Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte, ja som zatial navrh +5kg. a nechcela by som ist hore viac ako 12 kg. tak dufam, ze to nejak ustrazim 😀
joooj ja sa zase vytesujem, lebo doteraz som pribrala iba 6 kil... 😀 pri prvych dvoch tehu som mala na konci +18kg a to som ani jedno nevynosila do terminu...
Ono je to fakt u každej iné s tým priberaním... netreba sa s tým veľmi teraz trápiť... aj tak sa to až tak ovplyvniť nedá, lebo logicky teraz pribrať MUSÍME...
Mne ale veľmi pomohli schudnúť prechádzky s kočíkom po pôrode, hlavne tá rýchlochôdza, ktorú som nabrala smerom domov, keď mi krpec spustil v kočíku... 😀 😀 😀
ahojte...
ja som tu,ale pekne dlho nebola..ale mala som malu choru,aj manzela a vlastne aj ja som bola,tak nebolo casu..
@sjuzi pravdepodobne je to palenie zahy..ja to mam tiez, najprv som nevedela,ze co..vydedukovala som potom,ze je to asi ono a doktor na krcnom mi to aj potrvdil...dal mi take kloktadlo,po nom mi je lepsie..lebo inac nic nezaberalo..ziadne mlieko nic..ani tums tabletky 😒
ja som zatial +1,9kg..ale tak ja som to uz pisala,ze som zacinala s riadnou vahou 😔 😀
No, ja som si robila kapustnicu a seged pomaly každý týždeň, teraz ma to už preslo... 😅
Ono tá bolesť mi tak vyžarovala v určitých pravidelných intervaloch, otrasné kŕče.. fakt som myslela, že keď neprejde, tak idem na pohotovosť... pritom ťažké a mastné jedlá veľmi nejedávam, výnimka bol ten seged... asi som si o to koledovala... aj tresku som už vypustila, už mi nechutí vôbec... 😝 😝 😝
@bezaz
no ja som po prvom tehu tiez neschudla na povodnu vahu, ale teraz si verim. Dojcenie je najlepsi sposob. I ked pred dvoma rokmi som tvrdila, ze to je hlupost, pretoze som v kuse kojila a nechudla.Dokonca po polroku som zacala priberat. Na povodnu vahu som sa dostala, az ked som zvracala pri tomto tehu,..No teraz uz viem, ze som jedla za troch!! Takze verim, ze ked sa budem stravovat normalne, tak to pojde lahko🙂)
Ahojte chcem sa este opytat ci chodite niekda v ba cvicit, ci mate skusenossi s nejakym centrom , lebo ja uz som nabaral 14 kg...a to este mame zopar mesiacov tehotenstva pred sebou 🙂 zatial sa mi pozdavalo scvicenie s fitloptou v studiu miracle v petrzalke a dnes by som mala ist prvy krat, ale ked mate nejaky typ tak bolo by to super, nech sa negulam ja ako nafuknuta lopta o mesiac 🙂
Inak baby, chcem sa spytat, co mate uz dieta, je tu este taka okrem mna, ktorej dieta, nestravilo este noc bez mamy? trosku sa toho bojim ako to bude ked budem v nemocnici.. resp. ci to mame skusit predtym.je na mna moc naviazana
@euphoria pri druhom porode bola klarka prvykrat bezo mna...ostala s ockom a mojou sestrou, ktora k nam casto chodila...a chodi a vecerne zaspavanie bolo tazke, lebo bola zvyknuta na prsniku zaspavat, ale nic tragicke...
tentokrat to bude to iste s magdulkou...
cez den v pohode a aj ked ma boli pozriet v porodnici, tak ani nevystrajala, ze musi ist domov a ja tam zostavam...dala som im na cestu moje odsate mliecko...
Náš Mišiak je zvyknutý chodiť občas prespať, už pár víkendov sme tak absolvovali...
Ja skôr mám obavu, ako to v marci celé zorganizujeme, keď ma bude treba odviezť do nemocky... neviem, či by som bola schopná sa odviezť sama, aj keď to máme asi 7 min. od domu... 😅 😅
@bezaz
mne viki sice v noci uz konecne dobre spi, ani sa nebudi, no uspavam ju vecer len ja, s manzelom je to problematicke.Cez den s nim zaspi, resp. aj vecer, ked nie som doma, ale to je velmi vynimocne.No ked ju uspava on, tak sa v noci budi.Uz som aj rozmyslala, ze ju vezmem na par dni k nasim, no je to daleko, nechce sa mi tolko cestovat a bojim sa, ze ja budem ta co to nezvladne
Ahojte dievcata. Som medzi vami nova, ale citam uz nejaky ten tyzden postrehy, ktore tu davate. Ja mam takisto termin v maji. Doteraz som pribrala 4 kg, som spokojna, len nech to takto pomaly pojde aj nadalej :D Krce v nohach mavam aj ja, v noci sa zoburim a zrazu sa nemozem ani hybat a hrozne ma bolia lytka. Krce v podbrusku som mala uz par krat, je to nieco take ako ked som cakala na menzes, take bolesti v podbrusku. Ale vraj ide o to, ze sa maternica roztahuje a tym vznikaju krce. Ak netrvaju viac ako jeden den, ze je to normalne. Ja z nich vacsinou zaspim, lebo ma to tak boli a som vycerpana. Som prvorodicka a kopance som mala prve az v 20 tt. Vcera som dokonca aj videla ako mi brucho plava, bolo to uzasne a uz sa neviem dockat, kedy ich znova zacitim take silne.
