icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

dzejnus
5. sep 2013

@simik2309 no ja tiez na sitie nezabudnem, ked ma sili, tak som myslela ze im ujdem z tej postele 😀 ... vravim, ze to bolo asi este horsie ako cely porod haha 😀 😀 no ale zvladli sme to no nie ? 😝

freyjanr
5. sep 2013

@martina05 na 11tke a ty? Môžno sme sa aj rozprávali len o tom nevieme 🙂

freyjanr
5. sep 2013

@martina05 a o koľkej ta robili

martina05
5. sep 2013

@freyjanr Ja som bola na 18, Adam sa narodil 9,39 hod. Tebe porod vyvolávali?? Prečo si mala SC??

martina05
5. sep 2013

@freyjanr ako si bola spokojná s NR porodnicou???

freyjanr
5. sep 2013

@martina05 no najprv mi dali vyvolavacku o 7 rano a o 8 som uz mala nepredstavitelne bolesti,kazdu hodinu ma vysetrovali a vobec som sa neotvarala,od bolesti som uz mala hmlu pred ocami tak o 12 sa rozhodli ze ma rozrezu,maly bol vonku 12:17...co sa tyka nr porodnice nemozem sa stazovat,personal v pohode a to ostatne co ti poviem,na slovensku je to tak

martina05
5. sep 2013

@freyjanr keď som ležala na tej prebúdzacej izbe na 2.poschodí tak tam bola sestra z porodnej sály a hneď povedala, že bude 5 sekcií, lebo ráno začali vyvolávať porody a že tie ženy majú hrozné bolesti... Presne ako to opisuješ , to bol moj prvý porod, skončil tak, že malej odchádzali ozvy, lebo mala omotaný pupočník a už som ju aj tlačila von ,a le stále sa vracala, lebo pupočník bol omotaný viackrát a šnúra krátka...no a skončila som SC v celkovej anestéze... Kto ti robil SC?? Teraz ma nechali do poslednej chvíle, či sa to nespustí, ale už som bola 42tt, tak indukovať porod nechceli, Adam mal skoro 4kg a išlo o tehotenstvo po sekcii, tak SC vyhodnotili ako najbezpečnejšiu..patrične som si to odrevala, lebo som chcela rodiť spontánne...

simik2309
5. sep 2013

@dzejnus takze nie som sama?? Ale nechapem, oni to neumrtvuju?? Ako pri prvom som citila tie stehy pri zadku ale uplne iba take mensie vpychy a nie vsetko.. jasne ze zvladli ved nam tie zlaticka za to stoja..:D

dzejnus
6. sep 2013

@simik2309 jaj ja som sa jej tam navrtela so zadkom kym ma posila 😀 ale tak nedalo sa mi nehybat hh,, este aj malu mi dali, vravim sestricke, ze nech ju drzi,lebo ked ma zatiahne tam dole, tak by to nedopadlo asi dobre 😲 ... no stoja za to jasne .... a tiez neviem ci to neumrtvuju,, aj ked som cosi v tej rychlosti zaregistrovala, ze mi sestricka pichla do stehna nejaku vcelicku, ale ak to malo byt to umrtvenie, tak to vobec nezabralo 😀 😀 😀 takze zaziva sita som este nebola hh ....

bianocka
6. sep 2013

@dzejnus @simik2309 Aj ja som vo Vasom "klube" 😀 Sitie bola katastrofa, sil ma asi 20 minut a ja som skakala a jojkala, sestricka ma upozornovala, ze sa nemozem tak dvihat 😀 Taka som bola stastna, ze mam po porode a zrazu toto, to bol sok 😠 Manzel sa ma pytal, co mi to tam este robili, ze som tak jojkala (on totiz isiel za malou, ked ju obliekali). Tiez som sa zamyslala nad tym, ci mi to umrtvil (aj ked tvrdil, ze mi dal lokalku), manzel vsak vravel, ze videl, ako mi dava injekciu, takze to urcite bola lokalka. Tiez som mala pocit, ze nezabrala. Posledne vpichy som citila uplne jasne. A inac uz sedite v pohode? Ja som doma a 4ty den sedela veselo a potom sa mi to zhorsilo, asi som to prehnala. Ale teraz po 2 tyzdnoch je to uz podstatne lepsie.

