icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

bezaz
8. nov 2010

@skippy7 MC mam aj ja rada, ale nakupujem tam zasadne, len ked maju vypredaje, inak to su take sumy 😝 u nas sa neuveritelne zaraba na detskom obleceni

@sirinka aspon ze upravili zadara parkovanie na prve 3 hodky 😉 a hlavne v eurovea chodit s kociarom je odusu, lebo vytahy sa za 2 dverami

@evaka ja mam akurat predtehu vahu 😅 tak moc neporadim.. ale ako pise @euphoria, kazda sme ina, niekto priberie viac a hned zhodi, niekto priberie menej ako ja a vsetko mu ostane 😝

adka84
8. nov 2010

ahojte, ja som zatial navrh +5kg. a nechcela by som ist hore viac ako 12 kg. tak dufam, ze to nejak ustrazim 😀

sirinka
8. nov 2010

joooj ja sa zase vytesujem, lebo doteraz som pribrala iba 6 kil... 😀 pri prvych dvoch tehu som mala na konci +18kg a to som ani jedno nevynosila do terminu...

bezaz
8. nov 2010

@sjuzi to asi nebol zlcnik, ten boli tak tazivo, ako keby si mala zastavene vetry a krc v bruchu.. 😝 ja som sa so svojim rozlucila takto pred rokom 😀

sjuzi
8. nov 2010

Ono je to fakt u každej iné s tým priberaním... netreba sa s tým veľmi teraz trápiť... aj tak sa to až tak ovplyvniť nedá, lebo logicky teraz pribrať MUSÍME...
Mne ale veľmi pomohli schudnúť prechádzky s kočíkom po pôrode, hlavne tá rýchlochôdza, ktorú som nabrala smerom domov, keď mi krpec spustil v kočíku... 😀 😀 😀

zuzla2
8. nov 2010

ahojte...
ja som tu,ale pekne dlho nebola..ale mala som malu choru,aj manzela a vlastne aj ja som bola,tak nebolo casu..

@sjuzi pravdepodobne je to palenie zahy..ja to mam tiez, najprv som nevedela,ze co..vydedukovala som potom,ze je to asi ono a doktor na krcnom mi to aj potrvdil...dal mi take kloktadlo,po nom mi je lepsie..lebo inac nic nezaberalo..ziadne mlieko nic..ani tums tabletky 😒
ja som zatial +1,9kg..ale tak ja som to uz pisala,ze som zacinala s riadnou vahou 😔 😀

euphoria
8. nov 2010

@sjuzi
tak mna kapustnica dohnala az na pohotovost, takze pocas tehu si uz nedam ani gram.Mala som obrvoske krce, bolesti, no neprajem nikomu.Az po dvoch dnoch mi doslo, ze to bolo z kapustnice, ktoru som ladovala tri dni🙂)

euphoria
8. nov 2010

@adka84
radsej si vahu neplanuj.Ja som si planovala max 15kg, co vyslo, no rodila som necakane v 36tt

sjuzi
8. nov 2010

No, ja som si robila kapustnicu a seged pomaly každý týždeň, teraz ma to už preslo... 😅
Ono tá bolesť mi tak vyžarovala v určitých pravidelných intervaloch, otrasné kŕče.. fakt som myslela, že keď neprejde, tak idem na pohotovosť... pritom ťažké a mastné jedlá veľmi nejedávam, výnimka bol ten seged... asi som si o to koledovala... aj tresku som už vypustila, už mi nechutí vôbec... 😝 😝 😝

euphoria
8. nov 2010

@bezaz
no ja som po prvom tehu tiez neschudla na povodnu vahu, ale teraz si verim. Dojcenie je najlepsi sposob. I ked pred dvoma rokmi som tvrdila, ze to je hlupost, pretoze som v kuse kojila a nechudla.Dokonca po polroku som zacala priberat. Na povodnu vahu som sa dostala, az ked som zvracala pri tomto tehu,..No teraz uz viem, ze som jedla za troch!! Takze verim, ze ked sa budem stravovat normalne, tak to pojde lahko🙂)

adka84
8. nov 2010

@euphoria no je to len plan, samozrejme, ze ak to bude viac, tak urcite nezacnem chudnut a svet sa nezruti, ved snad tie kila pojdu po porode dolu 🙂

sjuzi
8. nov 2010

@euphoria a čo ti dali na tej pohotovosti???

