icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dendy1
27. jan 2011

@yane gratulujem k dcérke 🙂 a prečo by si chcela robiť marcovkám tabuľku? Nad nami má patronát v tomto smere od začiatku bezaz 😀 a robí to pekne 🙂

yane
27. jan 2011

@dendy1 dakujem,nevsimla som si,ze tu uz niekto tabulky robi 😉

elskrin
28. jan 2011

Bezaza pridavam info do tabulky: porodnica- Kramare- Ba, Dakujem

brigus198754
28. jan 2011

ahojte dievky ja som dnes zacinala 34.tt a chcem sa vas opytat vy s podobnym terminom uz mate zbalenu tasku do porodnice?

mis_ka
28. jan 2011

@brigus198754 ja koncim 32tt a tasku mam v podstate pripravenu, chybaju nejake malickosti, ale tie mi vzdy moze priatel doniest ak by som ich nestihla dobalit, co nepredpokladam. radsej budem okolo nej este dva mesiace chodit ako keby ma to malo zastihnut uplne nepripravenu 🙂

zipsy
28. jan 2011

@brigus198754 ja zacinam dnes 36. tt ale tasku este nemam pripravenu, ale vacsinu veci mam doma, takze mozno cez vikend sa do toho pustim...

sirinka
28. jan 2011

ja si tasku pripravim az tesne pred terminom...jedine ze by mi na poradni skor dr. povedal, ze nastal nejaky pohyb okolo krcku 😀

bay
28. jan 2011

@brigus198754 Ja ju uz mam zbalenu. Ale len preto ze tie veci som mala v supliku kam som potrebovala dat veci pre malu tak som ich rovno premiestnila do ruksaku 😀 😀

brigus198754
28. jan 2011

dakujem vam dievky za odpovede.,a ako sa citite?a so spankom ste na tom dobre?pre mna je to hroza uz ked len vecer prichadza celu noc nespim

sirinka
28. jan 2011

@brigus198754 ja sa citim dobre, na to, ze brusko uz ma obmedzuje v pohybe...a spanok ma ako kedy, raz lepsie raz horsie, k tomu este sa aj baby v noci obcas budia....posledne dve noci som spala cca po 4 hodiny...

ella_joy
28. jan 2011

kocky, ked sa tu bavite o tej taske, vacsinou sa pise, ze dve tasky, jednu na porod druhu po porode (tusim), do ktorej co zbalit? Vsak jedno aj druhe moze byt behom dna/noci, tak som z toho v pomykove teraz 😅 ci to je jedna na porod a druha na odchod? 😕

brigus198754
28. jan 2011

martinex
28. jan 2011

@ella_joy bal len jednu tasku-sak na porod ti aj tak nic netreba.... a tu tasku mas stale pri sebe...a veci na odchod ti manzel potom donesie-ako aj veci pre mimi

bezaz
28. jan 2011

@ella_joy ja balim dve tasky, ved to by som sla nabalena ako na 2tyzdnovu dofcu 😉 pozri v poddteme, tam mas viac.. aj zalezi do porodnice, niekde ti napr kosele, podlozky a vlozky daju, tak isto ako plienky pre mimi, inde si vsetko musis doniest sama

zuzulietka
28. jan 2011

cafte baby , chcem sa spytat..ja viem je to od veci ale stala sa mi tak vec že: utorok som bola u gynekologa s tym ze som otvorena na 3 cm tak stredu ma zobrali do nemocnice a tam mi nemocnica dala aj pn....materska mi zacina az 3.2. ...vcera ma pustili z nemocnici ze si mam pnku predlzit do tej materskej...pnku mi ma teda skoncit moj gynekolog? a este jedna vec....dostala som 4 papiere pnkove ...bola som to zaniest v robote a uctovnicka mi nechala len ten zeleny papier....ale tusim ze by mi mali ostat dva ten zeleny a ten hnedy nie? lebo ten hnedy sa nechava ked uz ukoncujes tu pn...no ale uctovnicka mi to zobrala ..teraz som to az zistila? co mam robit?....a tu pn musi byt ukoncena vsak? ta sa neukocni automaticky jak mi zacne materska ..poradte prosim..dakujem

martinex
28. jan 2011

@zuzulietka gynekolog ti ukonci PN a zostat ti ma len ten zeleny,na ten ti koniec PN napise gynekolog a ty ho potom posles alebo odnesies na socialku 😉

zuzulietka
28. jan 2011

no ale do roboty tiez musim zaniest ukoncenie.....lenze ona mi ho odtrhla a nehala tam v robote

martinex
28. jan 2011

@zuzulietka a platis si DNP? ci to len zo zamestnania si bola PN? lebo ak len zo zamestnania,tak ten zeleny s ukoncenim PN das v robote a ona to potom posle na socialku