dzejnus
6. sep 2013

@bianocka no je to zaujimave 😀 ... ja este sadam nesmelo, ako keby ma len vcera zosivali, nemyslela som ze to bude az take hrozne... ked som bola v porodnici, ine zeny chodili a sadali ako nic, iba ja som sa citila ako nejaka citlivka rozmaznana :D tak teraz neviem, ci to predychavali, ze to nebolo na nich vidno alebo ich to vobec nebolelo 😀 😀

tinus888
Odpoveď bola odstránená
ladydasha
7. sep 2013

@tinus888 Ahoj! Máme sa fajn 🙂 potrápilo nás dosť bruško, ale už sme to vychytali, bolo to v zlej polohe pri kojení a zvykáme si na nejaký režim. Malá už rozlišuje denný a nočný spánok a dnes v noci pospala až 5,5 hod. vkuse. Von chodíme prakticky odkedy nás pustili z pôrodnice, veď na vzduchu sa tak fajne spinká 🙂 Väčšinou ideme medzi dvoma kojeniami, ale boli sme už aj dlhšie, že sa malá napapala von.

simik2309
7. sep 2013

@bianocka no mna sil 45 minut doteraz si pamatam tiehodiny ako som sa na ne kukala ked som hulakalaaa... ja som uz dva tyzdne po porode a neda sa mi nic.. nie to este sediet.. stale to mam napuchnute a hnisave.. no hroza ale mam krasneho syna..:D

odabinka
8. sep 2013

Ahojte... potrebujem poradit... Pred troma tyzdnami som porodila a nemala som mlieko. Dostala som dve tabletky aby sa mi uz vobec nespustilo a teraz po troch tyzdnoch mi zacina vytekat, kvapkat... Neviete co mam robit? Je to normalne?

beruska1311
8. sep 2013

Baby ste tu nejaka ktora nekoji vobec?Potrebujem rafy a povzudenie,citim sa z toho dost mizerne.

dzejnus
8. sep 2013

@ladydasha ahoj, ako si prisla na to ze ste mali zlu polohu pri kojeni ? ze to brusko bolelo prave kvoli tomu,hm ? 🙂 lebo aj nas trapilo brusko dva dni a neviem kvoli comu to bolo, ci som daco zjedla alebo co ...

kiki75
8. sep 2013

mne to neide☹ dnes sme prisli domov,.....mali sme zltacku, mali by sme jest p ravidelne kazde 3 hodiny, ale je to problem.....
:(((

beruska1311
8. sep 2013

Ja som uz z poeodnice odchadzala s tym ze sa nedojcime ale tazko to znasam.

kiki75
8. sep 2013

@beruska1311 a co davas malemu? nutrilon? ktory? a kolko ml a ako casto

beruska1311
8. sep 2013

Davam Bebu 1ked pyta asi kazde tri hodinky dakedy chce aj skor a vypije 90 ml.

beruska1311
8. sep 2013

@kiki75 ako si zvladla porod ? viem ze si z neho mala.obavy...

ladydasha
9. sep 2013

@dzejnus Mamka mi to prečítala z nejakého časopisu. Mne v pôrodnici ukázali prakticky len kojenie na posteli poležiačky, ale vraj by dieťatko malo byť kŕmené v 45° uhle. Tak nie som pohodlná a aj v noci sa vždy posadím a držím si ju podopretú vankúšom a je to o poznanie lepšie. Večer síce má vždy asi hodinku, čo je nekľudná, ale to už celkom zvládame 🙂

kiki75
9. sep 2013

@beruska1311 ano , mame porod za sebou... dopadlo to tak ako som cakala..... keby ze sa viac uvolnim a nie som z toho taka vystresovana, tak mohlo to dopadnut aj lepsie.... takto to trvalo dlhsie a mam 3 poranenia okrem nastrihu, takze ma sili potom este hodinu (aj vo vnutri aj zvonka)..dostala som epiduralku, bez nej si to ani neviem predstavit, aj tak to bolelo strasneeeee...o 22 mi odtiekla voda, kontrakcie zacali o 1,00 v noci a o 11,35 sa narodila mala🙂

