icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

briketa
22. jan 2011

@pohodacka pozri, tu je moja dcera asi stvorhodinova, dva a pol kila, drobnucka, ale nic jej nechyba ;)

ja mam v bruchu akurat teraz stikutku 😀

pohodacka
22. jan 2011

@briketa jééééj,tá je krásnunká,fakt jej nič nechýba.Si strašne zlatá,normálne si mi pomohla.Normálne som spokojnejšia.Ách tí,lekári naši..malinká je ako obrázok!!!!

brigus198754
23. jan 2011

Dievky tu v uk ani neviem babo kolko vazi ci su prietoky dobre pocas tehu robia len 2 usg a posledny som mala v 20.tt odvedy nic.Ja sa tiez obavam ci je vsetko v poriadku lebo tu robia strasne malo vysetreni

vcielkanelka
23. jan 2011

@bebulik Ked vies, ze ti vznikne narok na materske a bojis sa zeby si mala nieco vracat lebo rozhodnutie pride neskor, zavolaj na urad pytaj si referenta, kt ti vyplaca rodicak-vacsinou podla priezviska a nahlas mu to - on davku pozastavi a rozhodnutie dorucis ked ho budes mat. Ziadost vies vyplnit kedykolvek ale podat sa da az vtedy ked sa ti dietatko mladsie narodi a mas narok si to uplatnit az pol roka spatne. cize aj tak ked sa narodi dietatko, asi otecko donesie ziadosti na urad rodny list- urob si aspon 4 kopie len na urad , ziadost o prispevok pri narodeni, ziadost o prispevok na star. a ziadost o priplatok k prispevku pri narodeni si vytlac z netu alebo si ju vtedy opytas pri narodeni a podava sa az ked sa dietatko dozije 29 dni- tam ti to potvrdi pediater a gynekolog potvrdi, ze si sa zucastnovala prav gyn poradni.

andrea142
24. jan 2011

@vcielkanelka : ďakujem ....tak to hneď aj využijem 😀 ....ten príspevok na starostlivosť o dieťa to sa vybavuje až keď budem mať zo sociálky výšku materského ? iba ten papier tam treba alebo aj nejaký iný? mužovi som povedala ,že keď pôjde do Senca nech sa už na to opýta.

majloo
24. jan 2011

@pohodacka no moj maly mal v 31.tyzdni 1870 g a ja mam zase obavy, ze ked bude takymto tempom rast, ze porodim obrika a roztrhnem sa az po lopatky. 😠 Moje babo od zaciatku rastie dako rychlo a to nemam ani cukrovku, alebo ine problemy, ani som nejako nepribrala, ale mozno je po tatovi, on je velky a silny chapisko.. 🙂 A moja vyziva je taka normalna ako pred tehu, ani vitaminy uz teraz nejako nejem.

kvetka84
24. jan 2011

@majloo co sa bojis, to nie je vela. Zober si, ze teraz babo rastie cca. 200 g za tyzden, to mas akurat 3,5 kg do porodu. To je akurat porodna vaha 😉 Aspon ja sa tak ukludnujem, lebo ja som mala v 31+5 tt 1991 g 😉

zuul
24. jan 2011

ahojte maminky,

idem vas poprosit kam idete rodit v ba? ja som prve dieta na antolskej u dr. dubcakovej. no ta je teraz na materskej.
a rozhodujem sa. ak je mozne napiste mi u koho idete rodit vy.

dakujem

martinex
24. jan 2011

@zuul ja budem rodit tiez na antolskej. prve som rodila u Hammerovej,teraz k nej chodim na poradne,ale platit si nebudem nikoho,sak lekar tam aj tak pride len na poslednych 15minut 🙂

bay
24. jan 2011

@zuul ja budem rodit v Ruzinove u Drabeka 😉

majloo
24. jan 2011

@kvetka84 ved ja sa az tak velmi nebojim, bude ako bude, ale tych 3500 g by mi aj stacilo. 😀
@zuul ja chcem na Antolskej rodit, ale nikoho si nechcem zazmluvnovat, mampocit, ze su tam celkom ok doktori a ta kratka doba, co tam budem chodit do poradne mi nepomoze v rozhodnuti, koho chcem pri porode. Viac by ma potesilo, keby som mala prijemne porodne asistentky, ale tie sa nedaju zazmluvnit. 😝 😉

sindy107
24. jan 2011

moje malo v 30tt 1440g.teraz neviem..porona vaha 2500g..moj prvy syn mal 2600..bol ako chlebik malicky..xixixi 😉

pohodacka
24. jan 2011

@majloo moja mala v 30TT 1250 gramov a dr nás pochválil,že sme akurát.Ale čo som čítala tie soná sa často mýlia a treba rátať s + - 500 g.Hlavne nech sú zdravučké 🙂

tijana
24. jan 2011

@zuul Ahoj ja budem rodit v Antolskej a porodnik MUDr. Janač ....

