Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Baby ja stale nic...brucho vysoko, krize bolia, ale to aj predtym,kedze ich mam kvalitne rozbite, cely byt 7krat vyupratovany, mala nervozna zo mna a ja z nej🙂 cely den myslim na porod...termin mam sice az zajtra, ale som rh negativna tak ma doktor nechce nechat prenasat...zajtra idem na kontrolu a dohodneme sa co dalej, ale ze ma necha len do nedele,max. do bud.tyzdna...nechcem vyvolavacku...☹
No ja uz prenasam 4dni. Tiez som s toho na nervy, okna umyte, pes sto razy vyvenceny, sexujeme len taky fukot a nic. Tiez nechcem vyvolavacku a dufam, ze nebude CS, to fakt nechcem. Dnes som bola v nemicnici, lebo sa maly nehybal dlho. Dali mi ladovu vodu pit a monitorovali a maly sa tak rozhybal, skoro som odpadla 🙂 takze vsetko ok a uz som dona. Tiez este nie je uplne dole, dufam, ze sa vypyta cez vikend. Strasne krce mam, bolest v krizoch az do stehien vystreluje a brucho mi tvrdne od vcera vkuse. Idem zasa na prechadzku s Poppy, ona si len pochvaluje, aspon niekto 😀
@beruska1311 ked si rh negativna,tak nemozes prenasast? alebo ako to s tym suvisi?
@dzejnus
No,u nás to bolo tak,že malinká bola otočená zadočkom a doktori čakali kým začnem rodiť..a ak by som ju vládala porodiť,tak by som rodila normálne,ak by som nevládala tak mi urobia cisársky..ale keďže sa mi pôrod vôbec nerozbiehal a bola som v termíne,rozhodli sa že nebudù čakať a spravili mk cisársky..a včera nás konečne pustili z nemocnice a už je to lepšie..aj bolesti už ustupujú..doma je doma..
Baby tak ja sa musím pochváliť, lebo som sa trochu pozabudla, náš Ondrík prišiel na svet 5.8.2013 o 7,05 hod v Staroľubovianskej nemocnici, 2800 g, 48 cm, všetko v poriadku, 9.8. nás pustili domov, normálne som to predpokladala, že to vyjde na toho 5. a nie na 13. ako som mala plánované 🙂)
@beruska1311 ahoj tak tieto pocity poznám...pri druhom som myslela, že ma už porazí..., keď som mala termín a nič ani ma nikde nepichlo pochopila som, že bez tej vyvolavačky to nepôjde..tak som sa pobalila a povedala manželovi nech ma zavezie do nemocnice...on na mňa kuká a čo tam a ja že už tam zostanem a dnes musí už malý byť na svete a tak to aj bolo...síce lekárka ktorá ma prijímala krútila hlavou , že to ešte nevidela ale toľko som ju uprosila , že ma poslala na oddelenie o 16.00 ma pichli o 20.30 to začalo byť také že fakt bolesti a o 22.15 bol malý na svete...teraz mám termín 2.9., čo ti poviem záhradka uprataná, do školy a škôlky všetko pochystané, doma už ani neviem čo by som ešte upratala , včera som ešte robila lečo , stále behám a nič ani len chrbát ma nebolí...a to nehovorím o tej ponorke čo mám doma s deťmi...už som im asi 100-krát dala inštrukcie , čo a ako (mám pocit , že ma už ani nevnímajú) tak strašne by som chcela aby ma to chytilo doma...ale asi to tak nebude...takže 2.9.idem do pôrodnice a už ma odtiaľ nedostanú ak tak len s bábätkom...ale tebe držím palce máš už po termíne...
