icon

Termín pôrodu február 2015

fuzinko
3. jún 2014

Ahojte kočky. Ako pozerám, tak pozerám, hľadám skupinku mamičiek, ktoré budu mať za necelých 9 mesiacov malé februarčoviatka a nič. Tak som sa rozhodla, že nás založím 🙂 , aby sme si mohli medzi sebou potrkotať a po vymienať skúsenosti, radosti aj starosti.... Takže kedže som virtuálne prvá 🙂 všetky mamičky tu vítam a gratulujem !!!

lubka1983
17. sep 2014

@siska765 a pravdu ti povedali....ja mam veeeeeelmi zly klb bolesti som mavala neskutocne moj otec ma operovane oba....zatial moj klb poslucha len nevydrzim lezat na tej nohe strane lavej...aleboli obdobia ked som nemohla ani sedet ani nic....teraz zatial ok.....musis poriesit po porode...vytoky mam aj ja...hrozne zistili mi kvasinky dalu jednorazovi gynozol a nic viac uz niesu zlte vytoky ale tiez vodnate jak keby som sa pošťala 😉

siska765
17. sep 2014

@lubka1983 no presne aj ja sem tam som mala do zlta ale teraz menim intimky aj 4 -5 razy denne , asi nam moc unika ako starym senilnym dochodcom 🙂 prve tyzdne som mavala aj hnede vytoky z polypu ale kd zmizol tak teraz ako pocikana ,bez intimky sa nikam nepohnem.Njskor som sa bala ci to nie je postupne odtekanie plodovej vody lebo ze aj to sa stava ,ze po troske unika , ale doktor pozrel a ze to je normalne v tehhotenstve a aj vela kamosiek mi to potvrdilo ze to tak maju alebo mali a ze to bude aj horsie ,lebo maly tlaci na mocak 🙂

lubka1983
17. sep 2014

@siska765 to iste intimka musi byt...inak musim povedat ze ked som bola tehu v 20tke taketo problemi som nepoznala

katarinka289
17. sep 2014

@siska765 ja som v 8mesiaci ani chodit nemohla,ako ma bolelo az niekde vzadku v kosti.Dr.povedal,ze mala tlaci na nejaky nerv.Ked sme stavali,tak som si u manzela vydupala schodik z kuchyne do obyvacky a ked som potom mala problemy nan vyliezt,tak som nadavala,kto to tam urobil :D Nastastie mame bungalow,takze ziadne dalsie schody,no mala som problem aj do auta nastupit....dufam,ze teraz ma to necaka

cenculinka
17. sep 2014

@katarinka289 jeeeeej bungalov,to je moj sen 🙂 my mame poschodovy dom ☹ uz teraz nevladzem maleho vlacit hore spat a co bude v januari netusim. Aj ja som.mala pri.prvom neskutocne bolesti,mna zas bolela cela panva ani sa otocit ani nic...snad to teraz nebude take strasne 🙂

siska765
17. sep 2014

@katarinka289 fuuuuha no nieco mi o tom hovor, my doma mame schodov pozehnane ,a veru niekedy musim zuby zatinat,ale musime to zvladnut. 😉

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 Tak dnesna poradna na 1, tesime sa, robili sme 3D aj 4D ultrazvuk , sice iba na chvilocku ,aby sme videli maleho pipika 🙂 ale pekny pohlad to bol.a sedime presne na dany tyzden, kupenu uz mame aj glukokozu do najblizsej poradne na test cukrovky a mame okolo 25 cm 🙂

lubka1983
18. sep 2014

@siska765 super.dobre spravy...ty mas kedy termin porodu??

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 no u mna je to relativne vzhladom na vsetky terminy ktore mi uz boli spomenute 🙂 podla sona vraj 4.2.2015 podla dnesneho merania v tehu knizke dnes 29.1. podla predchadzajuceho merania 30.1. 🙂 cize si asi on ma vybrat 🙂 uvidime ci sa trafi do niekorej z doktorovych prognoz 🙂 Kazdopdne mu dohovaram aby sa skor ani neskusal pytat ako koncom januara 🙂

lubka1983
18. sep 2014

@siska765 aha...tak koncom januara bud nachystana

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 co vsetko z vitamonov uzivas?ja mam od dnes prejst na zelezo ,cize mi doporucil gynda femibion so zelezom ,zhanala som ale nikde ho nemaju ,tak som si kupila to iste len inej znacky kde je kyselina listova plus zelezo a pekny cenovy rozdiel teda,Femibion okolo 23 eur a toto druhe 5 eur aj par centov,takze budem to plus magnezko.Neviem ci stale kyselinu listou treba ,kolko a do kedy ale asi hej , lebo co chvila uz tych vitaminov nebude tolko.Na magnezko mi povedal ze ho nemusim stale ze len v pripade potreby ,nejakeho problemu ,tak nebudem stale

