Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@delica - tak zahojilo sa to pekne, ale krvacalo to statne prve dni. Hlavne sa mi to dva tyzdne po porode este raz cele otvorilo a cele odznova, kedze to nesili 😖
A na dovolenku ano, ale tak - na Slovensko a potom balaton... idealne - podobna klima nam, plytky vstup do vody (kvoli starsim detom), blizko domov, keby sa volaco dialo. Ziadne dlhe cestovanie (pod tri hodiny), dobre jedlo, boli sme tam uz par rokov dozadu... letecky nejaky pekny teply ostrov skusime v zime, ked bude mat aspon pol roka 😉 Ono na dovolenky je fakt idealny cas... vytiahnut prso a je navarene, sterilne, vzdy a vsade, dieta vela spi...
@delica ja uvazujem nad dulou, na zaciatok sa chystam ist sa pozriet sem: Dňa 30.januára 2013, medzi 16:00 - 18:00 hod. vás pozývame na ďalšie stretnutie s bratislavskými dulami "ROZHOVORY O ZÁZRAKU" v Centre zdravého života (Na križovatkách 78/B, Bratislava-Trnávka, Poplatok 5€/osoba, 7€/pár www.duly.sk
@zuzu3743 http://www.nosime.sk/tovar222-ergo_galaxy_grey_ ja mam tento, teraz som drobcovi k nemu dokupila novorodenecku vlozku, manduca ju ma nejako vsitu, v podstate je to skoro to iste, mne viac sedi ergo, ale to je vec zvyku asi...mala som predtym aj klokanku nejaku, ale to sa neda porovnat, kedze Tobi nebol "kocikove" dieta, nechcel sa velmi vozit, vela som ho nosila a bol tam spokojny a ja som ani nejako vahovo necitila, ze ho mam na sebe...v lete mozno trochu nevyhoda, dost sa v tom poti, aj ty, aj babo...mne sa pacia aj satky, ale to nemam vyskusane, mozno sa dam aj na to 🙂
@anjelicek26 moja uprimna zavist 😲
baby strasne ma dnes svrbelo brucho, je to ze sa roztahuje pokozka alebo co mam riesit ? kamoska mala nieco s pecenou v poslednom trimetri, ale to ju vsetko svrbelo, mna len to brucho.
a druha otazka ako prvorodicka kedy by som mala citit pohyby, az v 20.tt?
@hobit no aj ja som si pozerala zoznam, len ja byvam 65km od ba, som zvyknuta cestovat, za 35-40 min som v Petrzalke, len ked ma dnes moja doki trosku vystrasila, ze ked placenta nevyskoci vyssie,tak od 30tt bude klud doma, neviem, ci budem mat moznost chodit do BA. Na druhej strane by som do toho isla velmi rada.
@janka_k - no sleduj to, ak ta bude svrbiet dlhsie, urcite na pecenove test.No a k pohybom, to je strasne individualne, ja som prve citila uz v 15.tyzdni a druhe a tretie v 13.tyzdni... teraz uz kope tak, ze to citia aj deti cez brusko 😀 A maju z toho teda riadnu sou, ze Benjamin pod, kopni 😀
@anjelicek26 dakujem za rady, hej na to svrbenie budem davat pozor, dnes to bolo prvykrat, a na kopanceky uz sa velmi tesim 🙂
@janka_k - ja mam tenku stenu maternice a mini svaly brusne, tak sa mu kope o sto tristo 😀 😀 😀 😀 Aj teraz vyvadza, najaktivnejsia cast dna - 23h - 01:00 😖 Hadam mu to neostane 😖
@anjelicek26 Som rada, že sa to tvoje bábo hýbe tak skoro, lebo mne každý, vrátane doktora vraví, že to ešte nemôžem cítiť.. Začalo to pred Vianocami, ale to som si ešte nebola istá, či naozaj, že možno sa len hýbu črevá, ale stávalo sa to len keď som ležala na bruchu.. A teraz už aj keď sedím, tak ho cítim, keď idem spať samozrejme najviac a dokonca v štvrtok som ho prvýkrát cítila už aj na ruke.. A samozrejme moja mamka hneď prišla s teóriou, že som otehotnela skôr, inak by som to ako prvorodička necítila.. Tak som bola z toho v strese, lebo som pred otehotnením bola na rontgene a magnetickej rezonancii.. Avšak bábo je akurát veľké na to, aby som otehotnela vtedy, keď si myslím, takže asi ho fakt cítim, len mi nik neverí =( Len drahý ho vkuse štuchá, nech sa pohne, ale samozrejme vtedy ako naschvál nič =)
@wudz - staci zakaslat, aspon nas sa potom pomrvi, ponatahuje a pokopka vzdy 😀 Vobec take nepocuvaj, ze co nemozes citit, sa tomu vsetci strasne rozumeju 😝 Ved je to tvoje telo a do toho oni nevidia 🙂 Rovnako je normalne citit babo v 13.tyzdni prvy krat, ako v 23.tyzdni... kazda sme ina... inde placenta, ina hrubka maternice, ina vrstva tuku, ine rozlozenie v brusku, inak silne brusne svaly... vsetko zohrava ulohu...
