icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

fodorka
11. júl 2010

mirip zvladnes to s si sikulka urcite neboj pri jendom sa aj druhe vychova ja si mylsim ze to pojde aj na mna sa p pozeraju zhora a t omaly bude mat 2roky ze to bude tazke atd ale ja myslim ze to zvladnem v pohode...ine to zvladli mi tiez...
jasne julinka dobre vyriesene ale ja uz by som tak nechcela dneska je treti den co maleho som pekne uspala v postielke a o par mesiacov kupime detsku postel s bocnicami a dam ho pekne do sovjej izbicky aj tak pekne prespi celu noc...klopklopinak pekny den

bebulik
autor
11. júl 2010

@euphoria 😀 sladke xixi 😀 na mna len ked pride chvila

bebulik
autor
11. júl 2010

🙂 inak som velmi rada ze sme sa stretli 🙂 pri krasnej prilezitosti viacere uz mamicky

skusenosti su na nezaplatenie

fodorka
11. júl 2010

ja sldake iba obcas ale povacsine ma z toho chyt akyselina tak radsej vynechavam,ale minule som dostala chut tak osm robila cokoladovu tortu s jahodkam..mnam a z toho kysleina nebola 😀
bebulik hola pravda veru tie skusenosti su na nezaplatenie pri prvom to bolo take vsetko zvlasnt enov euzastne a teraz nestiham zatial stihat...berem to ako normal🙂

bebulik
autor
11. júl 2010

@fodorka - 🙂 ano ano pri prvom som sledovala doslova vseticko co sa dialo s mojim telom a teraz po case sa mi zda ze ked ma nieco pichlo tak som hned mala obavy .... teraz je to uz vsetko lepsie
mame 🙂 deturence okolo nich kolko krat 🙂 sa clovek nezastavi ale priznavam ze myslim aj na mimco v brusku ake bude 🙂 co nam to prinesie a uz viem ze niektore veci urobim uplne inak ako pri dcerke....
aj ked sa hovori ze kazde dietatko je ine 😀

hasacka
12. júl 2010

ahojte, vcera ma v noci priatel viezol na pohotovost, krvacala som .-( nic mi nepovedali, plod tam je, ale srdiecko este nie je vidno, lebo som len v siestom tyzdni .. mila doktorka mi vysvetlila, ze sa to stava, ze prve tehotenstva niekedy proste nedopadnu dobre, ale tie dalsie maju vraj vacsiu sancu ... dufam, ze moje babo je stale vo mne a ze mu zacne bit srdiecko ... dnes idem k svojmu doktorovi, ma mi zmerat plod a o par dni ho zmeria opat, ci rastie .. ak hej, je to OK, ak nie, o miminko sme prisli ... prosim , drzte nam palce, nech to dopadne dobre ... necitim zrazu ani to pobolievanie v podbbrusku, necitim nic, len strasnu bolest v srdci.((((

martinkaastefanek
12. júl 2010

@hasacka tak to drzime palce tomu ver!! musis verit ze to dopadne dobre.pozri co sa tyka tych pobolievani alebo inych priznakov,ja na sebe tiez nic nepozorujem uz dlhsiu dobu az dnes rano pobolievanie v prsnikoch a mam pocit ze sa trosku zvacsili, ale inak som si tiez uz myslela ze sa so mnou nic nedeje.ja idem k doktorke az 16teho tak som tiez zvedava co bude...

bebulik
autor
12. júl 2010

@mirip a kolko ma Tvoje 1. babatko?

bebulik
autor
12. júl 2010

@hasacka drzime palceky

mirip
12. júl 2010

@bebulik zajtra 9. mesiacov presne

dendy1
12. júl 2010

@hasacka drzime palceky, bude to urcite bojovníček a nedá sa, neboj.
Keď tak čítam, ako ktorá raňajkujete, začínam mať pocit, že mi začínajú ranné nevoľnosti:( nie je to tak trochu priskoro ? som cca 6tt?

