icon

Termín pôrodu júl 2013

fracle
25. okt 2012

Prida sa niekto? 😉

henika40
10. mar 2013

dievcence, neviete co znamena predlzeny krcok.. doki mi povedal, ze ma byt od 3 do 4cm, ja som ho mala 4,5cm, tiez mi kazal oddychovat s vylozenymi nohami a vypodlozenou panvou, tak aj spavat... predpokladam, ze je potom slaby 😒

henika40
10. mar 2013

inak termin mame 5.7. a cakame dievcatko 😵 , pohyby citim uz velmi dlho, no nie su to vyrazne kopance (vyduvanie, tukanie, klopkanie, mrvvenie, prevalovanie), jemnulinke tukanie casto velmi nizko v panve... aj manzel uz citil nasu malinku, je to zazitok, zacali sme 24tt, vaha plus 7kg 😖

etinka2
10. mar 2013

dajdarax , happymamma dakujem za rady tak s anapapame a budeme cakat dufam ze sa dockame lebo manzel je nedockavi a zavidi mi ze maleho citim a on este nie 🙂 a baby uz viete aj pohlavie babatka?
tak to s tym krcekom je fakt neprijemne...radsej ani nestraste ...

petolub
10. mar 2013

ja som v 23 tyzdni a pohlavie este nevieme.. ideme na kontrolu vo stvrtok tak snad sa nam pekne natoci 🙂

dajdarax
10. mar 2013

@ happymamma, mno hihi,ja som pri malej pri prvom tehu cítila pohyy okolo 20tt,a pri tomto našom čertíkovi už od 13tt,je to neuveritelné,ale doki povedal,že to je tým,že som tancovala zumbu ,môžu vraj zato brušné svaly a to ,že čertík je tiež nejak viac moc aktívny ako bola dcérka :D hihi
Ale ten pocit stojí zato,aspon máme kontrolu,že je všetko ok 🙂
@ etinka2, tak to bude pre manžela zážitok 😀 ,je to skvelý pocit, zo dna na den budú kopančeky silnejšie a častejšie,...mno mojho mužíka dostalo,že to bude chalan,akože nespoznávam ho od štvrtku,kedy sme sa to dozvedeli,akože v dobrom,iná sranda

nika5214
11. mar 2013

@henika40 krčok mas dost dlhy tak nechapem ak by bol skrateny pod 2,5cm tak pochopim kludovy režim ale s tou dlžkou aku ty maš nevidim dovod keby mam taku dlžku tak aj maroton bežim 🙂

evula_devula
11. mar 2013

@mazula @nika5214 dievcata dakujem za podporu ... no asi ma moc nepochvalite ale cez vikend sme malovali a nevydrzala som to a riadila potom, ale do 15.00 som kazdy den lezala s podlozenou panvou. ibaze zakazdym ked lezim na bokoch tak ma priserne bolia bedrove klby ... tak sa snazim najst dobru polohu ale nedari sa ... :(

nika5214
11. mar 2013

@evula_devula ja neležim s podloženou panvou normalne na boku som sa pytala dokt.a vravel že tak kludne možem tak aj j a musim niekedy navarit a okolo malej poriadit tak ale snažim sa vela ležat

henika40
11. mar 2013

@nika5214 ono podla sona to vyzeralo, ze som na 1cm otvorena, krcok dlhy 4,5cm.. po vysetreni zo spodu povedal, ze nastastie otvorena nie som, ale kludovy rezim a podlozena panva plati... musi byt slaby, ked nakazal kludovy rezim, inak si to neviem vysvetlit ☹

nika5214
11. mar 2013

@henika40 to može bit že neni skrateny ale može sa pootvorit otvorit ja ho mam skrateny ale zatial zatvoreny tak budeme oddychovat čo ine nam ostava

henika40
11. mar 2013

@nika5214 hej, hej, nic ine nam neostava...

