Termín pôrodu júl 2013
Prida sa niekto? 😉
Tehuľky pozývam vás vo štvrtok 4.7.2013 o 20,00 do Kvapky v Trnave na Slnečnej ulici na moje prednášky. Pripravíme sa na dojčenie, porozprávame o prirodzenom pôrode, bondingu, preberieme nemedikamentózne úľavové techniky k pôrodu a ine zaujimavosti.
Som certifikovaná dula, certifikovaná laktačná poradkyňa a zakladateľka a predsedníčka OZ Ženské kruhy. Môžete sa prihlásiť podľa pokynov na http://www.klubkvapka.sk/tehotne , alebo iba prísť bez nahlášky.Teším sa na vás.
@fopka a kedy mas presny termin? Vidim ze tiez uz si v ocakavani, kedy to pride 🙂 a najradsej by si to mala za sebou. Juuuuj tvoje babo ma o kilo viac ako moje? Tak potom je to naozaj individualne a rozdiely su dost velke.. Ale je mozne ze tvoje sa narodi o chvilu a ja budem prenasat, tak to este dobehne... Inak, ja mam pocit, ze je strasne nizko...citim ako ma tam dole tlaci hlavicka ked chodim... Tak dufam, ze to uz je naznak niecoho. Rozmyslam, ze idem upratovat, zehlit, alebo sa prechadzat, ked je tak prijemne, mozno to na mna pride 🙂 Tieto dni sa strasne vlecu...... 😒
ahojte julovky, dnes som bola v poradni, zaznam sme robili 2x, lebo sme akurat chytili malej spankovy rezim 🙂 Inak vsetko v poriadku, interne vysetrenia mam za sebou, ak by ich bolo treba, nakolko syna som rodila sekciou. Nic sa od minuleho tyzdna nezmenilo, nakolko som uplne zatvorena 🙂
@didi30 termin mam 5. jula a po poslednej kontrole v piatok mi lekar vravel, ze to ani nevyzera, ze by to malo byt skor... ani sa neotvaram a malicky bol zosunuty len tak akurat na "dohmat" , tak si neviem predstavit, ze este priberie... ved to bude trapenie ... ale zase nevylucil, ze sa porod moze spustit z nicoho nic kedykolvek, bud odide voda alebo zacnu bolesti... a u mna od nedele uz take slabe zacali a tiez citim, ako vravis, ako keby ma dole tlacilo a tlaky sa stupnuju...momentalne mame doma uz 4 den firmu, ktora nam rekonstruuje dom, takze upratovanie, vyvaranie a behanie je na dennom poriadku. dost zle naplanovane, resp. neplanovane a velmi uz nevladzem a ten tlak ma ani velmi nepusta a tiez to nechcem zase velmi prehanat, aby som sebe i malemu neublizila... takze ktovie, zajtra mozno uz ich bude obsluhovat len moja mamina 🙂 a ty mas asi tiez termin piateho, ze? ked som spravne zaregistrovala....
@fopka mas moj obdiv,ze tyzden a pol pred terminom si sa pustila do prerabky. My sme robili len male upravy,s ktorymi sme skoncili cez vikend a uprimne mi stacilo. Musela som malovat,upratovat a zase malovat. A vecer som myslela,ze odpadnem. K tomu mam doma 17 mesacnu dcerku,ktora asi citi,ze pride bracek,tak by sa furt len mojkala. A to som bola rizikova,hroziaci predcasny porod,no a teraz to vyzera,ze vydrzim snad do augusta🙂
@ala317 ani neviem, ci je to na obdiv, asi skor na zamyslenie, ci som normalna, Uz som to dost olutovala, ze sme sa do toho pustili, ale velmi sme na vyber nemali, ta prerabka, aj ked bola planovana na tento rok, prisla doslova z dna na den a nebolo velmi co spekulovat. A ja som k tomu este ten typ, co chce mat vsetko tip top a idem stale na doraz, takze je to o to este horsie... a to nevravim, ze po nociach velmi nespim, nakolko mi velmi trpnu a bolia ma ruky a som opuchnuta, takze uz som fakt vycerpana a fungujem mam pocit len na zalozne zdroje .... Tiez sme chceli este aj malovat. To uz ale nestihame a popravde uz na to ani nie su sily. Preto som aj vravela, ze najlepsie by pre mna bolo, keby sa malicky vypatal skor, aby som si isla do nemocnice doslova oddychnut.. Ale vies ako sa vravi, co ta nezabije, to ta posilni a my sme silne, dokazeme aj nemozne. ze? 😀 A ako pises, aj z hroziaceho predcasneho porodu moze byt nakoniec prenasanie 😀 ale ja by som nechcela prenasat uz z viacerych dovodov ... no uvidime, ze? 🙂 😉 vecer som sa sice uz pobalila definitivne a hodila do sprchy, ze idem rodit... mala som pocit, ze mi zacala pomaly odtekat aj voda... no nejaky plany poplach to bol nakoniec, asi len silnejsi vytok alebo co... no proste katastrofa
@fopka no teda....tiez obdivujem, aka si silna zienka 🙂 Prerabka v 9 tom mesiaci tehotenstva musi dat poriadne zabrat. Mne staci ist na prechadzku alebo do obchodu a uz nevladzem a som znicena...Ja mam zajtra poradnu, takze uz sa tesim, co nove sa dozviem, teda dufam ze sa aspon nieco zmenilo....Tiez mam termin 5. Jula ako ty 🙂 ale zatial nic nenasvedcuje tomu ze idem rodit. A pri tom je to uz za par dni..... Ach jaj toto nekonecne cakanie...Kedy uz budeme mat tie nase uzlicky pri sebe?
