icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katkatara
13. jan 2013

@anjelicek26 Tiež si myslím.A aj tie reči o tvare bruška sú podľa mňa blbosť.Hlavne,aby boli drobci zdraví 🙂

katkatara
13. jan 2013

@zuzkad85 Tak ťa u nás pekne vítam 🙂

azalka22
13. jan 2013

baby, chcem sa spytat, aky je rozdiel medzi spinalkou a epiduralkou.
nejak to neviem vygooglit, v com je rozdiel.
dik

misza1
13. jan 2013

@delica dala jsem si asi dc nealko piva, tam je nejake mini% ale to jen na vygrkani jinak jsem ficela na jusicich a osich hnizdech celou noc;) dnes bublinka tancovala sama;) krasne jsem to citila🙂

katuska54
13. jan 2013

@zuzkad85 ahoj 🙂 ja mam tiez tesne pred svadbou..9.2. svadba a tp 19.6. ale mame spolocneho.... 😉

delica
13. jan 2013

@misza1 no vidis, ako si ho pekne roztancovala :D. Ja by som miminu chcela postupne pustat hudbu, ved od buduceho mesiaca by malo pocut celkom dobre.

misza1
13. jan 2013

@delica aji ja chci,ono uz ted zacina slyset. jen porad nevim jakou hudbu, ci nejake detske pisnicky, moje oblibene nebo jen nejake pomale klidne...

zuzkad85
13. jan 2013

Ďakujem Vám všetkým za privítanie 😉
Ja som dosť dlhú dobu nejedla mäso, ale teraz už sem tam zjem. Veľmi mi chutia slané veci, ovocie každého druhu a málo sladké (ak nerátam ovocie).
@katuska54 veru, to máme, a už ti vidno bruško, cítiš pohyby? U mňa je bruško také menšie, nevidno ho veľmi, nikdy som nemala pevné brucho, možno aj preto a pohyby ešte necítim, ale už sa neviem dočkať 🙂

delica
13. jan 2013

@misza1 mozarta, vivaldiho, taku veselu barokovu hudbu, ta je taka hravá; napr. temneho wagnera mu mu nepustim; a potom z toho, co pocuvam, to, z coho mam zimomriavky a dobre ma naladi. No a ze aj spievanie je dobre, moj manzel uz spieval brusku :D asi tyzden dozadu. No ja spievat nic moc, jedine prší, prší :D

misza1
13. jan 2013

@delica dobry napad,neco z toho mame urco v pc. ja si vecne neco pozpevuju,tak to ma prte od poceti;) manzel ma sluch ale nerad zpiva... on bude na cteni pohadek.

delica
13. jan 2013

@misza1 to je aké zlaté 🙂, fakt si spievas? ja nie, lebo to neviem :( ja som taka čudná povaha, že čo neviem poriadne, tak to nechcem robiť. aj ked som bola mala, sa mi nepacilo ako som kreslila, tak som vobec nekreslila, lebo to bolo podla mna "škarede".
No u nas budem čítať rozprávky ja. 😝

dulkagabulka
13. jan 2013

@azalka22
princip je uplne rovnaky, iba davkovanie liekov ine.
EPIDURAL:Epiduralna analgezia je pri spontannom porode, pouziva sa iba na tlmenie bolesti, davaju sa ine lieky, resp.ine koncentracie, nizsie.
SPINAL Epiduralna anestezia je to iste ako klasicky pichnuty epidural na tlmenie bolesti, len sa don davaju silnejsie lieky, resp.neriedene koncentracie, takze dochadza k umrtveniu podobne ako pri spinali. rozdiel medzi epiduralnou anestezou a spinalom je okrem toho, ze sa to picha do inych priestorov a davaju sa ine objemy liekov je v tom, ze po epidurali nie su bolesti hlavy. spinal sa picha pri sekciach preto, ze je ovela lahsie ho pichnut, trva to ovela kratsie nez epidural a mas vacsiu sancu ze ti spinal zaberie.

ale da sa vraj pichnut v poho aj epiduralna anesteza aj u nas (pri CS), len sa treba dohodnut s anesteziologom

delica
13. jan 2013

@dulkagabulka ahoj, pekne, ze si zavitala do nasej junovej temy. Mne moje zname hovorili, ze citili, ako ich režú, ked im robili cisarsky rez. Ktory sposob byvava pouzity vtedy, ak je to citit? Potom ich uplne uspali, ked zacali kricat, ze bolíííí.

