Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
pockame a uvidime co to bude 😲 Potom mozeme dumat nad menami. Uz viete aj kde budete rodit?
@delica - kupovat? Tak po 20.tyzdni po morfologickom ultrazvuku, ked bud jasne, ze je zdravucke ;) Plus my babatku najprv este musime pristavat izbu a to bude tak februar/marec 😀 😀 😀
@anjelicek26 aj ja si myslim, ze je skoro, dufam, ze mi niekto velkodusne nic nekupi k vanocam k babu. Ked som uz niektorym kolegom povedala, ze som tehotna, aby so mnou nic neplanovali buduci rok, tak moj nemecky sef stale, ze kedym spravim "vyhlasenie", svedski kolegovia to presli takym mlcanim a potom, ze vies, my nikdy negratulujeme ani dietatku nic nedavame, kym sa nenarodi, ale tesime sa s tebou. A dneska som dostala troch od anjelikov od litovskych kolegyn, ze nech nas chrania a dalsi kolega mi doniesol flasu konaku, ze nech nemam krce v maternici :D som skoro odpadla. je to sranda celkom to tehotenstvo, ked sa citim dobre.
Este ma vobec tie veci nelakaju kupovat, az ked budem doma na materskej a dovolenke pred nou, tak ma to snad chyti.
@delica haha, tak to paradnu zostavu kolegov 🙂 my tiez este nic nekupujeme, akurat minule rusili obchodik v meste, tak som vyuzila 1/2 ceny a kupila som asi 3 dupacky, 1 body a 1 kosielku s ciapockou v cisto bielej farbe 🙂 a pravdu povediac co sa tyka Vianoc, mna by potesilo nieco pre babatko. No komplet vybavicku chcem vybarat az neskor, ale nie zas v 9 mesiaci. Co sa kociara tyka, tiez som uz mrkla ockom po nete, aby som mala predstavu o vzhlade a cene. No je toho kopec!
dnes som bola v poradni, vsetko ok, 21.12. ma objednala na triple testy. Na USG bolo pekne vsetko vidiet, cele telicko, chrbticu, ocka, nostek... a krasne bijuce srdiecko 🙂 sranda bola, ked dr. pohybovala USG, tak malicke sa vrtilo a robilo kotrmelce 🙂))) Pohlavie este nebolo zrejme. Povedala mi o 3D a 4D USG, ze do 22 tyzdna sa mozem objednat, ak mam zaujem. Jasne ze mam, pojdem do Kosic.
Caute baby, vidim, ze riesime vsetky to iste 🙂 my vybavicku tiez este vobec neriesime, myslim, ze to je skoro, aj ked ako hovorite, po kocikoch na ulici pokukujem stale 🙂) a mena my uz mame vybrate par rokov, takze len pockat na to co to bude a meno je jasne 🙂
inak mam pocit, ze ten druhy trimester zacal tak pohodovo, aspon u mna po tom narocnom prvom, citim sa fajn, obcas aj zabudnem, ze som tehu 🙂 aj ked mavam bolesti hlavy celkom casto, ale to som mala aj pred tym...a spat chodim tak o 9-tej, viac nevydrzim 🙂 a raz za cas ma pichne v podbrusku, aj ked musim povedat, ze dnes rano je to take intenzivnejsie, na oboch stranach mam take "tahanie", najma pri prudsich pohyboch...snad je vsetko ok a je to len natahovanie vazov 🙂
tak sa drzte!
Caute zienky tak pridam sa k vasej debaty, ked ze mame termin 8.6.2013 uz som tu aj pisala. Dnes som bola na druhy odber skrinnigu aj usg my robila tak malicke malo natiahnute nozky ale nebolo velmi vidno lebo malo tam pupocnu snuru tak prv sa vydelo ze to je dievcatko a o sekundu uz chlapcek tak az v januari. A co sa tyka mien tak ja uz mam vybrane. Ale co sa tyka vybavy tak nemame este nic okrem jednich takych zlatuckych papuckach ktore kupila svokra , lebo ona by uz nakupovala vo velkom len ju brzdim ze az v january zacneme pomali kupovat tesim sa uz nato teraz lebo tie najmensie su najkrajsie juj ale tesim 🙂
jaj babky, ako sa mate? dneska bol fakt v praci zahul, teraz som prisla domov z prace, cez zaveje....no a brucho mam tak velke, ze aj kolegovia, ktori nevedeli, ze som tehoska, tak dneska uz okukovali.
Zajtra este vydrzat vecierok, o 10:00 padam dom a potom dovolenkaaaaaa!
@malaterezka a ake meno mas vybrate? zeby terezka? 😎
@delica no a to si ako nato prisla? myslim ze podla mojeho prihlasovacieho mena, ale mam este ze Nelka ked bude dievcatko a ked chlapcek tak po ockovi Pavol 🙂 tesim sa velmi 😀
@malaterezka to vies, ja som taka vestica 😀 Ale nie, srandu si robim; podla prihlasovacieho mena. A aj my mame terezku vybratu 🙂))
Ahojte kočky ako sa mate*??My mená ešte vybrate nemame bude to trošku ťažšie keď nevieme.:(
Ahojte babulky, my od vcera vieme, ze cakame maleho chlapceka, tesim sa kvoli malemu, bude mat partaka, aj ked dcerka zahlasila, ze mami to chce este jeden pokus, chalani budu v prevahe 😅 😅 Ale ma smolu, ziadne dalsie pokusy nebudu 🙂 S menom to bude velmo tazke, ale tak este mame casu, mne sa strasne paci Cedric, teda "Sedrik", ale u polovicky som na nejake ovacie k tomuto menu zatial nenarazila, uvidi sa...
