja som pocula ze celkovo sa nesmu dvihat ruky do vysky, kvoli tej pupocnej snure. ale ako by som pradlo vyvesila, prach utrela.
a o tom ze si rada zahram bedminton hovorit nebudem, a s malym tiez na kos triafame.
to sa babu snura moze omotat aj ked spim a prevalim sa z boku na bok.
@borocka vsak dieta si moze omotat pupocnu snuru, aj ked je baba v leziacom rezime, ked sa moc vrti, nie? pripadne ked sa parkrat pretoci hore-dole, nez sa ustali v jednej polohe...
ci tie povery neboli vymyslene skor aby aj chlapi zacali pomahat doma a zvykali si na domace prace, ked bude miminko a zena nebude stihat a vladat 😀 😀
@marin.frist no kto vie ako to je. v kadom pripade sapodla vsetkych tych povier a mudrych kniziek zit neda.
ahojte dievcata,neviem kolko vas tu pribudlo maminiek,my sme na dva prsty otvoreni,mame cakat uz kazdym dnom,ale ze mozno to dame aj do toho 12.8. ako mame termin,aj ked popravde,uz by som aj brala,nech to je za mnou 🙄 malinka ma cca 2600g a 47cm.cize bude drobcek ako aj prvorodeny 😀
@adamkohlusko ahoj aj môj je malý má tak 2500g termín mám 16.8. Pýta sa ale na svet už od 29tt ale tak na nadopovali Magneziom že včera zistili že som sa zatvorila:D tak mi Ho vysadili a zrusili aj kludovi režim tak som zvedavá a hneď som začala mať riadne bolesti v noci už ani nespim...tak uvidíme už nech je vonku...🙂
no pekne 😀 ja som mala aj syna takeho maleho a aj ja som bola taka, aspon sa bude lepsie rodit 😀 maly bol super,tak dufam,ze aj mala bude tak sup sup a ako sa povie POROD ZAZITKOM 😵
@ada510 a na bolesti sa budim aj ja,to sa tlacia dole uz pekne.som sa dnes na to pytala 😉

@pufa a k tej hroznovej stave.........vzhladom na nase terminy, ja so az koncom augusta tak snad najlepsie mi spravi normalne hrozno zo zahrady,ci??