icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

saxxxana
11. sep 2014

@bambulka12 Mne uz z toho studovania asi prepina. Naposledy som takto studovala ked sme kupovali kocik 🙂 Ked nieco zistis alebo ked sa pre daku rozhodnete potom daj info 🙂

os
11. sep 2014

@saxxxana ak mam povedat pravdu, tak som pozerala na cenu.. a kg... chceli by sme taku, ze sa pripne pasom ta zadna cast, a netahas pas popred dieta... (to je ten 5 bodovy pas?) ... a zatial som si realne pozrela len v tescu, a mi pride, ze kazda jedna ta sedacka je feeeeeeeest tvrda pod ri.kou... cisty plast potiahnuty latkou.. z toho ich musia za.ky riadne boliet.. si myslim...

lucul
12. sep 2014

Neviem ako vy ale ja mam vajco od 0-13kg a teda este neplanujem ho menit kedze ma este na vysku miesta a miesta. Aj starsiu som v nom vozila do 14m a to bola zima a dokonca aj ako 2rocna sa donho zmestila tak neriesim. A druhu mam romer maxi king ale ta je tak isto este starsej dobra a ma este vela miesta na vysku takze mame pokoj. Ked tak budeme riesit vacsiu starsej. A u nas vyhral romer vo vsetkych velkostiach akurat tretiu sa rozhodujeme medzi starsim typom romer alebo recaro.

bambulka12
12. sep 2014

@lucul aj ja chcem este dlho vakco pouzivat,teda budem muset,len ja mam jane strata a neviem,ako tam malu dam v zimnej bunde,sa tam nezmesti 🙂 ,ale mam este aj vanicku jane trider,tak sa da dat aj ako vajco a je vacsia,tak tu budem asi v zime 🙂

cerimi77
13. sep 2014

@julin aj my by sme boli ešte vo vaničke, keby mi nešla Terezka do škôlky 😕 🙂 simonko sa mi vo vaničke už tak staval, že som ho tam nemohla nechať ani na chvíľku bez dozoru, nedal sa tam pripútať, tak sme museli ísť do športiaku, aby som sa nemusela báť že vypadne, kým Terezku prezujem v šatni, vo vaničke pekne spinkával a bol tam spokojný, keďže spinkal na brušku, všetko videl, som sa bála ako bude spať v športiaku, ale našťastie zaspí pekne aj na chrbátiku, ale nepospí tak dlho ako vo vaničke, ale pokiaľ sa vozí, tak pospí aj 1,5h a to stačí, aj tak v zime nebudeme chodiť na dlhšie von, spinkať budeme asi už len doma 😉
@bambulka12 my máme romerku pre Terezku, ale zatiaľ ma vôbec nenapadlo riešiť autosedačku pre simonka, Terezke bola vo vajíčku vyše roka 😕 ale je pravda, že tá nemala 9kg ešte ani v 1,5r 😕 a simonko už má cez 9kg teraz... ale na dlžku sa zatiaľ dá do vajíčka v pohode, tak chcem aby tam bol čo najdlhšie, lebo je to predsa len najbezpečnejšie 😕
@saxxxana aj mňa dávali sedieť ako malú skoro a tiež mám trochu hrudník posunutý dopredu... simonko sa vie krásne posadiť sám a sedí veľmi často, on už preštvornožkuje celý barák hore dole, stavia sa na nožky a pekne sa posadí, má voľné obe ručky a s nimi sa hreje, je to veľmi podarené, Terezka sa mi posadila sama až v 9m a tiež som ju dovtedy nedávala sedieť, až kým to sama dokázala... simon neviem kde sa ponáhľa 😕

cerimi77
13. sep 2014

@bambulka12 hej, netreba sa ponáhľať z vajíčka, ak je hlavička ešte dobre umiestnená vo vajíčku, tak tam čo najdlhšie ešte vydržte, aj keď nôžky už budú cez, dôležitejšia je tá hlavička a že je v protismere jazdy, my budeme teraz so Simonkom cestovať každú sobotu na plávanie, má už cez 9kg riadne, ale verím, že ešte aspoň zimu vo vajíčku vydrží 😕

