Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@azmuk - no ja ti neviem, kamosku svrbelo cele telo a testy jej vysli zle - a to hodne - proste filtrovanie tolkych hormonov je zataz na organy. Davaj si na seba pozor. Lebo ked sa to tak vezme aj to natahovanie koze je oficialne problem az v tretom trimestri 😅 Ale kedze je vsetko indidualne, radsej tie testy zopakovat 🙂
Inak ja som si dnes fotila brusko, bozeee to je velikeee 😅 😅 😅
@azmuk mna sice nic nesvrbi, ale mam od tehotenstva citelne suchsiu pokozku aj vlasy (predtym som si umyvala kazdy den, teraz mi staci aj raz za 3 dni a mam ich pekne a hustnu mi), tak ci to nemas aj ty, ze mas pokozku suchsiu, preto ta svrbi....skus sa parkrat vecer po sprche natriet niecim s bambuckym maslom, alebo detskym olejcekom a uvidis, ci ti to neprejde....
@anjelicek26 sranda, aj nas krpec teraz presne zodpovdal velkostne na den, pritom na zaciatku tyzden meskal 🙂
inak tie drziaky na ponozky maju u nas napr. v DM 🙂
inak baby, ja mam strasny des zo strii na bruchu, zatial sa nicim nenatieram, ale teraz ma napadlo, ze by uz aj bolo na case... venujete sa tomu? co pouzivate?
😎
@hanka_april - ja som sa natrela mozno pät krat za kazde tehu, a striu nemam ani jednu. Co vidim u kamosiek, je to cisto o elasticite koze, proste mozes kremovat do aleluja a pri urcitom type pokozky sa ti strie narobia a pri inej nie. Ja dufam, ze pri tretom ma to tiez obijde, pekne strie teda vobec nie su 😖
ja s tim mam taky problem, a to se 2x denne mazu, nejkrit. mista tehu olejickem a zbytek mastnym nivea kremem, aji tak mam obcas pocit ze trpim syndromem motylich kridel... ale od te doby co jsem na slovensku, mam o moc suchsi kuzi, je tu na me tvrda voda. a asi ted je ta kuze citlivejsi, tak je to horsi...
s pecenou me nestraste, ja si vsechno hned vsugeruju ☹
@hanka_april rozmyslam ci to nebude aj nejakym jedlom, lebo podobne svrbenie som mavala aj pred tehu. Ale iba niekedy. 😨
@anjelicek26 hej, to som pocula uz takyto nazor.....moja mamina ani sestra tiez nemaju a mamina sa teda urcite nicim nenatierala....ale tak pre ten pocit, ze co baby pouzivaju...sak pomojkanie sa vecer s bruchom, neuskodi 😀 😀
@azmuk mna strasne dva tyzdne dozadu svrbili prsia a brucho, tak som sa natierala mandlovym olejom...a raz si tak pozeram na prsia, sa mi zosupali bradavky :-/ a stmavli 😠 . Na bruchu sa mi uz zacala robit aj ta ciarka.
@zuzu3743 a ma byt babatko po kom blondate u vas? 😉 Mne sa snivalo dva razy, ze som nevedela pripravit flasu a raz ze som nevedela prebalit dieta (pravda je,ze to veru neviem), a raz ze som isla rodit a to tak, ze moj znamy chirurg mi rozrezal bezbolestne cele brucho, vytiahol stade kokosovy orech - obrovsky, buchol nim o postel a tam bolo krasne vonave babatko :D
@anicka.be anicka, ked mas tu mykozu zvonka, tak si mozes robit aj taky sedavy kupel harmancek + 3 kvapky cajovnikoveho oleja, ale pokial ta pali vnutri a mas vytok, pocuvni lekara. Infekcia vie byt velmi zakerna. Mne naposledy fakt stacilo umyvat sa len nechtikovym mydielkom a vymacat sa v cajovniku a bola som OK, ale mala som to len zvonka.
@azmuk no moj ocino niekedy zase, ked dali viac chloru do obecnej vody, to hned citil....pouzival len mydla Dove, vraj mu to pomahalo 😅 😅
@hanka_april - len masirovanim bruska sa stimuluje tvrdnutie bruska a maternica k cinnosti, ja som v druhom tehu mala hodne poslickov a uz dost skoro, radsej som od masaze bruska davala ruky prec 😖 Takze to asi teraz necham na prilezitostne, ked budem citit suchu kozu - natriem - ale nie kazdy den proste.