@didi30 no to uz mate fakt zapar. Ja mam termin az 21, takze este sa nacakam. Ja by som este chcela ist 8/7 ku kozmeticke,nech nevyzeram po porode,akoby ma podupali kone,xixi.resp. tak ako pri prvom. Dnes mi moja polovicka povedala,ze vela zien vyzera do urciteho stadiu v tehu super a ja ze heeej,a do akeho stadia? A on,ze nooo uz teraz nie,takze je fakt najvyssi cas. Samoska,ze sme sa nasmiali. Ja sa citim tak cudne dobre,ze az sa bojim,ze pride jeden den zrazu porodim a nebudem pripravena,xi
@ala317 ved uz o tyzden by som mala byt mamina 🙂 kiez by to tak bolo 🙂 Neboj mozno to u teba pride skor. Ja neviem, len sa mi to zda, alebo sa tym detickam nejako nechce ist na svet? Pomaly kazda je v ocakavani a stale nic 🙂 Vsetky julovky pisu ako nic necitia a stale nic neprichadza...ktovie, cim to je....Aj ja idem na kozmetiku, prave teraz 🙂 toto je moj posledny termin, dufam 🙂 chcem byt pekna mamina a mozno si stihnem este aj vlasy zafarbit. Ved sa chceme aj v porodnici aspon trochu pacit, nie? Slava to asi nebude ale tak nech to nie je aspon katastrofa 🙂 🙂 🙂
@didi30, ala317 baby dakujem, dobre, ze pisete o tej kozmetike, aspon ste mi to pripomenuli 🙂 Hned som sa aj na zajtra poobede objednala, nakolko v nedelu odchadzam k nasim a uz by som to asi nestihla 🙂 Inak, som zvedava kto kedy pojde, ja mam termin 14.7. a zatial som uplne zatvorena, tak uvidime 🙂
@didi30 veru, uz len par dni a to doslova, sa mi verit nechce, ze to tak rychlo zbehlo... pamatam si moment, ako som si robila test. Ako keby to bolo len vcera. Ja mam poradnu v piatok, tak som tiez velmi zvedava co bude, ci uz nahodou neostanem... Ale tak tiez by som este chcela stihnut zafarbit si aspon gebulu, nech nevyzeram ako monstrum, hehehe... uz som na to myslela pred tyzdnom, len moj odtien ako naschval bol v dvoch obchodoch vypredany tak som to vzdala... ale koniec koncov, baby, naco nam kozmetiku a farbu? ... aj tak vsetci budu zvedavi na tie male uzlicky a nie na nas 😉 😀
@fopka to je pravda,ze po nas moc kukat asi nikto nebude,xi. V pyzamkach a papuckach ani moc zaujimave asi nebudeme,ale pre dobry pocit je to super. Videla som sa na foto a videach po prvom porode a to,co tam bolo uz znovu nedopustim,xixixi 🙂🙂🙂 no snad to stihnem bo ja som si akoze vybrala termin 7/7 alebo 8/7 a prave 8. idem vecer tam,to by bola sranda,keby som rovno z kozmetiky letela na kramare. Inac dnes som bola fotit tehu fotecky,tak snad dopadnu dobre,ale poviem vam,ze soferovat uz nieje sranda a co tak o dva tyzdne,ked bude mat drobec aj o pol kila navyse...a aj mne pribudne dake to kilecko
Baby poradna za mnou a stale sa nic nedeje.... Malicka je sice nizko, stale som otvorena len na jeden prst a to mam termin o 7 dniiiiii. Ach jaj...kedy uz pride na svet??? Ja sa uz neviem dockat 🙂 A vobec nemam pocit ze idem rodit, necitim ziadne priznaky. Akurat mi dnes nasli v moci erytrocity, teda krv, ale vraj je to este ok, ale som z toho na nervy, neviem z coho to moze byt :( Ja sa citim dobre.... Tak dufam, ze to neznaci nic zle... Co sa tyka tych kozmetickych uprav, vlasy a plet, ja uz som ready, mozem rodit. Jasne ze o nas sa nebude nikto zaujimat, kazdy bude kukat len na babo...ale pre dobry pocit zo seba, chcem byt aspon trosku pekna 🙂
Tak, ja dnes v poradni, na 4 cm otvorená... Tak uz sa to môže spustat🙂 nemôžem sa dočkať našej lásky 🙂

Dievčatá, niekde som čítala, že pri druhorodičkách nie vždy klesá bruško..je to možné? Som v 37. tt tak ma to vcelku zaujalo...a prvú dcérku som porodila pred 10 rokmi..že to už som skoro ako prvorodička 🙂 ...