icon

Termín pôrodu - august 2021

mishelka111
17. dec 2020

Ahojte je tu niekto s termínom na august ?

alexaaxela
4. mar 2021

Čaute. Mne absolútne nenarastol brucho, vôbec. Aj kíl mam toľko isto... Začínam sa dosť báť. Budúci týždeň idem na kontrolu.

sakalka
5. mar 2021

U nas vyšetrenia len budu. Robil sa akurat tripltest. A chystam sa na amniocentezu. Pohlavie ešte nevieme. Lebo doktor nestihal sa pozrieť. Ale nesuri mi to. Bruško uz rastie aj keď ja som vraj schudla kilo. Posledne asi dva tyždne sa tak nafuklo. Ale mi aj tvrdne brucho a male aj kope už.

sakalka
5. mar 2021

@alexaaxela nemusite sa bať. Mne pri prvom synovi dlho nebolo vidno nič.. Až v 6 stom mesiaci začcalo sa rysovať..

mishelka111
autor
6. mar 2021

@alexaaxela netreba sa báť, myslí pozitívne a pôjde všetko ľahšie. I keď asi každá z nás má vždy hrčku v hrdle pred každým vyšetrením ale to je podľa mňa normálne. Pokiaľ sa cítiš v poriadku niet sa čoho obávať. Každá z nás to má úplne iné. Držím palce nech všetko dopadne čo najlepšie 🙏

alexaaxela
6. mar 2021

Vo štvrtok idem k lekárovi. Som zvedavá co povie. Zatiaľ som nemala tripletest takže ešte ma to čaká.

mishelka111
autor
7. mar 2021

Dievčatá ktoré už cítite prvé pohyby/bublinky "kopančeky"? U nás od tohto víkendu v priebehu 17tt. 🥰Je to nádherné....

sakalka
8. mar 2021

@mishelka111 u nas tiež posledny tyždeň sa rozkopkalo fest..

artemislix
8. mar 2021

Ahojte, pripájam sa k debate. Termin pôrodu 23.8... začiatok bol ťažký, trosku sme bojovali, ale zvládli sme to a "vraj" malinka je zdravá. Pohlavie nám povedali v 13 týždni. Chcem sa opýtať, posledné dni sú u mňa také, že nepociťujem hlad. Zabudnem sa najesť a až po 8 hodinách si spomeniem, že musím jest 🤦‍♀️ dúfam, že tým bábätku neškodím. Pribrala som 2 kila zatiaľ. Je to moje prvé tehotenstvo. Ďakujem za odpoveď ❤️

artemislix
8. mar 2021

A ešte, ako cítite kopanceky? Ja mávam pocity, ako keď vás niekto stipne. A ja to cítim vo vnútri v brušku. Tak neviem definovať zatiaľ, či takto cítiť kopance alebo to môže byť úplne dačo iné.

sakalka
8. mar 2021

@artemislix no ak ste provorodička tak ešte nebudete asi vedieť rozoznať čo to je. Ja som citil najprv take motyliky a teraz uz riadne kopance smozrejme take slabe tuk z vnutra..

artemislix
9. mar 2021

@sakalka teším sa na deň, keď to prvý krát príde 🥰 len dúfam ze budem vedieť rozoznať prvé kopanceky

alexaaxela
10. mar 2021

Čaute, chcem sa spýtať, používate nejakú špeciálnu tehotenskú kozmetiku?

mishelka111
autor
11. mar 2021

@alexaaxela zostala som pri tej čo som používala, akurát na tvár som krémy vymenila, lebo som mala strašné suchú...od La roche používam momentálne a je to super výrazne zlepšenie. No a jediné čo sa snažím je natierať si bruško Biol alebo mastné krémy, bambucke maslo je super.

mishelka111
autor
11. mar 2021

@sakalka ja mám presne tie tuknutia z vnútra od min.vikendu a veru hneď som to priradila ku kopančekom....som prvorodička.