cerimi77
13. sep 2014

@lucul na čo by si menila vajíčko ak nemusíš 😉 čím dlhšie bude vo vajíčku tým lepšie, je to najbezpečnejšie, v protismere jazdy 😉 a tiež máme romer maxi king 😉 len teraz neviem, či mám skôr Terezke kúpiť nejakú novú autosedačku a simonka dať do tej čo má teraz ona, alebo kúpiť takú istú aj Simonkovi 😕 musím to zasa poštudovať, Terezka má len 13kg

lucul
14. sep 2014

@cerimi77 ja a ani @bambulka12 sme nepovedali ze ideme menit vajco, ja dobre viem ze kym hlavka neprecnie tak ma v nom ostat tak isto aj v dalsej velkostnej kategorii, len tu pisali niektore ze musia menit lebo nozicky maju deti skrcene co je uplna blbost, vajco sa ma nechat aj kvoli chrbatiku co by som asi aj v tvojom pripade neriesila pri terezke ked nie je vysoka tak by som nechala jej tu sedacku. Moja uz bude mat o mesiac 4roky a uz trochu podrastla takze v zime uz teoreticky bude moct ist do dalsej velkostnej kategorie ak livka z vajca vyrastie

ina44
14. sep 2014

@cerimi77 super ako uz lozi, nechybalo vela a uz by sa aj postavil 🙂

adka31
14. sep 2014

Ahojte, my sme marodi. Sople, horucka. Poradte s vlastnej skusenosti aku odsavacku na sopliky kupit, pls. Mam len taku co sa stlaci a ma to vycucnut, ale nejak to nejde poriadne. Dik

cukrik580
14. sep 2014

@adka31 my uz druhykrat soplime a mame vysavacovu

dinna4
14. sep 2014

ja Vam baby tak zavidim.. ☹ i

cukrik580
14. sep 2014

@dinna4 co nam zavidis? Deticky? nam sa podarilo po 5r a 5 m snazenia...

cerimi77
14. sep 2014

@lucul s tým vajcom som to tak nemyslela, viem, že neplánuješ meniť, som ti tým akože dávala za pravdu 😀 .. ja som pre Terezku chcela skúsiť nájsť nejakú autosedačku či nie je od 13kg, alebo tak niečo, aby som nemala dve autosedačky od 9-18kg
@ina44 na nožky sa takto stavia stále a riťušu zdvíha 🙂
@cukrik580 aj my máme soplíky, Terezka doniesla asi zo škôlky 😕 dávam sinupret a do nosíka morskú vodu a vyťahujem, ale len v noci, cez deň je v pohode, v noci sa na to 1x zobudí 😕

lucul
15. sep 2014

@bambulka12 ja mam romer a mam kooopu miesta este 😀
@cerimi77 tak pardon ale vyznelo to tak 😉

@adka31 aj my soplime a tiez vysavacovu odsavacku mame kvapnut kvapky a odsat poriadne 😉

ohlala
16. sep 2014

@jeessie @os Ad hryzenie: odpojila som ju, spravila no-no, dvakrat jemne ustipla do brady a momentalne robi to (ale neviem, ci to je nahoda alebo sa naucila), ze ked chce pocas papanie nieco pokusat, pohryzie ma do prsta a potom pokracuje v papani.

adka31
17. sep 2014

Dik, kupili sme vysavacovu, suprova vecicka! Toto pred 18 rokmi neexistovalo, vysava to hadam az z paty ;)

blondi2
18. sep 2014

Baby chcem malemu dat prvy krat kuracie masko do prikrmu, ale ja uz sa nepamatam, ako som to robila pri starsom. Viem, ze maso som si uvarila zvlast, porozdelovala na tusim 30g porcie (ale nie som si ista, ze tolko) a zamrazila.
Teraz si robim prikrmy na 3 dni dopredu a kolko gramov masa tam mam dat? a ako casto davate detom maso? nasa pediatricka hovorila, ze mam davat kazdy den a jeden den v tyzdni nahradit maso zltkom, ale to sa mi zda vela.