... k našim resp. bez nás u nás so švagrinou, svokrou a pod... som zabudla napísať... 😀
Väčšinou to bolo vtedy, keď sme boli na svadbách, plesoch, alebo sme si chceli užiť nejaký "slávnostný" večer s mm 😉
@evaka no ja mam +4 kg, ale to ešte može isť pekne hore, hlavne v III.trimestri....ale netrap sa, hlavne aby ste boli obaja zdraví, potom to zhodiš 😉
mne zas v noci trpnu ruky, ale nie vždy,ale je to neprijemne ,ked sa na to zobudim a necitim si ruku, davam si magnezko,ale nic moc...
@euphoria no v Amerike (aj v Angl.) sa super nakupuje,tam je to všetko za facku, poznam baby, čo si objedn. vecičky z ameriky cez internet (ebay), ja s tym nemam skusenosti...
@sjuzi to ťa pali záha nie? to byva často v tehot., ked ležiš,podlož si viac hlavu, aby sa ti to nevracalo hore
doktorka mi ho stale meni. Najprv som zacala s 11. marcom, Pred tyzdnom na poradni mi ho dokonca posunula na 8. marca. Ale realne aj tak sme pocali babo az o dva tyzdne neskor ako bol menzes, takze to vsetko beriem s rezervou :D Velmi sa tesim na babo.
Uz ste niektora kupovali nejake vecicky pre male? A kedy sa chystate na posielku a kocik? Ja som myslela, ze si prve aspon co to pokupim ked zistim co to bude (min. tyzden), no babo ma sklamalo a malo nozky po cely cas cez sono spolu. Takze nevieme a sme napati.
Mozem sa opytat kolko ste platili za 3D ak ste niektora bola? Ja som z Presova a moja doktorka robi 4D, no za 70 e. To sa mi zda privela. A vymenny listok potrebujem ak by som chcela ist k niekomu inemu? Dakujem
@bezaz
no tak to ja som take stastie nemala.sice po roku sa budila tiez menej a ja som to uz tak ani nevnimala, no mna najviac trapilo, ze ju neviem odnaucit od zaspavania na prsniku.Vlastne kym su ju neodstavila, ani raz bez toho nezaspala.Chvilu som uvazovala o tandemovom dojceni,ale teraz som aj rada, ze chvilu si oddychnem,hoci sa tesim na dalsie dojcenie..
@euphoria jasne ze vyspim... 🙂 klarka bola ukazkove dieta v noci, postupne si sama redukovala nocne kojenie a v tri a pol mesiaci uz spavala celu noc durch...akurat to dohanala s kojenim cez den 😝
magdulka je horsi pripad...ta uz mala svojho casu prsnik miesto cumlika v noci, tak som ju v noci odstavila...najtazsie boli prve 3-4 noci, potom sa este obcas budila asi 3 tyzdne a teraz viacmenej prespi uz aj ona celu noc...to skor klarka po nas vykrikuje... 🙂
@kvetka84 ja idem zajtra na 3D do Hlohovca, budem platiť 40€. Žiadny výmenný lístok nepotrebuješ... keďže je to skôr komerčného charakteru... 😉
Ja vecičky zatiaľ len obkukávam na nete... chystám sa dokúpiť tak skôr po Vianociach a NR, keď klesnú ceny a budú aj nejaké akcie. A veľa toho nepotrebujem, keďže asi sa toho dosť využije po prvom drobcovi. Plánujem si kúpiť zavinovačku do autosedačky/kočíka od Emitexu, nejaký teplý overal, bodyčká s dlh.rukávom, a možno 2-3 teplejšie súpravičky (mikinka s tepláčkami), jednu novú fľašku pre istotu a cumlíky...

@skippy7 MC mam aj ja rada, ale nakupujem tam zasadne, len ked maju vypredaje, inak to su take sumy 😝 u nas sa neuveritelne zaraba na detskom obleceni
@sirinka aspon ze upravili zadara parkovanie na prve 3 hodky 😉 a hlavne v eurovea chodit s kociarom je odusu, lebo vytahy sa za 2 dverami
@evaka ja mam akurat predtehu vahu 😅 tak moc neporadim.. ale ako pise @euphoria, kazda sme ina, niekto priberie viac a hned zhodi, niekto priberie menej ako ja a vsetko mu ostane 😝