Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@jabadaba skoda, mne naplanovali aj uvz aj poradnu na 11:30, ze najprv nech si idem na uvz a na poradnu mozem meskat 😕
ja som inak tiez pohodlna, len mame pokazene auto, takze nemam moc na vyber 😒
ad porod - ved to, tiez mam uz presnu predstavu, ktora je ale na hony vzdialena od predstavy/moznosti/ochoty nasich porodnic a ich zdravotnickeho personalu ☹
ahojte baby tak my sme dnes boli na utrazvuku a doktor nam povedal ze sme zdravucky krasnucky velky ,drobec sa pekne natahoval len nem nechcel ukazat co je ale nevadi .dnes som sa objednala aj na 4D ale az na december ked budem v 26TT .tak sa vytesujeme.pa
@prsky no ved to Prsky, ze clovek ma predstavu, v podstate ziadnu prehnanu a nerealnu ale aj to je u nas casto problem. 😠 A tak to mas riadne na kope tie vysetrenia, v jednu hodku aj to aj to. No som zvedava ako ma budu stihat, ratali sme pol hodku na morfo, pricom ja mam taku skusenost, ze morfo aj tristvrte ci hodinu. Hm, snad to neodflaknu. Uz pri NT Ditte frfotal, ze mu tak nestatne sestricky nacasovali pacientky, niekolko v priebehu jednej hodky vratane morfo utz., ze nevie co skor. Tak dufam, ze sa to nezopakuje s mojim morfom toho 11. teho, lebo tento utz. nechcem aby bol odflaknuty.
Elesarka, 😀 aj to je mozne, rano este neprebraty, k poludniu nervozny od hladu. 😀
baby ale ked mate dobreho porodnika, tak je jedno kde budete rodit, ak ten je ochotny pristupit na vas porodny plan...nie? a je jedno, ci vas odrodi u kocha alebo na antolskej...ci sa mylim? ich postupy sa lisia podla toho, kolko im kde zaplatia???
@euphoria dakujem. ano je to nase prve a mozno, teda dufam nie posledne. ale zatial sme neboli na 3D len morfo a na 3D pojdeme potom neskor ale aj tento bol super, ze sme vela videli. Pohlavie sme nerozoznali, lekar aj vedel ale nepovedal, lebo nie sme rozhodnuti ci to chceme vediet 😕
@sirinka nejde o to, kde odrodia, skor o to komorne prostredie, ktore ja mam radsej. Nevie, ja mam akesi fobie z obrovskych nemocnicnych zariadeni, som tam na nervy. Stacila mi Antolska pred dvoma rokmi - jezisi, ta nastupna procedura, ze ma chceli do pyzama vyzliect v takom hnusnom suterene, obrovske hnusne priestory, tam satna hromadna, a ze do pyzama. V tom som mala prejst celym dalsim traktom a dalsich 5 poschodi na lozkove. No ako sorry, som sa ohradila, ze ja si pyzamo nedam a hotovo! Nechala som si rifle a dala triko. A papuce jasnacka. 😠 Su oni kompletni? A ten urgent, to je ina hroza. Bola som tam tri razy a nikdy viac. Toto je moja smrt.
Stiavnica, hm, mozno aj hej, kedysi som o nej uvazavala, ci ale trepat sa odtial po cisarskom s miminom, co ja viem...
@jabadaba no pri Lale som mala morfo tak trochu na rychlo...a na NT ma tiez natrepali na rovnaky termin s inou babou, ale sranda, ze tam nikto okrem mna na uvz necakal - prave vtedy som mala celkom bobky, ze to bude tak narychlo a este bude doktor frflat a nakoniec to dopadlo super 🙂
@sirinka myslim, ze u kocha ide skor o ten komfort pri porode (lepsi porodny box, viac sukromia, nikto nefrfle, ze mas muza pocas celeho porodu pri sebe) a aj po porode. co sa tyka akceptovania porodneho planu - to je asi utopia, resp. tvaria sa, ze ok, ale pri porode potom bud nerespektuju tvoje zelanie, alebo ta pod hrozbou, ze nieco s dietatom je, "donutia" k veciam, ktore si nechcela (nastrih, prasknutie plodovky, oxytocin atp). ja prudko zvazujem nezazmluvnovat porodnika - ved kolkokrat ten pride len na tlacenie a to mi je na prd, ja potrebujem komfort bez neustaleho dohadovania sa s kazdym, kto na mna pride pozriet - ale poziadat o porod iba s PA (ak bude prebiehat vsetko ok)
@prsky tak toto bolo fajn v Kochu, ze mnou zazmluvnena porodnicka bola zavolana hned rano, cize so mnou stravila od siestej do druhej po poludni. Len v noci sa mi venoval sluzbukonajuci lekar, ten usudil, ze este to nie je naplno v rozbehu, ze porodnicku staci az rano, cize to bolo nejake styri hodky od zaciatku porodu. To mi plne stacilo, lebo do rana sa so mnou vobec nic nedialo, len som pospavala na monitore. V tomto nemozem povedat pol slova, venovali sa mi, az na potrestenu sestricku co ked zistila, ze rodim tak odbehla to oznamit sluzbukonajucemu porodnikovi a ze ja mam dojst za nou. Sama, s taskou, na tretie poschodie, s odtekajucou plodovkou. 😀 Vtipna bola, co? Inak v pohode. No ale mam kopec vyhrad nasledne tykajucich sa celkoveho pobytu v zariadeni, mam iste poziadavky, ktorych sa uz nevzdam. Uz som si spisala par bodov ako prilohu k informovanemu suhlasu. No uvidime. Ak budem rodit v tych mega spitaloch tak neviem, kazdopadne dostanu do ruk flajster a nech sa zariadia.
