Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@nefertitka Ano, druhe 🙂 Syn ma 13mesiacov 🙂 Ale aby bolo jasne, planovali sme to 😀
Kočky pozerali ste už kočáre? Aké sa vám páčia?
@nefertitka haha...fuuu tak ja si neviem predstavit ze ma bude holit manzel....ked mu to dnes vecer poviem tak na mna urcite vyguli tie svoje okale...ze ci mam vsetkych doma🙂)
@cerkutka naopak, ja poznam ženy, ktore otehotenli prirodzene a vedeli to tiez hned..
ja napriklad som presviedčala lekara, ze som určite tehotna, napriek tomu, ze vaginalne vyšetrenie i test z moču(vtedy sa robil u lekara, este neboli dostat v lekarnach) svedčili o tom, ze tehotna nie som...na moje neustale opakovanie vety: !Ale ja SOM tehotna" ma zobral na ultrazvuk (vtedy ešte UTZ neboli na každej ambulancii),kde sa tehu potvrdilo....ja som to citila, bola som tehotna 4-ty krat a mne to bolo uplne jasne 😀 😀 😀
@mistrall no ja ešte brucho ani nemám (iba tučnotu) a už teraz mám problém zvládnuť to dokonale 😀 tiež som si nevedela predstaviť, že by ma holil manžel, ako to mnohé baby písali... ale vyskúšali sme a super 😀 takže sa nemusím báť 😉
@mahulenka87 hej? no super, mozno to vo vyssom stadiu aj ja vyskusam, sa bude smiat ked mu to navrhnem uz to vidim 😀 😀 ale zatial chcem sama pokial sa bude dat 😵
@mistrall no ale ma to svoje vyhody, nemusime nosti tesne rifle ani silonky a hlavne natahovat cizmy a bat sa ze niekde uklznes.....tak si v lete dame lahke satocky, slapky na nohy a ides...🙂) urcite to vyjde aj lacnejsie aj jednoduhsie ako chodit v zime s velkym bruskom ktore sa ti nezmesti ani do vetrovky ani do kabata🙂
@cerkutka
@mistrall no to sama uz ku koncu tehu nezvladnes, to sa neda proste cez to brucho 😀 ...ine sa nedalo, mne to neslo, kto iny ma mal oholit? 😝 , ale nebolo mi vsetko jedno, som sa bala furt, ze mi nieco odfakli 😀
a ked ma holili pred klystirom, to tiez nebolo buhvico 😝 ...nastastie to bola taka pani starsia, ale ked som lezala s rizikovym prvy krat, tak tam taky mlady behal a vzdy nabehol do izby, ze oholim vas ja, alebo to skusite sama?mali ste vidiet, vsetky sa hned nabehli radsej same holit 😝
inak ma stale tlaci v bruchu ako na cikanie, ale pridem a vytlacim dve kvapky:(
a vecer som si musela dat torecan, ako mi bolo zas zle;( kedy to skonci
@mahulenka87 ja som to este neskusala a moj zdravy rozum mi hovori ze to ani skusat nemam🙂 no ale uvidime co bude hovorit ked na to naozaj pride🙂
@nefertitka s tym cikanim to mam aj ja take.....ze mam pocit akokeby mi stale trebalo a ked pridem na wc tha maloco zo mna vyjde a este ked z neho odchadzam tak mam taky pocit ze som sa nevyprazdnila dostatocne....a v noci som dnes bola asi tak 6krat...
@cerkutka hej presne tak...
@lucka188 kde v BA byvas?
@nefertitka no veru to si viem predtsavit akym svihom by som ja utekala sa holit keby nejaky sanitar mlady tam dosiel 😀 😀 aj mne bolo vcera zle, uz som si myslela ze to pomaly prechadzalo, a vcera sme boli na oslave pritelovej starkej a dala som si salat nejaky a kusok bagety , dzus a ked som bola na wc, len som sa kukla do misy a uz to tam bolo 😀 😀 ja zatial ni neuzivam, ale niekdy mi je tak blbo taku pachut mam, ze neviem co by mi pomohlo, asi nic 😀
@penelope111 tak my mame este od prveho syna 2 kociky, oba su Peg Perego, uzasne skladny do maleho auta, prvy je Pliko, ale ten som pouzivala tak 2 mesiace, nas maly ked sa narodil mal 55 cm, tak po 2 mesiacoch mi uz vanicka prisla mala a druhy je switch completo, ten je lepsi ako Pliko, sportova cast sa da otacat oboma smermi, takze do asi roku a pol som mala maleho otoceneho k sebe a potom od seba aby mohol kukat dopredu a nie na mna stale..🙂 a na oba sa da dat vajicko..🙂
@mistrall
@cerkutka presne to si aj ja vravim... super, ze nebude treba vela investovat do oblecenia (ked clovek neobuje cizmy na opuchnute nohy a nedopne uz 3. bundu za 1 zimu)... len uz teraz si zo mna jedna kamaratka robi srandu, aby sme si dali klimatizaciu aspon do 1 izby v byte, lebo ked vystupaju teploty nad 30°C, strasne sa prehrievam aj normalne, tak sa tesim, co pride potom, ked sa budem gulat 😀
@mistrall no vtedy slo o kyretaze, takze nemali problem sa same oholit, ale jedna taka starsia pani tam bola a ona sa nechala radsej od neho 😀 😀 😀 aj ja mam pachut, fuj, uz mi to vcelku aj vadi. Uz by som chcela byt aspon v polke tehu. Aj ja ssa tesim na teplo, leto, len sa moc asi nikde neokupem 😢 ...neviem, ci sa to moze,asi ani nie.
@marin.frist ja som mala brucho v zime, to bolo fakt o hubu, sice som musela lezat, von som moc nechodila, ale kedze som casto chodila do rizikovej poradne, tak to bolo zaujimave, bundu som nezapla, ani kabat, a ked som sa mala obut a vyzut, doma som sa s tym este nejak popasovala, ale ked som sa prezliekala u lekara v kabinke, tak tam mi to veru trvalo, si tie cizmy natiahnut a zapnut.
My mame tiez strasne tteplo v byte v lete, aj 31stupnov, tiez uvazujeme nad klimou, len este nie sme rozhodnuti. Ale ked si spomeniem ako tu skapinam od horka, tak v tehu to bude fakt ine kafe. Ked som bola s velkym bruchom v zime, tak som furt otvarala okna a vypinala radiatory, co mi tak strasne bolo stale teplo, muz chudak mrzol, tak v tom lete si to veru neviem celkom predstavit
Ako sme s pôrodnou asistentkou Zuzkou, dulou Zuzkou a mamičkou Saškou v TV LUX o sile blízkosti a sprevádzajúcich osobách pri pôrode rozprávali..
http://www.zenskekruhy.sk/nase-aktivity/zenske-...

@darka2001 aj ja som doma, uz v dec. som bola od polky, a este budem min. do 25.jan. kedy pojddem na kontrolu. No nuda je to co ti poviem 😀 😀 ale aspon si rano pospim, ja si citam , zboznujem knihy, nieco navarim, pozrem tv, kuknem nieco na nete, castokrat ma zavolaju kolegyne z rpace na kafco a tak, a priatel robi blizko tak obcas skocime na obed von ale na veceru.. ale veru uz sa pracem vo febr. do prace, uz mi je dlho, ale dufam ze to nebude prilis namahave, po tom veteniii