karinkaeich
13. jan 2013

Kocky predavam vybavicku za ozaj symbolicke ceny. Ak mate o nieco zaujem, napiste, rada aj odfotim

hobit
13. jan 2013

@katkatara aj ja mam problem so surovym masom, este doobedu ho ako tak zvladnem nakrajat ked varim, ale vecer nemozem...
@anjelicek26 my mame zas ultrazvuk v rovnaky den :D skore uzdravenie prajem, ja tiez nie som ok...

anjelicek26
13. jan 2013

@hobit - no toto pocasie je vseobecne hruza a ku tomu nasa tehu oslabena imunita a takto to konci 😖 Ja si vravim, z vdaka bohu aspon deti su uplne fit a netreba skakat okolo nich. Zajtra hadam po sto rokoch budem doma SAMA v posteli bez nich okolo, ako to vobec zvladnem 😀 😀 😀

hobit
13. jan 2013

no ja mam pocit, ze odkedy som tehu, stale mi nieco je...a teraz si tu nieco s malym stale tocime medzi sebou, ten bol chory cele vianoce ☹ ...idem kloktat citrovital a propolis ako ti baby radili 🙂
a inak aj my sa snazime Tobiho naucit sameho spat a nic, kazdu noc skoncim pri nom...

katuska54
14. jan 2013

@zuzkad85 no chute mame rovnake. maso ani ja nemusim a ovocia sa neviem dojest. ja papkam hlavne citrusove....a sladke som zacala jest az vcera. doteraz som to nemohla ani vidiet. vcera som si dala 4 coko zo stromceka 😉
ja pohyby citim..aspon si myslim,ze su to pohyby a nie creva 😀 a brusko uz mi vykuka 😝 sa bojim,ze sa nenatrepem do siat 😀

simkarobkova
14. jan 2013

@leus10 dakujem krásne..

simkarobkova
14. jan 2013

@zuzu3743 dakujem 🙂 no ja musim mesiac aj tak cakat, lebo sa mi musi upravit maternica.. no proste nieco ako zeny po porode ked maju sestonedelie ci jak sa to vola..takze vydrzim 🙂

lenkavi
14. jan 2013

ahojte dievcata...ak si pomalicky zhanate nejake veci pre babatko tak vam ponukam mini balicek pre novorodeniatko 9ks za 17 eur. Veci su ako nove, bez flakov, nevyblednute, po 1 dietati, kupovane v znackovych detskych obchodoch v Taliansku, ziaden smrdavy Cinan. ak mate zaujem ozvite sa. Lenka

anjelicek26
14. jan 2013

@hobit - jj u nas tiez tak, kazdu noc sa presunie k nam 😖 A sme obaja lenivy ho odniest nazad 😖

hobit
14. jan 2013

@anjelicek26 no to by bol ten lepsi pripad, ze pride za nami, ale on mna vola k nemu 🙂

anjelicek26
14. jan 2013

@hobit - jaj tak to eee, on sa priplazi bez jedineho tonu, clovek si ho ani nevsimne 😀 😀

misza1
14. jan 2013

@delica jj porad si broukam, teda na verejnosti jen v hlave. chodila jsem od mala do zboru a na klavir tak mi to nejak zustalo ;) doufam ze mimi nebude zpevak ze nam neda spat:D

hobit
14. jan 2013

@anjelicek26 no tento bude vyhukovat a mne sa tam zle spi....a ocka v noci nechce :(

anjelicek26
14. jan 2013

@hobit - no ocko je u nas tiez v noci passé 😅 No budeme to musiet poriesit, spalnu stahujeme do podkrovia, mimi prve mesiace s nami, nechcem aby maly rozospaty lozil po schodisku 😖

hobit
14. jan 2013

to je jasne, no ja este len uvazujem ako budeme spat, mame malu spalen

leus10
14. jan 2013

bola som v poradni všetko ok až na to že ten náš drobček bude asi bambulka a ešte väčšia tanečnica ako staršia dcérka tak sa vrtelo že ho ledva doktor pomeral

bacuska6666
14. jan 2013

Ahojte tehulky.. mne sa narodilo dievcatko 1.6.2012 🙂 ponukam na predaj krasne vecicky kopec nebolo ani nosene..kuk ite si moje inzeraty..predavam lacno lebo nemam to kde sklafovat a mam toho moc vela..

P.S.: sorry za vtrenie do vasej temy 🙂🙂🙂