Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@citronade ahoj, vies, teraz to mas tak, ze ked dieta na to nepride samo, nemas to robit. Nie, nevie sediet, ani sa mi este nedava do sikmeho sedu. Ked by som ho posadila, chvilku sa udrzi a leti dolu bradou. Akoze lekar povedal-neposadzovat, ale na prechadzke v kociku vysvetli takmer 9 mesacnemu dietatu- musis lezkat. Jasne zechce vsetko vidiet, tak sedi, oprety a priputany v kociku. Doma sedi na kolenach, ved to sa neda aby tak velke dieta bolo len v horizontalnej polohe. Nelozi, iba sa gula po celej posteli a sem tam sa mu podari dat sa na styri. Ked sa hra, vacsinou je na brusku a to zo zaciatku neznasal byt na brusku. Som rada, lebo posiluje ruky a chrbatik. Poviem ti tak, mam uz 19 rocneho syna, vtady sa decko popodkladalo poduskami kolom dokola a "sedelo". Aj nas tak mama davala. Sme zdrave a aj moj syn. Nepisem ti to, aby si to robila ( ani ja tak teraz nerobim), pisem to preto, lebo sa mi zda, ze cim dalej, tym je vsetka starostlivost o dieta viac rozoberana, prespekulovana, rozpisovana, aj co sa tyka vyzivy, atd. Viem to posudit, lebo mam tri deti a vsetky po 10 rokoch. Podla mna, isto citis, co je pre dcerku prijemne a co nie. A ak by sa ti nieco nezdalo, na poradni sa opytaj. Podla toho ci pises, tak ste uplne v pohode, kazde dieta ma ine tempo v tej ktorej oblasti. Napr. moja dcera v 9 mes. len na nohach stala a behala za dve ruky. 😉
@citronade Aha, no ja som ten chodzovy reflex neskumala ale dufam, ze doktor v poradni hej. Hanka vzdy tak strasne place, ze ked si citam tu spravu, co podpisujem mam problem sa sustredit na nu. Ale nehovoril nic, tak hadam v poriadku. Ak sa mozem spytat, na neuro chodite kvoli tomu reflexu?
@ohlala aj moja je Hanka 🙂 chodime aj preto, pretoze sa narodila s nizkou porodnou vahou, 2200... prvykrat sme boli, pretoze ano, pretrval jej chodzovy, zhodnotila to neuro dobre, ze je ok, akurat ani jej nesiel ten chodzovy do hlavy, ze deti ak su nejak poskodene, maju toho viac ako jeden ,,pokazeny,, reflex, tak nevedela, ze mame prist ked bude mat 6mes, tak sme boli, tiez zhodnotila vyvoj dobre, nic na nej nenasla, akurat na ten chodzovy, ze este troska, ale ze mam cakat, ze mi bude na tych nohach tancovat a stavat sa, akoze bude napata, mala pravdu, ale sa vyhybala otazke, k comu to vedie ked to nepovoli a aka je prognoza, zrejme nechcela strasit zbytocne a hodnotit to, co sa este neda, pre ten krat to vyhodnotila ako dobre... tak za tri tyzdne ideme zas, vraj je na tom ok, tak ze staci prist este v 9mes a v 1roku, nakolko sa narodila malinka, uvidim co na tie nohy povie teraz.
@cerimi77 dakujem. Hladam len nejaky sposob ako jej zahojit odranu kozu dole na palceku, bepanthen by podla mna fungoval ale bud si ho zlize alebo ked sa hra tak si to nejak poutiera, takze som dufala, ze to pojde prelepit niecim, co nerozzuzle. Oducanie vobec neriesim (okrem toho, ze jej davam k dispozicii dudel).
Aaa konecne dnes mlady muz papal kasu na obed. Ani som tomu neverila, ale je tu babka, tak sa mozno chcel predviest. Uvidime, ci mu to vydrzi. Inak zuby este nevyliezli.
ahojte, nic sa tu nedeje........skupina Termin porodu februar 2014 pomaly zanika...... ☹
to je skoda.rada vas citam. tiež mám februarove babetko.
