Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@andiekens to mi je jasne, ze su zeny, ktorym to vyhovuje.. len mne nevyhovuje, ze v pripade, ze nemas zaplateneho lekara, tak zvycajne dostanes za to pristup masiarskeho ucna, pripadne samozvaneho poloboha, pre ktoreho si naozaj len ciarka v statistike 😠 😝 samozrejme negeneralizujem 😉 pretoze ja na svoj porod nemozem povedat krive slovo, aj ked tiez sa este par veci dalo spravit lepsie, ale na slovenske pomery bol "alternativny"
k tym sekciam asi tolko: som lekarom vdacna, ze mam zdrave dieta 🙂 ale zarazilo ma, ze o moznych komplikacia pocas aj po sekcii ma takmer vobec neinformovali. boli mily, usmiati, vsetko islo ako po masle ... az po roku pri mimomaternicovom z nich vyliezlo ze jednym z dovodov ze musim zas pod noze su zrasty v brusnej dutine po sekcii. a teraz pocas tohto tehu mi lekar v cudzine pri rozkrvacani sa vysvetlil ze je to "bezny "problem u zien po sekcii. maternica na jazve je menej pruznejsia a stava sa ze sa tam placenta odluci alebo rozkrvaca ... ze su zeny, ktore porodia 4 deti sekciou bez problemov a zeny, ktore uz potom vobec nemozu mat deti .... takze asi tak. som vdacna a zaroven mam tazke srdce ze neboli uprimni co vsetko sa moze stat a Bohu zial sa mi aj stalo.
a na prijemnejsiu temu, davam link na stranku, kde sa daju kupit perfektne tricka na dojcenie, mam odtial 2 este z minuleho tehu, teda dojcenia, sice dojcim este doteraz, ale samozrejme nie tak intenzivne ako prvych 6 mesiacov 😀 su super dvojvrstvove, spodna vrstva ma otvory na prsia, takze ked potrebujete nadojcit vonku, u lekara a pod, tak nie ste vyzlecene 😉 http://www.premamu.sk/
@bezaz super nápad tie tričká, ale tie ceny... 😝 😅... ja som to praktizovala ale podobne... tielko a na to tričko... čiže, keď som nadvihla tričko, tak som nemala holé bruško a trochu sme sa pod to tričko s krpcom aj skryli... A najviac sa mi osvedčili také športové podprsenky tohto typu...
http://www.anita.sk/sk/sortiment.php?skupina_ID...
čo som len stiahla spolu s tielkom dolu a nemusela nič rozopínať a zapínať na prsníku... 😝 😝
Ahojte. Baby, ja som asi stratila tehotenskú knižku ☹ . Neviete, aké sú poplatky za vystavenie novej? Už ju hľadám 2 dni, celý dom som prehľadala. Asi mi vypadla v obchode z kabelky. Ešte dúfam, že ak ju niekto nášiel, tak mi zavolá alebo mi ju pošle. Tá knižka by asi nebol až taký veľký problém, ale všetky výsledky čo som v nej mala 😒.
@andrea142 no ja som z BA, ale oplati sa mi chodiť do Tomašova, aj ked je to trocha odruky,ale doktorka je veľmi zlata a pedant a nestoji to tolko ako v BA, kde su prehnané ceny..
dievčata.......neviete, kde by som mohla zohnat teh. pančuchy ??, take hrubšie-nepriesvitne,na zimu, v H&M maju,ale take tenšie...
@bezaz jasne, ze su lekari, ktori su necitlivi a bezohladni.. len som trosku chcela ukazat aj druhu stranu mince a pohlad na to, ze aj lekari maju svoje zivoty, rodiny a je to pre nich praca, po ktorej chcu s cistym svedomim a bez vycitiek prist domov a vylozit si nohy a nie rozmyslat kto ich da na preskumanie pre urad na dohlad.. 🙂
@briketa no dobre a tie male aziatky rodia v inych polohach nez je tu zvykom? Ja teda osobne neuznavam sposob vedenia porodov ako je zauzivane nielen u nas, ale celkovo. Poloha na chrbte je podla mna kontraproduktivna a rovnako kontraproduktivne vnimam cely ten porodny humbuk bez stipky intimity. Niekde sa asi stala zasadna chyba, ze zeny uz nedokazu vo svoj prospech vyuzit prirodou dane schopnosti. Vagina je sice, alebo lepsie povedane bola kedysi pruzna a prisposobiva, ale sposob vedenia porodu plus stale sa zvacsujuca hlava ludskych plodov tomu asi velmi nepraje uz. A ak ma ma niekto tlacit za kazdu cenu do akoze prirodzeneho porodu za danych podmienok, tak ee. Ale to by sa muselo zmenit cele porodnictvo, porody by nemali byt nieco masove s predisanym priebehom a stylom vedenia tak ako tomu je v dnesnej dobe. Takze za tychto okolnosti vidim cisarsky skor ako sposob eliminacie rizik nez zlahcovanie si roboty. No a k tym aziatkam este, podla mna kazde etnikum ma iste specifika a predispozicie, je dost mozne, ze ony rodia lahsie aj vacsie deti, ktovie. I ked, u tak malych drobnych ludi sa mi nechce verit v tie stvorkilove deti. Kazdopadne dnes uz to prirodzene nie je prirodzene v nicom. Spitalne vedeny porod, v urcitej polohe za pouzitia urcitych metod nie je prirodzeny vonkoncom. Uz je to len vaginalny porod, bez toho prirodzeneho co k tomu ma patrit. 😉
@x5petra aha dik, toto je ono: http://www.premaman.sk/ len tam budu asi mastne ceny predpokladam.... a tento tyžden tam je nejaka akcie pre mamičky
@lienka6246 ahoj lienka, dakujem za super typy, ten obchod v raci som uz bola pozriet, je fajn,vdaka a co sa tyka thiaminu, tak to pojdem dnes od lekarne lebo kazdy vecer okolo jedenastej zacnu bolesti v nohahc a nie a nie zaspat ci nasjt si polohu 🙂 .
