Termín pôrodu júl 2013
Prida sa niekto? 😉
inak termin mame 5.7. a cakame dievcatko 😵 , pohyby citim uz velmi dlho, no nie su to vyrazne kopance (vyduvanie, tukanie, klopkanie, mrvvenie, prevalovanie), jemnulinke tukanie casto velmi nizko v panve... aj manzel uz citil nasu malinku, je to zazitok, zacali sme 24tt, vaha plus 7kg 😖
dajdarax , happymamma dakujem za rady tak s anapapame a budeme cakat dufam ze sa dockame lebo manzel je nedockavi a zavidi mi ze maleho citim a on este nie 🙂 a baby uz viete aj pohlavie babatka?
tak to s tym krcekom je fakt neprijemne...radsej ani nestraste ...
ja som v 23 tyzdni a pohlavie este nevieme.. ideme na kontrolu vo stvrtok tak snad sa nam pekne natoci 🙂
@ happymamma, mno hihi,ja som pri malej pri prvom tehu cítila pohyy okolo 20tt,a pri tomto našom čertíkovi už od 13tt,je to neuveritelné,ale doki povedal,že to je tým,že som tancovala zumbu ,môžu vraj zato brušné svaly a to ,že čertík je tiež nejak viac moc aktívny ako bola dcérka :D hihi
Ale ten pocit stojí zato,aspon máme kontrolu,že je všetko ok 🙂
@ etinka2, tak to bude pre manžela zážitok 😀 ,je to skvelý pocit, zo dna na den budú kopančeky silnejšie a častejšie,...mno mojho mužíka dostalo,že to bude chalan,akože nespoznávam ho od štvrtku,kedy sme sa to dozvedeli,akože v dobrom,iná sranda
@mazula @nika5214 dievcata dakujem za podporu ... no asi ma moc nepochvalite ale cez vikend sme malovali a nevydrzala som to a riadila potom, ale do 15.00 som kazdy den lezala s podlozenou panvou. ibaze zakazdym ked lezim na bokoch tak ma priserne bolia bedrove klby ... tak sa snazim najst dobru polohu ale nedari sa ... :(
@evula_devula ja neležim s podloženou panvou normalne na boku som sa pytala dokt.a vravel že tak kludne možem tak aj j a musim niekedy navarit a okolo malej poriadit tak ale snažim sa vela ležat
@nika5214 Nika a ak sa mozem spytat tak s malou ked si od 20tt mala 1,5cm tak potom ste vydrzali az dokedy?
@evula_devula až do konca este som aj 3dni prenasala ale mne dal dokt.pesar oporu na krčok aj teraz ho mam
@evula_devula a teba vysetroval rukou alebo aj sono robil a zmeral dlžku krčku lebo to druhe je predsa len presnejšie vie lepšie určit jak rukou
@nika5214 je dobre, ze to dokazu riesit, ak je treba.... budeme oddychovat, relaxovat s podlozenou panvou a vylozenymi nohami... pre drobcekov, aby boli v poriadku 😵 vydrzime cokolvek... aj prelezime cele mesiace, ty to mas trosku tazsie, pri malej to iste nemas tak jednoduche....
@nika5214 tak budem drzat palce k doktorovi aj ja - nech povie, ze je vsetko v poriadku a vydrzite az do 38tt (minimalne) 🙂 mne to doktorka kontrolovala iba rukou. na kontrolu mam ist az po Velkej noci ale ak povie, ze sa znova skratil tak sa jej spytam ako tomu zabranit. Ja oddychujem 15 a viac hodin denne tak verim, ze to staci ... 🙂
@evula_devula ahoj tak mna dokt.potešil krčok drži a možem ist aj na kratke prechadzky ale ja mam ten pesar a ten drži aby babo netlacilo dolu ako je to fakt dobra vec budem ti držat palčeky
@nika5214 velmi tesim, ze doktor povolil prechadzky a ze ste OK dievcata 🙂 mas moj obrovsky respekt, ze to tak zvladas.
a mozem sa spytat ten pesar je nejaky specialny (s nejakym liekom) alebo len "klasicky" ktory dostat v lekarni? mozno by som ho preventivne vyskusala (este mam pred sebou dlhu cestu aspon 15 tyzdnov :()
@evula_devula dakujem nie to ti musi dokt dat to je taky kružok to sa dava dovnutra na krčok a drži ho po kope vela dokt je proti tomu ale podla mna to pomaha nemam z neho žiadny zapal nič a aspon sa možem chybat ako tak skus si pozret pesar v tehotenstve temu no a dnes mi povedal že babo je aj väčšie je na 32t takže vravel že pojdem skor rodit a to už za 6t može bit lebo v 38tmi to vyberie a možem ist
dievcence, tak dnes sme boli opat na sone a budeme mat dievcatko 🙂 velmi sa tesim, 24 tt, 550 g 🙂
Baby tak ako sa máte,čo máte nové? 🙂)) Mne ide na chut nenormálne pivo 😀 ale brutálne 😉

dievcence, neviete co znamena predlzeny krcok.. doki mi povedal, ze ma byt od 3 do 4cm, ja som ho mala 4,5cm, tiez mi kazal oddychovat s vylozenymi nohami a vypodlozenou panvou, tak aj spavat... predpokladam, ze je potom slaby 😒