icon

Termín pôrodu december 2016

veronikax
1. apr 2016

Vitam Vas mamicky a buduce mamicky 🙂 Kraaaaasne tehulkovanie .. a pekny decembrovy porod prajem 🙂 Nech je nam tu spolu dobre a veselo 🙂

Termín pôrodu december 2016
simonezet
27. apr 2016

@veronikax tie testiky su pepino. Baby ich tu odporucali preto som ich kupovala. Dakujem

feea
28. apr 2016

Ahojte som tu nová tiež mám termín v decembri .Som po ivf v martine na prvý krát to vyšlo a už mám 16 ročného syna a mám 36 rokov len neviem ako mu to oznámiť

katinka4
28. apr 2016

@feea Ahoj v prvom rade ti chcem pogratulovať , lebo viem ake je to keď musíš dlho čakať na // 😉 .Neviem ti ale presne poradiť ako to oznámiť synovi , ja deti ešte nemám .Ale nech to urobíš akokoľvek určite sa súrodencovi poteší . Možno by som mu niekde podstrčila niečo v tom zmysle ,, VEĽKÝ BRAT ,, 😀 napr toto body pre mimčo

mauerka
28. apr 2016

@feea vitaj v klube 🙂 To na mojej profilovke je nase 1.IVF spred 3 rokov - teraz ma 2r a 3mes a v bruchu mam dvojicky z nasho terajsieho IVF v marci 🙂 Doma synator - 16r. Takze bude veselo.

simonezet
28. apr 2016

Takze dievcata pan doktor mi potvrdil z krvi tehotenstvo. O dva tyzdne mam ist na sono ci je v poriadku alebo mimo. Bojujem len s tym, ze v pondelok mam statnice a potom ideme k mojim rodicom aj k svokre oslavovat. No a co poviem, ked si na vlastne statnice nedam ani pohar sampanskeho. S manzelom sme sa dohodli, ze im to povieme a tiez im povieme, ze nemam potvrdene sono tak nech to rodine este nevravia. Tak nam drzte palce je to nase prve miminko, tristvrte roka po svadbe😃a velmi sa tesime, len uz zacina nastavat strach ci bude vsetko ok

katinka4
28. apr 2016

@simonezet kľudne si môžeš štrngnúť šampanským - jeden pohár bábätku neublíži . Ja keď som sa dozvedela že som tehu tiež som si s kamarátkou štrngla na zdravie bábätka malinkým pohárom vína . A vtedy mi ona povedala že jej gynekológ v tehu odporučil piť občas čierne pivo - lebo ma veľa vitamínov a pokiaľ viem čierne pivo sa vyrába len alko verzia . 😉

maryennn1
28. apr 2016

@katinka4 to je absolútna hlúposť, práve v začiatkoch tehu, je čo i len kvapka alkoholu, veľmi nebezpečná, nehovoriac o tých ďalších týždňoch... počas vývoja dieťaťa v maternici existujú konkrétne úseky tehotenstva, kedy je dieťa najzraniteľnejšie, ak je vystavené škodlivým vplyvom alkoholu. Placenta sa vytvára medzi siedmym až desiatym dňom tehotenstva. Prenos alkoholu z matky na dieťa sa deje práve spojením prostredníctvom placenty. Vtedy sa tvoria základy všetkých orgánov ddieťatka. Počula si o syndróme FAS? Určite by som neriskovala ani kvapku alkoholu.

simonezet
28. apr 2016

@maryennn1 tiez by som to neriskovala. Takze v pondelok budem musiet blizkej rodine oznamit preco nemozem pit a ak nedajboze na sone zistim nieco zle neskor. Tak im to opat oznamim. Verim vsak,ze babeno je tam kde ma a krásne sa vyvija🙂

maryennn1
28. apr 2016

@simonezet Jasné, neriskuj, povedz, že berieš lieky, to ti nemôžu vyčítať, že nepiješ, ak im to ešte nechceš oznamovať 😉 Držím palčeky 🙂

katinka4
29. apr 2016

@maryennn1 no tak v tomto pripade musi tehuľka zabudnut na tu šalku kávy za deň čo vipije, vratane kapučína , cola , zelený čaj a tie čo fajčia ani nehovorím ... Je toho naozaj veľa čo nesmieme dát ani len trošku do úst - mimochodom aj makové koláče aj punčove rezy .Ach bože tak by som si tala ten punčák 😲 😲

maryennn1
29. apr 2016

@katinka4 no ja by som kávu a kapučíno, či colu a koláče rozhodne neprirovnávala k alkoholu, ale veď nech každý robí ako chce, ak mieni riskovať... ja by som to teda určite neriskovala

mauerka
29. apr 2016

@katinka4 alkohol a cigarety v tehotenstve sa nedaju ani porovnat s kavou ci puncovym kolacom. A ten mak ??? to uz vobec nechapem...
Jednoducho 9 mesiacov ani kvapla alkoholu a niet co riesit.

mauerka
29. apr 2016

Tiez mame zajtra oslavu a nemam naladu vysvetlovat kazdemu, preco si nedam pohar vina /cela rodina sa stretne u nas/ A JA SI HO TEDA NEDAM.
RIESENIE - bez vycitiek popijajme DEALKOHOLIZOVANE VINO. Ked mi manzel naleje z chladnicky do pohara toto, nikto nebude riesit, ze nepijem a ja este nechcem hovorit o tehu.

