icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

zmija11
30. júl 2013

Ahojte baby, tak ja som taký trošku nováčik, čo sa týka tohto chatu a taktiež tehotenstva, čakám prvé bábo . Som v 35tt. termín mi vypočítali na koniec augusta. No chcela by som sa opýtať, či ste mali rovnaké pocity, ako momentálne prežívam ja.
Začínam mať tak trochu strch z blížiaceho sa pôrodu a rozhodí ma akákoľvek maličkosť. Mám pocit, že ma nikto nechápe.
Ako sa s tým mám vysporiadať?Mám totiž pocit, akoby som bola nejaká depresívna trúba ☹
Ďakujem Katka (prvorodička)

iwka2
30. júl 2013

Ahoj, aj ja som prvorodicka a tak tiez mam take pocity 😕 Ale kolke to zvladli? A my to nezvladneme 😎 este aby sme neboli prekvapene 😉

andrejta
30. júl 2013

@freyjanr neboj nič, mne tiež netieklo. rodila som sekciou, vytrápila som sa či bude nebude, lebo sa to pomaly spúšťalo, ale nakoniec sme to s drobcom "rozbehali"

bianocka
30. júl 2013

@freyjanr Ani mne netecie, ani pri prvom netieklo a mala som plno mlieka, kojila som rok a pol. Na druhej strane kamoske tieklo a kojila ledva tri mesiace...

jankako
30. júl 2013

@freyjanr ale prosím ťa,vobec sa tým nestresuj..mne sa už začali síce nalievať prsia,ale ide len ked potlačim.a pochybujem že ked ti nepojde teraz že nepojde vobec!!!

freyjanr
30. júl 2013

Dakujem dievčence ;)

marley7
30. júl 2013

@andrejta A prečo si rodila sekciou, ak sa smiem spýtať? Dalo sa to prežiť? Nejaké rady a pod.? Mňa to čaká o pár dní tiež. Ď.

kiki75
31. júl 2013

@zmija11 Ber to tak, ze to patri k tomu. je to uplne normalne. mam tiez podobne pocity uz cca 3-4 tyzdne ale citala som, ze je to dost casty jav v posledných mesiacoch. a to je jedno, ci mas nejaky skutocny zdravotny problem, alebo je vseetko ok v tehotenstve. su v tom hormony.

michalaforb
31. júl 2013

Ani mne netečie kolostrum vôbec a tiež som nad tým uvažovala, ale vraj sa urobí po pôrode - pár kvapiek vraj určite. Teda ja si ani nepripúšťam, že nebudem môcť kojiť - urobím pre to všetko 🙂 A dulkagabulka nechápem, že mi to nedošlo... ☹ Ako som mohla byť taká hlúpa? Veď som o hamiltonovi čítala tisíc krát... To preto, že ma úplne zarazila tá bolesť a šok z toho, čo so mnou urobil. Keby ma na to upozornil, aspoň by som sa na to pripravila... No čo už teraz, asi by som mu na to niečo povedala, keby mi mozog v tej chvíli pracoval, ale ja som len tupo vypochodovala... ☹ Ešte stále trocha krvácam a to už je 24 hod. Kontrakcie žiadne, len vo mne vyvolal strach z toho, čo ma čaká, keď ma tak rozšruboval zospodu - doteraz som sa vôbec nebála a teraz sa cítim rozhodená ☹ Mala by som sa upokojiť a zasa sa naštartovať od začiatku na to celé a vymazať tento zážitok... 🙂

loulou02811
31. júl 2013

Baby, aké máte vybraté meno pre bábätko? O 2 týždne mám termín, ale stále nemáme vybraté meno ☹ prosím poraďte..

jankako
31. júl 2013

@loulou02811 no podla toho či čakáš chlapca alebo dievča??🙂 náš bude Oliverko.. 🙂

jankako
31. júl 2013

@zmija11 normálka pocity..mne to došlo pri prvom porode trochu neskor,ked som išla na ozvy na porodnicu...taký strach som odvtedy mala 😀
@michalaforb nemusel ti robiť ten Hamiltonov hmat.podla mňa by sa ťa na to spýtal najskor.krvácanie po vyšetrení v tomto tt je normálne.mňa vždy na to upozorní Dr.aby som sa nezlakla že to može ,,zašpiniť,, ja teda čo viem,sa dopredu na Hmat spýta Dr.alebo povie že to urobil.

loulou02811
31. júl 2013

@jankako
Malo by to byť dievčatko, ale pre istotu by som mala rada pripravené meno aj pre chlapca 🙂
Doma sa nevieme na ničom dohodnúť..