cukrik580
18. sep 2014

@blondi2 tak ako ti poradila tak kludne davaj, ja ked davam tak taky kusok asi ako oriesok, neviem kolko gramov to je

os
19. sep 2014

cavte... soplikujemeeee... ale asi len zo zubov... mam kvoli tomu otravovat dr? vobec sa mi tam nechce.. ani len volat jej 🙂 .. co poradite? ... nejake "slane kvapky"?

os
19. sep 2014

zeny... dost by ma zaujimalo, aky mate jedalnicek pre drobcov 🙂 ... ja uz neviem ake kombinacie mu mam vymyslat... hlavne ked spapa max 4 lyzicky ... ak to nie je ryzova vecerna kasa (tam spapa 1,5 lyzice) ...
mozete napisat "jedalnicek" na niekolko dni??? nejaku inspiraciu to chce... 🙂 ... a kolko vam papaju?
.. a papriku a paradajku uz davate?

adka31
19. sep 2014

@os my napodobne, ale tak zo 10 lyziciek da. ja si navarim vzdy viac, napr. si skombinujem viac druhov zeleniny, teraz uz pridavam aj kusok kuracieho maska, povarim, zmixujem a dam po troche do avent poharikov. zamrazim. doobedu zvyknem davat presnidavku (robila som), niekedy pridam do nej piskotu. poobede tu zeleninu, niekedy s masom, inokedy bez masa. a zvyknem mu este varit kasu z ovsennych vlociek. dnes som mu do nej pridala kusok broskyne, alebo jablcka. a inak len mliecko. ako cez den ocuckava korku, alebo kukuricnu chrumku, kornutok, ale to len tak pocuca. my vobec nie sme zatial na tom tak, ze by sa z prikrmov nejako najedol. a nevypije mi nicovate nic, len moje mlieko.

jeessie
19. sep 2014

@adka31 prosim ta, ako varis tu kasu z ovsenych vlociek? ja som to skusala uvarit a aj som to rozmixovala, ale nedalo sa to moc, zostali tie vlocky skoro take, ako boli pred mixovanim... a ked som to skusala ja jest, tak sa mi zdalo, ze by ju to drhlo, to tak zostavalo v krku, neviem, ci by si mala uz vedela s takym poradit... a broskynu si davala cerstvu? ci zavaranu?

adka31
19. sep 2014

@jeessie ja to robim hlavne preto, lebo mne maly stale kakava len raz za tyzden a aj to s problemami a poradila mi dr. ovsenne vlocky. Rozvarim za lyzicu vlociek vo vode, povarim asi 5 minut. To nerozmixujes na hladko nijako. Ja to pasirujem cez sitko. Broskynu som tiez chvilku podusila a rozmackala v tej kasicke. Hlavne ked to budes robit, priprav si to tesne pred jedenim, lebo ked to chvilu stoji, je z toho gyndza. Mojmu malemu to celkom chuti aj s jablkom, moze byt aj s inym ovocim 🙂

