icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

anulik888
5. jan 2011

@sindy107 ahoj, ja som prave o tom chcela pisat, moja mala v 27+3 mala 1 200g 🙂 takze uz mi bolo povedane ze to bude velke babo na cisarak. tehotensku cukrovku nemam a prve som mala v 38tt s vahou 4 080g tak to lekar neriesil. len ja neviem ci sa mam tesit ze zas budeme mat malu buchtu, alebo smutit ze si zas pretrpim sekciu.

anulik888
5. jan 2011

ako riesite chudokrvnost ? ja som chudokrva, ale lekar mi neodporucil nic len miernu upravu stravy ale nebol konkretny tak sa nalievam cucoriedkovym dzusom a jem viac zeleniny a hovadzinu . vitaminy uzivam mamicalibrum

fairynika
5. jan 2011

@sindy107 moja malinka mala v utorok 1472gramov 🙂
@dreamer4 ja papam calibrum mami vysledky mam vsetky ok este aj zelezo coho som mala vzdy nedostatok bolo viac menej v norme takze ziadne ine ani nechcem doktor mi tiez od zaciatku odporucal femibion ale ked sme ok tak naco.

nika0403
5. jan 2011

@sindy107 ahojcek tak ja som mam vahu babetka 1200kg a povedali mi ze je to v poriadku tak ja si nemyslim ze by si mala mat dovod na stres...lebo ten uz ti vonkcom nepomoze...normalne papkat, snaz sa vela oddychovat a uviidis ze babo zacne krasne a poriadne rast...🙂

nika0403
6. jan 2011

dobre ranko babenky, ja sa chcem spytat nerozmyslala niektora z vas o porode do vody? alebo co ste o tom poculi? budem vdacna za kazdy nazor...

andrea142
6. jan 2011

@sindy107 v tom 30tt 🙂

andrea142
6. jan 2011

@anulik888 : ja mám tiež ale dostala som tabletky sorbifer .....mala som hodnotu 102. je na to ešte dobrá cvikla, a pri Lili som si občas večer dopriala deci červeného vínka 😉

lulu19
6. jan 2011

ahojte aj mne dokrorka povedala ze mam malo zeleza tak mi predpisala tabletky a tiez pijem cucok.dzus aj cucoredky papame cviklu a tirz mi povedala ze spenat
ozaj poradte mam kupit aj taky teply overal ,neviem sa rozhodnut ci sa zide alebo nie kezde mam termin koncom marca poradte prosim

anulik888
6. jan 2011

@lulu19 teply overal kupis aj v tescu za par eur, v pripade nepriazne pocasia. moj nazor je ze kupovat ho skor su vyhodene peniazky.

lulu19
6. jan 2011

@anulik888 ved to ze mozno bude uz teplejsie a ak nie viem dat do autosedacky aj fusak tak nevim ci kupit ci nie

anulik888
6. jan 2011

som z rtoho blazon. moj dr mi robil usg 27+4tt nechapem preco tak skoro.
co vsetko sa tam meria ??? z jeho cmaranic neviem vycitat nic okrem hmotnosti
je tu skratka BPD 74 -27/1 a FL 51 - 27/1
a este VVCH alebo UUCH. je normalne ze na 3D mi povedali ze placenta je na prednej stene a moj dr mi do knizky napisal zadna stena ... ???
alebo len stresujem a nemam to riesit ked mi povedal ze vsetko je ok?

ella_joy
6. jan 2011

@anulik888 Ahojky, nerob vobec ziaden stres, moj doky mi tiez robil usg v 28 tt, mne ho robi vzdy, premeriava babatko, a na zaklade toho urci vahu, to su tie skratky, meria sa obvod bruska, hlavicky, a tusim nozka. Vsetko je len statistika. Nase dite malo podla toho +- 1330g tak ja stale verim, ze to nebude ziadne slonica. Ale s tou maternicou je to zvlastne, ze oni povedali tak, a doktor inak 😒 ale v zasade je to jedno, hlavne nech zasobuje babatko tak, ako ma 😉

eva76
6. jan 2011

@bebulik
ahoj aj my mame termín na marec 2011, uz sa dockat, mal by to byt chlapcek. A vy co to bude az to bude?

eva76
6. jan 2011

@anulik888
ahoj mne moj doktor dal tabletky - zelezo, a povedal ze mam jest mäso ovocie a zeleninu. Ziadne iné vitamíny mi nepredpisal len povedal ze ak nechcem vyzerat ako medved tak ich nemam jest.

