Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@sasavi - v poho ved tam preberame absolutne to iste, len nam tam aspon nikto nespehuje a nekradne fotky z ultrazvukov, brusiek a podobne 🤐 🤐 🤐 Na koniku je niekolko posahanych zien opakovane si vymyslajucich tehotenstva a kradnucich fotky, dnes zasa jednu admin blokol, ciste psycho 🤐 Tak trosku sukromia treba 😖
Inak uz viete, co cakate? My mame v stredu morfologicky ultrazvuk, strasne sa tesim na maleho ♥
Žienky, ja keď tak čítam, čo vy už všetko máte, nakupujete alebo idete kúpiť, normálne rozmýšľam, či by som nemala aj ja s tým začať.. Len sa mi zdá akosi ešte priskoro 🙂 Zatiaľ nemáme absolútne nič, iba hory-doly posľubované a vecičky, čo zostali po nás, len treba zbehnúť ku všetkým starkovcom sa do skríň pohrabať.. Ja som myslela, že s tým začnem niekedy v apríli / máji, ale asi to bola len naivná predstava.. Aj keď akurát cez víkend som bola kuknúť prvé tehu gate, avšak žiadne sa mi nepáčili a zrazu zázrak, dnes sa mi ozvala sesterka, či nechcem po nej, že ona má toho kopec. Síce ešte netreba, stále sa vojdem do niektorých normálnych gatí, ale bude do budúcna =)
Ale aj tak, tie skúsenejšie, poraďte - čo všetko mi treba pre drobca? Lebo nemám ani predstavu. Teda nemyslím oblečko, skôr všetko to ostatné..
@wudz - ja mam par veci v albume, ale neni to zdaleka vsetko... a casu este mas... aj ked ja tiez chcem do 30.tyzdna mat doma proste vsetko. Uz kvoli dekorovaniu izby, praniu veci a riziku, ze sa babo narodi skor... no a veci po nas nechcem ti brat iluzie, ale budu zazltnute, zasednute, oprat ich do cista bude problem a aj latka tak dlhym skladovanim urcite utrpela. Ale jasne pozri aj to.
@wudz Ani mne neveria, že som v 5. mesiaci, zajtra už v 6 🙂 Od začiatku tehotenstva som schudla 4 kg a vôbec sa tým netrápim. Maličká je v poriadku a to je najdôležitejšie.
@anjelicek26 fuuuuu, to nemyslis vazne....to fakt niekto kradne cudzie fotky? To je dobre úbohé alebo čisté psycho.
@wudz no ja tiez nic nemam, mna tu viacrodicky "vzdelavaju", ale uz mam aspon prehlad. Dnes som objednala prve veci pre babo, bavlnene plienocky a monitor dychu.
@delica - niektore to robia opakovane, podobne historky, ver mi, admin ma co robit 😖 Orezu fotky, pomenia farby, robia screenshoty z videi. Ja tomu uz hovorim psychicka porucha, ktora v mojich ociach (tie baby si fakt pisu od zaciatku tehu az do porodu v temach, ked ich nikto neodhali) moze eskalovat tym, ze sa do toho tak vziju, ze prijdu do porodnice ukradnut babatko 🤐 Preto si v sukromke davame aj fotku bruska s tvarou, nech je to proste jasne kto je kto a hotovo.
@bbroskynka - ved 5. mesiac len zacal 18tt+6 a az 22+6 zacina siesty, to mas este cas.
Aha, tak to som netusila, ciste psycho.ja zatial nemam absolutne nic.ale uz pozeram kociky a som z toho total zmatena.musim vybehnut do obchodov to aspon poskusat, lebo takto cez net sa to neda
jaj baby ja uz som taka zufala z vyberu kocika. mam to dost komplikovane lebo nemame vytah posledne poschodie, takze to ho budem musiet vynasat, vymyslela som si ze ta makka vlozna taska to bude super, zoberem babo najprv v taske a potom zvlast kocik, len takych je taky slaby vyber a zrovna sa mi asi ziadny nezmesti do mojho swiftiku ☹ a asi ani moja vyhliadnute teutonia cosmo sa mi tam nezmesti ☹ fakt neviem co kupit aby som to zvladala aj vyniest aj zmestit do kufra a hlavne to bolo aj v peknych farbach 🙂
@janka_k - soft vanicky ma veru len malo kocikov 😖 Tiez ma napada len hartan, teutonia a to ma celkom siroku napravu 😖
Inak baby viacrodicky poradte, byvam dost daleko od nasich aj svokrovcov.ako dlho boli vase mamy zo zaciatku po porode s vami?som pevorodicka, tak absolutne netusim ci staci tyzden, dva.ci ste to zvladali same od zaciatku?
