Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ja behám po rodine, kamoškách, čo majú deti, snažím sa čo najviac hýbať, lebo ma už všetko ťahá a bolí a keď som v pohybe, tak na to až tak nemyslím...
@majloo ja to mam už dlhšie,že občas viac občas menej boli...hlavne ked mam maleho na rukach 😝
@fordemirka ja rada teraz spominam na ten čas pred porodom ked som sa venovala len sebe,chodila som po nakupoch aj do inych miest,alebo len tak na taky vylet pomeste..teraz ako piše @andrea142 ked mi može niekto maleho postražit tak sa venujem domacim pracam alebo ked sa da tak behnem aj do mesta ale len tak rychlo nakupit potrebne veci...už to nieje ako niekedy že si nakup možem vychutnat...
@fordemirka len pekne oddychuj a uživaj si to,lebo potom možno budeš mat depresiu že isty čas na nič nemaš čas,nikde nemožeš ist a tak...
@anulik888 šikovna je mala 😉 hm možno na tom niečo bude 😕
@fordemirka : kľudne 🙂 ....pre mňa to bol taký relax, keď už malá spala tak som skladala aby som sa viac unavila a zaspala ,lebo ináč strašne zle spím 😉
ahojte dievky aj ja sa hlasim problemy so spanim mam od 7.mesiaca aj ked casu mam dost to je otrapne ze ja cez den vobec neviem zaspat a som jak bez duse cely den ☹ vcera noci este o 2. som bola hore a rano o 7.zasa ale medzi tym 5krat na wc takze bomba 😖.neviem si ani predstavit ze by som prenasala ked v 37.tt sa citim niekedy ako 125.rocna starka.........aj teraz som navarila obed,upratala kuchynu a musela som sadnut potom idem dalej do obyvacky.do vecera asi skoncim s upratovanim 😀
@fordemirka : dík, len toto ja kvôli bruchu že kým zaspím už mám strašné nervy ,najskôr si neviem nájsť polohu, potom chodenie na WC, chrbát mi ide odpadnúť ,potom občas malá zaplače tak trielim do izby, bo sme ju dali zvlášť keď som zistila ,že čakáme druhé aby sa neskôr nerušili, našťastie si na to pekne zvykla a zaspáva už dokonca sama.............tak už to len pretrpieť a bude dobre, .........................pevne verím ,že aj druhá bude také dobré bábo ako Lili aby som si mohla potom odpočinúť 😀 😀 😀 😀 😀
@brigus198754 ja si pri upratovaní nemôžem sadnúť ,lebo to potom nedokončím ani za 100 rokov 😀 😀 😀 ............a potom umieram 😀 😀 😀
@andrea142 ahoj tak dajak ako hovoris len netreba sadnut 😀 mna nic neboli len som nevyspata a preto cez den nevladzem tak ako by som mala mne ani brusko tak neprekaza a v noci som podopreta 100vankusmi z kazdej strani ze ma manze nevie najst medzi nimi 😀
@brigus198754 ja ležím na paplóne tým mám podopreté brucho a keď sa otočím tak si ho musím presunúť lebo mám iba na jednej stane, tak sa cez noc ešte naťahujem aj s paplónom 😖 😀 za chrbtom mať nemôžem nič ,lebo aj neprikrytá sa spotím ,že zo mňa tečie....................mne už prekáža všetko 😅 😅 😅
😀 😀 😀 kočky, ešte že sa máme komu posťažovať. Neuveríte, ale ja posledné dve noci spím ako bábätko. Dva krát sa ideme vycikať a zase zabúvam, čím to je 😀 😀 😀 , doteraz to bolo presne tak ako s Vami. Do noci som sa len prevaľovala z boka na bok, hľadala polohu, behala na WC, ale teraz??? Hmmm, dúfam, že to tak už bude do pôrodu. Ja už ani nikde skoro nechodím, bo sa do ničoho neoblečiem, nechce sa mi obúvať a každý na mňa hľadí a mám dakedy pocit, že si myslia, že čo ešte nerodím. 😠 .
@andrea142
@brigus198754 vankus na dojcenie....najlepsia vec na spanie pre tehotnu zenu 😀 a inac v poslednej dobe sa aj ja v noci dost potim...ked mi deti dovolia spat 😝
@sirinka ja si ho už kupujem dva roky 😀 😀 😀 ...............ale aj ten paplón spĺňa podobnú funkciu ,len je väčší 😀
@dadka1010 : to mi hovor 🙂 už len pri obúvaní čižiem ........našťastie veci na seba mám ale tiež moc nikam nechodím, síce každý deň k našim ,ale aj rada by som sa flákala ale je mi blbé ,že ak idem na kontrolu tak ma vozí muž ,lebo minule som mu vytýkala ,že pri Lili ma všade brával a flákať by som sa išla sama ,by mi niečo povedal 😀 😀 😀 a s nim sa nakupovať nedá,
@andrea142 To je najhoršie, teraz sa dalo chvíľku chodiť v teniskách, ale zase prišla tá hlúpa zima, vrrrr 🙄 🙄 🙄 . Ani s mojím sa nedá nakupovať, vždy čakám, kedy odíde do práce, ja sadnem do auta a už frčím... Len to sa zase vždy napočúvam mamy, že už by som sama jazdiť nemala a bláá, bláá, bláá. Zajtra manžel odchádza na týždňovku, ja už mám naplánovanú cestu ku kolegyni 😀 😀 😀 . Kocúr nie je doma, myši majú hody
ja stale soferujem, nic ine mi neostava...
