icon

Termín pôrodu - august 2021

mishelka111
17. dec 2020

Ahojte je tu niekto s termínom na august ?

artemislix
25. mar 2021

žienky zabudla som sa opýtať lekára a teraz som od neho prišla. odporučil mi magnézium https://www.benulekaren.sk/biomin-magne-d3-stre... kvôli bolestiam v brušku, to mam brat jednu tabletku denne alebo len keď ma boli bruško? beriete aj vy magnézium?

lenkaaninka
25. mar 2021

@lien1 ďakujem dúfam ze to bude okí ležím práveže je úplne dole a v strede a zajtra mu volám dnes ma voľno a baby downov syndrom vylúčený pri diagnóze 1 ku 3 som nesmierne šťastná. Ešte po amniu brucho pobolieva dúfam ze už len dobre spravy.

anariama
25. mar 2021

@lenkaaninka juj pevne verím že bude všetko v poriadku...veľa pokoja v tehotenstve prajem

lien1
25. mar 2021

@lenkaaninka to je tá najlepšia správa tohoto dňa......Ja mám magnézium 500mg 2x denne ráno a večer.

babullka1
25. mar 2021

@lenkaaninka držím palce skvela správa

jolikaa
25. mar 2021

@lenkaaninka velmi dobra sprava, prajem nech je aj vsetko ostatne v poriadku

mishelka111
autor
29. mar 2021

@lenkaaninka držím palce všetko dobre dopadne 🙏

mishelka111
autor
29. mar 2021

@artemislix mne dnes povedal že nechá na mne ako uznam za vhodné teda či každý deň a pravidelne alebo počas pobolieva ja... tiež má občas v podbrušku pobolieva...

sakalka
30. mar 2021

Ahojte. Tak aj my sme po vyšetrenuach dnes. Doktor naštvany lebo som nebola u Grochala. Ale do polhodiny mi volala genetička tak mame vraj všetko ok. Ani dcerina diagnoza tam nie je. Tak že dufam že tento krat bude všetko tak ako ma byť. Už ale nejasam lebo sa mi to vypomstilo pri dcerke. Vraveli že je zdrava a nie je tak to beriem stale z rešpektom. Verim ale že to dopadne dobre.. Držte sa aj vy a nech nam to pomali odsypa a dočkame sa vytuženych voňavych uzlikov. Som ale trochu smutna lebo mi doktor maleho ani neukazal. Ani fotku nič. Lebo vraj bol ptočeny maly opačne hlavkou. Hlavne že ho pred tym skumal asi 10 minut. No nič. Uvidime sa naživo alebo nabuduce vraj mi urobi fotku. Zrejme čaka na vysledky aby som sa nevytešovala zbytočne..

lenkaaninka
30. mar 2021

@sakalka super teším sa s Tebou.

sakalka
30. mar 2021

@lenkaaninka ďakujem..

mishelka111
autor
30. mar 2021

@sakalka super, držím palceky

lenkaaninka
31. mar 2021

Ahojte dnes po morfo bábätko je v poriadku. Placenta dole v strede a začalo mi brucho tvrdnut. Tak koli tej placente cisársky. Oddychujem keď sa dá. A zabudla som sa spýtať doktora tak skúsim tu. Užívate nejaké vitamíny pre tehotné? Užívala som kyselinu listovú ale koli tej placente chcem užívať aby vyzivovala poriadne. zatial funguje v poriadku. Tak viem niekto povie v strave zjem akurát teraz moc mi nič neberie a nutim sa jesť a hocičo ani nezjem.

babullka1
31. mar 2021

@lenkaaninka ahoj to je super že v poriadku...ja beriem femibion 2 v podstate od začiatku beriem femibion

lien1
31. mar 2021

@lenkaaninka aj ja beriem femibion tehotenské vitamíny a jem dosť zeleniny a ovocia, ale aj tak mi vitamíny a minerály chýbajú takže ťažko povedať. Ublížiť tým nemôžeš skús.

lenkaaninka
31. mar 2021

Rozmýšľala som aj tieto celkom fajn zloženie. Ďakujem za rady.

artemislix
31. mar 2021

tiež beriem femibion 2, plus ovocie a zelenina keď mám chuť. momentálne mi tiež nič nechuti jest, ale tak snažím sa vždy niečo. zatiaľ som pribrala 4 kg. co je asi okey na 20 týždeň.

artemislix
3. apr 2021

ženy stáva sa vám, tie ktoré varíte, že vám odišli chuťové bunky? 😁 mne sa veľmi často stane, že jedlo presolim. mne sa zdá, že jedlo není dosolene a muž mi vraví, že je to také presolene, že sa to nedá jest 🤷‍♀️🙉

jolikaa
3. apr 2021

@artemislix ja som si to vsimla uz minuly vikend,ze ta polievka sa mi zdala nejaka slaba a aj dnes som dosalala.

