Termín pôrodu júl 2013
Prida sa niekto? 😉
@ajkag ahoj, ja nie... moj manzel ma strach byt pri tom a ja som tiez velmi nechcela aby bol...ale v sobotu,ked som bola na kontrolu, tak jedna kocka sa chystala na porod a mala cely cas pri sebe partnera a sedel pri nej,drzal ju, ona na nom opreta bola, ...celkom som si pomyslela, ze ake by to bolo fajn,keby som mala aj ja taku oporu... no potom som si pomyslela, ze bola by som z toho na druhej strane asi aj nervozna, ze ho mam pri sebe, ked viem, ze tam nechce byt, tak som upustila nadobro od tejto myslienky.... moj nechcel v sobotu ani vidiet, ako ma vysetruju na koze 😀
@didi30 ja som mala manžela pri všetkých porodoch a môžem ti povedať,ze je to neuveriteľna opora.Manzel ti sedí pri hlave a nechodí po sále , podáva ti vodu a povzbudzuje ťa.Je to krásny zážitok,ked sa bábätko narodí a tesite sa z toho spolu.Places,smejes sa,bozkavas mimi,manžela🙂Neopisatelny pocit a zážitok ...
@didi30 mne toto vyssetrenie robili uz rovno na porodnych salach a samotny odber plodovej vody? no ked to chces vediet...proste najprv do teba narve palce, otvori ta trochu - teda roztiahne alebo ako to nazvat, potom vopvhs kovovu tyc, velkotst podla toho, ako si otvorena zrejme, urobi stik z krcka a spusti trochu vody,,,da sa to vydrzat, pre mna je horsie to samotne vysetrenie hmatom... ked hladaju maleho 😒
@didi30 prosím ťa nestresuj sa.Vsade postupujú inaksie.Ja som bola na izbe s babou,čo 12dni prenasala a porodila asi na 15 den a úplne všetko ok.Nezistuj si nic dopredu.Zajtra ideš do poradne a uvidis ,čo ti povedia.Ja som prenasala týždeň a potom sa to spustilo.Moj prvý syn...tiež mi nerobili žiadne vyšetrenie z plodovej,uz ked ti odberu moc ,tam je vidiet,či sa niečo deje plus sono a všetky prietoky babatka a pupocnika,atd.preco si zistujes njake vyšetrenia,kt ti mozno ani robiť nebudú...nestresuj sa.Uvidis,ešte ti bude bruško chýbať.Ja som doma dva dni a stále si bruško hladkam🙂))nám veľmi pomohol keksik🙂krásne som sa do rana otvorila a potom teda to spustalo samo.Ked môžem poradiť lez,nie stať😉síce z toho nic nemáš,ale robí to zázraky...🙂neboj,uz to nebude dlho trvať a malinka sa narodí🙂
@denka1 dakujem, si zlata.... Ked ja som taky stresos.... Vsetko zistujem, citam, a potom plasim samu seba..... Ja viem, ze raz to pride a uz si budem moct varovat malicku na rukach.... Uz to nebude dlho, snad len par dni. Uz sa neviem dockat co bude na poradni, ale urcite dam vediet 🙂
@didi30 myslim, ze do porodu tu uz nezavitam, takze rovnako drzim palce, nech to dobre dopadne a hlavne nech je to cim skor. A suhlasim s denkou, nestresuj sa zbytocne a nezistuj, lebo ako pise, vsade postupuju inac a vobec ti niekotre vysetrenia robit nemusia... aj ked si myslim,ze zla farba odobratej pl. vody moze poukazat na problem,napriek tomu, ze prietoky, monitor a dalsie veci budu v poriadku. ale je to naozaj individualne. uvidis, ako zajtra bude. mna rano tiez cakaju dalsie testy a odbery. tesim sa, ked sa tu vsetky coskoro pochvalime fotkami malych babulatiek. ahojte
@ajkag no u nás to bolo tak, že manžel najprv chcel byť pri pôrode, len si to ku koncu rozmyslel 🙂 ale asi sám nevie či definitívne, myslím, si že to treba nechať na nich..ak sa nechce..netreba to siliť...ak by ti to skôr vadilo alebo vyrušovalo pri pôrode, že je tam, tak sa netreba dať tiež prehovoriť, a ak sa stretnú dvaja, ktorí to chcú obaja, tak to je presne tak ako píše denka...držím každej palčeky, nech nám to už zbehne...a máme uzlíčky doma ;)
@gogusa u nas to robia stale zospodu, ked si po termine... asi uz preto nie cez brucho ihlou, lebo babatka su velke a nie je tak priestoru na odber. Cez brucho ihlou robia vraj len cca v polovici tehu, ked beru vodu na rozbor, napriklad ci je babo zdrave, atd ... aspon u nas ... ale myslim,ze lekari maju vsade ine postupy. niekde po termine vodu vobec nekontroluju, ale nie je to take strasne, ako sa zda... je to rychlovka, len si trochu odpustia ako z kohutika 😀 aby videli farbu, pripadne kal
Baby tak ja uz som z toho cakania ozaj na nervy a stale sa to len predlzuje..... Dnes na poradni mi prvy krat Dr vypocital aj druhy termin, ze vraj 10.7. je ten spravny. Takze vlastne este neprenasam, este mam dva dni cas... Najblizsia kontrola az v pondelok, 15teho....Ved ja do vtedy osediviem...Uz len verit, ze do vtedy porodim. Budem ja vobec Julovka? Som v spravnej skupine?..mam pocit ze ani do vianoc to nepride.
