Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@hasacka Ja som tiež pribrala už od začiatku 4kg, no bola som predtým chuda dosť, ale tak teraz sa mi zda, že priberam riadne, no doktor povedal, že jest treba, ale nemam sa prejedať hlavne nezdravými jedlami, ja sa aj snažím jesť zdravo, ale neviem proste akosi ta vaha ide hore, tak uvidime🙂
@zibritka a baby čo máte ísť na amnio AFP testy v 80% ukážu pozitívne aj ked to pozitívne nie je, robí to počítač na základe nejakého vzorca a stačí ked je napr. trochu vyšší vek a bác hned podozrenie vyskočí ja som mala rizoko downa pri malej a kedže sme na nu čakali 5 rokov tak som amnio odmietla a moj Dr ma poslal na UZv do Blavy k Dr Čunderlíkov ten urobil 4D všetko premeral a pozrel / vraj sa to dá zistiť aj takto podla nejakých znakov na srdečných chlopniach podla merania mozgu dieťaťa a podla kontroly nosovej kostičky ktorá je u downa menšia a ten mi vteda povedal že máme zdravé dievčatko a vyskočilo mi to zrejme kvoli veku kedže som mala 31, amnio by som vtedy podstúpila jedine ak by mi aj DR Čunderlík povedal že predsa len mám ísť naštastie nebolo treba a čo sa tých testov týka tak nikde v zahraničí sa už nerobia robí sa len NT lebo to je presnejšie žial na SLovensku je málo dr čo aj NT vedia urobiť presne a testy sú nepresné a na Slovensku každej tretej vyjdu pozitívne, ja som bola tiež včera na krv a dúfam že už tie stresy ako pri malej nepodstúpim a ako hovorí moj DR všetci sa boja a kto hovorí že sa nebojí ten klame 😉
Inak včerajší UZV u mna asi tak podla posledného MS som bola včera 15tt+6dní a podla UZV že 16tt+5 😀 takže vačší ako aj malá bola 😅
@prsky hej tak to je aj mne ten vzorec Dr ukazoval a Dr Čunderlík hovoril že vačšinou aj pozitívne AFP vyjdu prevažne u dievčatiek, teda všetky baby čo mu zo Slovenska posielajú na špeciálny ultrazvuk tak vačšinou má tam také čo čakajú dievčatko teda že prevažujú baby čo čakajú dievčatko ale či je to pravda neviem, ja len dúfam že si to všetko neprežijem znova a bude všetko ok kedže mám o týždeň 33 a na tých testoch mi už vek 33 nahodí aj ked v podstate ešte len budem mať ale tam sa zadáva len rok narodenia a že je to druhé tak dúfam že bude všetko ok
Ahojte, pridavam sa do diskusie. Nase prve babatko cakame 21. marca 2011, takze dufam, ze to bude pekny prvy jarny den 🙂 co sa tyka vahy, este som nepribrala ani pol kilo a to sa v jedeni vobec neobmedzujem a jedla by som stale... minuly tyzden som tiez bola poriadne prechladnuta, ale za styri dni som to nastastie vylezala. lekarka mi dala Bioparox do hrdla (ale nevdychovat - uz beztak je to dost hnusne, este ze vobec nevraciam) a Pamycon kvapky do nosa, inak mi v lekarni poradili ten spray Mar plus 5% a homeopatika (Coryzalia a Homeogene 9). Bola som az prekvapena, ze to tak dobre zabralo, lebo predtym ma nadcha drzala vzdy minimalne tyzden. ale je zase pravda, ze som kazdu chorobu prechodila v praci a teraz som poctivo lezala v posteli. Zelam vam vsetkym co najkrajsie tehotenstvo.
Ahojte, ja mam asi tri kila uz navyse, tak sa snazim tiez krotit, ale pozorujem ze zjem viac ako predtym. Mam vzdy strach ze budem hladna, tak si nalozim viac 🙂
AFP mi zobrali v pondelok, vraj do tyzdna by vysledky mali byt. Len teraz neviem, ze ci si mam zavolat, alebo cakat na telefonat z GPN. Pri prvych odberoch povedal lekar, ze zavola len ak nieco bude, tak teraz neviem. Ale na buduci stvrtok mam poradnu, tak mozno dovtedy vyzdrzim.
Kolegyni tiez vysli zle vysledky AFP, bola na amnio a vsetko bolo v poriadku, tak verim ze to bude aj vas pripad, co to musite absolvovat.
Nadcha uz nastastie presla, Bioparox som ani nezacala brat, tak som celkom rada, ze to malo taky mierny priebeh, ale tiez som ostala doma a oddychovala.