@anjelicek26 no veru okrem tychto dvoch som tiez nic neobjavila, hartan ma sestra to tam vieme nejako natrepat do kufra ked da dole kolesa, lenze teraz je v tak skaredych farbach ze ja taky skaredy proste nechcem 🙂 🙂 zalezi mi tak trochu aj na farbe, ved kazdy den s tym budem chodit von 🙂
len ani neviem najst ci viem tak kolesa dat dole na teutonii tak lahko, to ma v predajni nenapadlo. a tie nase predajne tu to je katastrofa a predavacky este vacsia
@sasavi - ja som mala u seba mesiac sestru. Vdaka bohu. Poporodna depka (v plnej parade) a opakujuce sa zapaly prsnika zo 40-kami horuckami ma totalne odrovnali... pri druhom sme to zmakli sami, ale to som uz vedela, do coho idem a aj maly bol uplne zlaticko... mne stacilo, ze tam vtedy sestra BOLA, pokecala, vzala malu a dovolila mi hodku-dve nerusene spat.
@janka_k - xixi hartan ma vyse sto farebnych variacii 😉 Aj ked jasne, najkrajsi fakt nie je 😖 Teutoniu be you si neskusala? Ta je chlp uzsia.
@anjelicek26 rozmery uvadzaju take iste aj na bee you aj na cosmo, ale skusim pozriet radsej este na nemeckej stranke lebo u nas obcas salia. hartan ma samu ciernu, bezovu, hnedu, mne to pride take mdle, uplne o nicom proste, ja chcem trochu farby 🙂
@janka_k - inak to pozeram, soft tasky ma aj abc design, maclaren, britax b-smart, dokonca brio go, kukni
Toto by tiez slo, ja muru zboznujem, ale teda 10kg to ma aj ako sportak 😖
@delica bola som v babymarkete, neskutocne ma tam vytocili, najpv mi jedna predavacka vysvetlovala ako si vykliknem farbu aku chcem na nete a vobec ma nepocuvala ze tu co chcem tam nemaju v ponuke az potom sa radsej isla spytat a nejaka ina povedala ze 2012 farby uz neobjednavaju okrem par zakladnych. a potom este dodala ze 2013 mi tiez nebude vediet objednat farbu tu co ja som si vybrala, takze tymto som so slovenskymi shopmi asi skoncila
@anjelicek26 super dakujem za rady, idem to hned pozerat. brio by nebolo zle
@anjelicek26 Je to zvláštne, ale občas som už z tých mesiacov zmätená. Čo stránka, to iné informácie🙂
@bbroskynka - tak v 20.tyzdni byt v 6. mesicaci - ked si tehotna 9 mesiacov, to by asi neslo, ked ze sme presne v polke 😉 Vsetko jedno, uz nam to veru odratava, ja som dnes vypisala papiere na dovolenku, 23 dni volna, takze od marca 4 dnovy pracovny tyzden, kazdy pondelok budem doma vegetit 😀 😀 😀 A este dva tyzdne v marci a par dni ku koncu... nejako to musim odburat... do prace sa dostanem uz necelych 50 dni, mi to prijde neuveritelne.
@anjelicek26 jej no znie to super 50 dni, ja asi o 20 viac, ale aj to je uz super, v praci odstrihavam meter, kazdy den sa z toho tesim 🙂 ale to preto ze si nechcem dovolenku brat, tu si ju mozme vybrat medzi MD a RD napriklad a vtedy sa mi urcite hodi plat navyse pred tou RD almuznou
@janka_k - tu je materska 8 tyzdnov po porode a rodicak do roka, ja s tym moc nevyspekulujem 😀 😀 Radsej oddych a klidecek v tehu ako par eur na ucte, pri malom som robila naplno a proste toho bolo privela, narodil sa aj skor, toto tentoraz nerisknem, co najskor vylozene nohy a klud.
@anjelicek26 Ide to veľmi rýchlo. Ja som síce od začiatku tehu doma, ale ani sa nenazdáme a bude jún. Dnes som prvý krát nakukla do tohto fóra a zistila som, že už väčšina z vás má za sebou nejaké nákupy a ja ešte nič. Som myslela, že je priskoro. Ale podľa toho, čo všetko treba, tak už začnem pomaly čo - to riešiť.
@bbroskynka - no ja mam kupeneho - dvoje dupky, overalcek a jednu deku, tot vsio 😀 😀 😀 A este som objednala set do postielky, lebo kym sa ten z usa sem dostane 😝 Nas caka v marci prestavba domu, kym to nebude za nami nehrozi ani postielka, ani prebalovak,a ni sedacka na kolenie, ani lehatko, deka na hranie, proste NIC :( Nemali by sme to kde dat :(

@anjelicek26 ni tak to radsej tunak.ja sem chodim velmi nepravidelne a niekedy aj dva tri tyzdne sa sem nedostanem