... tak ja prenasam zatial len treti den, ale dnes mi na "pasoch" povedali, ze na porodnici maju frmol, vela novorodeniatok a velky chaos. 🙂 Tak mi jedna sestricka povedala, ze aby som sa az tak neponahlala... 😀 Samozrejme sa aj zasmiala, ved ked to ma prist, tak to pride... Ja som tiez stale v pohybe, ale babatku sa nechce... poplach sme uz mali 2x, ale nic z toho... tak cakam dalej. 🙂 Ale vidim, ze aspon nie som sama. 😉
Nie si sama, ja tiez stale cakam. Uz 5dni prenasam. Tak nech to uz mame A sebou 🙂
franica gratulujem! tiež to mám za sebou,malá sa narodila 26.augusta 14.45 ,3350g 50 cm,takže skoro rovnako sme porodili 🙂 ostatným maminkám a čakaťeľkám prajem veľa sily a potom radosti z drobčekov🙂
@tinus888 gratulujeme a skore uzdravenie prajeme 😉
ani ja stále nič, v nedeľu nastupujem do nemocniceeee...dnes je 1 týždeň po tremíne a nemám žiadne príznaky pôrodu, len ma drží pažravosť a opúcham 😝
Tak sa idem nahlásiť ešte sem. 21.8. na termín mi začala odtekať plodová voda. Vo štvrtok ma len sledovali a začali do mňa pumpovať antibiotiká. V piatok ráno mi už dali vyvolávačku Prostinu a za dve hodinky bola naša Alica na svete. Väčšinu kontrakcií som preležala, začali takmer ihneď po vyvolávačke, to som musela poležať pol hodiny, potom CTG, tak ma poslali na izbu a to sa už bolesti pekne stupňovali. Volala som mužovi, nech sa pripravuje, no behom chvíle som už zvonila na sestričku. Prišla aj s doktorom, tí keď ma videli, hneď ma schytili a poďho na sálu. Tam mi ešte dali poslednú dávku antibiotík a zas CTG, a bolesti silneli a silneli. Najhorší bol moment: ešte netlačte 😀 Stihla som povedať, že nech nerobia nástrih. A šlo sa tlačiť. Tlačím, tlačím a vtom príde na sálu iný doktor, že je tu asi nejaký manžel a že či sa má prezliecť. Tak mu dovolili našťastie nabehnúť ku mne v civile, ale to už bola hlavička von. Skvelé boli potom dve hodinky, ktoré sme strávili spolu už ako rodinka. Nástrih sa teda nekonal, mám jeden kozmetický štich, i do toho sa doktorovi moc nechcelo, ale krvácalo to, takže musel. Pôrod bol pre mňa nádherný zážitok a už behom chvíľky som tvrdila, že ďalšie bábätko určite chcem!
No my to uz mame za sebou, dnes 3:20 sa nam narodil Oliverko 3, 54kg a 52cm. 9hodin bolesti, kym mi konecne praskla voda a potom len dva krat potlacit a bol na svete;) rano uz aj ideme domov, je uzasne rodit v uk🙂 zidna epidural, len rajsky plyn a jedna inj proti bolesti. Vdaka bohu to mame za sebou
Ahojte baby,prepacte,ze vam sem tak vtrhavam. V prvom rade gratulujem vsetkym novopecenym maminkam a drzim palce tym, ktore este na babo cakaju, nech to pride co najskor! Chcela by som sa opytat, ako ste prezivali tehotenstvo pocas letnych mesiacov, ked niekedy bolo tak strasne horuco. Dalo sa to vydrzat? Hlavne take baby, ktore maju aj starsie dietatko, vladali ste sa starat v tom teple o ne, mate nejake tipy, ako si ulahcit situaciu? Vnimali ste horucavy pocas porodu ako prekazku? My planujeme 3. babo a vychadza nam, ze by akurat prislo v lete, tak neviem, ci sa do toho pustit...Poradili by ste mi ist do toho ci radsej pockat na jesen? Dakujem.
@pele ja som bola akurat na prelome 8/9 mesiaca.... alebo skor zaciatok 9. mes a uprimne povedane som dost trpela.... nemame doma klimu a mali sme strasne horuco v byte....vobec som nevladala a este som aj muzovi hovorila, ze neviem, ako to bude s dalsim babom, lebo neviem si predstavit ze v takomto stave sa starat este o dalsie dieta. mala som dost problemov sama so sebou, ale ked presli tie horucavy , teraz v 39./40. tt sa citim uplne skvele. bolo to sposobene naozaj len tym nenormalnym teplom...ja si dalsie tehotenstvo ucite naplaunjuem na jar 🙂 ale zas ja som taka citlivka, mozno niekomu inemu to vobec nevasdilo 🙂
@tinus888 no to je malinka 🙂 taky chrustik malicky :D hehe ... kojim, som myslela, ze sa mi nespusti ani, ale este v nemocnici slo fajne, tak som rada, dufam ze budem mat mlieko aspon do tych 6 mes., mala je akysi papkac :D po ocinovi bude hehe, ... 😎 no tak vy mate pekne teda, ako sa ti ju podarilo vytlacit ? 🙂 ja som mala dost s nasou,ale to mozno len preto, ze som uz bola po celej noci vysilena a nevladala som uz nic.... od 19:00 h. odtiekla plodova voda, neskor zacali bolesti, ktore sa celu noc stupnovali a o 10:13 h. bola mala uz von konecne,, som myslela ze zomriem asi 😅 🤐 a bez epi ....
takze zeny uz mam po... porod na moje ocakavania v celku kratky... ale maly mal 4170 gramov takze som citila vsetko ako isiel vonka a sitie bolo najhorsie.. boze ked si na to spomeniem, 45 minut bez umrtvenia som myslela ze umriem.. ale mam krasneho syna tak uz sa na to zabuda..:D
ahojte! Konečne som sa dostala k tomu, aby som si prečítala udalosti. Ako vidím, týmto našim augustovým detičkám sa najskôr moc nechcelo a potom prichádzali rad radom všetky 🙂 Tak všetkým novopečeným mamičkám veľká GRATULÁCIA, zvládli sme to a teraz už si len užívať drobčekov 🙂
U nás je našťastie všetko ok, pekne papáme i priberáme, aj si dobre pospíme, takže paráda. Len nech to vydrží čo najdlhšie 🙂