majatko
12. júl 2010

@hasacka aj drzim palceky, nech to dobre dopadne...ja mam tiez strach, ze nie je vsetko v poriadku, pretoze stale dost spinim-krvacam, dnes idem k mojmu lekarovi konecne, tak si chcem vypytat PNku, lebo zda sa mi, ze stres z prace mi to zhorsuje, cez vikend sa to ukludnilo

majatko
12. júl 2010

@dendy1 asi nie je priskoro, lebo aj ja som tu pisala, ze som minuly stvrtok po praci skoro odpadla v elektricke, zistila som potom, ze som hrozne hladna, tak som sa najedla a bolo lepsie...takze uz si davam velky pozor, aby som nevyhladla a to rano mam presne, ze mam zaludok ako na vode kym sa nenaranajkujem

priadka
12. júl 2010

@hasacka ja sa chodim kupat na jazera - aj tento vikend sme boli. Snazim sa vyhladavat cistu vodu, do nejakeho bahniteho rybnika alebo do chlorovaneho bazena by som sa asi bala vliezt. Okrem infekcie som rozmyslala aj nad tym, ci ci brusko nepodchladim, ked budem dlhsie plavat. Ale zatial vsetko v pohode, teraz je uz voda pekne prehriata. Tampon som nepouzila. Problemy s infekciami som nemavala, tak dufam, ze to bude ok.
To roztahovanie (skor to citim ako stahovanie sa) maternice mavam aj ja. Posledne dni sa mi to uz zda slabsie ako predtym.

andiekens
12. júl 2010

@dendy1 a ty ranajkujes ? ja mam celkom des z tych nevolnosti, ale baby mi radili, ze ak zacnu, tak by si skor ako vstanes z postele mala nieco zajest. skus, ci to zaberie 🙂

priadka
12. júl 2010

dievcata ja uz som bola 6.jula u lekarky, uz som tu o tom pisala - kontrolovali ma ultrazvukom a okrem gestacneho vaku uz tam bola aj male biele embryjko. Lenze to bolo zaciatkom 6. tyzdna (5tt+2) a akcia srdca este nebola zaznamenana. Objednali ma na dalsiu kontrolu az na 10. augusta, to uz budem v 10-11. tt. Medzitym maju v mojej ambulancii letnu dovolenku. Mne sa to zda strasne neskoro, chcem mat to srdiecko potvrdene skor, tak som sa objednala na 26.jula na ultrazvuk do GynFivu, zaplatim za to 20 eur. Mojmu manzelovi sa to zda zbytocne, kedze problemy s krvacanim ani nicim inym nemam, ale ked tu citam, ze niektore chodite na ultrazvuk opakovane prave kvoli potvrdeniu akcie srdca... Na druhej strane viem, ze babatka nemaju to ozarovanie ultrazvukom velmi rady. V piatok som sa objednala, ale cez vikend som stale rozmyslala, ci to zase nezrusim - asi zbytocne stresujem 😅

andiekens
12. júl 2010

@priadka aj ja som zvedava na srdiecko, idem na ultrazvuk vo stvrtok, takze ta plne chapem. ja este mam aj cystu o priemere 5cm, ktora by sa mala zacat zmensovat po 8tt. tiez budem bez usg najblizsie tri tyzdne kvoli dovolenke. ale ked uz vo stvrtok uvidim srdiecko, budem kludna 🙂 ja by som to usg na tvojom mieste nezrusila, budes kludna a to je teraz dolezite 😎

dendy1
12. júl 2010

@andiekens +@majatko ja doma ráno nestíham, a ani sa mi teraz nedá, potom v práci si dám jednu slabú nescu = pol šálky káva/ pol mlieko. dnes asi po hodine jedna nektarinka. zatiaľ sa držím, ale už premýšľam, že by som si mala dať do auta nejaký malý kýblik🙂 pre prípad, lebo šoférujem sama, a poradiť si za jazdy s igelitkou🙂) no neviem, neviem 😀 Hm, srandičky, len aby ma rýchlo neprešli 😉

mirip
12. júl 2010

tak baby zajtra dr ak nie je na dovolenke držte palce 🤐

andiekens
12. júl 2010

aaaaaa... baby, mam taky pocit, ze sa mi tlaci herpes ☹ moze to mat nedozierne nasledky 😢

janap24
12. júl 2010

@hasacka Drzime vam velmi prsteky aby bolo babetko silne a udrzalo sa a bojovali..pevne verim ze to dopadne dobre uvidis.