zuzulietka
28. jan 2011

len z roboty.....no ale pokial si pamatam ked som bola na pnke normalne od obvodnej tak tym zelenym papierom som dosla lekarke ...ona si ten zeleny nechala a mne dala taky hnedy ked som uz koncila pn...
lenze teraz je problem v tom ze mne dali vsetky papeire pnkove nemocnica a ostal mi len ten zeleny a ten hnedy kde potrebujem peciatku od lekara ze uz mi ju ukoncuje mi zobrala ucotvnicka....proste pnkove papiere su styri.zeleny cerveny dva hnede....a mne ucotvnicka zobrala dva hnede a cerveny a zeleny mi nehala...cize moj lekar nema ziadny papier a do roboty by som mala poslat este aj ten zeleny? to je volake divne...

martinex
28. jan 2011

@zuzulietka no najlepsie bude ked zavolas uctovnicke...ale je pravda,jeden by mal mat lekar a ty by si mala mat pri sebe ten zeleny....

sirinka
28. jan 2011

@ella_joy toto odporucaju v porodnici, kde sa predpoklada viac rodiciek...nie je tam totiz vzdy miesto na skladovanie velkych tasiek zo vsetkym moznym...preto na porod iba zakladne hyg. potreby, flasa s vodou a telefon s nabijackou, hroznovy cukor, prezuvky....
zvysok nechat pripravene doma alebo v aute a hned po porode ti to moze manzel priniest uz rovno na izbu....

zuzulietka
28. jan 2011

baby...neviete ci v ruzinove ked porodite babatko...daju sa tam dat prepichnut uska? pocula som ze v niektorych porodnicach sa pytaju....

martinex
28. jan 2011

@zuzulietka viem ze na antolskej to robia ked ich poprosis....a predpokladam aj v ruzinove...sak nachystaj si nausnicky a bud to spravia alebo nie 🙂

tijana
28. jan 2011

@brigus198754 Ahoj ja nespavam skoro vobec. cez den sa len povalujem a neviem si ani driemnut tak žemoj spanok a jeho kvalita ...je tema ktora neexistuje 🙂 Asi je to normalne ako citam aj ostatne baby predsa nas už tie nase babatka v bruskach tlacia 🙂))

sirinka
28. jan 2011

@zuzulietka oficialne to tam nerobia...jedine, ze by si natrafila na ochotnu sestricku...
ja davam babam nausnicky nastrelovat...

zuzulietka
28. jan 2011

a este jedna otazocka....hrozne...ja viem..ale hrozi mi predcasny porod tak som dost aj v strese kedze som z niektorych veci jelen...no aky je rozdiel medzi:
Ziadost o pridavok na dieta
ziadost o rodicovsky prispevok
ziadost o prispevok pri narodeni dietata
ziadost o priplatok k prispevku pri narodeni dietata
ziadost o priplatok k pridavku na dieta
ziadost o prispevok na starostlivost o dieta
ziadost o jenodrazovy prispevok rodicovi
....na toto vsetko mam narok? a kde vsate to mam zohnat a poposielat?...bozeeee....zacinam stresovat

sirinka
28. jan 2011

vsetko vybavis na UPSVaR...daju ti aj tlaciva....
narok mas na pridavky, rodicovsky, prispevok pri narodeni, priplatok k prispevku...
prispevok na starosltivot o dieta nie, to sa tyka mamin, ktore uz maju doma dietatko do troch rokov
ten jednorazovy prispevok neviem, ale myslim, ze ak budes poberat matersku a nasledne rodicovsky, tak nan nemas narok...
http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...
tu su formulare...

zuzulietka
28. jan 2011

dakujem 😀 ....a kedy to mam ist vybavit po porode???je tam volaky limit do kedy sa to musi vybavit...myslim volaky casovy interval

zuzuzaza
28. jan 2011

@ella_joy rovno daj kontakt na tu uzasnu tetu z predporodneho kurzu, ktora je taka "mudra"....nech vieme, kam urcite neist neposielat kamosky 😠 to som fakt este nepocula, ja som tiez navstevovala predporodny kurz , ktory viedla porodna asistetntka s dlhorocnou praxou, a ona teda (okrem toho ze nam poskytla uzasne informacie a cele to bolo uplne super) epi odporucala, praveze nam vyvratila akekolvek pochybnosti a zastarale nazory 🙂

martinex
28. jan 2011

@zuzulietka vsetko vybavuj az po porode s rodnym listom dietata...a precitaj si na upsvar o tom,lebo su tam rozne limity na jednotlive prispevky...navyse to vsetko moze vybavit manzel,ty len popodpisujes formulare...idelane bude ked uz budes doma,zdvihnu telefon a zavolat tete na upsvar-ta ti povie co a ako... 😉