icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

azmuk
12. feb 2013

@delica Elijah som dnes navrhla muzovi... 😀 nuz kukol na mna cudne 😀 aj mne sa strasne paci ta anglicka vyslovnost. Florian bol tiez moj tip 😉 mame podobny vkus 🙂

azmuk
12. feb 2013
azmuk
12. feb 2013

@nelka012 Pôrodné bolesti, ktoré majú otvárací efekt, sa začínajú pravidelnými sťahmi maternicového svalstva. Budúce mamičky ich vnímajú ako nepríjemné tvrdnutie brucha. Zo začiatku sú sťahy celkom nepravidelné a rodička ich pociťuje ako ťahanie alebo kŕče v krížoch a slabinách. Rovnako je možné, že bolesti sa prejavia v okolí ohanbovej kosti a odtiaľ sa tiahnu cez slabiny do chrbta. Niekedy vystreľujú aj do stehien. Tieto sťahy trvajú asi 40 sekúnd v intervale 15 až 20 minút. Neskôr sa prestávky medzi nimi skracujú a dĺžka a intenzita bolesti sa, naopak, predlžuje.

nelka012
12. feb 2013

@azmuk Ďakujem moja pekne za pomoc 🙂

delica
12. feb 2013

@azmuk elijah je krasne meno, starodavne, zvonive, proste to ma vibraciu 🙂
no my priezvisko relativne slovanske, konci priponou -ek, takze sa to nehodi :((

azmuk
12. feb 2013

@delica mne sa to meno zacalo pacit ked som pozerala Vampire Diaries, bol tam taky charizmaticky upir Elijah 🙂
my mame nastastie neslovanske priezvisko, takze si mozeme dovolit extravaganciu, no ale muz zas chce slovanske meno 😀 juuuuj

delica
12. feb 2013

@azmuk no tak to sa máš 🙂 mozte si dovolit aj Svanteho :D

bombulka200
12. feb 2013

@milionova151 no ono to je len take tušenie takže velmi sa na to nespolieham ale presne ako píšeš hlavne aby bolo vsetko ok 🙂 ale pri prvej som tiež od začiatku mala taký tušák ze to bude dievcatko a aj to tak bolo tak uvidíme no, možno sa tentokrát mýlim 🙂

zuzu3743
12. feb 2013

@nelka012 kontrakcie to nie su to by ťa bolelo podbrušku a potom ta bolesť smeruje do križov zo začiatku slabšie a postupne v kratkych intervaloch silnejšie . To mavam aj ja a som ešte len v polke to sa ti ešte roztahuje panva a privaju sa na pôrod .

azmuk
12. feb 2013

@delica ....co z toho ked muz je taky slovansky tipek 😒 a chce mena ako Marek a Tomas...A Svante je zaujimave...som este nepocula...aky ma povod?

nelka012
12. feb 2013

@zuzu3743 hm... uvidíme aj tak vám veľmi pekne dakujem .... uvidíme čo sa bude diať 🙂

zuzu3743
12. feb 2013

@nelka012 ak by si mala bolesti stupnujuce aj v ležiacej polohe tak radšej chod do pôrodnice ale ako pišem su to bolesti v podbrušku a v križoch . Skus si teraz trošku poležať možno ti to prejde môžu to byť aj posličkovia ...falošne kontrakcie

hobit
12. feb 2013

@zuzu3743 prave preto sa tam kupuje ta novorodenecka vlozka...teda aspon ja to tak chapem
@katuska54 Tobi odmalinka doteraz spava v pyzamku, ci dupackach, neviem ako sa to spravne vola, ma to ruky, nohy aj s chodidlami a je to celorozopinacie...

hobit
12. feb 2013

@katuska54 no overal ako davala zuzu3743 obrazky 🙂

delica
12. feb 2013

@azmuk švédske meno to je, mam dvoch Svante (ov) kolegov 🙂, ono sa to tak pekne vyslovuje, jasné n v tom musi byt, nie take zamlcane, ako napr. v nasom "banka". Manžel ma bratrancov vo Švedsku, jeho sesternica má tiež Svantíka 🙂, takeho maleho blondatého šikovníka :D.

zuzu3743
12. feb 2013

@hobit a ty ju už maš kupenu tu vložku že si mysliš že nato to je mne hlavne ide o tu oporu hlavičky

hobit
12. feb 2013

@zuzu3743 ano, mam, nosic sm kupovala ked mal Tobi asi pol roka a teraz som dokupila tu vlozku...

zuzu3743
12. feb 2013

@hobit a o čo je ta vložka lepšia nerozumiem viem že sa pytam jak blba ale nerozumiem sa tomu a nemaš nahoodu link tej vložky ako vyzera pripadne ako je to spolu s tym nosičom

hobit
12. feb 2013

@zuzu3743 no ten nosic bez vlozky je asi tak od 4 mesiacov, ak tam chces nosit mensie babo, das tam tu vlozku...http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/vyhody_...
http://www.nosime.sk/kategoria33-ergo

https://www.youtube.com/watch?v=chTgMFPocHc
misza1
12. feb 2013

@azmuk jako psala Delica my budeme mit na 99% Oskara🙂 jeste se nam libil Filip nebo Hugo, ale Osky vyhrava. kdysi jsem chtela Matyase(nemam tu hacik ale je to s jako sasek;)) a Mikes.
je sranda jak reaguje okoli kdyz rekneme ze to bude Oskar🙂 nekteri jsou naseni a na jinych je videt ze nevi jak reagovat, neni to bezne jmeno.

hubenourova
12. feb 2013

@bombulka200 no velmi sa na to nespoliehaj, lebo ja som pri prvej bola na 100% presvedcena, ze je to dievcatko a bolo, a teraz som si bola ista, ze je to chlapec, hoci som si vemi priala dievca a uz 3 lekari mi povedali, ze je to dievca.

hobit
12. feb 2013

@misza1 my budeme mat Matyasa 🙂

hubenourova
12. feb 2013

Ahojte,
bola som dnes u svojho dr. zobral mi krv, vsetko mi vyslo super, vsetky hodnoty su ukazkove, nemam ziaden zapal. vysledky vyteru budu do tyzdna. Pozrel aj srdiecko malej,povedal, ze to nie je vazne, ze je to v tomto stadiu vstebatelne, tak som si vydychla. A okrem toho o dva tyzdne mam prist zase a mi povie,ktoreho dr. mi vybavil na kontrolny 3d. Spadol mi obrovsky kamen zo srdca.

misza1
12. feb 2013

@hobit je to perfektni jmeno, jen mi ho vyfoukla sestra🙂

hobit
12. feb 2013

@misza1 aj mne sa velmi paci 🙂

misza1
12. feb 2013

@delica myslis ze by Kristianovi rikali Kiko? ja teda osobne zadneho neznam, ale Kika je baba, ne? chalanovi bych asi rikala Kris nebo Chris

delica
12. feb 2013

@misza1 Mikeš, to je meno!

delica
12. feb 2013

@misza1 jj, uz som to dost krat pocula - kiko :( No ale keby bol Christian, tak chiko by asi nehrozilo 😀

misza1
12. feb 2013

@delica to jsem nasla kdyz jsem koukala "zapokenute" jmena, babske me zaujalo Perchta ale na mi mm rekl ze to jsou ty hormony🙂

anjelicek26
12. feb 2013

@hubenourova - veru na pocity sa spoliehat neda, ja mam ubohu uspesnost si tipnut spravne jedno s troch deti - to posledne - to som akosi vedela, ze je to chlap od dvoch ciarok na testiku 😀 😀