Ale ked v rodine nemate strie, mas dobre sance, ze ta to tiez obijde. Moja mama tiez nema ani jednu po troch detoch.
@hanka_april hanka, ja mam zas des, co sa stane s prsiami :D
ja po prvom nemam ani 1 striu a segra po 2 detoch katastrofa, mam nema, tak neviem ako to je...
@delica - xixi prsia ehm, uz teraz +5cm na obvode a viem kam to pojde, z D->F pri kojeni, sodoma gomora :( Podvihnutie prsnikov po dokojeni to isti bohuzial :(
ja mam z B uz C...kam to smeruje? 😀
@azmuk - no do konca tehu cislo a pri kojeni este pol cisla 😅 Si vyrataj 😅 Ja som taaak rada, ze som po poslednom tehu este nezahodila vsetky podprdy, teraz postupne vyberam 😀
@anjelicek26 vzdy si mala velke prsia, ci ti rastli popri tehotenstvach?
@hobit mala sestra deticky po sebe? moja teta mala po sebe a bratranec bol tak velky, ze koža na bruchu sa jej nikdy nevratila do povodnej velkosti. este ich aj kojila do 4 rokov, takze z prs jej zostali take ušká. No ale dala sa do poriadku, kozu odrezali, prsia vyplnili a mám tetušu ako lusk.
@delica - pred prvym tehu C-ka, v tehu hodne narastli a pod D-ko po dokojeni to uz neslo... A teda 75F pri osobe 153cm vysokej si vies predstavit, ako na mna ludia pozerali v dobe, co som kojila 😔 🤐 Na toto sa fakt netesim :( Ale tak co by clovek pre tie drobatka nespravil. Ja som mala strasne vela mlieka, pri malej som aj darovavala do mliecnej banky, stale nadprodukcia... telo to myslelo az moc dobre 😝
@anicka.be pamatam si, ze v prvom tehotenstve som mala tiez tu kvas. infekciu, ale mne predpisala zenska doktorka, iba taku vodicku na potieranie, prikladanie, nic ine. Bolo to strasne, som to mala akesi silne, aj pri chodeni som mala problemy...... to, ze byva casto pocas tehotenstva. Ale viem, ze pomaha taky stary, obycajny recept, uvarit silny zensky caj a s tym si robit vyplachy, mam to odskusane, lacne, nenarocne a za bera to perfektne, az taka ulava!!!
@azmuk hej, robieva to pecen, mna to chytilo v prvom tehotenstve, nebolo to bohvieco, ale nemusi to byt pecen..... Teraz uz pri druhom teh. chodim pravidelne kazde 3 tyzdne na hepat. testy!!! Az ma doktorka istotu, skus si vsimnut, ci ti to svrbenie, nenastupuje po zjedeni urcitych potravin. Mne to zacinalo vzdy pri svrbeni noh, ale neprijemne az tak, co sa stupnovalo, az na take male bodanie, pichanie. Ale mne po tehot. zistili silnu alergi na mlieko, ale viem, ze zenam ta pecen " niektorim " robieva problemy. Drzim palce
drobec kope o stosest!
😉
Ja mam strie este z obdobia puberty,takze asi to znamena ze mam na to nabeh, preto radsej uz mesiac mastim hlavne brucho, boky a stehna. Teraz sa viac pozorujem a tak niekedy neviem ci na stehnach mam este strie z puberty alebo to uz zacali nove. Tak neviem.
Azmuk. Ja som pred mesiacom mala ten istý problém, po návrate z nemocnice ma začalo svrbiet celé brucho a pOd pazuchou. O pár dni sa mi urobili drobné vYrazky, ktore sa menili na vysušene červené fliaciky. Gynekologicka ma poslala na kožné kde mi pOvedala, že ma dermatiditdu. Je to zmenou pOkozky počas tehotenstva. Na každého to pôsobí inak. Brala som masticku Afloderm. Sprchujem sa raz za 2 dni a nepoužívam sprchovacie mydla, len čistá voda. Uz ma to nesvrbí a Pomaly sa to hoji. Nemôžem jesť citrusy, po tých ma to opäť svrbi. Snáď som trochu poradila 🙂
@hanka_april ja pouzivam Bio Oil, nemasirujem sa, len si vecer natriem prsia, brucho, boky a stehna
@delica to spravi plastika, ale so striami uz nic nespravis 😀 😀

@zuzu3743 snad je to tym, uz som citala, ze je to hormonmi a natahovanim koze