Termín pôrodu december 2016
Vitam Vas mamicky a buduce mamicky 🙂 Kraaaaasne tehulkovanie .. a pekny decembrovy porod prajem 🙂 Nech je nam tu spolu dobre a veselo 🙂

Ahojte som tu nová tiež mám termín v decembri .Som po ivf v martine na prvý krát to vyšlo a už mám 16 ročného syna a mám 36 rokov len neviem ako mu to oznámiť
@feea Ahoj v prvom rade ti chcem pogratulovať , lebo viem ake je to keď musíš dlho čakať na // 😉 .Neviem ti ale presne poradiť ako to oznámiť synovi , ja deti ešte nemám .Ale nech to urobíš akokoľvek určite sa súrodencovi poteší . Možno by som mu niekde podstrčila niečo v tom zmysle ,, VEĽKÝ BRAT ,, 😀 napr toto body pre mimčo
Takze dievcata pan doktor mi potvrdil z krvi tehotenstvo. O dva tyzdne mam ist na sono ci je v poriadku alebo mimo. Bojujem len s tym, ze v pondelok mam statnice a potom ideme k mojim rodicom aj k svokre oslavovat. No a co poviem, ked si na vlastne statnice nedam ani pohar sampanskeho. S manzelom sme sa dohodli, ze im to povieme a tiez im povieme, ze nemam potvrdene sono tak nech to rodine este nevravia. Tak nam drzte palce je to nase prve miminko, tristvrte roka po svadbe😃a velmi sa tesime, len uz zacina nastavat strach ci bude vsetko ok
@simonezet kľudne si môžeš štrngnúť šampanským - jeden pohár bábätku neublíži . Ja keď som sa dozvedela že som tehu tiež som si s kamarátkou štrngla na zdravie bábätka malinkým pohárom vína . A vtedy mi ona povedala že jej gynekológ v tehu odporučil piť občas čierne pivo - lebo ma veľa vitamínov a pokiaľ viem čierne pivo sa vyrába len alko verzia . 😉
@katinka4 to je absolútna hlúposť, práve v začiatkoch tehu, je čo i len kvapka alkoholu, veľmi nebezpečná, nehovoriac o tých ďalších týždňoch... počas vývoja dieťaťa v maternici existujú konkrétne úseky tehotenstva, kedy je dieťa najzraniteľnejšie, ak je vystavené škodlivým vplyvom alkoholu. Placenta sa vytvára medzi siedmym až desiatym dňom tehotenstva. Prenos alkoholu z matky na dieťa sa deje práve spojením prostredníctvom placenty. Vtedy sa tvoria základy všetkých orgánov ddieťatka. Počula si o syndróme FAS? Určite by som neriskovala ani kvapku alkoholu.
@maryennn1 no tak v tomto pripade musi tehuľka zabudnut na tu šalku kávy za deň čo vipije, vratane kapučína , cola , zelený čaj a tie čo fajčia ani nehovorím ... Je toho naozaj veľa čo nesmieme dát ani len trošku do úst - mimochodom aj makové koláče aj punčove rezy .Ach bože tak by som si tala ten punčák 😲 😲
Tiez mame zajtra oslavu a nemam naladu vysvetlovat kazdemu, preco si nedam pohar vina /cela rodina sa stretne u nas/ A JA SI HO TEDA NEDAM.
RIESENIE - bez vycitiek popijajme DEALKOHOLIZOVANE VINO. Ked mi manzel naleje z chladnicky do pohara toto, nikto nebude riesit, ze nepijem a ja este nechcem hovorit o tehu.
@mauerka troska si kludne mozes dat je to dobre na krvinky nemas sa coho bat 😊
@maryennn1 ja som si kupila bezkofeinovu kavu, fajcenie sa ma chvalabohu netyka, alkohol tiez nemam rada- az teda na tu oslavu co ma caka. To neviem co spravim, stale sa bojime co mame spravit. Puncak podla mna casto krat ani okolo alkoholu nejde,pohar koly raz za tyzden podla mna nic nespravi a o maku som fakt nevedela😮. Dnes som si spravila este jeden test- sice neviem ci to malo nejaky vyznam, ale som si vravela, ze ak bude slaby tak sa mozem obavat. Boli tam dve silne tmave kolajnice(tyzdne mi meska).
Nechcem posobit ako blbka, ale od 5dpo ma boli na pravej strane podbruska, pripisovala som to uhniezdeniu. Bolesti pokracuju- su uplne slabulinke, niekedy uplne zanedbatelne. Krvacanie vobec ziadne. Proste len citim ze tam nieco je a sramoti si. Presne viem kde to vajicko je. Tak som vcera cely den podla obr. Skumala, ci je to vajicko tam kde ma byt alebo je vo vajcovode. V podstate som tam kde som aj bola😃. Myslim si ale ze je vsetko v poriadku a proste len male rastie a maternica sa roztahuje. Je len blbe, ze nemam 100%istotu. Nechcem im to povedat tesit sa a potom mi o tyzden gyn. Povie nieco hrozne,ale asi sa to nijako inako nedozviem. Ta neistota je strasnaaaaa. MK mi dnes povedal, ze zacinam 6 tyzden. Tak si vravim ak by to bolo mimomater. Tak v 6 tyzdni uz by som citila neznesilne bolesti a krce. Och hrozne toto cakanie
@maryennn1 ja niesom typ človeka na hádanie ale asi by ti nenapadlo že napr z Margotky sa dá nafúkať 0,16 promile - a je to len blbá tyčinka - ale bohužiaľ ma to % alkoholu tým pádom tam je tvoja spomínaná kvapka alkoholu - rovnako ako môj spomínaný prípitok šampanským .Ale v tom že to škodí s tebou súhlasím a začnem si dávať oveľa väčší pozor nato čo jem a pijem 😉 aspoň čo sa alkoholu týka .
@simonezet pozri ak to rodine nechces este povedat , najdi si neaku zamienku napr ze ta boli hlava a nechces pit , pripadne ak si soferka ze musís este niekam odskočit ... Ja som to rodine este tiez neoznamila pretoze mi to odporucila doktorka . O par dní ideme na svadbu takze budem musiet sa na nieco vyhovorit asi to bude to šoferovanie 😉
@simonezet no myslím, že sa priveľmi pozoruješ... áno čakanie je hrozné, ale nič neurýchliš ... a rodine nič nehovor, keď si nie si istá a povedz, že nepiješ, lebo držíš diétu, alebo že berieš lieky 😉 Alebo im to povedz a vec je vyriešená... Nemysli hneď na najhoršie a neboj, všetko bude v poriadku, bábo je tam kde má byť, držím palčeky 🙂
Baby citite neake zmeny???ja viem ze sme len na zaciatku ale napr doteraz ma akotak pobolievalo v podbrusku ako ked ma mrcha prist...dnes absolutne nic tak nvm ci je to ok ci nie....
Celkovo som dr este nevidela idem utorok k mojmu obvodnemu a tak uvidim kedy pojdem k midwife....tri krat hura pre anglicke zdravotnitvo....
Dnes som kupila letenku domov tak hned pojdem tam na gyndu tam
Ahojte 😍 pridávam sa k decembrovkám 😊

@veronikax tie testiky su pepino. Baby ich tu odporucali preto som ich kupovala. Dakujem