Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@anjelicek26 jaaj tak to nasa vyplazuje tak jazyk ze az..uplne ho da vonku a dlhy je jak kravata...takze ona toto asi mat nebude...takze bradavky mi nici daco ine..ach jaj :(
@jankastubka ako si davala prosim ta tu rektalnu rurku, ktorym koncom? Maleho totiz strasne boli brusko, ale ja aa bojim mu tu rurku dat...ale espumisan nezabera...a ako hlboko sa to dava? nie je to pre neho nebezpecne? kto viete, poradte, dakujem...
@lulutsija dava sa to tym uzsim koncom dnu. Naolejujes a jemne to tam akoby vkrucas dnu, pomalicky pokial ti ide max do 3/4. Nam vsak vzdy slo iba do polovice. Nie vzdy vyjde nieco na prvy krat, niekedy sme museli datviac krat. Aj to vykakanie bolo na viac krat. Dietatu sa potom viditelne ulavi.
Date sem prosim este raz tu linku na tie pratelne vlozky do podprdy? Da sa to kupit aj inde ako cez net, lebo postovne to dost predrazi ak kupujem iba to.
A je to ozaj lepsie ako jednorazove? Nepretecie to skoro?
@jankastubka dakujem za info, jaaj, teraz bude najhorsie sa na to odhodlat, mame dnes 4 tyzdne a uz nas to dlho trapi...a este jedna otazka...da sa ta jedna rurka po umyti pouzit na viackrat alebo vzdy treba novu?
Mamicky ktore ste si uz vybavovali prispevok pri narodeni dietata dostali ste len jeden papier ktory treba vyplnit?
@lulutsija ahoj my mame rovnaky problem rurku pouzivame uz vyse tyzdna skoro kazdy den. Malu tiez velmi boli asi ma aj krce lebo strasne az vresti niekedy aj hodiny. ☹ prvykrat som sa tiez bala ale pomaha jej to. My ju dokladne umyvame a pouzivame tu istu. Hlavne ju namoc do olejceka aby si ju neporanila. Doktorka nam povedala ze ju mame pouzivat ked treba.
@willy_wonka
@hexina ruka v ustach je aj prejav unavy..treba skusit dudlik a uspavat hlavne ak uz preslo 1.5 hodiny od zobudenia....ja ficim na Gine Ford a funguje to 🙂 rezimovane nie je o obmedzovani dietata ale o poskytovani mu dost oddychu...deti miluju dennu rutinu 🙂
Aj vecerne koliky su v drvivej vacsine psychickeho povodu.dieta sa ale z unavy sponuje atd. pretto sa javi ze to je z bruska...
@misza1 tak aspoň daco,u nas velke kulove. Ani som nekupala,ani neprebalovala skratka nic ani nepovedali kedy von ako obliect,total nic. A pri odchode mi poslali sestricku,aby ho obliekla a povedala mi,ze ona je tu nova a nema este deti-ked som sa jej pytala co a ako. Myslim,ze naschval mi poslali ju,lebo uz sa nemohli na tom novor.odd.dockat,kedy vypadnem.
@hanka_april a mozes nam aj blizsie popisat cim sa zatial riadis podla tej giny ford? 🙂
@hanka_april hm no moze byt..sama neviem este ktory signal a plac co znamena..a co je to to gina ford..to by aj mna zaujimalo 🙂
@willy_wonka hlasim sa 😀
so mnou nic neni zaujimave, stereotyp s dojcatom - kojit, prebalit, hukoty, prdy, uspat.
@kavaapalma ja som sice druhorodicka, ale mas uplnu pravdu.Pri prvom mi krasne vysvetlili a ukazali ako dojcit, ci porodne asistentky, ci laktacne poradkyne (rodila som v zahranici).Pred par dnami sa nam narodilo druhe babatko, na SVK, ziadny problem, ale ked som videla ako nepomahali prvorodickam, bolo mi z toho dost smutno.Kamoska dokonca chodila ku mne na rady.My sme si veru dojcenie rozbehli sami, podla vlastnych skusenostipri prvorodenom🙂
@delica ja tiez teraz pocitam cas medzi kojenim a spinkanim,ale ked sa na mna pozrie tymi svojimi nadhernymi kukadlami a usmeje sa,tak nic na svete sa tomu nevyrovna.
@willy_wonka hlasim prichod domov 🙂 boli sme u nasich na chalupe a bolo super. spalila som sa a vyzeram ako paradajka 😎
baby ak mam podozrenie,ze mala ma zabku musim ist k dr alebo staci kupit v lek. nejaky roztok
@lulutsija da sa pouzit na viac krat, ked ti nepojdevycistit trebato silno stlacit a obsah vytlacit von.
@jankastubka ja mam tie aventy a ked mam plne prso,tak mi pretecu.Nemozem ich mat vonku 😒 Pouzivam len doma
@kavaapalma nam sice rikala co a jak ale prislo mi to jako z nejake brozurky... ono je to pokus omyl, kdyz uz si myslim ze nam to jde ok tak zas dostanu nove info a mam pocit ze jsem tupelo...
@delica Risko poslucha?😀
dnes se mi mooc libilo na rodinne oslave, jen tak mezi reci mi svagrova rekla za ma manducu ci chci pujcit😀 a Osky v tom prospal 3hodinky
@foxinecka no,mne tiez nikto nic nevysvetlil.je to katastrofa,niektore baby tam boli uplne na prasky,vystresovane,stale ich nutili vazit babatka a oni tam chodili den noc cez celu chodbu s revucimi babatkami za vahou a potom sa trapili ze deti im malo piju.ja som vobec nevazila.neviem preco,ale mne to nikto nekazal anekontrolovali to.asi preto,ze drobka sa narodila velka a vkuse som si chodila pytat mliecko,lebo stale bola hladna a fakt mi pekne jedla. Ale zato ma na smrt vydesila detska doktorka....povedala mi,ze sa mala nakazila pri porode streptokokom,co som mala v posve.ale povedala mi to takym stylom,zeje to najhorsie,co sa mohlo stat,ze je to pre novorodenca smrtelne,velmi velmi nebezpecne....ale nepovedala mi,co mam robit dalej,co sledovat,...no takze som si odplakala prve tyzdne mojej malinkej. Nasa detska doktorka mi ale povedala,ze nenasla nic o streptokokovi ani v sprave o novorodenovi,ani vo vyteroch z uska,ocka.no ale ja som stale v strese a som bohuzial uz paranoidna,ze co sa moze stat....stale na to myslim a trapim sa...
@hanka_april aj ja chcem rezim ☹ nasa cez den cely den hore... Dava si 10-20 minutove slofiky 😒 v noci sice spi kompletne celu noc, ale cez den ju nedokazem uspat, vzdy sa po chvili zobudi.. Ako uspavas? Su v tom rezime aj nejake rady na uspavanie?
@skatarina takze neodporucas kupovat?
@willy_wonka dakujem za link, skoda len ze postovne stoji 5,5 Eur.
@jankastubka ja som to kupila normalne v lekarni. Ked moc tecie, pretecu vsetky 🙂 mne pretecu aj tieto aj jednorazovky v noci
@jankastubka ked som ich nemala, tak som si na noc do podprdy narvala bavlnenu plienku 😉

@hexina - nas ma po tom prestrihnuti hodne skarede zlto/biele miesto pod jazyckom, asi jazva, hadam je to ok... on nevedel vobec vystrcit jazycek z pusinky.