icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
andrea142
27. feb 2011

@fordemirka : no ja by som takto určite nekupovala, to radej dám UM

andrea142
27. feb 2011

@fordemirka a čo sa týka tej banky tak to je iné, je to vyšetrené no ale aj poriadne drahé 😉

sirinka
27. feb 2011

@fordemirka urcite nie...poznam pripady, ked beru maminky od znamej maminky...ale nie cez inzerat...
co sa tyka banky materskeho mlieka, je ho tam relativne malo, takze pokryvaju potreby novorodenekych oddeleni, kedy je toto mliecko najdolezitejsie a az ked maju nadbytok, tak predavaju aj vonku...
urcite je lepsie teraz co to nastudovat a do porodnice ist s kontaktom na laktacnu poradkynu....v 99% sa da uplne vyhnut pouzitiu UM...
www.mamila.sk

briketa
27. feb 2011

@fordemirka
nie. do materskeho mlieka prechadza vsetko. celkom urcite hovorim NIE.
ked sa vykupuje MM prechadza to silnymi opatreniami. je uplne ine ked kupis z banky, ale od neznamej osoby nikdy. nemusi to byt hned HIV, ale vsetko co zje, vypije, aky je jej zdravotny stav, alergie...atd.
je ine ked ti nakoji kamoska co ju poznas priamo. takto by som v ziadnom pripade neriskovala.

briketa
27. feb 2011

@tijana niektore deticky sa koja radsej castejsie a kratsie. Skus to. Mne deturence na zaciatku chcu papat kazdu hodinku, potom sa to postupne predlzuje. Ked maly zaspaval, prestala som. Ked kojil len desat minut, tak len tolko. Radsej som ho potom prilozila castejsie. Dve hodiny jedno kojenie, to by si mohla rozdelit aj na tri.
Myslim, ze kazde babatko je individualne, postupom dni prides na to co mu najviac vyhovuje.

briketa
27. feb 2011

este ma napadlo - skus si vytvorit rutinu - zobudit sa, napapat sa, pohrat sa a spat. nie zaspavat na prsniku. teraz je to vsetko zliate dokopy, ale ked su deti starsie a vedia zaspat iba na prsniku... no toho je plny MK. potom je to strasne zavazujuce a unavujuce. presla som tym a u malej som uz bola chytrejsia, velmi mi to pomohlo. tak isto som ju od malinkata ucila zaspavat hocikde v kociku, nielen v postielke a bez nejakych velkych ritualov. velmi sa to vyplatilo, mohli sme cestovat, cely den byt prec, detom to vobec nenarusalo rezim.

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
rejcl4
28. feb 2011

@sindy107 ahoj, no mozno som ju aj videla, lebo ked som chodila po mliecko, tak nakraji pri dverach je inkubator s babatkom🙂, neboj urcito to rychlo dozenie, ved dievcata su statocne tak to len vydrz, viem, ze je tazke ked ju nemas doma, ale ani sa nenazdas a uz bude pri tebe🙂)) prajem vela vela zdravicka

rejcl4
28. feb 2011

@andrea142 dakujem velmi pekne🙂

xena1
28. feb 2011

@sindy107 ahoj dnes som na teba myslela,cakala som v poradni a citala som clanok v mamaaja,kde radili ako dojcit,medzi inym tam bolo spomenute ako udrzat mliecko ked nemoze mat mamina babatko pri sebe,pisu tam odsavat kazde 3hod 15-20min....urcite to nie je jednoduche,ja len ak by ta to oslovilo...ked sa bude dat bude,ked nie tak nie...hlavne nech ste v poriadku a kludne obe...malinke babatka si to zvyknu rychlo dobehnut....

zajtra idem rodit tak si na man spomente...dakujem.....

siss_sz
28. feb 2011

@xena1 tak drzime zajtra palce!!!

xena1
28. feb 2011

@siss_sz dakujeme 🙂

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
xena1
28. feb 2011

@fordemirka dakujeme 🙂

sirinka
28. feb 2011

@fordemirka e-e... umele nie, ja stale este kojm a budem az do porodu, takze u mna mliecko urcite bude...
a pri prvej nam to dlhsie trvalo, kym sa nastartovala laktacia a naucili sme sa kojit...ale zaklad je nemat doma ziadne blbe flasky a umele mlieka do zasoby...lebo to potom zbytocne laka pouzit miesto boja o vlastne mliecko....

miska22200
28. feb 2011

@xena1 jeej držim palce,tak ty ideš cisarskym,že?

anulik888
28. feb 2011

ahojte, po dnesnej poradni a vlastne celom dni som sklamana a nestastna ☹ . teda nic vazne, ale .... potom aby som sa otvarala ani naznak, krcok je ako z betonu a to som ratala ze to pride skor ako pred ocakavanym terminom. dr. u ktoreho som chcela rodit uz k porodom nechodi ☹ nahradu mam len sa jej neviem dovolat. a aby toho nebolo malo, manzel dnes odisiel na tyzdnovku a my sme ostali doma same. takze tento tyzden zacina uzasne

cerealka
28. feb 2011

@xena1 tak drzim palceky nech to mas cim skor za sebou.

sirinka
28. feb 2011

@anulik888 ale este mas chvilku aj tak cas...ty mas termin presne ako ja....
moj krcok tiez tentokrat drzi a to som prve dve rodila v 37 a 38tt...tak sa smejem, ze teraz to pride v 39tt 🙂
a veru aj by mohlo pockat, doma vsetci na ATB s anginou a ja mam silnu nadchu, tak uvidime, ci tiez neskonicm na ATB, ale snad sa dam do kopy....

sindy107
28. feb 2011

@xena1 dakujem ze na mna myslis..ja sa snazim vselijako odsavam a uz ide viac mlieka ale stale malo..malinkej to zatial staci...uz pribrala z 1889 na 1904..tak aspon nieco..pomalicky nam to ide..a drzim palce na zajtra nech vsetko prebehne v poriadku..

andrea142
28. feb 2011

@xena1 : držím palce

ja nastupujem do nemocnice v sobotu ak sa pôrod nespustí sám 😅 tak mám troška des z toho...... doky mi vravel že prenášať po CR ( ani vyvolávať mi pôrod) sa nemôže tak sme sa dohodli na tej sobote, hoci normálne by som nerada ,lebo sa bojím ,že mi tá jazva praskne tak radšej CR...............no uvidíme ...držte palce 😀

xena1
28. feb 2011

@miska22200 dakujem...nie moja mam normalny planovany porod s Epid 🙂

xena1
28. feb 2011

@sindy107 no vidis,tesim sa z vas....pomaly dalej zajdete 🙂 a netreba nic silit,sama uvidis...budem na vas mysliet...dakujem aj tebe na zajtrajsie myslenie 🙂

xena1
28. feb 2011

@andrea142 ak tu dovtedy nebudem drzkaj sa.... 🙂

andrea142
28. feb 2011

@xena1 : ďakujem 😉

brigus198754
1. mar 2011

dievky je marec mozeme ist naostro 😀 😀 😀 😀 😀

sirinka
1. mar 2011

@andrea142 a to mas akeho dr.? preco by sa nemohlo prenasat, ak maternica je ok....

dadka1010
1. mar 2011

Kočky, tak ja asi v pondelok nastupujem na sekciu, máme veľké bábo 😅