@anjelicek26 Tak je to teda na 100% že to je chlapček??Super aj ja chcem už vediet
@janicka11 - jj podla mna bez debaty, zo vsetkych uhlou cisty chalan 😀 😀
@anjelicek26 pravdepodobne aj my čakáme chlapčeka, lebo ked som bola na 2D, tak doktorka videla pipíka 😀 , ale, že to ešte nemáme brať na 100% percent. Mená už vybraté máme, ale nikomu to nehovoríme, aby nik nefrflal, že prečo také atď.
Vecičky ešte tiež nekupujeme, ale u nás je jeden obchod, kde pravdepodobne rušia predajňu a majú tam 50% zľavu, tak neviem, neviem, či tam nenakuknem 🙂
@jesika26 - my planujeme prestavbu podkrovia, z nasej spalni na prizemi vznikne dalsia detska izba, najprv toto a potom dalsie nakupy, nabytok je c.1, objednat oblecko najmenej, aj ked teda zlavy vyuzijem - na kombinezku do snehu, overal, fusak, to kupim uz teraz, to su drahe veci a na jar o polku lacnejsie, velkostou sa aj tak nepototo, dve deti junove uz doma mame, to uz mam v oku veru 😅
ahojte, ja idem v utorok na testy a uzv v 13.tt, tak este sa moc netesim, vsetko zacnem riesit az potom...zatial v 10tt bolo vsetko ok, ale nic mi nie je, ani brucho velmi nemam, len sem tam ma napne, ked zacitim nejaky smrad alebo mi chutia ine veci ako pred tehotenstvom, tak to zatial beriem tak "sportovo"
mena uz mame rozmyslene, chlapca na 100% a dievcenske 3, tak rozhodneme, ked bude vsetko ok a budeme vediet pohlavie...
veci som povedala, ze kupujem najskor v marci....
drzte sa 🙂
@hanka_april - tiez ti budu robit genetiku uz v 13.tyzdni? Mne na to vcera brali krv, NT bolo 1,72, mne to prijde dost, ale vraj nosovu kosticku ukazkovu, tak sa nemam coho bat... genetika vysledky budu v pondelok, som jej vravela, ze mi ma zavolat, keby volaco, ak nic, tak sa vidime v januari s pohodickou v dusi 😀
@anjelicek26 hej, myslim, ze na SK sa robi bezne v 13tt, potom 20tt, tusim.....aspon minimalne moj doktor...to mi hovorila sestra, ona ma 1,5rocneho chlapceka a teraz vo feb. bude mat druhe, tak ma vzdy zasobuje infoskami, co ma caka 🙂 no ja idem zrovna tak pred Vianocami, dufam, ze tu krv spravia co najskor, ale teraz si hovorim, ze mi bude stacit aj uzv, ked ho uvidim, ci zije, ci tam je vobec este 😀
@anjelicek26 tak to je jasné, prestavba a nábytok sú najdrahšie položky a hlavne najdôležitejšie. Jéééj, tak bude ďalšie júnovčiatko, krásne ti to vyšlo. Sestra je v šiestom mesiaci, tak budem brať od nej skúsenosti a rady, lebo sa ešte vobec nerozumiem do oblečenia a hlavne veľkostí, v tom mám poriadny chaos. 😉
@hanka_april joooj, to bud rada, že ti nič nie je a hlavne si užívaj tehotenstvo, lebo ja si teda neužívam vobec ☹
@hanka_april - urcite tam este je 😀 😀 😀 Moje sa uz trosku mrvi, tak viem, ze je ok, ked citim pohyby 🙂 Plus som si kupila fetal doppler, keby sa cely den nepomrvil, prilozim a popocuvam srdiecko ♥
@jesika26 aj moja sestra je o 17 tyzdnov v predstihu predo mnou 🙂
@anjelicek26 no ja som nad tym uvazovala, ale to by som z toho zmagorila.....nic ine by som nerobila...
@jesika26 - jj uz nam to nacenili 35-40000 prestavba, ma picne 😕 Plus teda nabytok, kocik, vsetko nove, my sme sice babo planovali, ale tak este o tri roky neskor, vsetkeho som sa zbavila, som proste sikovna 😅 😅 Ale teraz uz zacnem odkladat veci po Maxovi 😀 A velkosti su strasne individualne, zalezi, ake velke sa babo narodi, moji nemali ani jedno nad tri kila, v roku mali obaja pod desat kil, a toto xxl dieta asi tiez nebude, nema byt po kom 😅

a uz ste aj nieco pre babatka kupili :D? ja nic este.