@anjelicek26 No tak to skúsim hneď zajtra s tým zakašľaním, som zvedavá =) Ja si myslím, že to môže byť aj tým, že mi ešte takmer nenarástlo brucho a mám len kilo navrch, lebo stále grckám.. Takže možno ak je drobec dosť veľký a moje brucho dosť malé, cítim ho o to viac.. Teším sa riadne =)
@delica ked bude volna chata tak do Tatier ale to len tak na tri dni dufam že to zvladnem každy rok tam chodime a deti su dosť sklamane že nepôjdeme . Tak len okolo chaty budeme chodiť zbierať huby a tak len okolo žiadne tury preto chcem nosič
Ja dnes do poradne možno ani nebude len idem si po vysledky s tripletestou ktore vo štvrtok potrebujem na ten morfologicky
Ahojte babuľky.Mám takú dobrú náladu,lebo bábatko začalo vyklopkávať a ešte aj krvné testy a genetika dopadla výborne! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Prajem vám krásny deň 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@anjelicek26 aj moja mama mala také rýchlejšie pôrody - sestra bola do 15 minút od príchodu do nemocnice na svete, (aj sestra mala celkom rýchly pôrod) ... asi som po nej gény nezdedila ... ☹ Ja som svoju dcérku prenášala pár dní, potom mi ju vyvolávali, aj napriek tomu, že som mala kontrakcie som sa neotvárala a nakoniec to ukončili sekciou... Rany sa zahoja, pre moju dcérku by som ho absolvovala ešte raz, tak strašne ju ľúúúbim ... Som zvedavá, aký pôrod ma čaká teraz - rada by som rodila prirodzene, ale o tom rozhodne moje telo a bábätko až v júni 😉
pohyby su naozaj velmi individualne, kazda sme ina, preto aj kazde tehotenstvo prebieha "po svojom" :D a nech si kto hovori co chce, kazda z nas sama najlepsie pozna svoje telo.. ja zatial necitim, cakala som, ze teraz uz to pride skor, pri dcerke som citila asi v 18.tt, a zatial nic, ale moja teoria je taka, ze pri tom mojom malom sidielku cez den nie je na to cas a vecer ked zalahnem a nastelujem sa, ze dam pokec s babenom, v momente spim, nuz co, ono sa raz ozve 🙂
a porod doma moze byt fajn, ale ja by som sa asi tiez bala kvoli babenku, keby nahodou nastal nejaky problem, predsalen v tej nemocnici je viac moznosti, ine vybavenie... tak ale urcite pohodlnejsie ako porodit cestou v aute 🙂 ja nastastie byvam na skok od nemocnice, tak si s mm robime srandu, ze si odbehnem porodit aj peso 🙂
@yanqa - ja to beriem len ako krajnu moznost. Ale ked uvidim, ze mi skocili kontrakcie kazdu 1-2 minuty, tak uz do ziadneho auta sadat nebudem. Po dvoch porodoch si myslim, ze uz viem, ako to babo vytlacit a lekara pri sebe a dulu budem mat tak ci tak. Ale jasne, pokusime sa dostat nacas do porodnice.
@anjelicek26 ved jasne, ked sa to tak rozbehne, netreba to silit za kazdu cenu do nemocky, z toho by si mala len vacsi stres... a zase pri tvojich predchadzajucich skusenostiach je vysoko pravdepodobne, ze to bude mat do tretice podobny priebeh 🙂 a to aj prvy porod si mala taky superrychly? parada 🙂
ja som mala tiez celkom rychly porod, podla maminho rozpravania, co si zazila pri mojom narodeni som si vedela predstavit aaj ovela katastrofickejsi scenar, ale tak nejak pocas celeho tehotenstva som si to nepripustala a snazila som sa mysliet pozitivne a nakoniec mi to vyslo 🙂 ale najvacsie plus z celeho porodu pre mna bolo, ze mohol byt pri mne cely cas manzel, s nim to tak nejak lahsie, rychlejsie ubiehalo 🙂
a potom na zaver ta odmena 🙂
baby, zvazujete niektora porod s dulou v nemocke? ja o tom uvazujem, kedze mm ma problemy pri slove krv... 😒
moze byt dula aj pri sekcii?
kolko sa plati za jej sluzby?
@yanqa - prvy porod 4 hodiny od prasknutia vody (hodku po prasknuti zacali kontrakcie), mali malu brat von cisarskym, nestihli, nikto neveril, ze mam tak silne kontrakcie, ma vysetrili neskoro, uz len rychlo na sal (mala podla rozmeru z ultrazvuku vraj neprejde von haha), mala sa narodila anesteziologicke do ruk... a ja si viac nepamätam, kedze mi zabrala plna narkoza 😝

@zuzu3743 pojdete s babatkom v lete na dovolenku? my sme uz zmiereni s tym, ze tento rok dovolenka nie...
Ja mam porodnicu 65 km.....hm.
@anjelicek26 no tak mi znie ako riadny krvak :-/ br, to natrhnutie