icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

hobit
1. feb 2013

inac baby, ja ked tu citam tie vahy vasich drobcov, my mame nejakeho krpca, 270 g v 20+3tt

anicka.be
1. feb 2013

@silvianm Ahoj, ja som bola, dal mi peciatku do tehotenskej knizky a este jedna v marci ma caka 🙂

katuska54
1. feb 2013

ahojte baby, dnesne morfo: uplne sme v poriadku. mame vsetko ako mame mat a vaha v 21tt 394g 🙂 nevedel tu nasu pisulku ani pomerat,ake disko si robila u mna v brusku 🙂
a na tu preventivku k zubarke sa zevraj chodi v 1.trimestri a potom este aj v 3 trimestri. ja pojdem teraz vo februari 1krat...

anicka.be
1. feb 2013

@azalka22 Ja som bola poucena: Kazda mamicka nam donesie potvrdenie od vseob. lekara o ockovani proti Rubeole v detstve a potvrdenie o stomatologickom vysetreni pocas prebiehajuceho tehotenstva (do 20 TT), vo vlastnom zaujme. Na EKG som bola v novembri (11 TT).

anicka.be
1. feb 2013

@paris78 v tehotenstve mas narok na 2, tak to treba vyuzit 🙂 pokial nemas strach zo zubara 🙂

katuska54
1. feb 2013

@anicka.be ja som bola na EKG az dnes...a k zubarke idem teraz vo februari...a kto ta tak pekne poucil? keby som toto vedela,tak som nemusela byt v strese ohladom tej rubeoli :(

slavka_a_maros
1. feb 2013

@pavuciatko Ja Ta teda plne podporujem, co sa tyka latkovych plienok! Tiez by som to chcela vyskusat, najma zo zdravotnych a ekologickych dovodov 🙂

janka_k
1. feb 2013

@pavuciatko ale ved baby len pisali ako to oni vidia ze oni by do toho nesli a poradili ist do temy o latkovkach. myslim ze ani jedna z nas si nemysli ze ide o stare skladacie plienky.....
ved vies ked mas na vyber vzdy najdes ludi s inym nazorom, ak sa ti zda ze je to fajn urcite vyskusaj

smejkoh
1. feb 2013

@pavuciatko @slavka_a_maros My sme latkovali od pol roka pri prvej dcerke a nevedeli sme si to vynachvalit, tiez s tymi modernymi nohavickovymi plienkami. Urcite budeme latkovat aj pri druhom. Neviem si predstavit davat dietatu tie chemicke jednorazovky na zadocek, jednoducho sa mi hnusia.
Vobec s tym nie je vela roboty, ani nie su nehygienicke. Okakanu plienku som vzdy oplachla a preprala. Existuju ekologicke prostriedky na pranie, aj dezinfekcne ....ktore nijako nezatazia zivotne prostredie ani pokozku dietatka, krasne operu a vydezinfikuju plienocky. Oprate na 60 °C su urcite hygienickejsie ako jednorazovky, plne chemie, tie tiez nikto nesterilizuje ani nedezinfikuje. Ja som casto prebalovala aj jednorazovky, hnuselo sa mi nechat dietatu 1 plienku dve hodiny na zadku. Pranie ma vyslo cca 50 € rocne elektrina + voda spolu, pri prani kazdy druhy den.
Je to vec nazoru, ale latkovanie je tiez trochu ako zaluba, ze robis nieco pozitivne pre zdravie svojho dietatka, pre prirodu a aj penazenku 🙂

anicka.be
1. feb 2013

@katuska54 haha, v 10 TT som dostala poucenie na papieri, ohladom poradne, co so sebou doniest, moznosti objednat sa na 3D USG....

delica
1. feb 2013

tak cakame 100% chalana :D si tam aj vtacika drzal a potom rucicky pred tvar. Vsetko ma, ako ma mat a vazi 450g. Tak sa mi ulavilo, ze som z toho KO a idem asi spat :D.
No a placenta stale dolu :( v bránke.

kavaapalma
1. feb 2013

@delica tak to tak potom bude... podla mna ti to tam len potvrdia,ved uvidime... je to fantazia vidiet svoje babatko este takto nadherne v brusku...
ja som si dnes konecne kupila jedny tehu rifle a sranda bola z predavacky... sa vypytovala,ci vieme co to bude a ze nato v akom mesiaci som,tak mam mensie brusko,no ale asi pojdem do bokov... no sme sa nemohli s kamoskou prestat smiat a fakt bola zlata... nevnucovala sa,ale bola tak spontanna,az bola zlata,behala okolo mna nosila mi,radila mi... keby takych ochotnych bolo viac...

kavaapalma
1. feb 2013

teraz som dosla na tuto stranu,lebo som spatne citala a aha ho,tak ti @delica srdecne gratulujem k syncekovi... tesim sa,ze je vsetko v poriadku...

kavaapalma
1. feb 2013

@katuska54 ja idem k zubarke v utorok... a na EKG to sa mam pytat u obvodaka on vypise listok a posle ma... ale este neviem kedy pri najblizsej poradni sa opytam...