@prsky a mam svojho gyn-porodnika, takze ja nemam nad cim uvazovat...
no jasne, bratislavske nemocnice a vobec drviva vacsina nemocnic na sk je katastrofa, jednoducho sa nad to musim povzniest. pre mna je naozaj najdolezitejsie, ze sa mozem spolahnut na odbornost dr....navyse si myslim, ze je uplne zbytocne, aby zazmluvneny dr. travil pri klientke cely cas, ved kolkokrat to trva naozaj vela hodin...a lekar predsa nie je na to, aby nam fukal krize...ja mam na mojho tc a kedykolvek mu mozem zavolat...to mi pride efektivnejsie, do toho casu sa samozrejme moze venovat dalsim pacientkam a ked by sa mi nieco nezdalo, tak ho zavolam...
pri prvej som rodila v noci a bolo to rychle, takze prisiel az na porod, druha cez den, chodil kazdu hodinu, skontroloval ma...ale kedze ma poznal cele tehu a aj pred tym, presne vedel co ma cakt...nie je to ako ked ma niekto zazmluvneneho dr. cisto iba na porod...vtedy vacsinou nepoznaju priebeh tehu, rozne okolnosti a pod...
navyse nikto nereptal, ze je mm so mnou...
ale dat take velke peniaze iba za to, ze mate o nieco krajsiu izbu, ale priebeh porodu - to najdolezitejsie - tym neovplyvnite, mi pride dost zbytocne...
@jabadaba ved mozes ist do nejakej mensej nemocnice, napr DS, kde je komornejsie prostredie, ziadna masofka, aj pristup je o niecom inom 😉
napr v bojniciach moze byt muz s tebou po celu dobu, teda ak nie je na vzdycharni dalsich 5 zien, co sa ale neviem ci niekedy stalo, prezliekas sa na tom istom poschodi, v pyzame prejdes asi 3metre do porodneho traktu 🙂
mne hlavne vadi ten pristup lekarov, ze porod je pre nich cosi ako operacia, dopredu pocitaju s najhorsimi komplikaciami.. a hlavne nikto ti nic nepovie, co s tebou idu robit, napichnu ti infuzku, ani nevies co ti davaju ani na co to je 😝
do BA by som nesla rodit ani zadara 😠
baby ja som teda rodila na Antolskej a nemozem krive slovo povedat...nemala som zaplateneho porodnika,nijaka protekcia...a vsetci boli strasne fajn...mm bol pri mne od zaciatku, sestricky chodili cca kazdych 20-30minut ci je vsetko ok... ked zacali bolesti,lekarka hned dobehla... ak mi nieco davali,vzdy mi povedali co to je a naco to je-aj ked v tom rozpolozeni som ich vobec nevnimala 😀 ked maly vysiel von,mm zobrali hned za nim,tam kde ich vazia a balia...a potom mi ho mm priniesol..este po porode mohol byt pri mne az kym by ma nepreviezli na izbu-to su 2 hodiny,ae mm musel do prace tak po hodke odisiel..nebol problem ked prisiel na navstevu aj vecer o 7mej,dokonca ho pustili dnu,aby si maleho pochoval...takze ja isto pojdem rodit tam,mam len tie najlepsie spomienky
@jabadaba
urcite budete spokojni, a ked ste u neho uz boli, niet pochyb. Oplati si ti ist 2x na morfo?
A chcem sa spytat, kde sa chystas rodit ked ten koch neotvoria?
Ja totiz velmi vaham.Ja som rodila v ruzinovskej, porod bezproblemovy, aj pristup vsetkych, ale na sestonedeli to bola hroza..