katika55
9. sep 2013

Včera nás prepustili z pôrodnice... pohlavie dieťatka sme sa dozvedeli až na sále, máme dievčatko - Lucku. Prvú dcérku som rodila 6 hodín, pôrod skončil kliešťami, myslela som, že už horší nezažijem. 😒 Ale tento trval 9 hodín, opäť v noci (neviem, čím to je, že sa tie moje dievčatká pýtali na svet v nočných hodinách 😀 ), museli mi dávať 2x vyvolávačku, lebo som sa neotvárala, kontrakcie brutálne a keď som už kričala, že cítim, že dieťatko sa už chystá von na svet a ja sedím na fit lopte, tak mi bolo povedané, že to si namýšľam, že mám ešte čas. Iba jednej sestričke to nedalo, "vytrepala" som sa na "kozu" a už aj kričala na doktorku, že dieťatko sa už naozaj pýta na svet. Doktorka nestíhala vôbec nič... už to bola otázka len pár minút, dve zatlačenia a bolo to. 🙂 Šitie dopadlo katastrofálne, na 2. deň po pôrode mi v šití vybehla žila (varix), doktorka sa aj čudovala, ale čo už... sedenie, malá potreba, chôdza sú pre mňa veľmi bolestivé. V poriadku budem vraj až za 2 - 3 mesiace. Zaprisahala som sa, že tento pôrod bol môj posledný... 😒 Ale hlavné je, že malinká je v poriadku. Ja to už nejako "rozchodím". 😉 A inak, nevie niekto, čo by mohlo zrýchliť hojenie varixu v pošve? Všetky mamičky pozdravujem a prajem veľa zdravia detičkám...

dzejnus
11. sep 2013

@ladydasha aha 🙂 no ja malu tiez kojim po sediacky, aj ked po leziacky je to pre moj chrbat lepsie, ale ked sa dobre podopriem vankusmi na chrbat tak je to v pohodke aj v sede 😀

jankako
11. sep 2013

@pele ja som sa bála leta,ale napriek tým horúčavam som to zvladla v pohode aj s jedným dieťaom.🙂 len tie opuchy ma dosť trápili 😖 ale inak všetko O.K spokojne som sa slnila 🙂

jankako
11. sep 2013

Náš Olik pribral za 5týž.1160g a narástol 8cm 🙂takže máme skoro 4kg 🙂 a robí nám velkú radosť.je dobrunký.len spí a papá.je kludnučký.som si zaslúžia také zlaté dieťa,kedže dcérka plakávala stále a málo spala

borocka
15. sep 2013

Ahojte, tak hlasime sa aj my 😵 emka sa nam narodila 25.8. o 17:20, 3290g a 48cm. silna slecna.
je prekrasna, rozpravkova. dnes ma tri tyzdne ale je to u nas stale chaos.
snazime sa kojit, hoci to je pre mna potenie krvy. styri dni bola mala na umelom, pretoze som mala silny zapal prsnikov, z vnutra aj z vonku, dali mi silne lieky od bolesti pre ktore som kojit nemohla a navyse som mala dotrhane krvacajuce obe bradavky, takze som nemala ani odvahu malu prilozit.
navyse naas trapia koliky, kolko sa emka natrapi a natlaci kvoli jednemu prdu. a pri tom mal kaku celkom riedku.
cez den spinka slabo, dokaze byt hore aj 2-3 intervaly medzi kojeniami ( teda cca 5-6hodin), akurat co si pri kojeni pospi par minut na prsniku. potrebuje vela spolocnosti, rozpravat sa, hladkat ju. nosit na rukach sa nastaastie nepotrebuje. v noci ale spinka krasne, klop klop. uz boli noci co spala aj 8 hodin vkuse 😲 . dobre citate 😅

no a cakaju nas este specialne vysetrenia, vyzera to totiz ze emka ma len jednu oblicku. objednali sme sa na sono do sukromnej kliniky, len si pockame na volny termin az do 15.10.. cika krasne a vela, pokial je ta jedna oblicka zdrava tak by mohla emka zit plnohodnotny zivot. naozaj ako zdrava. ale tajne dufam ze aj ta druha oblicka tam niekde je, len mozno trochu vysunuta niekam inam. uvidime.

borocka
15. sep 2013

@martina05 Ahoj, no ako ste dopadli s nastupom do skolky?? u nas to maly zvladol super, odviezol ho rano muz, aj po neho isiel poobede. ja som absolutne nebola este v stave..... len ma mrzi ze som to prvykrat zmeskala :(