zuul
24. jan 2011

@tijana aky je on? chodis k nemu do poradne?

dakujem dievcata 😀

zuzulietka
25. jan 2011

ahojte baby..chcela by som sa Vás spytať, ktora idete rodit do ruzinova co si pobalit do porodnice....a co skutocne budem tam potrebovat ...dakujem moc za odpovede 🙂 🙂

vcielkanelka
25. jan 2011

@andrea142 ano ked budes mat rozhodnutie alebo potvrd zo socialky o tom, ze mas priznane materske a zaroven rodny list mlad dietatka - budes mat narok na pris.na starostlivost pocas 6 tyzdnov poberania materskeho od narodenia ml. dietata

sirinka
25. jan 2011

@zuul ja po tretikrat ruzinov, dr. oros....

pegas174
25. jan 2011

@zuzulietka v ruzinove by sme mali dostat plienky, vlozky, podlozky a aj oblecenie pre drobceka pocas pobytu v porodnici. pozicaju ti tam aj odsavacku, ale ja si radsej beriem vlastnu. na porod mas erarnu nocnu koselu, potom si uz oblecies vlastnu
ja uz mam pobalene uteraky, zupan, kozmetiku, repikovy caj, krem na bradavky, vlozky do podprdy, toaletak a mam pre istotu aj balik vloziek a par plienok, myslim ze v ruzinove ti daju 4 plienky na den

pegas174
25. jan 2011

je ked som bola v naposledy v 32 tt na utz mala malicka 1600 g

sirinka
25. jan 2011

@pegas174 neviem, ako je teraz, ale ked som rodila magdulku, vlastne odsavacky boli z hyg. hladiska zakazane....co je sice mierne na hlavu, tak ale udajne to mali priamo z hygieny nakazane....
plienky si iste zoberte vlastne, lebo tie co tam vacsinou davaju su uz jednotky, teda nie uplne pre novorodencov a mimina sa castokrat v nich stracaju, takze ja som tie od nich zbierala a pouzivala vlastne plienky...

euphoria
25. jan 2011

@martinex
ahoj, tak ja som bola dnes prvykrat u porodnika.Cakala som dve hodiny.Je to hrozne, ale doktor bol velmi mily.
Chcem sa spytat? Bola si uz na tom pouceni o epi, nevies ako to prebieha a kolko trva? A robia ti porodnici posledny mesiac kazdy tyzden ultrazvuk??

martinex
25. jan 2011

@euphoria ahoj, na tom pouceni som este nebola,to staci tak 36-37tt ist,trva to tak 1/2 hodku,ale ja kedze som na tom bola celkom nedavno,tak tam skocim len po tie papiere co mi treba 🙂 v podstate tam anesteziologicka keca o tom zavedeni a taaak...a potom tusim aj porodnicka nieco k tomu...a samozrejme na konci sa mozes pytat ak mas nejake otazky 😉
a ultrazvuk sa robi len v 38tt,inak nie...oni ho nemaju v ambulancii,tam je zvlast ambulancia ultrazvuku a tam sa objednava...ale mne zakazdym maleho popocuva takym tym lievikom 🙂

euphoria
25. jan 2011

@martinex
No kedze ja som malu rodila o mesiac skor, tak si to radsej vybavim skor. Dufam, ze aj bez poucenia.Nechce sa mi tam stravit zbytocny cas, myslis, ze by mi to dali prednostne zajtra,kedze uz jednu epi mam za sebou?
A inak ten lievik, uzasny vynalez, mala som pocit, ze som sa vratila v case o storocie spat...🙂

briketa
26. jan 2011

baby, tak kolke idete s epi, kolke bez?
ja uz tretikrat.... a nemenila by som

martinex
26. jan 2011

@euphoria neviem ci to daju bez poucenia,ja v to dufam...sak skus a potom mi daj vediet...a ten lievik- mala som najprv pocit,ze je to len vtip 😀
@briketa ja na 90% s epi 😉

sirinka
26. jan 2011

@briketa ja keby som mohla, tak urcite tiez by som sla s EPI....je to uzasna pomoc...

sindy107
26. jan 2011

cawte ja by som sla ale sa strasne bojim ihly.. ☹

sirinka
26. jan 2011

@sindy107 ved ju ani neuvidis...

bay
26. jan 2011

@briketa Epi je v plane 😉 Tak snad mi to tak aj vyjde 😀 😵

@sindy107 ihlu som ani nevidela, ved som bola otocena chrbtom k nej. A pri tych kontrakciach som ani necitila ze ma uz pichla 😉