petrazav
8. nov 2010

Ahojte chcem sa este opytat ci chodite niekda v ba cvicit, ci mate skusenossi s nejakym centrom , lebo ja uz som nabaral 14 kg...a to este mame zopar mesiacov tehotenstva pred sebou 🙂 zatial sa mi pozdavalo scvicenie s fitloptou v studiu miracle v petrzalke a dnes by som mala ist prvy krat, ale ked mate nejaky typ tak bolo by to super, nech sa negulam ja ako nafuknuta lopta o mesiac 🙂

euphoria
8. nov 2010

@sjuzi
pichli mi akurat injekciu od bolesti, ktora sice zabrala, ale mala som z toho zly pocit.Samozrejme nezistili z coho to mohlo byt. Najskor ma chceli hospitalizovat na pozorovanie, ale kedze doktor tvrdil, ze vsetko ohladne babatka je v poradiku, tak som odmietla..

euphoria
8. nov 2010

Inak baby, chcem sa spytat, co mate uz dieta, je tu este taka okrem mna, ktorej dieta, nestravilo este noc bez mamy? trosku sa toho bojim ako to bude ked budem v nemocnici.. resp. ci to mame skusit predtym.je na mna moc naviazana

bezaz
8. nov 2010

@euphoria nasa mala stravila jedinu noc bezo mna, ked mi vyberali ten zlcnik, inak nie 😅 tiez mam z toho trochu hrozu, ako to zvladne, kupili sme uz postielku do detskej, len teraz bola chora a aj v spanku si pyta moju ruku, aby ma mohla drzat 😝

sirinka
8. nov 2010

@euphoria pri druhom porode bola klarka prvykrat bezo mna...ostala s ockom a mojou sestrou, ktora k nam casto chodila...a chodi a vecerne zaspavanie bolo tazke, lebo bola zvyknuta na prsniku zaspavat, ale nic tragicke...
tentokrat to bude to iste s magdulkou...
cez den v pohode a aj ked ma boli pozriet v porodnici, tak ani nevystrajala, ze musi ist domov a ja tam zostavam...dala som im na cestu moje odsate mliecko...

sjuzi
8. nov 2010

@euphoria no nič, musím si dať väčší pozor na to, čo a koľko jem... 😅

sjuzi
8. nov 2010

Náš Mišiak je zvyknutý chodiť občas prespať, už pár víkendov sme tak absolvovali...
Ja skôr mám obavu, ako to v marci celé zorganizujeme, keď ma bude treba odviezť do nemocky... neviem, či by som bola schopná sa odviezť sama, aj keď to máme asi 7 min. od domu... 😅 😅

euphoria
8. nov 2010

@bezaz
mne viki sice v noci uz konecne dobre spi, ani sa nebudi, no uspavam ju vecer len ja, s manzelom je to problematicke.Cez den s nim zaspi, resp. aj vecer, ked nie som doma, ale to je velmi vynimocne.No ked ju uspava on, tak sa v noci budi.Uz som aj rozmyslala, ze ju vezmem na par dni k nasim, no je to daleko, nechce sa mi tolko cestovat a bojim sa, ze ja budem ta co to nezvladne

euphoria
8. nov 2010

@sirinka
asi to musime zvladnut aj my. Ako tak rozmyslam, ty uz kojis nepretrzite uz vyse troch rokov, vsak?? Aj sa vyspis niekedy? Mne celkom odlahlo ked som malu po 22m odstavila a konecne prespi celu noc.No na druhej sa strane sa uz velmi tesim, ze budem kojit druhe babo.

kvetka84
8. nov 2010

Ahojte dievcata. Som medzi vami nova, ale citam uz nejaky ten tyzden postrehy, ktore tu davate. Ja mam takisto termin v maji. Doteraz som pribrala 4 kg, som spokojna, len nech to takto pomaly pojde aj nadalej :D Krce v nohach mavam aj ja, v noci sa zoburim a zrazu sa nemozem ani hybat a hrozne ma bolia lytka. Krce v podbrusku som mala uz par krat, je to nieco take ako ked som cakala na menzes, take bolesti v podbrusku. Ale vraj ide o to, ze sa maternica roztahuje a tym vznikaju krce. Ak netrvaju viac ako jeden den, ze je to normalne. Ja z nich vacsinou zaspim, lebo ma to tak boli a som vycerpana. Som prvorodicka a kopance som mala prve az v 20 tt. Vcera som dokonca aj videla ako mi brucho plava, bolo to uzasne a uz sa neviem dockat, kedy ich znova zacitim take silne.

