Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@kovkov dakujem, tak drzme si palce navzajom. Sa ale tesime co? Ked je to take ine ako ked si to dietatko len cez brucho osahavam a cakam kedy kopne, konecne si tie nase potvorky aj uvidime. Muzicek ide so mnou, potomecka si chce vidiet. No a na pohlavie sme samozrejme aj my velmi zvedavi.
ahojte baby .budete kupovat aj flasky alebo ay ked sa drobcek narodi.ja som dnes kuk v lekarni ale neviem ci mam kupit .
@dendy1 hej tie Concordy vyzeraju byt fajn. Ale zmiatli ma baby ked spominali, ze su caste reklamacie. Mne prisiel tento kocik lepsi ako Jane, Nomad urcite. Ten by som uz viac nekupovala, ak by sme teda predsa sportiak nanovo vyberali. Hlbokac mame ten riadny siroky co som spominala - PP. Takze neriesim, plna spokojnost.
Ono, jasne ze treba vziat do uvahy kopec veci pri kupe kocikov, my sme na to sli komparativnou metodou asi desiatich vybranych kusov - od sirky a polohovatelnosti lozka, cez vahu konstrukcie, jej velkost, skladnost az po narocnost pri skladani. Plus, ak ma niekto vytah mini tak asi aj tento parameter este.
Niekto sa pytal ako sme mohli vozit syna v PP do roka - tak sportiak, ten Nomad sme kupovali ked mal maly 9 mesiacov, ale PP sme do toho roka plne vyuzivali najma na uspavanie maleho, potom sup s nim napr. na balkon.
@lulu19 ak chces dojcit, tak radsej flasku nekupovat...v pripade nudze sa da babo dokrmit aj lyzickou alebo poharikom - pri flasi riskujes, ze sa ti babo odstavi (z flase to lepsie tecie, aj ked predavaju dnes uz specialne, ktore maju napodobnit tok mliecka z prsnika). okrem toho, ak das flasu, tak si prisla o kolo dojcenia = prsnik/y nedostanu signal, ze maju tvorit mliecko...cim menej mliecka mas, tym viac dokrmujes = koniec dojcenia..odporucam si precitat http://dojcenie.wordpress.com/category/preco-nie/
http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab...
http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab...
a ostatne clanky na tej stranke a tiez je fajn stranka www.kojeni.net (tam su aj polohy velmi pekne odfotene)
@lulu19 suhlasim s @prsky, flase nekupovat dopredu, naco 😉 ak teda planujes dojcit su to vyhodene peniaze, my sme flasu nikdy nepotrebovali
@prsky myslim, ze flasa akokolvek nenapodobi dietatu prsnik, kedze nebudu vyrabat cumle take velke, aby dietatko muselo nasiroko otvarat pusku, ako pri sani z prsnika 😅
dakujem babz dobre vediet takze flasky nekupim az ked ich budeme potrebovat .samozrejme ze chcem kojit pokial sa bude dat tak urcite . 🙂 🙂 🙂 🙂
@bezaz flasa nenapodobni prsnik z jedneho dovodu...nema spustaci reflex...takze pri aakomkolvek cumliku tecie mliecko okamzite, z prsnika az po par potiahnuti...to zvadza miminka uprednostnit flasku
za druhe, z prsnika tecie mliecko roznou intenzitou...chvilu silnejsie, potom slabsie...z flasky ide kontinualne...zase dovod, preco miminka mozu uprednostnovat radsej flasku s cumlikom...
takze v globale, pre mimi je jednoduchsie a vyhodnejsie pit z flasky ako z prsnika...a toto je hlavny dovod, preco sa v pripade, ze chcem uspesne dojcit...treba flaskam oblukom vyhnut...