21zuzana21
1. feb 2013

Ja tiež idem zubarovi až teraz a šak snád to nevadí 🙂 ja ho neznášam :(

janka_k
1. feb 2013

EKG dost casto robia priamo u obvodneho, ja som bola v I. trimestri a priamo u obvodneho. mala som listok od gyn na EKG.

misza1
1. feb 2013

@delica supeeer gratuluju!!! tak malej a uz nasel chlapskou nejoblibenejsi hracku;)
a jmeno bude jake?

me dneska strasne boli zada, nevim ci mi neokopava ledviny...

delica
1. feb 2013

@misza1
@kavaapalma
dakujem dievcence 🙂; no nechala som to na manzelovi, zatial to vyzera na Richarda alebo Viktora.
Ja som si musela zdriemnut dnes.

kavaapalma
1. feb 2013

mna drazdi nadcha kycham o 106 😒

delica
1. feb 2013

@kavaapalma mas na nieco alergiu? Som kdesi citala o tehotenskej nadche, co nevie prestat, trva aj mesiac.....bleeeee.

delica
1. feb 2013

@kavaapalma ja ked kycham, tak mi vzdy pukne zilka v nose a uz krvacam :(.

anjelicek26
1. feb 2013

@delica - mne tiez krvaca z nosa kazdu chvilu, vraj su tie sliznice velmo prekrvene, ze je to normalne, aj ked otravne je to statne 😖 Gratulujem k chlapcekovi a hadam sa placenta este vytiahne vyssie.

kavaapalma
1. feb 2013

@delica ja nemam ziadnu alergiu,je to len obycajna nadcha,uz by mi bolo lepsie,kebyze nie som tehu tak si pomozem,ale teraz nie...... hadam sa mi uz zajtra ulavi... sa cudujem,ale ziadna zilka v nose mi nepraskla,no ale maleho musi riadne natriasat...aj ked sa snazim to tlmit ako sa da...

delica
1. feb 2013

@anjelicek26 vdaka 🙂
@kavaapalma skús sa aspon nadparit nad slanou vodou, nech ti to sliznicu upokoji

kavaapalma
1. feb 2013

@delica vdaka za radu,skusim zajtra... naparovanie sice velmi nemusim,ale ked pomoze... to je jedno kolko soli do vody,ci? nemam sajnu...

delica
1. feb 2013

@kavaapalma daj si tak velku lyzicu na 1/2 -3/4 litra a skus vydrzat 10 minut. Alebo dva - tri saciky rumancekoveho caju, aj to je dobre.

kavaapalma
1. feb 2013

@delica ok,velke D...

delica
1. feb 2013

@misza1 hovorim manzelovi, ze teraz je to na nom, ake meno vyberie, tak ked je to 100% chlapcek, tak nech sa zamysla. A hovori, ze si teda aj nejake mena pozrie a ze ake mena vyberaju "dievcata z internetu,co rodia ako ty": tak som mu vymenovala, co si pamatam z nasej temy :D a Oskar sa mu zapáčil :D, ze si ho dava to svojich top 10.

katuska54
1. feb 2013

@delica gratulujem k chlapcekovi 🙂 kolko trvalo tvoje morfo?
ja som povedala mojmu drahemu,ze mam 3 mena a nech si vyberie..tak som mu vymenovala: Barborka, Ema a Laura.
hned mi povedal,ze ty chces Bramboru? takze Barbora je mimo zoznamu a aj Laura :( takze asi to bude Ema

delica
1. feb 2013

@katuska54 boli sme nacas, nas zavolali dnu, ja ti neviem 10-15 minut? diktoval rozmery, potom kontroloval tych 14 veci, ci su vyvinute, potom pan doktor vtipkoval s manzelom,. Trosku viac casu stravil nad tym, ze mu chcel skontrolovat pusu, len si ju maly zakryval ručičkami. No a kym som sa stihla utriet, tak sestricka muzovi dala vsetky papiere a bolo hotovo a uz som sa len striedala s dalsou tehulkou.