sjuzi
8. nov 2010

... k našim resp. bez nás u nás so švagrinou, svokrou a pod... som zabudla napísať... 😀
Väčšinou to bolo vtedy, keď sme boli na svadbách, plesoch, alebo sme si chceli užiť nejaký "slávnostný" večer s mm 😉

bezaz
8. nov 2010

@euphoria ja dojcim doteraz a ninka prespi celu noc asi od 18 mesiacov, resp vyrazne sa to upravilo okolo roka, to som mala statnicu a potom tyzden na to ten zlcnik a zrazu v noci stacilo prso len 1x az sa za par mesiacov v noci odstavila, nebolo ju treba odstavovat uplne 😉

sjuzi
8. nov 2010

@kvetka84 ahoj, vitaj! Tak to máš termín blízko mňa 😉.

skippy7
8. nov 2010

@evaka no ja mam +4 kg, ale to ešte može isť pekne hore, hlavne v III.trimestri....ale netrap sa, hlavne aby ste boli obaja zdraví, potom to zhodiš 😉

mne zas v noci trpnu ruky, ale nie vždy,ale je to neprijemne ,ked sa na to zobudim a necitim si ruku, davam si magnezko,ale nic moc...

@euphoria no v Amerike (aj v Angl.) sa super nakupuje,tam je to všetko za facku, poznam baby, čo si objedn. vecičky z ameriky cez internet (ebay), ja s tym nemam skusenosti...
@sjuzi to ťa pali záha nie? to byva často v tehot., ked ležiš,podlož si viac hlavu, aby sa ti to nevracalo hore

kvetka84
8. nov 2010

doktorka mi ho stale meni. Najprv som zacala s 11. marcom, Pred tyzdnom na poradni mi ho dokonca posunula na 8. marca. Ale realne aj tak sme pocali babo az o dva tyzdne neskor ako bol menzes, takze to vsetko beriem s rezervou :D Velmi sa tesim na babo.
Uz ste niektora kupovali nejake vecicky pre male? A kedy sa chystate na posielku a kocik? Ja som myslela, ze si prve aspon co to pokupim ked zistim co to bude (min. tyzden), no babo ma sklamalo a malo nozky po cely cas cez sono spolu. Takze nevieme a sme napati.
Mozem sa opytat kolko ste platili za 3D ak ste niektora bola? Ja som z Presova a moja doktorka robi 4D, no za 70 e. To sa mi zda privela. A vymenny listok potrebujem ak by som chcela ist k niekomu inemu? Dakujem

euphoria
8. nov 2010

@bezaz
no tak to ja som take stastie nemala.sice po roku sa budila tiez menej a ja som to uz tak ani nevnimala, no mna najviac trapilo, ze ju neviem odnaucit od zaspavania na prsniku.Vlastne kym su ju neodstavila, ani raz bez toho nezaspala.Chvilu som uvazovala o tandemovom dojceni,ale teraz som aj rada, ze chvilu si oddychnem,hoci sa tesim na dalsie dojcenie..

sirinka
8. nov 2010

@euphoria jasne ze vyspim... 🙂 klarka bola ukazkove dieta v noci, postupne si sama redukovala nocne kojenie a v tri a pol mesiaci uz spavala celu noc durch...akurat to dohanala s kojenim cez den 😝
magdulka je horsi pripad...ta uz mala svojho casu prsnik miesto cumlika v noci, tak som ju v noci odstavila...najtazsie boli prve 3-4 noci, potom sa este obcas budila asi 3 tyzdne a teraz viacmenej prespi uz aj ona celu noc...to skor klarka po nas vykrikuje... 🙂

sjuzi
8. nov 2010

@kvetka84 ja idem zajtra na 3D do Hlohovca, budem platiť 40€. Žiadny výmenný lístok nepotrebuješ... keďže je to skôr komerčného charakteru... 😉

Ja vecičky zatiaľ len obkukávam na nete... chystám sa dokúpiť tak skôr po Vianociach a NR, keď klesnú ceny a budú aj nejaké akcie. A veľa toho nepotrebujem, keďže asi sa toho dosť využije po prvom drobcovi. Plánujem si kúpiť zavinovačku do autosedačky/kočíka od Emitexu, nejaký teplý overal, bodyčká s dlh.rukávom, a možno 2-3 teplejšie súpravičky (mikinka s tepláčkami), jednu novú fľašku pre istotu a cumlíky...