freyjanr
31. júl 2013

@loulou02811 ja som chcela natalku ale budeme mať nathanka

loulou02811
31. júl 2013

@freyjanr
to je pekné meno, ale Natálka je po Sofii asi tiež najpoužívanejšie meno pre dievčatko, či nie? Radi by sme meno, ktoré je v sk kalendári, pekné, variabilné a nie často požívané.. Staršia dcéra je Kristína a v triede sú okrem nej ďalšie dve 😒 tak stále nevieme vybrať..

zmija11
31. júl 2013

@jankako 🙂 dakujem za podporu 🙂
Je to mile, ze sa tu takto podporuju nastavajuce maminky.

zmija11
31. júl 2013

@kiki75 nastastie je vsetko ok, dnes som sa objednala na CTG, ultrazvuk a do poradne a tehu cvicenie, takze mam vyplnene volne dni, ktore som travila rozmyslanim nad hlupostami a to ma dostavalo do stavu zufalstva a roneniu slz.
Drzim palceky a dakujem 🙂

ladydasha
31. júl 2013

@zmija11 Ahoj, také pocity sú asi úplne normálne, mne už z toho hrabalo, tak som sa včera naštartovala a začala som si čítať o bezbolestných pôrodoch, trošku optimizmu 🙂 aj keď nedokážem veriť, že to u mňa bude takto prebiehať, ale je fajn vedieť o toom, že tá šanca tu je 🙂

freyjanr
31. júl 2013

@loulou02811 neviem o moc natalkach zato je v mojom okoli uz skoro sama laura

jankako
31. júl 2013

@freyjanr Nathan je krásne meno.Také by som aj ja dala,ale muž by to nerozdýchal.Ledva sa zmieruje s Oliverom.Jeho problem však 😀

freyjanr
31. júl 2013

@jankako môj zas nemá slovenský pôvod tak je z mena nadšený,aj k priezvisku to pekne ide nathan hamza

jazmina83
31. júl 2013

Ahojte augustovky, taka otazocka, beriete si do pôrodnice župan? Akože viem, že v tychto horúčavách je aj nočná košeľa veľa, ale či je vôbec potrebný nejaky tensi. Diky 😉

jankako
31. júl 2013

@jazmina83 určite.trošku blbé by asi bolo premávať sa po nemocničných chodbách po porode v košeli ked pojdem na sono

martato
31. júl 2013

je tu niektora maminka, co ju caka planovana sekcia,? ☹ my uz treti krat a aj ked viem do coho idem, nejako sa bojim

adamkohlusko
31. júl 2013

ja si neberiem zupan,nech mi pozicaju ich na nicenie 😝 svoj si pekne domka necham 😀

jazmina83
31. júl 2013

@martato ahoj, mňa caka tiež plánovaná sekcia, prva bola akútna, nevedela som čo má caka, teraz mám o to vacsi strach, najma ak som do konca chcela prirodzený porod. Už sa mi dokonca o tom aj sníva ako mi pichaju spinal a prestavam cítiť nohy a mám z toho nočnú moru ☹
ja si myslím, či je cisár prvýkrát či tretíkrát strach je rovnaký...

adamkohlusko
1. aug 2013

dobre ranko dievcence 🙂 tak ja mam za sebou prebdenu noc,som zvedava co mi povie dnes doki na poradni,ci sa cosi pohlo,nad ranom dve take kontrakcie,ze som si myslela ze uz idem.od vcera ma boli neskutocne krize a brucho, akokeby som mala dostat ms. 😝 no dufam,ze ma uz posle len pre tasku,alebo mi aspon povie,ze som sa o cosi viac otvorila,ked uz sa to takto vlecie 🙄 zatial sme na dva prsty.napisem okolo obeda,ako sme dopadli.myslite na nas 😕 zatial sa tu majte pekne 😉

beruska1311
1. aug 2013

Juj baby zavidim vam co ste uz v termine...ja mam termin az 31.8.a pri pohlade na predpovede pocasia mi je do placu...ja tie tepla tak strasne zle znasam...

martato
1. aug 2013

@jazmina83 ja som mala prvu akutnu kvoli nepostupujucemu porodu a potom klesali ozvy maleho, tak rychlo na salu a v narkoze a druhu planovanu kvoli otoceniu zadockom, som chcela aspon spinal, no ani ta mi nesla pichnut po niekolkych pokusoch, tak nakoniec tiez narkoza a to som chcela prirodzeny porod.. teraz uz fakt neviem, ale s Bozou pomocou to zvladneme🙂

jazmina83
1. aug 2013

@martato tak ten prvý porod sme mali úplne rovnaký dôvod, a toho sa tiež bojím, že nebudú vedieť pichnúť spinal ☹ a ked ti to niekoľkokrát pichali, veľmi to bolelo?