Ja som tu stále 🙂co máte nove?my rastieme kazdy den vieme niečo nové a uz by sme sa iba stavali a popri sedacke prejdeme par krocikov...mali sme kiahne ešte nam par pupakov ostalo nie sme uz infekcny
Vsak ked budeme sem tam prispievat, tak nezanikne. 😀 nas maly ma 9 mes a tyzden. Este stale sa neposadi a ked ho posadim, tak sa udrzi len par sekund. Na koberci sa da na brusko a sem tam sa mu podari na styri. Stale si hovorim, neporovnavaj, lebo dcera bola v tomto veku uplne kdesi inde. Ale ked mi neurolog povedal, ze je v poriadku, ma svoje tempo a bol silne zltackovy, tak sa nejsk nestresujem. Inak je podareny, da papa, pac pac, baranko buc, vie kde mam ocko, ako bude papat ukaze, pekne sa rozbieha v ukazovani a skusa napodobnovat. Stale sa kojime, mlieka je habadej. Najradsej ma mliecko, ale sj prikrmy papame, ale velke davky teda nezje, po troske. Zub ziadny nemame zatial, ale slinta ako fontana. V noci ako kedy, niekedy raz, niekedy 2 razy za noc papame. Rano vystrojim dceru do skoly a sup este za filipom do postele, tak do tej 8 az 9 spi. Je to dobry chlapcek, vobec neplakava. Pridam aj fotku, dajte aj vy, rada si pozriem vasich drobcov 😀😀😀
sme v sukromke alebo na fb
@adka31 Tak ja pridam nase data - Hanka ma 8 mesiacov a necele dva tyzdne, 6 zubkov, 75 centi a skoro 9 kil asi. Intenzivne sa plazi, ked sa ma o co opriet, klaci, v postielke stoji, aj v spacom vaku, takze pokus o pacifikovanie dietata zlyhal 🙂 Sadnut si vie z klaku, sikmy sed sa zatial nezadaril. Papa ani tap-tap-tapusky zatial nerobi, ohryza uplne vsetko, vcera som jej tahala z pusy ochranu rohu. Prikrmy bieda, obedy sa pohybuju radovo v jednotkach lyziciek, aj ked na olovrant vie zbastit dost kase s jablkom (tak deci, deci a pol), no minuly tyzden bola prakticky len na mlieku.
Noci su narocnejsie v porovnani s tym, ked mala 3-4 mesiace. Hore je aj 5 krat za noc, papa tak naozaj len asi raz, ostatne razy sa len na prse uspi. Po posteli vandruje, takze ja spim tak nejak pokrutena okolo nej, mozno by som mala este viac stiahnut kurenie na noc; ked sa necha prikryt aj mojim paplonom, vydrzi viac na jednom mieste. Dnes nadranom sa pokusila udusit tatu vankusom, ale nevyslo jej to 🙂 Uspavame na prse alebo rukach, sama zaspala naposledy asi pred tromi tyzdnami. Nateraz mi to neprekaza ale kedze sa chcem vratit do prace, ked bude mat rok, bolo by dobre, aby sa naucila aspon prvy denny spanok dat sama; vyrevat ju nenecham tak mi ostava len dufat, ze dovtedy na to dozreje 🙂
máme dievcatko Alex,zajtra bude mat 9 mesiacov.už ma 6 zubkov. kojime sa a co sa týká prikrmov zje max. 60ml. a ovocie jej vobec nechuti,ona nechce nic co je sladké.
Sem tam tu nakuknem aj ja, ale vidim, ze sa tu uz toho vela nedeje :( nasa Natalka ma 9 mesiacov a 2 tyzdne, vazi cca 9 kg. Mame asi najviac zubov- 8 🙂 ,z toho 2 cerstvo prerezane. Papkacik je riadny, ranajky obilna kasa s ovocim, obed masovo-zeleninovy, zelenina so zltkom alebo cisto zeleninovy, olovrant ovocie a vecera kedy ako, mliecna kasa, chlebik s maslom, polievka. Pred spanim, v noci aj nadranom sa kojime, aj pocas dna podla potreby. Na tom je zavislak 🙂uspavam vacsinou na prse, inak sa velmi nedari. V noci sa budi casto, ovela viac, ako ked bola mala. Staci prilozit a hned zaspi. Neviem, pripisujem to zubkom, lebo je to take fazovite. Su lepsie a horsie noci. Lozi ostosest, sedi uz pekne a postavi sa pri nabytku a v postielke. Chodime na rehabilitacie kvoli skratenemu krcnemu svalu, to ma od narodenia. Stale cvicime a natahujeme. V piatok zaciname s plavanim, tak dufam, ze aj to nam pomoze a bude sa malinkej pacit 🙂
my mame 9m 2 tyzdne,plazime ,stvornozkujeme,staviame sa na spicky,sadnut len v klaku inak este nie..zuby ziadne ,je zavisla od kojenia,prikrmy v pdostate spapa vsetko ale zo vsetkeho tak maximalne 40ml..zaspavame vylucne na ciciku,v noci sme dost casto hore,a toez stale dufam ze sa to zlepsi..niekedy aj 8x...co uz,hlavne ze je zdravucka!