mishelka111
autor
11. mar 2021

Dievča už ste začali so svojimi gynegologmi riešiť príspevky pre tehotné? Naša chystám na najbližšej poradni. Nakoľko by mala byť vyplácaná od 1.4. po 13tt.pre každú bud.mamicku.

lenkaaninka
11. mar 2021

@mishelka111 ja som čítala že aj gyn budú mať to tlačivo k dispozícii od 1.4.. Ja idem 31.3 na kontrolu tak sa spýtam.

sakalka
11. mar 2021

@mishelka111 o ake prispevky sa jedna. Neviem o ničom?

sakalka
11. mar 2021

@alexaaxela ja nepouživm nič. Pri synovi m svrbelo bruško. A tak som si natierala hydratačnym kremom. Ale pri dcere uz nič. Ani teraz. Nič ma nesvrbi len pijem veľa vody. Ale naozaj aj pollitra naraz pomali aby som sa nepogrckala.. Ale pre d jedlom sa vždy zavodnim. A mam pokožku dobru. Ani som nemala strie ani pri jednom dietati. Jedine pri synivi som mala taly v strede hnedy pruh cez cele brucho. Pri dcere nič.. Ani teraz nevidim zatial nič. Myslim si ž eta hydratacia zvnutra je dostatočna. Po pôrodoch sa mi vždy brucho vratilo do normalu ale tak do dvoch rokov zhruba.. Aj pokožka zpevnela. Ako keby som ani nerodila.

artemislix
11. mar 2021

@sakalka stále cítim také zblnkotanie v podbrušku a bolesť ako pred MS..

artemislix
11. mar 2021

@alexaaxela ja používam to co som používala pred tým. na bruško som si kúpila olej od babylove za 2,50.. chcela som vyskúšať aj Bioil, hľadám nejakú vzorku najskôr

mishelka111
autor
11. mar 2021
mishelka111
autor
11. mar 2021

@lenkaaninka Anoo mal by aj gynekológ informovať o tom

artemislix
12. mar 2021

@mishelka111 to znamená ze nárok na tehotenské majú aj ženy na PN? aj pracujúce?

babullka1
12. mar 2021

@artemislix áno😊

lien1
12. mar 2021

@artemislix mám bioil a nič moc. Pri predchádzajúcom tehu som používala obyčajnú niveu a ani jedna stria. Bioil na chvíľku dobre a potom ako, keby vysušoval musela by som sa mazať viac krát za deň. Ale treba skúsiť každý má inú pokožku. Za mňa za veľa peňazí malý účinok.

lien1
12. mar 2021

Baby chcem sa spýtať som v 16tt a pohyb dieťatka nič moc max. zamáva rukou. S takouto vesmírnou pohodou som sa ešte nestretla. Dr. môže robiť čohokoľvek a nič. Ako je to u vás hýbu sa detičky?

artemislix
12. mar 2021

@lien1 asi ostanem pri tom babylove olej.. za 2,50 100 ml odporúčam vyskúšať.. ja ked som bola koncom 13 týždňa na sono u jedného lekára, tak zakyvala a pri druhom si dávala rúčky na tvár..

lien1
12. mar 2021

@artemislix určite vyskúšam babylove majú kvalitné produkty. Ďakujem som rada, lebo som už začínala mať strach či je to v pohode.

artemislix
12. mar 2021

@lien1 raz sme mali také sono, že boli premety salta a podobne 😄 ale inak bud spi a musia do nej sprtat alebo tak ako som písala vyššie. inak, chcela som sa opýtať. začala som si merať tlak a mam ho ten vrchný väčšinou do 120 sa mi pohybuje, ale spodný mi kolíše, raz 75 raz 90.. co s tým? je to zle?

lien1
12. mar 2021

@artemislix už asi len s dr. v rámci tehu sú iné tolerancie čo je v norme. Ja beriem prevenčne magnezium na úpravu tlaku, to môžu tehotné aj gyn. to odobril, že mi to ublížiť nemôže a povedal dávku akú môžem brať. Skús zavolať dr. určite ti poradí.