anulik888
6. jan 2011

@eva76 myslis tehu vitamuny?
ja som s priberanim v norme, co ma velmi tesi lebo pri prvom tehu som bola ako maco a nebrala som nic. (taky cs som uz bola vysoko nad 100kg 😲 a teraz sa este drzim pod 100 )
skor si myslim ze je to u kazdeho ine a citala som ze uzivanie tehu vitaminov v poslednom trimestry sposobuje ze su baba vacsie co sa nie vzdy paci lekarom, lebo mensie dieta vytlacis lahsia ako vacsie s prihliadnutim na fyzicke predpoklady.

fugu77
6. jan 2011

@nika0403 urcite bude vsetko v najlepsom poriadku. srdiecko babatku bije, co si pocula a ono ma teraz urcite oddychovu fazu a zbiera sily na dalsie kopanceky. drzte sa 🙂

eva76
7. jan 2011

@anulik888
ahoj, ano myslela som tým vitamíny( tie vselijake materské atd.), ja som brala len v 1 trimestri Femibion 800. S priberaním mi to nejak neide. Ide to pomaličky, ale doktor povedal ze vsetko je ok, akurat teraz beriem zelezo. Dr. povedal ze babetko rastie v pohode a ze ja tak nepriberam tak to je ok.

elihu
7. jan 2011

@bebulik
Ahojte, aj my prídeme na svet ma máji 2011. Bruško sa mi trošku zväčšuje, zatiaľ všetky testy ok, tak sa tešíme!

jzabava
7. jan 2011

@anulik888 mne predpisala dr. Aktiferrin, tak tlacim rano a vecer po jednej tablete, je mi z toho sice trocha tazko ale co uz... 🙂

bebulik
autor
7. jan 2011

🙂 super tešíme sa

Len este nevieme na isto či čakáme dievčatko alebo chlapčeka a ani mená nemáme vybraté vy áno?

bebulik
autor
7. jan 2011

@eva76 tá odpoveď moja pred tým bola pre Teba 🙂
Som pripojena len cez WiFi na mobile tak niekedy strajkuje

bebulik
autor
7. jan 2011

@elihu gratulujeme nech ste zdravucky 😉
Vy máte deticky tiež skoro po sebe držíme palceky

ella_joy
7. jan 2011

Baby, ako casto chodite na poradnu? Stale tie mesacne intervaly? Nemalo by sa to nejak o tyzden skratit..ci to az v tom 36 sa chodi kazdy tyzden?? Ja idem treraz do konca skoro po 5tich tyzdnoch 😕

mirip
7. jan 2011

@ella_joy to závisí od Dr ja som vždy aj pri malej do 33t každý mesiac a potom už každé dva týždne a kod 38t každý týždeň

mirip
7. jan 2011

@jzabava aktiferin nič moc sorbifer je lepší nie je od neho tak zle ani nezapeká........ked más Dve tabl. denne musíš mať velmi nízke železo

mirip
7. jan 2011

@anulik888 pri UZV sa meria obvod hlavičky, dlžka hlavička-zadok, stehenná kosť

mirip
7. jan 2011

@anulik888 čo sa týka placenta ked je na zadnej stene je to ideálne ked je na prednej stene je to tiež vporiadku tak sa netreba báť zle je len vtedy ked je placenta hore alebo dolu vtedy sa zvykne oddelovať............a sú problémy

mirip
7. jan 2011

@sindy107 ja v 29tt ale bábo bolo v 30tt sme o týždeň dopredu a 1500G a už teraz ma dr uistil že to bude zase velké dieťa ako bolo prvé tak som "nadšená" že další macko, niektoré baby v ten deň ked som rodila mali babatká že 2600g alebo 3000g a my že 3800G aj dr bol hotový že taká bola velká oproti tomu ako bolo predtým na UZV

jzabava
8. jan 2011

@mirip Mne tak zrazu klesli hodnoty zeleza,dr. cela vydesena volala,ci este zijem 🙂. Ale znasam aktiferrin zatial v poho, aj na poradni bola sokovana,ze nemam ziadne extra vedlajsie prejavy. Vsak popri praci si to ani nestiham vsimat. Jedine,co ma trapi je strasne palenie pod rebrami na pravej strane, takze v pondelok idem opat na krv 🙂

jzabava
8. jan 2011

@ella_joy Ja som bola teraz po mesiaci a najblizsie som objednana do poradne o 3 tyzdne. Ale ked vezmem,ze medzitym idem este na krvne testy a morfologicky ultrazvuk,tak mam pocit, ze som tam stale 😀