Inac mna chyta nejaka tehu demencia 😉 vcera som nalozila auto papierom do zberu, ze rano vylozime u syna v skole a dnes pred obedom mi mama vola, ze kolko to bolo kilo, a ja ze neviem, lebo ho mam stale v kufri a uplne som na to zabudla, tak som este letela z prace do skoly sa toho zbavit. Nastastie som to este stihla, ale taketo veci u mna veru nie su bezne 😎 Ale pokial nic horsie, tak to snad zvladnem.
Setrit sa mi moc neda, lebo riesime predaj a kupu bytu a coskoro nas caka stahovanie, tak vybavujeme vsetko okolo toho, ale zaroven sa na to aj velmi tesim. Len ako sa poznam, tak bude mat manzel co robit, aby ma presvedcil, ze sa nemam nadrapovat s vecami.
baby je mozne pri vicrodicke mat pohyby v 15tt..ja mam ked lahnem take mrvenie nie stale ale mam.. 😉
@sindy107 no možno črevá, mne ked som sa na to pýtala včera tak druhorodička tak cca od 17tt može začať cítiť skor tažko a ked sa aj niektoré baby čo poznám chválili že vraj už v 13tt hahaha možno halucinácie alebo pohyby čriev ale pohyby bábatka tažko tak skoro a čo sa týka nás ja ešte nič a ty uvidíš po pár dnoch či to boli tie začiatky alebo nie 😉
@mirip lenze ako druhorodicka rozoznas aj zaciatky a ja uz obcas babo citim - viem rozoznat pohyb criev od dietata.a hlavne, ako mi empiricky dokazu, ze to, co citim, nie je dieta? ked si tak zoberiem, kolko bab citi porodne bolesti, daju ich na monitor a tvrdia im, ze este nic nemozu citit a o chvilu su otvorene a rodia...takze ja taketo vyjadrenia zdravotakov, ze co citit mozem a co nie beriem s rezervou 😉
@mirip ono, nie,ze hahaha..ale ako napisala prsky...druhorodicka uz to vie rozoznat...
inac prsky s tymi porodnymi bolestami,to bol aj moj pripad...od 15tej som zacala mat bolesti,ale som sa neotvarala,ctg nic neukazoval,tak mi neverili..este aj o pol 10stej som bola na tom istom..a 23:45 som vstala z postele a bum praskla plodova voda a 00:15 bola mala na svete..doktor co som ho mala zajednaneho dobehol, ked som uz zacinala tlacit 😎
jaaj baby, tak ja som asi sahnuta druhorodicka, lebo ja fakt uz neviem, ci mam len haluze, alebo sa mi tam ozaj dietatko ozyva 😅
a vyjadrenia zdravotnikov, najma muzov lekarov, ma dokazu pobavit, ako moze niekto, kto v zivote nebol tehotny o niecom takom rozpravat???? 😲 🙄
@prsky ja chodim k Maresovi. Tak skusim v utorok zavolat, snad bude mat dobre spravy.
A co sa tyka pohybov, tak ja uz asi 3-4 dni pozorujem velmi ale fakt velmi jemne nieco, co by mohli byt pohyby, ale cakam kym to bude take poriadne, ze budem mat 100% istotu. Pri prvom som citila az okolo 20-teho tyzdna.
ja som tretorodicka a tie zaciatky nerozoznam....je skutocne tazke posudit, ci sa jedna o babo, alebo o creva...a tiez si myslim, ze citit pohyby do 15tt je velmi zriedkave....
@zuzla2 ja som ale myslela to hahaha že ked niekto povie že cíti pohyby v 12-13tt na to je teda fakt skoro a rozoznať určite budem vedieť aj ja tiež druhodička 😉
Inak viete čo som sa kdesi dočítala že dievčatá sú lenivejšie a preto vraj chlapci začínajú kopať skor ako dievčatá a zase pri porode dievčatá prídu načas a chlapcom je tam dobre a zvykne sa prenášať no či je to pravda podla štatistík neviem kedže my sme s dievčatko šli deň po termíne s vyvolávačkou 😀 😀 😀

@zibritka neboj sa vsetko bude v poriadku, urcite mysli pozitivne,....a tiez viem ze tieto testy vychadzaju vacsinou falosne pozitivne a nakoniec je vsetko ok.
Ja idem na amnio bez ohladu ci vyjdu dobre alebo zle testy. V dnesnej dobe amnio nie je tak rizikova ako v minulosti.
@edvina je to nejaka nova metoda, ktoru testovali teraz na genetike 2 roky a je tam uspesnost 99,8% co je v podstate 100.