nika5214
11. mar 2013

@henika40 ja som si aj prve odležala a aj tot musim ale čo už nespravime pre drobcov

evula_devula
11. mar 2013

@nika5214 Nika a ak sa mozem spytat tak s malou ked si od 20tt mala 1,5cm tak potom ste vydrzali az dokedy?

nika5214
11. mar 2013

@evula_devula až do konca este som aj 3dni prenasala ale mne dal dokt.pesar oporu na krčok aj teraz ho mam

nika5214
11. mar 2013

@evula_devula a teba vysetroval rukou alebo aj sono robil a zmeral dlžku krčku lebo to druhe je predsa len presnejšie vie lepšie určit jak rukou

henika40
11. mar 2013

@nika5214 je dobre, ze to dokazu riesit, ak je treba.... budeme oddychovat, relaxovat s podlozenou panvou a vylozenymi nohami... pre drobcekov, aby boli v poriadku 😵 vydrzime cokolvek... aj prelezime cele mesiace, ty to mas trosku tazsie, pri malej to iste nemas tak jednoduche....

nika5214
11. mar 2013

@henika40 ale da sa to a zas postavit a prejst par krokov sa da mm ju bere von a aj vari tak je to ok si myslim ešte 7t musim vydržat a potom možem ist už rodit to už neni tak vela

henika40
11. mar 2013

@nika5214 v ktorom si tyzdni?

nika5214
11. mar 2013

@henika40 ja 31t a do 38t musim vydržat a potom už to može ist

henika40
11. mar 2013

@nika5214 to uz je na dobrej ceste 🙂

nika5214
11. mar 2013

@henika40 tak dufam že hej zajtra idem k dokt.tak som zvedava čo mi povie

henika40
11. mar 2013

@nika5214 urcite ano, drzim palce! 😉

evula_devula
12. mar 2013

@nika5214 tak budem drzat palce k doktorovi aj ja - nech povie, ze je vsetko v poriadku a vydrzite az do 38tt (minimalne) 🙂 mne to doktorka kontrolovala iba rukou. na kontrolu mam ist az po Velkej noci ale ak povie, ze sa znova skratil tak sa jej spytam ako tomu zabranit. Ja oddychujem 15 a viac hodin denne tak verim, ze to staci ... 🙂

nika5214
12. mar 2013

@evula_devula ahoj tak mna dokt.potešil krčok drži a možem ist aj na kratke prechadzky ale ja mam ten pesar a ten drži aby babo netlacilo dolu ako je to fakt dobra vec budem ti držat palčeky

evula_devula
12. mar 2013

@nika5214 velmi tesim, ze doktor povolil prechadzky a ze ste OK dievcata 🙂 mas moj obrovsky respekt, ze to tak zvladas.
a mozem sa spytat ten pesar je nejaky specialny (s nejakym liekom) alebo len "klasicky" ktory dostat v lekarni? mozno by som ho preventivne vyskusala (este mam pred sebou dlhu cestu aspon 15 tyzdnov :()

evula_devula
12. mar 2013
nika5214
12. mar 2013

@evula_devula dakujem nie to ti musi dokt dat to je taky kružok to sa dava dovnutra na krčok a drži ho po kope vela dokt je proti tomu ale podla mna to pomaha nemam z neho žiadny zapal nič a aspon sa možem chybat ako tak skus si pozret pesar v tehotenstve temu no a dnes mi povedal že babo je aj väčšie je na 32t takže vravel že pojdem skor rodit a to už za 6t može bit lebo v 38tmi to vyberie a možem ist

bleble
13. mar 2013

Poznáte BabyBay? Bezpečné spanie pri vašom bábätku

ajkag
18. mar 2013

dievcence, tak dnes sme boli opat na sone a budeme mat dievcatko 🙂 velmi sa tesim, 24 tt, 550 g 🙂

dajdarax
18. mar 2013

Baby tak ako sa máte,čo máte nové? 🙂)) Mne ide na chut nenormálne pivo 😀 ale brutálne 😉