@didi30 ahoj, sice som vravela, ze uz tu nezavitam, ale kedze sa nudim, mrkla som aj tu.... ako citam, naozaj ti tie spravy k pohode nepridavaju. ale bud rada, ze je to tak a nie si po termine a nemusis kazdy druhy den absolvovat vsetky tie vysetrenia, pri ktorych si pri tebe doslova vsetci len podavaju rukavicu s heslom podaj dalej stop a hrabe sa v tebe cela gynekologia. mna sa napriklad dnes tiez pytali na pravidelnost cyklu, prave kvoli tomu, ze termin nemusel byt vypocitany spravne a mohli sa pomylit... no v mojom pripade vraj je to spravne... mna dnes spruzila jlen edina informacia, ze zrejme koncom tyzdna, najneskor cez vikend by to malo byt za mnou... ale doktor nezabudol dodat, ze berme to zatial teoreticky... cize realita moze byt ina. a neboj, ti nasi lenosi vedia,kedy je ten spravny cas a zrejme im je v brusku stale velmi dobre 😉
jeej baby, ja som na tom zasa opacne 🙂 som 38tt a lekar predpovedal tento tyzden alebo zaciatok buduceho 🙂 tak som tiez zvedava. okrem toho ja mam polohu KP, tak si viete domysliet ako sa pozorujem, lebo priznaky sa mi zda ze mam uz kazdy den 🙂
No ja som myslela v noci,ze je to tu. Zobudila som sa na bolesti,ostalo mi zle od zaludka. Volala som manzela domov,bo oslavovali narodenie nasho synovca,trvalo to dve hodiny a potom to preslo. Bolo to uplne v 10 min intervaloch. Vcera mi asi odisla hlienova zatka,alebl neviem,3 x za den zo mna vyslo priesvitne velike cudo. No a nakoniec nic. Nevadi este mam cas,len moj muz mi povedal,ze si to vsugeruvavam a to sa mi nepacilo. Kazda z nas sa teraz sleduje,ci?
ahojte, ja mam 4 dni do terminu porodu, vcera som bola na poradni a zistili sme, ze som stale uplne zatvorena, nic sa nedeje. O tyzden v utorok idem znova na kontrolu, to uz budem 40+2 a ak sa nic neudeje, tak moj lekar necaka 10 dni, ale ten utorok, stredu alebo vo stvrtok ma posiela na hospitalizaciu, nakolko prvy porod bol cisarskym 🙂 . A to som si ja povodne myslela, ze o takomto case uz budem pomaly z porodnice doma 🙂 🙂 🙂
@ajkag to sme si mysleli viacere 🙂 mne doki povedala,ze na porod to stale nevyzera a vysvetlila mi postup pri prenasani,na Kramaroch nechavaju max 5-6 dni a zacnu s vyvolanim,ale suprime mam z vyvolavacky strach. Do terminu mam v podstate este cas,takze stresovat asi zacnem az tak o tyzden,ale aj tak sa mi nechce ani rodit ani byt uz tehotna
Ahojte.... 🙂 Tak trošku dlhšie trvalo kým som sa sem dostala....🙂 Ide niekto rodiť do BŠ?
ahojte bude niekto rodit v NR ? mam termin 29.7
ahojte nema niekto termin na 15-steho???idem rodit do Lubovne mame 40tt a som otvorena na 2palce tak uvidime ci sa bude daco diat cez vikend ak nie tak na termin musim ist na CTG uvidime ci si ma tam uz nechaju ci nie....🙂

ahojte, idem sa vás opýtať, idete mať partnera pri pôrode alebo nie?