Maminy zubatych deti, nechaju si vase babatka vycistit zubky? U nas tak striedavo, asi tak raz za tyzden mam pocit, ze som jej ich vycistila, inak sa jej sparam v puse s kefkou a bojujeme.
Ahojte vsetky co ste tu ostali,myslim,ze nas je este dost 🙂 Nase chlapcatko bude mat o par dni 9mesiacov a stvornozkuje o 106,pri nabytku sa postavi a uz skusa pustit sa a celkom dost dlho (par sekund) vydrzi stat uplne sam,cochvila sa nam rozbehne cez izbu 🙂 Inak ma 6 zubov,vlasaty je ako dievcatko,ostrihat ho dam az na jar,kojime sa stale a je to jeho najoblubenejsie papanie,akoze zje aj maso+zeleninu a aj ovocie+piskoty,chlebik s maslom,kukuricne chrumky,ale vyhrava mamine mliecko,mne to vobec neprekaza,som rada,akurat tie noci su horsie,ale ako citam,tak u vacsiny kojenych deti to je tak,ze sa budia casto na cicik... 😵 No a hudba,hotovo,ked pocuje tanecnu hudbu,uz aj robi tany tany tou malou ritou,je na zozratie vtedy 😀 Ucime sa dat pa pa,kde je oko,nos,usta a blaboce pekne,hlavne ked ma jest,tak stale mnam mnam,to vie asi najlepsie,inak ma ma,ba ba,to to - mu ide tiez...Pridavam foto oblubenej hracky 🙂
@ohlala vidis,ja furt zabudam kupit mu tu kefocku,zatial som mu zuby necistila,ale chystam sa,tak som zvedava ako nam to pojde 😕
@majaon zlaty, vyzera starsi od mojho 🙂 mne moj maly stale pride ako take babatko. dnes mi zavolali baby zo skolky ( ucim tam ) ze je vianocne fotenie deti, mavame to kazdy rok, ze pridi si dat maleho odfotit. fotografka mala pekne aranzman, biele pozadie, prutenny kos s kozusinkou a vedla snehuliaka. dame maleho do kosa a on hup, az na spodok, len celo mu trcalo. tak sme to vypodlozili a teraz mal akoze sediet aspon par sekund. jasne, ze ho to hadzalo na vsetky svetove strany, tak som ho musela drzat. zevraj moju ruku vyretusuju 🙂)) tak som zvedava, com z toho bude 🙂
presne , ktoo ako si zvykne. iozaj vase deturence spia vo svoje postielke?.lebo nasa posledne dva mesiace strajkuje,aj kde zaspi na velkej oposteli pri prekladaní sa hned zobudi a place ako by ju drali z koze🙂

@ohlala no my napr mame este ten reflex chodzovy trocha pritomny, kazdy reflex musi najprv vymiznut, aby sa dieta mohlo naucit cinnost, uchopovy reflex-ze zatne past ked mu vlozis do nej palec by mal miznut do 3 mesiaca, ak pretrvava, tak dieta nevie uchopit hracku, az kym reflex uchopu nevymizne, vsetky reflecy ma ok, okrem toho chodzoveho vsetky vymizli a naucila sa co mala k svojmu veku primerane, takze sa bojim, uz davno, jej mal vymiznut chodzovy, to je ten, ked polozis jednou nohou dieta na podlozku, tak zacne kracat akoby, to ma najneskor do polroka vymiznut, malo by dieta uz ist do drepu ked ho postavis, povolit a potom sa zas vracia po case, cize uz pripavene na chodzu, ale ona stale stoji, nepolavil jej, obcas polavi, obcas nie, ak idem logicky, aj neurolog spominal, tak bude neskor chodit, bojim sa ci vobec, proste to asi musi uplne vymiznut, aby sa naucila chodit a uz jej trva o 5mes viac ako by mal... neurolog naposledy, ze uz ho nema az tak, neviem, neriesil, uvidim co povie teraz po 3mes ideme na kontrolu. a tak. plazi sa ako drak tiez.