Termín pôrodu jún 2017
🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?
@daisylucky nasla si??
@vanda12345 nasla
@daisylucky aj ja tak uz som sa tam pridala kolko chces ty cakat?
@lucka8787 najvacsi pozor si davam na plesnove syry a nepasterizovane veci - kvôli listerii, to je vraj pri vyvoji plodu velmi nebezpecne
inak si praveze este uzivam vsetko, hlavne kapustu a sosovicu a take, co potom ked sa narodi babo tak 3 mesiace nebudem moct (videla som ze to ma priamy vplyv na babatko)
@vanda12345 vo februari sa zacneme znovu snazit
@daisylucky aj ja tak nejak planujem ale ked sa mi vratia moje kratke cykli mozno sthame aj koniec januara takze sa uvidi super sme v tom spolu
@zirafka86 alyn myslela potom pri kojeni, ze to ma vplyv na babo, teraz si kludne daj ak ti nerobi zle 🙂
@vevericka124 presne tak)) pri kojeni
Baby tak ja som bola v piatok na kontrolu , tak je vsetko ok aj srdiecko mi ukazal ako bije . Len horsie je to ze mi je strasne zle stale. Nic v sebe neudrzim a ani lieky mi uz nexaberaju. Bolo al je niektorej takto zle? Ja si to neviem predstvit ze to bude este mesiac a nedaj boze dlhsie trvat
Ahojte mamicky,tak ja som bola minuly tyzden v pondelok na ultrazvuk,podla menstruacie som bola 6 tt+6 ,podla uzv.6tt+3,srdiecko krasne bilo,je to moje 3. tehotenstvo ale pri prvom som mala zamlcany potrat,a mam 2,5 rocneho syna,tak uvidime ako do tretice...drzim vam vsetkym palce aby uz nikto neopustil skupinu ;)
Tak ja som od dnes pn, doktor ma chcel vypisat uz stvrtok ako som bola na kontrole ale som nechcela, lebo ani zle mi nebyva, keby nechodim stale cikat a nebolia ma prsia ani neviem ze som tehotna, Ale nakoniec som si to rozmyslela a radsej nebudem riskovat a este ked su dve a aj ten hematom mam. Aj ked dnes ma trosku upokojil ze nie je velky a ze je sa to bezne vytvara a mal by sa vstrebat. Aj som sa pytala či mam iba lezat a zevraj mozem normalne fungovat len sa nenamahat. Sem tam ma pobolieva podbrusko ale aj to povedal ze je normalne. Tak uz len odychovat a cakat do 22heho na dalsiu kontrolu
Drzte sa baby 🙂
@chmeluska tak sa nenamahaj a vela oddychuj. To je vyborne, ze Ti nebyva zle. Mne je od siedmeho tyzdna dost zle 🙁 Ale tak snad to prejde. Tak drzim palce. Ja idem zajtra na kontrolu. Som zvedava ako dvojicky podrastli. Dufam, ze bude vsetko v poriadku. Mam taky divny pocit, pretoze uz sa mi crtalo brusko a teraz mi nejako splaslo - dufam, ze iba tymi nevolnostiami.
@chmeluska mne takisto nasla malicky hematom, hned sa ma pytala ci chcem pnku ale ja som odmietla, sme na tom podobne, tiez mi nebyva zle akoby som ani tehotna nebola 😀 ale dobre si spravila, mas predsa dvoch chrobacikov.uzivaj a oddychuj. Ja mam najvacsie brucho navecer a musim stale natierat lebo ma zvykne svrbiet koza..
@marianinka aj mne je veľmi zle. Na začiatku som zvracala len 2x, od začiatku 8tt každý deň. Vtedy sa mi aspoň uľaví. Lenže je mi nevoľno celý deň a úplne najhoršie mi robia tekutiny. Už neviem čo piť.
@lucka8787 no ved to, ze su tam dve, tak nechcem riskovat aj ked do materskej som chcela este co najmenej pn-kovat, a citim sa v pohode, ale nechcem si nic vycitat keby sa nieco stalo, viem ze som spravila maximum pre to aby bolo vsetko ok
A drzim palce nech sa hematom rychlo vstrebe ;)
Ahojte buduce mamicky idete niektora v najblizsej dobe na odbery? My ideme buduci tyzden vo stvrtok to bude niekde na prelome 11 a 12tt tak len chcem vediet ci niektora netusite co vsetko ma caka...mam prist rano na pol siedmu a po lahkych ranajkach 😊
@chmeluska tak dnes som bola na kontrole. Na stastie je vsetko zatial v poriadku. Jeden drobec ma 3.39 cm a druhy 3.03cm. Podla doktora som medzi 10tt a 11tt. Vraj kedze su dve tak neni mozne urobit testy na downov syndrom, ale podla urcitych merani na sono povedal, ze by malo byt vsetko ok. Aj Tebe doktor povedal ze sa tie testy z krvy nedaju robit? Inak sono bolo krasne. Jeden drobec asi spinkal a druhy hybal ruckami a nozkami. Bolo to nadherne...😊
@annakru super tak sa tesim ze je vsetko ok, my sme sa zatial k nejakym testom a tak nedostali som bola vlastne iba na to prvom sone kedy mi potvrdil tehotenstvo a povedal ze su dve, tak som zvedava co mi povie utorok.
A inak ako sa mavas? Byva ti moc zle lebo ja skoro ani neviem ze som tehotna, do prace chodis normalne?? Zvladas to. Ja rozmyslam ze ak bude vsetko ok v decembri sa vratim spat do prace. Lebo mne je fakt ok a som doma druhy den a uz sa mi nechce :D a este ked mi nenakazal lezat ze mozem vsetko normalne len sa setrit.
@chmeluska praveze mne od 7tt byva dost zle. Najdu sa dni kedy sa to da, ale dost mi byva spatne najma po jedle a ked som hladna tak ma zase pali zaludok. Jedine co zvladnem jest je avokado a acidko. A som dost unavena Do prace nechodim, pretoze zijeme rok v zahranici a pracu sa mi zatial nepodarilo najst. Ale posledne tri tyzdne som taka slaba, ze asi by mi v praci nebolo najlepsie. To je fajn, ze Ti nieje zle. Drzim Ti palce nech aj nadalej nemas nevolnosti...Podla mna by si si mala nechat poradit od doktora, ci do prace alebo nie. Ale mozno uz na dalsej kontrole tam ten hematon nebudes mat - to by bolo najlepsie. Budem moc drzat palce 😊 potom daj v utorok vediet, budem na teba mysliet.
Dievcata,chcem sa spytat,mne dr.odporuca tan prvotrimestralny skrinning,pri prvom mi to nenukal,len mi urobil kontrolny uzv+ tripel testy ,tak neviem co mam robit,boli ste na tom ?

Zdravim vas kocky.v prvom rade je mi luto tych, ktore ste prisli v poslednom case o svoje bublinky, je mi to naozaj luto a prajem vam vela sil a nech sa cim skor opat zadari a az do konca.
A chcela som sa spytat ohladne stravy...jete vsetko na co mate chut?alebo si davate pozor?comu sa najviac vyhybate okrem kavy, alkoholu...kavu si ja dam jednu za den a to velmi slabu.citala som kadeco co mozem a co nie ale byt len o ovoci, zelenine a celozrnnom chlebe ma vobec teda nebavi.a z masa mi hs na grc.vraj vraj mam obmedzit zeler a petrzlen ale vyvar alebo zeleninovu polievku si bez toho teda neviem predstavit.