icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katuska54
14. júl 2013

@willy_wonka jeee aky je sikovny Samko. nasa mala nechce byt na brusku a hlavicku este vobec nedviha ☹
inak aj sa vyhybam vsetkemu co mi dr zakazala. ale asi to porusim a zacnem skusat papat vsetko s mierou.

katuska54
14. júl 2013

Baby ktora mate prsne vlozky tie co sa peru. dajte mi link prosim.
lebo asi skrachujem na tych jednorazovych 😒

misza1
14. júl 2013

@hexina v podstate ano, preventivne, ale vzdy tam ma nejake susnaky🙂 a nedavam mu tam nic, davala jsem ten libenar ale akorad se z toho poblinkal, asi mu to steklo do krcku 😅

slavka_a_maros
14. júl 2013

@katuska54 v lekarni som si kupila avent pratelne. 6 kusov za asi 11 evri 😒 cize tiez dost. No ale jednorazove idu veru aj u nas na dracku

willy_wonka
14. júl 2013

@katuska54 http://www.docsimon.sk/tovar/avent-absorpcne-vl...
Ja mam tieto. Uz aj ja skusam (dnes som si dala ovocny sirup) ale opatrne, tie flaky by som prezila, ale bojim sa zej reakcie stazeneho dychania, predstavujem si to katastrofalne...tak radsej si aj od huby odtrhnem :D

slavka_a_maros
15. júl 2013

Ach jaj 😒 co len budeme robit, ked tie deti budu stale viac a viac bdiet? Ako ju mam zabavit?

katuska54
15. júl 2013

@slavka_a_maros uz aj nasa zacina vymyslat. ani papat, ani spat a ani na rukach nosit. sama nevie co chce a reve a reveeeee ☹
skus ju dat na hraciu deku.

katuska54
15. júl 2013

@slavka_a_maros ale ked si zratas kolko x musis kupit jednorzove,tak ta investicia bola dobra. ja idem kupit tie pratelne,lebo tie jednorazovky 😒 miniem viac ako mala plienky 😕

katuska54
15. júl 2013

@willy_wonka dik za tip. a pouzivas aj jednorazove?

slavka_a_maros
15. júl 2013

@katuska54 no uz to zacina, uz sa nudia, ale este sa nedokazu same zabavit 😒 hraciu deku som nechala u rodicov, ze na to ma este cas... Teraz musim vymysliet nieco ine. Vychadza to veru lacnejsie, tie pratelne, ja za noc aj tri jednorazove vymenim a aj tak ich niekedy preteciem 😒

katuska54
15. júl 2013

@slavka_a_maros nasa cez den skoro stale spi, ale jej hodinka revu zacina okolo piatej poobede a potom rano o piatej.ja neviem co ma s tymi 5 😒

slavka_a_maros
15. júl 2013

@katuska54 aj u nas okolo 5-6 vecer zacina vecerny koncert, ktory s prestavkami trva do 11 😖 a doobeda si da len takeho hodinoveho slofika. Som citala, ze dieta v tomto veku spi 5 hodin cez den a 10 v noci, ale to mi urcite nesplname. Cez den viac, v noci menej. Neviem, ako jej to vysvetlit, aby isla podla tabuliek 😉
Mozno je Baborka az moc vyspata, tak si to vynahradza 🙂

willy_wonka
15. júl 2013

@katuska54

@slavka_a_maros baby,vy musite byt riadne dojky:D ja som si pred porodom kupila tie vlozky a....pouzila som ich raz,ci dva krat, potom uz nebolo treba. A teraz? Samko vacsinu vypije, zvysok odsavam.

hanka_april
15. júl 2013

ja si za cely den odsajem maximalne 80ml, co malej dam na jedenkrat, inak papa Bebu a aj tak mi to stale kvapka, ono to asi nie je o objeme produkcie, ale mozno o konzistencii alebo povahe bradaviek 😅

slavka_a_maros
15. júl 2013

@willy_wonka ja ani neodsavam 🙂 mne to zacne tiect ked sa blizi kojenie a to uz nechcem odsavat, abybolo dost 😉 a ked kojim z jedneho, z druheho strieka 😒 alebo ked dam dieta do satky, to tecieeeeee

@katuska54 boli ste kocikovat nakoniec?