cerimi77
20. sep 2014

@blondi2 ja som ešte mäsko nedávala, zatiaľ len strukoviny- červenú šošovicu a pred 2dňami som dala žltko, každý deň sa mi zdá tiež moc, ja som dávala max 2x do týždňa, mäso som nahrádzala strukovinami a neskôr som dávala tempeh
@os paradajku a papriku ešte nie 🙂 u takýchto malých detí je ten jedálniček veľmi jednoduchý, si napíš zoznam zeleniny v poradí akom ich chceš zavádzať s ohľadom na vek, čiže napr. tekvica, cuketa, mrkva, brokolica, karfiol, fenikel, petržlen, por, špenát, červená repa, kaleráb, kapusta... a potom len kombinuješ 2-3 druhy zeleniny ktoré pridávaš do zarobenej obilninovej kaše, alebo zemiakového pyré, k tomu pridáš bielkoviny, nejaký olej a všetko len obmieňaš v rámci týždňa, napr. dnes dám ryžovú kašu+mrkvu+tekvicu+č.šošovicu+olej, zajtra dám ovsenú kašu+tekvicu+por+bielko+olej, potom môžem dať zasa namiesto obilniny zemiakové pyré+mrkvu+špenát+mäso+avokádo., treba aby v hlavnom jedle bolo zastúpené v správnom pomere obilniny alebo zemiak+zelenina+bielkoviny (strukoviny, žltko, mäso) a trošku oleja (ja namiesto oleja dávam aj avokádo)+nejaká tá vňaťka neskôr (majoránka, petržlen.vňať) v podstate nevymýšľam žiadne recepty extra, len dodržiavam aby jedlo malo správne zloženie, aby nechýbali ani sacharidy, ani bielkoviny, zelenina, ovocie a kombinujem to rôzne, aby nepapal stále to isté, ak má niečo obľúbené, tak to dávam častejšie, resp. je to ako základ a do toho pridávam niečo nové, resp. menej obľúbené, napr. mu veľmi chutí mrkva alebo tekvcia hokaido, toho dám viac a do toho pridám trošku poru, alebo feniklu, simonko spapá avent pohárik zeleninového príkrmu na obed, ráno a večer spapá avent pohárik zasa sladkej kombinácie, to robím zasa obilninovú kašu+ovocie 😉 .. simonko už skôr viac papá príkrmy, kojenia ide do úzadia, sa aj bojím, že sa za chvíľu odstaví 😕

cukrik580
20. sep 2014

@cerimi77 uz davas aj bielko?

adka31
21. sep 2014

Baby, prosim vas, ak ste tu take co viacmenej prevazne kojite, sko vam kakaju deturence? Ja mam z toho uz bobky. Moj maly raz za tyzden, aj to vidim ze sa uz kruti a samemu mu to nejde, musim ho drzat nad umyvadlom a cely ten proces je prenho nejaky tazky. Samozrejme, ze nakaka vela. Bola som aj u dr. a ta, ze je to normalne a crievka si este len zvykaju. Prikrmy uz ma, hoci toho vela nezje. Mate to niekto takto? Aby som sa nebala, toto som pri starsich nezazila. Teraz mi po 2 noci hrozne reve, chudatko uz ani nevladze a ja neviem preco. Ma aj nadchu a steka mu to dolu, potom kasle a natahuje ho. Mame nasivin a calcium a fenistil - predpisala Dr. Idem zajtra na kontrolu po tyzdni, ale sa to vobec nelepsi, tak uvidime...

blondi2
21. sep 2014

@adka31 ano, my to mame tiez presne tak, ze Filipko kaka raz za tyzden. a aj to vieme podla jeho nervozity dopredu. Ja som cakala, ze ked zacneme s prikrmami, ze stolicu bude mat castejsie. ale nie. To bude asi tym, ze toho vela este nezje. doobeda dostane biely jogurt. ak ma chut, zje 1/3 takeho klasickeho jogurtoveho kelimka. na obed ma zeleninovy prikrm, toho vacsinou zje tak ledva 3 lyzicky. malokedy naozaj malokedy spapa tych 40ml, to uz musi byt velmi vyhladovany alebo mu to musi velmi chutit. na olovrant mava vyzivu (domacu, bez cukru). jeden den ma na desiacu jogurt a na olovrant vyzivu a na dalsi den naopak, teda na desiatu vyzivu a na olovrant biely jogurt. Vecer mu robim kasu, ta mu velmi chuti, zje za jeden avent poharik. A s tym kakanim mu tiez treba niekedy pomahat.

blondi2
21. sep 2014

@cukrik580 bielok sa moze az po 1.roku.