Ahojte 🙂 tak ja sa hlasim az po tyzdni.........skoncila som v nemocnici so zapalom oblicky.......maternica mi tlaci na mocove cesty, tak som si trosku polezala v ruzinovskej nemocnici. Vidim, ze sa bavite o porodniciach.....ja som prvorodicka, ale teraz po tom pobyte v ruzinove zvazujem aj ten.......sestricky uplne super, mili doktori, vzhladom na to, ze som kvoli oblicke chodila stale na toaletu, som si priplatila nadstandard (16,60 EUR/noc, s telkou, klimou a toaletou na izbe - uplne super), a fakt sa nemozem stazovat 🙂 a priatel mohol prist na navstevu hocikedy, co pri normalnej izbe nie je 🙂 Pri tych stresoch z nemocnice, co som mala, to velmi rychlo opadlo. Nastastie ma s tehu problem len moje telo, a malinka je v poriadku 🙂 Spravili jej vsetky vysetrenia, dokonca som s nou bola na monitore 🙂 Je to na 100 % baba a spokojne si tam plava 🙂 Mna nechali s antibiotikami lezat doma az do 15.11 ☹ musim pekne lezat, brat lieky, a dufajme, ze to bude v pohodicke 😉
ahojte tak ja som tu tiez dlho nebola, nejak vas nestiham
dnes sa citim nejak unavena, vcera som to prehnala s upratovanim, asi som vela liezla na rebrik, moj muz totiz prerabal chodbu, a vsade som mala prach tak som vsetko musela umyvat a prat, okna, zaclony a ved to poznate, a asi kvoli tomu my zacali bolesti v podbrusku tak dnes som sa rozhodla pre kludovy rezim 😀 moj muz mi kupil aj notebook aby som nemusela sediet pri stole, ale pohodlne z postele robit na PC 😀
ja budem jednoznacne rodit v DS na kramare ma uz nikto nedostane, a aj porodnika mam v DS a aj sa to tam dost zlepsilo
@euphoria no ja mam v plane prave ten morfo v GPN skombinovat s Holanovym 4D UTZ. ALe chcem sa este tam s nim poradit co je lepsie, ci nie nahodou ten 2D. Chcem to mat ako taku zichrovku. Ked povie to iste co v GPN na morfo, budem spokojna, ze je vsetko OK. A chceli by sme zaznam na CD, ten robi Holan. No a kde pojdem rodit to neviem, dohodnem sa s porodnickou z GPN kde by sla v pripade, ze KOch este nebude hotovy. Co mi zostane, jedine odrodit to tam kde nechcem, pokial sa nevytrepem mimo BA.
@evinka2
zelam skore uzdravenie🙂)
Nechcem na ruzinovsku nadavat, no neda mi inak. Ja som pred dni pred porodom lezala na gynekologickom, tiez v nadstandarde, vsetko prebiehala rovnako, ako si opisala, teda max. spokojnost. No na sestonedeli to bolo otrasne, aj ked som mala nadstandard.s gyndou sa to nedalo ani porovnat
ahojte
ja som sa dnes objednala na 3D ultrazvuk. idem na Záhradnickú do Gin-Fiv centra. 30.11 a za 3D a cd si zaplatím 64€
@evinka2 : prajem skoré uzdravenie. ja som zápalom obličiek prešla pár mesiacov po pôrode. dvakrát príjemné to nebolo. dokonca so 40°C teplotami 😅 😕 .
@erika1983 : ja som to tak prehnala cca 2 týždne dozadu . menili sme izbu so svokrovcami, lebo sme robili zvlášť aj malej. tak som nosila veci z skrine hore a schodmi som prešla asi 500x na druhý som ledva vstala 😅 .................ale oplatilo sa malá mi spí už 2 dni sama v izbe v postieľke ....... z čoho sa strašne vytešujem 😀 😀 😀
Ahojte,
ja som tu nova, ale podľa TP sem patrim a občas som sem už nazrela... ja sa tiež chystam rodiť v Ružinovskej nem.
@evinka2 tie ceny za nadštandart su asi rovnake na všetkych oddeleniach však? a si bola sama na izbe či dve ste boli?
@jabadaba ja už som absolvovala o Holaňa morfologicky uzv, bola som veľmi spokojná...

@jabadaba Alebo uz bude hladny 😎 Ja idem na ten morfo o 11:30 a ked to este posunu bude uz aj obed, tak sa bojim, aby sa lekar potom neponahlal. Ale 3D mame potom rano na tu siedmu, tak snad budeme spokojni s pristupom aspon raz 😉