@lulu19 ak budes dojcit, tak flasu nepotrebujes, plynulo prejdes na poharik so sosacikom alebo slamku alebo poharik...pri pripadnych problemoch sa spojis s laktacnou a ak by sa naozaj nedalo kvoli zavaznym pricinam dojcit, tak sa da potom aj tak rozkojit a alternativne dokrmovat cievkou, pricom stimulujes aj prsniky sanim a tym padom sa mliecko zacne tvorit...najdes k tomu info na dojcenie.wordpress.com - aj co robit v pripade bolavych prsnikova atd atp
dojcenie je hlavne v hlave...ked dokaze dojcit adoptivna mama svoje adoptivne dieta, tak moze dojcit kazda 😉
@lulu19 no, ono zavisi aky mas postoj k plastom, najma tym s obsahom ftalatov a bisfenolov. Ja som v tomto fobista a uprednostnujem sklenne flase. Take sme mali aj pri prvom dietati. A potom ja zasa uprednostnujem latex cumel pred silikonom. Takze, je to na tebe comu davas prednost. U nas vacsina, ak nie vsetky polykarbonatove flase prave tieto svinstva obsahuju. Az na vynimku, je dostat rada plastovych flias, takych smiesne gulatych a tie su vraj BPA free, teda bez bisfenolov. Neviem si teraz vybavit tu znacku. Dokonca u nas ani taky vychyreny Avent nepredava flase bez ftalatov a bisfenolov, pricom take vyrabaju.
@ prsky dakujem idem precitat .
@sirinka podla mna dodavat nic netreba, kojenie je velmi osobna vec, ak niekto pre kojenie aj z okna skoci, fajn, ak nie tiez fajn. Je to velmi individualne a nemyslim si, ze je vhodne sa pozastavovat nad nikym, nech uz kona ako chce. Nepomozem si, ale to tusim len u nas je takyto trend, ze kojit aj cez mrtvoly a odsudit kazdu co to nerobi. To len tak na okraj, nic v zlom. 😉
@jabadaba bavime sa o tehu 😉 a inak sranda, ze niektore bylinky sa u nas povazuju za znizujuce tvorbu, inde ich povazuju za tvorbu zvysujucu...ono je to velmi individualne, kazdy organizmus reaguje inak. ja si skor myslim, ze vsetky tie babske recepty typu pit vineu, vela vody, gravimilk, senovku a pod su skor na podporu psychiky - ak mamina veri, ze jej to pomoze, tak zaznamena skor lepsi ucinok
@jabadaba ja sa pozastavujem niekedy nad dovodmi a je mi velmi luto, ked mamina nedojci, lebo nedostane potrebnu pomoc (ci uz preto, ze jej nema kto kvalifikovane poradit, alebo preto, ze nevie/nezistuje, ci jej niekto v okoli pomoct moze = laktacna poradkyna, pripadne sa zhana po pomoci az velmi neskoro a velakrat to vzdaju, lebo je to nad ich sily bojovat s ragadami, zapalmi a spol a dalsia trieda, ktora sa sice pyta ale na vsetko povie, ze to nebude fungovat)
@lulu19 vela flasiek pre babo dostanes z porodnice, zdravotnej poistovne a aj v DM ak sa zaregistrujes. vsade dostanes balicek pre babo kede su flase a cumliky a veeeela reklamnych prospektov a vzoriek. ja som malu dojcila a dostali sme asi 6 znackovych flias ..... nieco doniesli aj znami - este stale ich mame odlozene. ak sa rozhodnes pre niektoru znacku budes skor potrebovat menit cumle.

@sirinka ja to posudit este neviem, len som napisala, co mi bolo povedane 🙂.....
Baby, za aky cas zaberu homeopatika na hrdlo?....ked si ich dam mam chvilku pocit, ze menej boli, ale to je len chvilkove......a neviem preco v kazdej lekarni vravia nieco ine......kolegyni (rovnaky tt ako ja) dali v lekarni salviove pastilky, ktore sa podla mna by nemali....co vy na to?...dakujem