@andrea142 to si dobre vymyslela,aj ja sa chystam dat maleho do inej izby ale sa neviem nejak ktomu dokopat,vstavam 1-2 x kvoli flaške a niekedy kvoli dudke ešte...aj to ked mame dobre noci...teraz mi raz spadol s postielky tak sa aj bojim ho nechat sameho,musime kupovat novu hlbšiu 😒
@sirinka aj ja stale soferujem a asi aj na prod pojdem sama a len mu napisem sms-ku ze co sa narodilo 😀 aj tak by bol len pod nohou 😉
@brigus198754 aj ked budes mat kontrakcie, chces soferovat?
@sirinka no myslim ze budem uvidime vies ja som teraz velmi mudra lebo som precitala vsetku teoriu o porodu co sa len naslo 🙂 ale prax je ina a mozno budem od nich pytat vsetky painkiller co maju na svete 😀 to je krasne na prvorodickach 😅
@brigus198754 Fúúúha, tak na pôrod to by som si už netrúfla ísť asi sama 😅, doteraz tiež všade jazdím sama, ale už len keď sa cítim nejako inak, tak nejdem radšej nikam 😉
@miska22200 : ja som len rada ,že sme ju dali zvlášť, hoci je v druhej izbe ak zaplače alebo len hovorí zo sna už som hore 😀 ................zatiaľ je v postieľke odtiaľ nevie vyliezť ale plánujeme jej kúpiť veľkú posteľ so zábranou aby nepadla ale to až neskôr, aj tak druhé bude cca do 6.mesiacov v kolíske tak ešte máme čas 😀 ..............tie pády z postele sme zažili aj my 😉 ..................... minule som si ju zobrala k sebe ,lebo plakala ,tak som ju dala na mužovu stranu ( ešte nebol doma ) a už so zaspávala ,keď som sa prebudila na to že sa kotúľa smerom ku kraju, ................ak by som ju nezachytila tak spadne ..........................a ona nič spala ďalej 🙄 😀 .................... ináč strašne cestuje po posteli aj postieľke ,to ešte v 18.-ske jej budem musieť dávať vankúše vedľa postele aby sa neudrela keď spadne 😀 😀 😀
@andrea142 tak aj vaša ešte spi pri vas? no naš občas ma take fazy že inak nezaspi len unas vposteli a niekedy ked ma fakt zle noci tak tiež spi snami...no to sa bude musiet ale čoskoro nejak zmenit,inak neviem,neviem 😝 ☹ aj dnes som ho uspavala u mna lebo sa nedal inak,prave som premyšlala že kebyže rodim vnoci a mm bude pri mne pri porode tak neviem či ho švagrina uspi,lebo zaspi len pri mne alebo pri mm ☹ raz som musela ist na pohotovost ešte vprvych mesiacoch tehotenstva a švagrina hovorila že len chod ,ved som svoje odrastene 4 deti uspala, tak toto by som neuspala....to bolo 8 hod večer...prišla som okolo 11 hod vnoci a stale nespal 😒
@brigus198754 no soferovat popri kontrakciach by som ti skutocne neodporucala...to mozes vazne ohrozit nielen seba ale aj ostatnych ucastnikov premavky...
@miska22200 občas ešte áno, ak už robí hystérriu alebo ja nemám nervy sa s ňou handrkovať 😅 .............. ináč zaspáva sama vo svojej izbe. ale snažím sa aby toho bolo čo najmenej aby si znova nenavykla. ale napr dnes ráno okolo 04:00 sa prebrala a plakala tak som nemala náladu sa s ňou naťahovať som ju poslala do našej izby a...............malá aj s bábikou celá natešená hneď šprintovala do našej izby 🙄 .............. to uspávanie poznám, síce zaspí aj s mojou mamou alebo svokrou alebo aj so sestrou ale vie čo si na každého môže dovoliť .....napr. s mamou kecá 2 hodiny kým zaspí 😀 ............ja som jej povedala ,že načo s ňou kecá, treba ju napomenúť nech je ticho a potom zaspí 😀 .................. aj u nás párkrát na začiatkoch bolo ,že nespala kým som sa nevrátila dokonca raz aj dovtedy plakal kým som neprišla 😒 ............vtedy som každému povedala ,že keby sa to zopakovalo tak nech sa s ňou idú hrať a keď budú vidieť ,že za chvíľu zaspí až potom ju majú uložiť a nie nechať plakať 😖

@fordemirka a čo tak knižky ?