janap24
12. júl 2010

Ahojte aky ste mali vikendik? my sme boli vcera trosku s malou na kupalisku..Isli sme tam hlavne koli nej..velmisi to uzivala.. Ja so do vody ani nevliezla...
Aj va sa zda ze to ide strasne pomaly, ja sa neviem dockat ked uz bude brusko aspon trosinku vykukat 🙂 len nech je vsetko s babetkom v poriadku..Mne byva nevolno skor vecer ako rano , ale nie dlho ale niekedy neviem ci odpadnem alebo sa pogrcam ☹ Tiez sa mi tie nevolnosti zdaju skoro..Tak uvidime co nam prinesu dalsie tyzdne..
Pisete o spani deticiek ..Nasa spi v postielke, ale zaspavala na nasej postelia potom sme ju prekladali do postielky..Teraz sa uz castejsie pyta sama do postielky ..Raz je to tak a raz onak 😀 ale hlavne ze v noci nespi medzi nami lebo by sme sa asi nevyspali 😒

andiekens
12. júl 2010

@hasacka drzim vsetky prsty !! treba mysliet pozitivne a dufat.

priadka
12. júl 2010

@janap24 tak co sa bruska tyka, mne uz vykuklo. Nie, nic si nenahovaram, fakt je ako v 4.mesiaci 😕 Hlavne popoludni a vecer ho mam total nafuknute - este to zrejme nie je zvacsena maternica... tusila som to, lebo aj ked som nebola tehotna, mala som problemy s naduvanim. Ako balonik, rano trochu splasne.

janap24
12. júl 2010

No ja som si nasla kliesta ...isla som si ho dat vybrat k lekarovi ktory je u nas ale kedze nemama u neho kartu neosetril ma.. Nechapem ci keby niekto umieral tak ho tiez neosetri lebo nema unho kartu.. 😠

euphoria
12. júl 2010

@hasacka
velmi drzim palce!!!!

euphoria
12. júl 2010

@andiekens
Hlavne bud kludna. To sa moze stat aj vplyvom vsetkych zmien v organizme. ja som mala herpes na v druhom mesiaci prveho tehu a teraz som mala asi tri dni taky malicky tiez.

martinkaastefanek
12. júl 2010

Ahojte, nas vikend bol prelezany v posteli ale chvala bohu sme sa dostali z horucok a dnes uz zasa makame v praci.Inak ja sa uz neviem dockat piatku, co mi povie lekar lebo ja absolutne na sebe nepozorujem ziadne zmeny.Trosku mi chuti jest rano , co mi nechutilo, trosku sa nafukli prsia ale to je tak vsetko.Uz normalne zacinam pochybovat ci som v tom ☹

priadka
12. júl 2010

@janap24 kliestov som mala tuto sezonu uz min. 10 a moj manzel aspon 20. Tento rok ich je nejako vela, dari sa im potvoram 😖 Iba ho chyt palcom a ukazovakom (nevadi ak mas dlhe nechty tak aj nechtami) a vytiahni. Cim skor, idealne do 24 hodin od prisatia. A sleduj ranku najblizsie 2 tyzdne. Ak sa len zacervena ako od komara, to nic, ale ak sa od centra zacne postupne sirit cervena kruznica (vnutri kruznice normalne svetla koza), to je lymska borelioza. U nas su rizikove oblasti kliestov prenasajucich ochorenia juhozapad, nitriansky kraj a povazie - pozeram, ze si od presova, tak neboj. Hlavne ho cim skor vytiahni 🙂

andiekens
12. júl 2010

@euphoria dakujeem za ukludnenie, uz som si teda nasla par clankov, ktore ma upokojili. zrejme co sa ma stat, stane sa, ale myslim uz len pozitivne 🙂 ja som vzdy mala problemy s herpesmi, dokonca som brala aj lieky na podporu imunity prave kvoli nim.