jaaj ten obchod ma krasne veci, ale keby mal tak tretinove ceny 😀 vosla som tam len raz, stacilo mi 😅
@bezaz
fakt tam byvaju akcie, ja som v lete kupila s 50% zlavou niekolko veci pre malu, vacsinu na buduce leto.Tiez som nebola ochotna dat za ne povodnu cenu. Ale su to krasne vecicky.
Este som mala rada cocodrillo, ked bola mala mensia, tiez som si pockala na vypredaje.Dokonca som sa rozhodla, ze pre maleho budem kupovat az po vianociach, iste budu vsade akcie.
@petrazav , @lienka6246, ja to mam to trpnutie v nohach, davam si pyridoxin 2x dennne a je to uplne v pohode. Tak ak ho doma mate, skuste, je to B vitamin, odporucil mi ho dr., babatku to neublizi.
Kocky, mna este trapi jedna vec, to moje priberanie 😀. Doteraz som pribrala 10 kg a mam z toho hrozu, ved pri malej to bola takmer porodna hmotnost. Nabralo to zavratne tempo, 4 kg za 4 tt., ... ak to tak pojde dalej tak sa budem iba gulat a nie chodit. Ako ste na tom vy?
ahojte tak mame poradnu uspesne za sebou, všetko v poriadku a pýtala som sa aj na to pichanie v podbrušku, že to je kvôli tomu, že tam sú nejake drziaky maternice a ako rastie tak preto môžem mať také krčovite bolesti, ale niekedy sú už take že sa ani pohnúť neviem 🙂 a už som pribrala 5 kíl.
v piatok ma čaká morfo už sa teším, že uvidíme babätko :- ) a dúfam že uvidíme aj že čo to bude.
@evaka
no aj mne trpnu v noci nohy dost bolestivo, ja si zatial davam len sumivy magnezium, no moc to nezabera.Pri rvom tehu som mala len krce v lytkach, ale teraz mi trpnu nohy na roznych miestach..
S priberanim sa netrap, hlavne bud v pohode, ked porodis, vsetko pojde prec. Nema zmysel porovnavat tehotenstva, u mna je toto druhe uplne ine.Sice priberam menej, ale zdaleka nie som tak v pohode ako som bola. Desim sa toho, ze skoncim coskoro v nemocnici...
@evaka ja mám +6 kg... a ide to pekne hore... pri malom som pribrala tých 12 kilečiek... ale vyzerá to tak, že to tentoraz pekne prešvihnem... ale chcem ísť na max 16... tak snáď to vyjde... 😅 Neobmedzujem sa, ale dosť mi chutia oriešky a tie sú dosť kalorické... (nemôžem si pomôcť) 😅 😀
Ale snažím sa jesť naozaj len keď som hladná... a medzitým veeeeeeeeeľa mandariniek a pomarančov... 😀
Baby, ja zase mám najnovšie problém, že keď sa veľmi najem (naposledy to bola kapustnica), tak ma príšerne pálil žalúdok niekoľko hodín... (najskôr som myslela, že to bol žlčník) bolo to skôr naľavo a najhoršie to bolo v ľahu, neviem, či tie kyseliny sa mi tam nejako posúvajú hore, či čo... ale des... tak sa snažím po menšie jesť... také detské porcie...

@bezaz aaano, pravda, ale kto si plati tych gyndosov ??.. nie su to prave rodicky, ktore chcu mat vybranych lekarov ? ci znovu a opat rodicky, ktore chcu radsej sekciu ako prirodzeny porod ?