sakalka
4. apr 2021

Aj mne je malo slane. Teda muž mi vravi že presalam. A mne sa zda malo slane.. Ja som to nepripisovala tehotenstvu. Ale aj pred tym sa mi stažoval že mam dovnu chuť keď som čakala dceru. Tal asi to bude fakt. Ale syn mi nevravi nič. Ale nedosala si. Ja hej ak sa mi zda malo slane..

artemislix
4. apr 2021

tak to bude asi zmenou tých chutovych buniek. lebo nemám žiadne výrazné chute, že musím mať uhorky, alebo musím mať sladké, inak zosaliem. len to sa mi stáva, že neviem dochutit jedlo no. A ešte chcela som, čo robíte s tým, že vám z pŕs vyteká niečo? mne sa to stane vždy pred spaním a potom mi je nepohodlne, táže sa len prezliekam. mate na to nejakú fintu?

mishelka111
autor
5. apr 2021

@artemislix je to kolostrum dobra "predzvesť" toho že sa v mliečnych zlazach tvorí mliečko... 🤩 som na tom podobne, ale nemám toho nejak extrémne veľa zatiaľ... skôr si nájdem ráno také "zoschnute" na prsníkoch. Takže ak nájdeš nejakú dobrú podel sa s ňou prosím... ďakujeme ♥️

mishelka111
autor
5. apr 2021

Dievčatá SOS chcem sa spýtať máte niektorá teraz na začiatku 6.mesiaca tt. Ešte stále ranné nevoľnosti? Alebo vám len začali? Ja som s tým netrpela vôbec teda žeby som zvracala...ale teraz posledné dva dni to mám potom ako zjem niečo sladké na raňajky stačí kaša/vločky a podobne na sladko 😏 Ďakujem

lien1
6. apr 2021

@mishelka111 nie tak ako do 13tt, ale stále, že pri dievčatkách je to bežné. Už som si zvykla, že som skoro vegetarián z mäsa mi je zle. Musíme to asi len vydržať.

artemislix
6. apr 2021

@lien1 aj mne je z mäsa zle 😂 a sladkosti a sladké jedlá by som jedla aj na tonu.

lien1
6. apr 2021

@artemislix presne radšej sladké 😊.

artemislix
6. apr 2021

@lien1 a ešte cestoviny. teraz aj s maslom, ale vždy lepšie ako nejaké mäso.. inak, tie ktoré chodíte na morfologický ultrazvuk 3D/4D,co sa tak pýtate? lebo ja som bola druhý krát teraz, a nepýtala som sa nič. a asi bolo vidno na doktorke že nie je zvyknutá na také ticho, lebo sa ma pýtala ci mi je zle 😄

mishelka111
autor
7. apr 2021

Ďakujem, som rada, že nie som sama. Zostáva nám to už len vydržať, ale čo by sme pre tie malé zázraky nespravili ❤️
Mala ste niektorá silnú nádchu? Čo ste si dávali? Ja som na to druhý deň dosť zle tečie mi z nosa a hlavu mi ide odtrhnúť, zatiaľ to liečim len čajíkmi a naparovanim nad morskou soľou a tiež si namáčam nôžky do morskej vody pred spaním.... ďakujem za každú radu 🙏

lien1
7. apr 2021

@artemislix na 4D som sa nič nepýtala teda okrem toho či je to naozaj dievčatko 😂😍. Dr. sám hovoril a popisoval čo vidí t.j. srdce, žalúdok, obličky ja som videla machuľa čierna veľká, machuľa čierna malá a iné obrazce o ktorých radšej ani nejdem hovoriť 🤣😅. Rozoznala som max. ruky, nohy a tvár. Takže tiež som bola ticho a na koniec veta je naozaj OK? Fakt zo mňa vyšli 2 vety.
Čo sa týka nádchy, už mesiac mám alergickú a moje lieky nemôžem tak len ten soľný sprej a veľa vreckoviek. Nedávam si ani špirálu aj tak by zo slzenia očí stiekla do 3minút. Takže si hovorím, že som pekná duševne 😂🤣 a muž si už zvykol 😁.

sakalka
7. apr 2021

Ja klasika. Čakam chlapca tak že mäso slanina u nas vyhrava. Ale tiež mi je z neho tažko.. Len neviem odolať.. Skratka živočinše bielkoviny jogurty tvaroh vajcia.. Aj zelenina. Zle mi už nie je len keď pijem naraz veľa vody na lačno.. Tak po druhom pohari ma trochu napne kym sa nevygrgam.. Ale je to lepšie ako bolo asi do 4 mesiacou. Mlady pan kope všade do mechura do žaludka. A tak to citim dosť.. Presne ako prvy syn.. Pri dcere som tiež mala viac chuť na sladke ale bolo to ine tehotenstvo.. Uplne ine..len tam som mala aj ine stavy aj kôli infekcii zrejme. A hlavne mojej psychike...