nikushka2012
29. apr 2016

@mauerka troska si kludne mozes dat je to dobre na krvinky nemas sa coho bat 😊

simonezet
29. apr 2016

@maryennn1 ja som si kupila bezkofeinovu kavu, fajcenie sa ma chvalabohu netyka, alkohol tiez nemam rada- az teda na tu oslavu co ma caka. To neviem co spravim, stale sa bojime co mame spravit. Puncak podla mna casto krat ani okolo alkoholu nejde,pohar koly raz za tyzden podla mna nic nespravi a o maku som fakt nevedela😮. Dnes som si spravila este jeden test- sice neviem ci to malo nejaky vyznam, ale som si vravela, ze ak bude slaby tak sa mozem obavat. Boli tam dve silne tmave kolajnice(tyzdne mi meska).
Nechcem posobit ako blbka, ale od 5dpo ma boli na pravej strane podbruska, pripisovala som to uhniezdeniu. Bolesti pokracuju- su uplne slabulinke, niekedy uplne zanedbatelne. Krvacanie vobec ziadne. Proste len citim ze tam nieco je a sramoti si. Presne viem kde to vajicko je. Tak som vcera cely den podla obr. Skumala, ci je to vajicko tam kde ma byt alebo je vo vajcovode. V podstate som tam kde som aj bola😃. Myslim si ale ze je vsetko v poriadku a proste len male rastie a maternica sa roztahuje. Je len blbe, ze nemam 100%istotu. Nechcem im to povedat tesit sa a potom mi o tyzden gyn. Povie nieco hrozne,ale asi sa to nijako inako nedozviem. Ta neistota je strasnaaaaa. MK mi dnes povedal, ze zacinam 6 tyzden. Tak si vravim ak by to bolo mimomater. Tak v 6 tyzdni uz by som citila neznesilne bolesti a krce. Och hrozne toto cakanie

feea
29. apr 2016

@mauerka ďakujem ja som mala tiež vklad 1 blastocysty 26.3 a dnes som bola na sone plod má 1,6 cm a srdiečko krásne bije a gratulujem k dvojickam

katinka4
29. apr 2016

@maryennn1 ja niesom typ človeka na hádanie ale asi by ti nenapadlo že napr z Margotky sa dá nafúkať 0,16 promile - a je to len blbá tyčinka - ale bohužiaľ ma to % alkoholu tým pádom tam je tvoja spomínaná kvapka alkoholu - rovnako ako môj spomínaný prípitok šampanským .Ale v tom že to škodí s tebou súhlasím a začnem si dávať oveľa väčší pozor nato čo jem a pijem 😉 aspoň čo sa alkoholu týka .

feea
29. apr 2016

@katinka4 ďakujem a dobrý nápad už som mu trošku naznačovala či mu nieje smutno že je jedináčik tak mi odpovedal že mu to vyhovuje 🙂

katinka4
29. apr 2016

@feea to si teraz možno myslí že mu to vyhovuje 🙂 , ale keď mu budú o pár rokov dievčatá v škole hovoriť aký je z neho skvelý brat - to bude určite nadšený 😎

katinka4
29. apr 2016

@simonezet pozri ak to rodine nechces este povedat , najdi si neaku zamienku napr ze ta boli hlava a nechces pit , pripadne ak si soferka ze musís este niekam odskočit ... Ja som to rodine este tiez neoznamila pretoze mi to odporucila doktorka . O par dní ideme na svadbu takze budem musiet sa na nieco vyhovorit asi to bude to šoferovanie 😉

simonezet
29. apr 2016

@katinka4 ale ja to rodine chcem povedat. Asi ziadna vyhovorka mi neprejde☺️Nesoferujem. Nasi ma poznaju dobre ak sa budem vykrucat mama to uhadne. No neviem co urobim, musim si to rozmysliet

maryennn1
29. apr 2016

@simonezet no myslím, že sa priveľmi pozoruješ... áno čakanie je hrozné, ale nič neurýchliš ... a rodine nič nehovor, keď si nie si istá a povedz, že nepiješ, lebo držíš diétu, alebo že berieš lieky 😉 Alebo im to povedz a vec je vyriešená... Nemysli hneď na najhoršie a neboj, všetko bude v poriadku, bábo je tam kde má byť, držím palčeky 🙂

mauerka
29. apr 2016

@feea aj ja som mala vklad 26.3. 🙂 OPU 21.3.

maryennn1
29. apr 2016

@katinka4 no vidíš, to som teda netušila, ja som ale myslela, vedome si dať alkohol, že by som sa čo i len glg napila, to teda nie... to je pre mňa nepochopiteľné a neprijateľné... lebo ak to človek robí vedome... tak vedome riskuje.

feea
29. apr 2016

@mauerka to vazne a ešte napis že v martine heliose 🙂

katinka4
29. apr 2016

@maryennn1 no teraz si zrejme musíme dávať pozor aj na tie nevedome formy alkoholu či iných neprijateľných surovín pre tehotenstvo aby všetko dobre dopadlo . Našťastie nato tu máme MK aby sme sa jedna od druhej dozvedeli čo je dobré a čo zlé 😉

mauerka
29. apr 2016

@feea nie, v BA v GynFive - aj to spred 2 rokov mame "made in GynFiv"

feea
29. apr 2016

@mauerka tak termín bude 12.12 vianočné darčeky už nech to je 🙂

zlatarybka29
29. apr 2016

Baby citite neake zmeny???ja viem ze sme len na zaciatku ale napr doteraz ma akotak pobolievalo v podbrusku ako ked ma mrcha prist...dnes absolutne nic tak nvm ci je to ok ci nie....
Celkovo som dr este nevidela idem utorok k mojmu obvodnemu a tak uvidim kedy pojdem k midwife....tri krat hura pre anglicke zdravotnitvo....
Dnes som kupila letenku domov tak hned pojdem tam na gyndu tam

shirako
29. apr 2016

Ahojte 😍 pridávam sa k decembrovkám 😊