majkafer
15. júl 2013

Ahojte.
@willy_wonka a odsávaš prečo? Tiež máš veľa mlieka? či si odkladáš do zásoby? Ja mám tretie dieťa a ešte ani pri jednom som to neriešila, len zo dva či tri týždne po pôrode, keď som mala veľmi naliate prsníky som odstrekovla, ale teraz už viem prečo, keď dieťa nevypije celý prsník a o pol hodinku, či hodinku si pýta zas a ja mu dám hneď druhý, tak vtedy dochádza k veľkej tvorbe mlieka. Teraz to už nerobím. Keď viem, že dieťa nevypije všetko, neodstriekam, ale ponúknem mu ten istý prsník. Mliečko sa tam doplní a neriešim teraz žiadne prsníkové problémy, ani hrčky, ani plač, čo som predtým mala. Tamponiky ale používam, keď malá pije a prsníky sa nalejú, tak mi zvykne z druhého tiecť a poprípade keď sa prúdom mlieka malá dusí, tak zachraňujem všetko naokolo od striekajúceho mliečka. Joj, teraz mám iné problémy, bolenie bruška celé poobedie, nádchu a zapálené hrdielko.
Ale je super, že kojíš🙂 Len tak Ďalej!!

majkafer
15. júl 2013

@hexina Ahoj, my teraz prekonávame nádchu a veru som použila vysávač, lebo tou ústnou som sa narobila a ešte som sem tam malej ublížila, keďže sa metala, takže len pekne použi vysávač a ten libenar je ok🙂

grundia
15. júl 2013

@qtinka77 pardon,ak sa miesam do niecoho do coho ma nic..len som sem zabludila,nakukla🙂.
Podla toho co som pocula,sa taketo nieco vyhadzuje detickam.,treba im po napapani vytriet ustocka aby im nezostali zvysky mliecka,vtedy sa to niektorym vie vyhodit.Maly mojej kamaratky to mal z toho.

hobit
15. júl 2013

baby, k tym vlozkam do podprsenky...ja ich neznasam, davam si ich len ked ideme von, doma chodim bez podprsenky a ked kojim, na druhe prso dam plienku latkovu a vybavene 🙂

anicka.be
15. júl 2013

@jankastubka myslim, ze ano .-)

anicka.be
15. júl 2013

kocky, ani ja nepouzivam prsne vlozky, a v noci spim bez podprsenky. Potrebovala som ich na zaciatku, ale teraz uz nie. a co sa stravy tyka, uz mozem pit mlieko, jest jogurty. pijem aj vodu so sirupom. Hlave sa vyhybam potravinam ktore nafukuju a postupne skusam nove potraviny a cakam na reakciu 🙂 ceresne ok aj zavarane jahody 😅
Minule sa @misza1 pytala, ze kolko trva kym sa potravina dostane do mlieka, no nikto myslim neodpovedal 😖 Ak viete niekto, ze kolko, piste. D. neviem, ci 12 ci 24 hodin?

willy_wonka
15. júl 2013

@majkafer odsavam si do zasoby, vzdy mi po kojeni nieco ostane, a do dalsieho kojenia sa to "docapuje" same 🙂

willy_wonka
15. júl 2013

@anicka.be aj ja som sa to pytala a bolo to odignorovane 🙂

anicka.be
15. júl 2013

@willy_wonka teraz neviem, ci som si vas dve nepomylila 😀 To je jedno, len nech niekto odpovie, co trebars @anjelicek26?

delica
15. júl 2013

@anicka.be
@willy_wonka
ja som niekde citala, ze 6 hodin a je to v mlieku,ale neviem najst "pramen", kde to bolo.
Ale nenasla som take, ze kedy ma dieta prejav, ale tak materske sa stravi do 2h, tak myslim, ze po 2 h to tam bude

misza1
15. júl 2013

zienky poradte jak na marhulovou vyzivu?

qtinka77
15. júl 2013

@grundia Dakujem, zlata si, ale neviem ci s tym ma nieco mliecko... teda bavime sa o materskom alebo umelom?
Lekarka nam dnes na to dala Candibene spray...uz muto ustupuje nastastie, ale stale sa nevie poriadne napapat...len trosku potiahne a potom len cucka,,, snad to rychlo prejde, lebo takymto tempom sa mi nebude tvorit dost mliecka, ked ho nevypapa...asi si budem musiet poodstriekat nieco, nech sa dalej tvori poriadne....

jankastubka
15. júl 2013

@hobit to by sa mne doma nedalo bez podprsenky. Ja len kym prejdem zi sprchy s obleciem sa je vsade nakvapkane mlueko. A ak sa mi nahodou vlozka posunie tak, ze nezajryva bradavku, hned mam vsetko mokre. Minule som sa divila z coho ma mala mokru hlavu a to bolo z mlieka.

willy_wonka
15. júl 2013

@delica hmm, tanicka to je logicke...niekomu to pali 🙂

@jankastubka hlavu? tvoje mlieko porusuje gravitacny zakon :D

janka_k
15. júl 2013

@misza1 u nas sa to tieto dni tiez toci okolo marhul, vcera som robila nanuky (len rozmixovane s hnedym cukrom) dnes dzem a zajtra kysnuty kolac. vyzivu neviem, myslis na jedenie pre dospelakov? asi rozmixovat, povarit, prisladit ak treba, tak by som ja robila