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 no ja uz budem pre istotu nachystana od novembra -decembra na komplet so vsetkym pre istotu 😀

lubka1983
18. sep 2014

@siska765 nic neberem.....vobec....naco....vit z lekarne len vitahuju peniaze z teba...a nie vzdy je dobre byt previtaminovana...davam si magnezium....babatku uplne staci co si z teba zobere ....

lubka1983
18. sep 2014

A kyselina list sa bere len do 14tt nie???ze sa nemusi cele tehu

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 no to neviem ako je to s kys.listovou vsade pisu inak,ale citala som ze najlepsie do ukoncenia 12tt a to teraz uz len taku udrziavaciu davkuzelezo mi dnes odporucil doktor ,ze teraz bude maly vela potrebovat zeleza.tak mam jednu tabl.denne Zelezo plus kys.listova kde je 14 mg cisteho zeleza ,vitamin C a listovka je tam len 200 mikrogramov,tak to budem davat uz asi do konca tehu.

lubka1983
18. sep 2014

@siska765 uvidim na poradni 15co sa dozviem ja......a16 idem na krvny obraz k hepatologovi a uvidim ako bude na tom zelezomoje

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 ved jasne a ty mas kedy termin?

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 vidis ja som napr.nikdy u hematologa nebola a uzivam fraxiparine 0,3 co mi predpisuje preventivne moj gyndos

lubka1983
18. sep 2014

@siska765 ja chodim k hepa.....ja mam tp 20.2. V mojich dvoch tehu som si pichala aj ja...a teraz nic..ani preventivne dufam ze sa nic nestane

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 ja mam za sebou 2xMA tak preventivne,a nemyslim si ze uz by sa malo tvojmu nieco stat,to uz by bolo davno,teraz je urcite aj pupocnikova snura hrubsia ako v prvych tyzdnoch ,uz by sa nemala urobit ziadna zrazeninka.Urcite nie, pytala som sa na to aj mojho, ale aj tak v nich pokracujem ,ze pre istotu ,ze aspon mi ani nehody nebudu tak puchnut,lebo to riedi krv a je to len udrziavacia davka.nic sa neboj-i ked toto by som potrebovala aj ja pocuvat aspon 100x denne, my , co sme si uz prezili potrat, budeme mat v kutiku duse stale strach ,ale dame to 🙂

lubka1983
18. sep 2014

@siska765 ved toto......

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 ja som ti unavena ako pes, dnes som si uz pospala a zas sa mi chce , to som taka unavena ani v prvom trimestri nebola 🙂

lubka1983
18. sep 2014

@siska765 ja som mala hroznu unavu mne sa az kolena podlamovali od nervov som plakala aka som unavena...a trocha to preslo uz nespim po obede..ale dnes som musela 🙂 teraz idem do druziny a s malym sa trocha ucit..

siska765
18. sep 2014

@lubka1983 no ved to ze ty mas aj deti ,tak plus starosti navyse, ja este nie,takze musis byt viac unavena, ale zas staram sa o muzika,niekedy ako o male dieta 🙂

zebra41
18. sep 2014

ahojte, mate zaujem o takyto babybox?
Ruzovy balik 4Eur/ks TUPPERWAREchlebnicek, 1lcappy dzus, drziak na dudlik, dudlik NUK, fotoramik IKEA, RACE v plechovke, pol litrova mineralka, vzorka Silan, obrusky a plienka Pampers.
Fialovy balik 4Eur/ks je flaska AVENT 125ml, pol litrova mineralka, intimka, vzorka zubnej pasty Meridol, dvoje ponoziek, cistic DURGOL, platena taska.

katarinka289
19. sep 2014

@lubka1983 ja som v 12tt dobrala dufaston a Dr.povedala,ze kys.listovu mam brat dalej.Pri prvom som ju brala dokonca tehu,je dobra aj na tvorbu mlieka...

lenka1980
11. okt 2014

Ahojte kočky, zdravím všetky členky 🙂 gratulujem k otehotneniu, teší ma, že som našla túto skupinu, my máme termín 28.02. pohyby - 01.03. tak uvidíme, čakám moje druhé bábo, teraz v utorok 14 ideme na morfol. ultrazvuk - tak snáď už budeme vedieť, čo kúpiť do výbavičky 🙂

blcha76
13. okt 2014

@lenka1980 Držím palce, ja som bola na morfol.utz minulý týždeň v stredu, a podľa neho vyzerá všetko v poriadku. Pohlavie mi nevedel povedať na 100%, ale vraj pravdepodobne dievčatko 🙂 . Kam ideš, do BA?

lenka1980
13. okt 2014

@blcha76 ďakujem 🙂 tak to je super, že je všetko ok, Ja plánujem rodiť v NZ (miesto bydliska za 7min. som v nemocnici) -tu som rodila aj moje prvé,a bola som veľmi spokojná. Ty ideš do BA alebo do NR?

lenka1980
13. okt 2014

@nikushka1 Ahoj, prosím Ťa pridáš ma do súkr. skupiny? Ďakujem🙂